roditelji.me - Topic: Proširen bubrežni kanal u prenatalnom periodu http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/prosiren-bubrezni-kanal-u-prenatalnom-periodu/ Simple:Press Version 5.7.5.3 sonia007 on Proširen bubrežni kanal u prenatalnom periodu http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/prosiren-bubrezni-kanal-u-prenatalnom-periodu/#p23637 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/prosiren-bubrezni-kanal-u-prenatalnom-periodu/#p23637 Nazalost opet sam na ovoj temi. Je li imao ko slucaj prosirenja bubreznog kanalica oko 14 mm. U pitanju je jedan bubreg drugi je ok. Mada sam se ja dosta informisala, ali znacilo bi mi puno ako je neko imao slicno iskustvo i kako je sve na kraju proslo?

]]>
Tue, 23 Apr 2019 09:49:07 +0200
druskan on Proširen bubrežni kanal u prenatalnom periodu http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/prosiren-bubrezni-kanal-u-prenatalnom-periodu/#p21170 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/prosiren-bubrezni-kanal-u-prenatalnom-periodu/#p21170 Hvala, Sonia007, jedva sam čekala da mi neko odgovori, pa makar šta napisao. I mi smo u petom mjesecu i nadam se da će i sa nama biti kao sa Vašom bebicom. Samo, mi smo curica. :) Hvala.

]]>
Thu, 27 Nov 2014 22:31:29 +0100
sonia007 on Proširen bubrežni kanal u prenatalnom periodu http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/prosiren-bubrezni-kanal-u-prenatalnom-periodu/#p21168 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/prosiren-bubrezni-kanal-u-prenatalnom-periodu/#p21168 Imali smo mi takvu dijagnozu u drugoj trudnoci, a u prvoj prosirena mozdana komora. Prvi put sam se bas puno brinula  i sjekirala bez razloga. Kad mi je u drugoj trudnoci saostila prosirenje pijelona na oba bubrega rijesila sam da to prihvatim sasvim mirno. Iscitala sam dosta o tome i ono sto mi je ostalo najbitnije ,je da se takve dojagnoze cesto desavaju, posebno kod djecaka koji se dosta neravnomjerno razvijaju u trbi. Da se sve to izregulise do kraja trudnoce ili ubprvoj godini zivota, a u krajnjem slucaju koji se vrlo rijetko desava postoje operativni zahvati. Tako da u svakom slucaju ja na vasem mjestu ne bih previse brinula jos uvijek je rano pretpostavljam da ste tek u drugom trimestru,a i kao sto ste sami napisali prosirenje je u granica normale. bitno je da ljekar proprati eventualno povecanje prosirenja do kraja tridnoce. Tako da bez brige. Kod mog bebca je primijeceno prosirenje krajem petog mjeseca,ali do porodjaja sve bilo ok. Vjerujem da ce tako biti i kod vas...

]]>
Thu, 27 Nov 2014 17:26:51 +0100
druskan on Proširen bubrežni kanal u prenatalnom periodu http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/prosiren-bubrezni-kanal-u-prenatalnom-periodu/#p21165 Trudnoća http://www.roditelji.me/forum/trudnoca/prosiren-bubrezni-kanal-u-prenatalnom-periodu/#p21165 Prelistah sve djelove foruma gdje bi po logici stvari trebalo da bude ovo pitanje, ali pošto ne nađoh, odlučih se da postavim novi topic. Naime, na 2. ekspertnom ultrazvuku doktorica mi reče da naša beba ima neznatno (u granicama, ali pri gornjoj granici) širi bubrežni kanal. Takođe, naglasila je da je sve u najboljem redu, da je to uzgredni komentar, ali ja, naravno, sad nemam mira. Iako mi je ovo druga trudnoća, jednako sam prestrašena. Ako je neko imao slično iskustvo, molila bih da to podijeli sa nama. Unaprijed hvala!

]]>
Thu, 27 Nov 2014 15:47:28 +0100