A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Refundacija
14/10/2013
11:31 am
kapljica
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 26
Member Since:
20/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Drage dame,

voljela bih da se na ovom forumu kada vec postoji prilika i mjesto malo vise ukljucimo u razmjenu korisnih informacija. Evo recimo sve znamo da je refundacija ljekova za trudnice takva da morate bar jedno 5 puta poc do apoteke i bar 5 puta do fonda jer vas stalno vracaju u stilu “a sad ne primamo upute nego ponedeljenom i cetvrtkom” ili ” a trebali ste doci prije 3 sata” ili ” a hvali vam nalaz specijaliste” ili ” a jeste popunili formular”. Ja sam jedno 150 puta kao trudnica prosla gore dolje dok bih pohvatala kad ko radi i sta se dje nosi. Na sajtovima fonda nigdje nemate upusto sto se naravno NAJMERNO radi posto se ociglendo tezi tome da sto vise naroda narocito trudnica odbiju da traze svoj novac od drzava. Trudnice kao osjeljivu grupu tjeraju da po 500 puta idu na sve strane grada jer zdrastvo nije sposobno da obezbijedi jedan lijek kojeg koristi svaka druga trudnica…

Elem, da bih olaksala zivot ostalim trudnicama jer se meni moj smucio od hoda tamo amo i obilazenja saltera dje niko ne zna pravu informaciju dok te 2-3 puta ne vrati evo vam sumiram korake za refundaciju. Za moj slucaj radi se o popularnom Utrogestanu!

 

1) Ako ste dobilli recept i teta u drzavnoj vam kaze “Nema” onda morate do privatne apoteke, traziti tacno po receptu sta vam treba i traziti a) PISANI RACUN i b) FISKALNI racun. Sa receptom i oba takava racuna morate da podjete u drzavnu apoteku i to ISKLJUCIVO onu glavnu preko Morace da vam izdaju potvrdu jer te potvrde samo tamo izadju, necete ih dobit nidje drugo. Bitna informacija je da ova tri papirica trebate da predate ponedeljkom ili cetvrtkom od 08:00 ujutru do 12:00 popodne.

2) Potvrda vam bude gotova nakon 15:00h. I mozete je podici isti i neki drugi dan…

3) Kad ste dobili potvrdu uz koju mora da vam bude prikacen i onaj recept i ona dva racuna fiskalni i pisani onda morate uz to dodati i kopiju nalaza specijaliste i poci u fond zdrastva…imate u hodniku skroz lijevo pri kraju salter na kome stoje obrasci za refundaciju. Taj obrazac uzmete i popunite i sve papire predajte u kancelariju preko puta na koju pise “Refundacija”. Dokumenta mozete predati bilo koji radni dan od 08:00h do 13:00h s tim sto im je pauza u 11:00h pola sata valjda…

 

Eto tako…puno srece jer mi se cini da su pojedini privatni doktori preferirani ne bi me iznenadilo da mi kazu da taj i taj privatni doktor nije na njihovoj listi pa da mu ne priznaju nalazi (iako su vama uredno priznali u domu zdravlja..) to ne znam ali vidjecemo kad stigne misljenje “pravedne komisije”.

14/10/2013
12:12 pm
Tijana P
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 112
Member Since:
02/01/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

U principu, ukoliko je uput za analizu, ili recept ispisan od strane ginekologa, onda ne treba izvjestaj specijaliste, vec samo taj uput.

Takodje, ukoliko se pokusava refundirati neka analiza, poput double testa, potrebna je potvrda iz laboratorije KCCG da nemaju potrebnih stvarčica za analizu, zatim uput od ginekologa, te kopija rezultata analize i naravno račun iz privatne laboratorije.

Onda će vam nekada (ja čekam već 2 mjeseca) stići na kućnu adresu prvo rješenje komisije o refundaciji, a onda i novac valjda

 

lipši mago do zelene trave :D

 

Napomena: ukoliko ste bili pacijent hitne pomoci ili urgentnog i morali ste ljekove uzeti odmah, npr tokom noći, i pored izvještaja specijaliste ne možete ih refundirati, jer recept mora biti izdat prije kupovine lijeka!

"budi promjena koju želiš da vidiš u svijetu"

14/10/2013
12:36 pm
SanjaM
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 150
Member Since:
17/05/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja sam predala za Double i jos ne dobih refundaciju ,ima mjesec dana od tada.Sto se utrogestana tice imala sam srece zadnja dva puta nasla sam ga u apoteci preko Morace i prije par dana na Zabjelu.

15/10/2013
10:22 am
kapljica
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 26
Member Since:
20/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja za refundaciju utrogestana preporucujem da se ponese kopija specijalistickog nalaza, jer su mene bas za to vratili IAKO sam imala recept od strane izabranog ginekologa sve sa urednim pecatom i datumom. Nije mi jasno sto oni moraju da provjeravaju sta meni pise u nalazu, to je vrhnuski bezobrazluk i time se ne postuje zastita prava privatnosti pacijenta. Ako je recept izdat, potpisan i pecatiran od strane izabranog ginekologa ne znam sto ima komisija sa daljim petljanjem u moj nalaz.

15/10/2013
12:07 pm
visnja
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 47
Member Since:
13/06/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Mene su vratili zbog toga sto su mi u In Vitru izdali elektronski fiskalni racun na kojem je stajao naziv analize,cijena ,datum,pecat i trazili su rucno ispisani racun,koliko je tek to nebulozno…Tripl test sam platila 45 eura,refundirali mi 30.

15/10/2013
1:59 pm
kapljica
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 26
Member Since:
20/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Drage dame nova informacija:

Po drugi put me vracaju iz kancelarije za refuncaiju zato sto moj privatni ginekolog nije na nekoj tamo “listi” (uput receno izgeda da su na toj listi samo neke ove nabudzene klinike i ordinacije) i da nalaz specijaliste trazim od izabranog ljekara pa da opet donesem. Samo zamislilte tu glupost! Moj izabrani ginekolog priznaje nalaz mog privatnog ginekologa, na osnovu njega mi izdaje sve sto treba i naravno cuva u mom kratonu original nalaza koji donosim a fond me i pored recepta koji je izdat od strane izabranog ginekologa uslovljava me da sa nekakvom njihovom “listom”.

Napisala sam mail zalbe i rekla sam im da njihova sluzba cini sve sto je u njihovoj mocu da sto vise ljudi odustane od refundacije.

(Mada ja cu jos pokusati da trazim od izabranog to sto zakera fond ako mi bude htjela ispisati…pa da vidimo, necu bas lako ni ja odustaiti iz inata)

Shvatajuci iz tudjih iskustava da vecinu onih testova double/tripl ili ne refundiraju ili refundiraju dijelom (opet zavisno dje ih vadite) ja sam odlucila da odbijem radjenje i dabl i tripl testa jer ne zelim da gubim vrijeme ni po bolnici ni po fondu niti zelim da mi neko izvlaci pare na ta dva testa ciji su rezultati nepouzdani i gotovo uvjek diskutabilni, niti zelim da u kasnoj trudnoci ubijam dijete u sebi ma kakvo bilo. Rodicu svoje dijete onako kako ga je Bog odredio i kako ga je on kreirao u meni. Jedini testovi koje ja radim su oni na osnovu cijih rezultata se moze uticati na eventulano lijecenje. I bolnice i fonda mi je preko glave…

16/10/2013
9:40 am
Tijana P
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 112
Member Since:
02/01/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Evo je i meni stiglo rješenje juče.

Double koji sam platila 38, refundirali 21EUR, a ostatak odbijen kao neosnovan, jer se oni vode prema nekom njihovom cjenovniku.

 

Ne znam što reći dalje…

Prosto, ako nemaju analize koje su potrebne, neka odrede u svkaom gradu laboratoriju koja je po njihovim standardima i cijenama, pa neka refundiraju sredstva u cijelosti…

A ne ovako, tretiraju narod kao da je stoka (što možda i jeste kad trpi sve bez riječi).

"budi promjena koju želiš da vidiš u svijetu"

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…