A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Ko vam prati trudnocu?
11/04/2012
2:30 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
141sp_Permalink sp_Print

Moj izabrani ginekolog je takodje gospodja  Vuksanovic na Starom, mada tamo idem samo za upute za nalaze i slicno.

Moj je utisak da je ok, dovoljno je ljubazna i prijatna, sto je u toj situaciji vise nego potrebno 😉

11/04/2012
2:31 pm
macence
Guest
Guests
142sp_Permalink sp_Print

Ja sam kod Boljevica i to slucajno zapala. Trudnocu mi je pratio Grubac iz NK i nikako nisam zadovoljna. Uostalom, svi su isti kad postanu poznati i kad pocnu da zgrcu parice. Jako sam razocarana svakim sa kojim sam imala kontakt. Boljevic mi je taj izabrani, pa cu nastaviti tamo. Bila sam skoro na detaljnim pregledima kod Micunovic u Ars medica… divna zena, pristupacna, detaljna, ali je SKUPO! Jos je nakon svih nalaza rekla da je sve ok, samo moze da mi eto tako prepise neku terapijicu da otklonimo i te sitnice sto sam ja odbila. Isla sam tamo jer bi mi pretrage oduzele puno vremena da sam isla redovnim putem. Pregrmila sam taj trosak, ali sam bar mirna da je sve ok. Ne vjerujem da cu uskoro ici kod privatnika.

Ne znam da li da se radujem ili zalostim sto Boljevic ide u KC. Dobar je on strucnjak, brz i sposoban. Sta ce biti s njegovim pacijentima kad ode?

Ne bih se bunila ni kod te Vuksanovic jer su svi oni bolji kad se jos ne procuje za njih… valjda se dokazuju.

11/04/2012
2:46 pm
mirjana
Guest
Guests
143sp_Permalink sp_Print

Ja sam cula sve najbolje o dr Vuksanovic… cak sam jednom bila kod nje… prijatna je

11/04/2012
3:03 pm
dzuli
Guest
Guests
144sp_Permalink sp_Print

Ja idem kod Vuksanovicke, meni je ok, nego me nesto svi oko mene gnjave da je menjam, pa svi prelaze od nje kod Boljevica, pa se zapitah sta se desava, da li ja ne vidim nesto nestrucno kod nje,ili ovi svi pametnuju

13/04/2012
7:39 pm
zoja
Guest
Guests
145sp_Permalink sp_Print

Vecina vas ce reci nema sanse ,ali ja sam prezadovoljna dr Crnogorac kao ginekologom.U mom slucaju je zaista bila brizna, njezna,detaljna i veoma precizna.znam da je ona tu da samo kontrolise stanje i da sam ja zasluzna najvise  sto mi je beba lijepa zdrava i dobra,ali toliko sam rasterecena isla na kontrole da  nije normalno.Nije me previse davila raznoraznim pretragama ,najcesce nepotrebnim.uglavnom svaki pregled i uz.je odradjen korektno ne na brzinu i detaljno.A DA ZABORAVILA SAM DA NAGLASIM NISAM IMALA NAMJESTENI PORODJAJ KOD NJE ,vec sam se porodila na dan kad nije bila u kbc,i naravno na dan kad je rekla da mi je termin  i sa tezinom i duzinom naravnom koju je ona saopstila tri dana prije toga. obisla me je sasvim korektno posle porodjaja i to je to .meni je kao dr sasvim ok.

P.S       Iskustvo od moje super drugarice je totalno drugacije tako da je sve od slucaja do slucajaSmile

13/04/2012
9:04 pm
jasnao
Guest
Guests
146sp_Permalink sp_Print

sve 3 moje trudnoce je pratio dr. Filipovic i kako prije 12g tako i sad
prezadovoljna sam sa njim kao dr i covjekom.
Uvijek je sve bilo kako je on rekao, svidja mi se sto je detaljan i
svaku sitnicu provjerava.
U svakom slucaju necu mijenjati svog dr.

13/04/2012
9:16 pm
Tamara 2
Guest
Guests
147sp_Permalink sp_Print

Ja bih pohvalila dr Vucetica,pratio mi je trudnocu i porodio me,zaista sve pohvale…

19/04/2012
7:03 pm
mamab
Guest
Guests
148sp_Permalink sp_Print

U početku sam bila kod dr Stanišića u Codri, ali nisam bila zadovoljna komunikacijom sa njim, mada mislim da je veoma stručan i to ne dovodim u pitanje. Malo je pričao, a kad bih ja njega nešto pitala, ustao bi i odgovarao dok me ispraća iz ordinacije. Pošto sam imala jedan spontani, bojala sam se za drugu trudnoću,  a on ne da me nije smirivao, nego naprotiv. Ja ga pitam je li sve u redu, a on mi odgovara “Može da bude, a i ne mora!” Onda sam prokrvarila i imala hematom pa su mi iz bolnice rekli da ležim, a on mi kaže da nema potrebe za tim, da će da ode ako treba da ode i da ja to ležanjem neću spriječiti. Ma, luđela sam tih dana sve dok nisam pošla kod dr Uskoković koju su mi mnogi preporučili i sama se uvjerila da je divna. Sad mi ona prati trudnoću, detaljna je, pričljiva i pažljiva, baš sam zadovoljna, a i sve žene iz Danilovgrada je hvale.

I sa državnim imam slično iskustvo. Izabrani ginekolog mi je bila dr Emilija Bulajić iz studentske, ali nije htjela da mi daje upute i sl. jer nisam dolazila kod nje. Sad mi je dr Željka Stevović iz Bloka 5 i vrlo je fina, ne pravi problem što idem privatno, ali planiram povremeno da idem i kod nje nego mi je problem da čekam dugo, a stalno je gužva.

22/05/2012
12:07 am
ice age
Guest
Guests

Sviđa mi se ova tema, jako je korisna. Bilo bi dobro ako biste mogle da navedete i u kojoj su mjeri  ordinacije opremljene, imaju li 4D ultrazvuk, kolposkop i sl, koliko koštaju pregledi.

Što se tiče kritika na račun ponašanja ginekologa, nisam mogla a da se ne sjetim čuvenog Vasa Kusovca, ako vi ne znate za njega vaše majke su sigurno čule. On je stvarno čuven  i priznat ginekolog, ali način na koji se ophodio prema pacijentkinjama je stvarno nevjerovatan. Pričaju da je na pregled uvodio po 5 žena odjednom a onda svakoj saopštavao dijagnozu javno, pred  drugim ženama. Tako su često neke alapače doznavale za ženinu trudnoću prije muža i familije. A tek ako muž u vrijeme začeća  i nije bio kući već recimo na privremenom radu u Rusiji… Takođe, poznato je kako je dotični bio obziran i trudio se da opusti ženu kojoj je bilo neprijatno zbog pregleda. ’Ajde, što se stisla? Misliš da sam ja željan tvoje…’ I jako je vodio računa o ženinim osjećanjima, pa je jednoj ženi  savjetovao abortus zbog rizične trudnoće, riječima: ’Hoćeš  glavu da izgubiš? Miči ta govna!’

Šta kažete na to?

22/05/2012
10:33 am
bubica
Guest
Guests
150sp_Permalink sp_Print

mamab said
U početku sam bila kod dr Stanišića u Codri, ali nisam bila zadovoljna komunikacijom sa njim, mada mislim da je veoma stručan i to ne dovodim u pitanje. Malo je pričao, a kad bih ja njega nešto pitala, ustao bi i odgovarao dok me ispraća iz ordinacije. Pošto sam imala jedan spontani, bojala sam se za drugu trudnoću,  a on ne da me nije smirivao, nego naprotiv. Ja ga pitam je li sve u redu, a on mi odgovara “Može da bude, a i ne mora!” Onda sam prokrvarila i imala hematom pa su mi iz bolnice rekli da ležim, a on mi kaže da nema potrebe za tim, da će da ode ako treba da ode i da ja to ležanjem neću spriječiti. 

Stanisic je moj ginekolog vec 10 godina,koliko zivim u Pg. Ne znam zasto vam komunikacija nije bila zadovoljavajuca,jer je moj prvi odlazak kod njega bio divno iskustvo(ako se to moze reci za odlazak kod ginekologa),imala sam dvadeset godina i objasnio mi je BUKVALNO sve,sto se tice zdravlja,higijene,polozaja reproduktivnih organa,ovulacije,plodnih,neplodnih dana,ma bukvalno sve,ostala sam sat vremena u ordinaciji,a otisla sam na redovni pregled,jer sam se iz BG preselila ovde i trazila ginekologa. Bas mi je zao sto tvoje iskustvo nije takvo sa njim. Moja kuma ,recimo je iz Bgd-a i dolazi kod mene 3 puta godisnje,svaki put kad krene ovamo,prvo joj zakazujem kod Nikole pregled…

Bukvalno identicna stvar mi se desila sa trudnocom,spontani,pa u sledecoj trudnoci prokrvarila,otisla sam u Codru kod Jovovica,jer Nikola nije bio tu. Dr. J mi je rekao strogo lezanje do 9.meseca,ustajanje samo do kupatila i to je to,ako ga ne poslusam-vidimo se vrlo brzo sa mojim spontanim!!! Da ti ne pricam koliko sam preplakala to popodne,zvala Nikolu i ridala na telefon. Tu noc je stigao u Pg oko 22h,rekao mi da se spremim i dodjem do Codre,pogledao i rekao istu stvar kao i tebi,ako ce da ode,ne vredi lezati. Sutradan sam otisla u Budvu na svadbu,nisam skakala i igrala ,ali sam se lepo provodila,zivot sam nastavila normalno,uz paznju da ne podizem nesto tesko npr. i trudnoca se odrzala,citava je prosla bez ikakvih problema,a bila sam veoma aktivna,do porodilista nisam stala.

Malo udavih sa pricom,ali bas zato sto mi je zao sto niste uspostavili komunikaciju,jer mu ja verujem nenormalno.

 A za dr, Uskokovic isto samo reci hvale,mnoge prijateljice idu kod nje,upoznala sam je kad je Nikola radio u Natalu,sve pohvale!

Zeljka Stevovic isto izabrani ginekolog,samoi sam joj donosila izvestaje i uzimala upute,ona mi je recimo rekla,ako te Stanisic vodi,nema potrebe da bilo sta proveravam,verujem mu kao sebi!

Ja znam da ce tvoja trudnoca da prodje bez problema,kao i moja,uzivaj i brzo ce doci jedna mrva da se volite i mazite ceo zivotSmile!

22/05/2012
12:54 pm
NemAna
Guest
Guests
151sp_Permalink sp_Print

Ako sam dobro pohavtala, bubice, potpuno se slazem sa tobom. Od prvog ginkoloskog idem kod Nikole u Codri, vodio mi je trudnocu, imala sam i spontani, dosta mi je psihicki pomogao. Zaista nemam ni jednu jedninu zamjerku. I svakom ga preporucujem.

22/05/2012
1:17 pm
Tajchi
Guest
Guests
152sp_Permalink sp_Print

Ice age, mozda grijesim, ali, ponekad (citaj cesto) mi je bitniji dr i njegov odnos prema meni (ophodjenje), strucnost, “prohodnost” do drugih sluzbi, odnosno prava informacija gdje me dalje poslati, od same opremljenosti ordinacije. Moze ordinacija biti SF, a da dr ne zna da koristi sve te aparate, ili zna, ali mu dzaba, ako se vise tamo nikad ne bih vratila.

Sto se tice cijene pregleda, bila sam vise puta u situaciji da mi dr koji radi privatno (kod “gazde”) ne naplati sve sto treba, nego nesto i “sakrije” jer sam: ili cesto dolazila, ili morala na intervenciju pa zna da ce me opet pregledati drugi doktori, ili jednostavno zna da mi je preskupo. To mi se desava i kod mog stalnog privatnog lekara, i kod nekog ko mi nije bio stalni, vec mi je covjek samo rekao (Porodilja?! Znam koliko vam treba svega, neka bude samo pregled, UZ “nisam” radio). Zato, cijene su nekad “zamagljene”.

Drugi razlog sto ja ovdje ne bih trazila neke cijene, jeste sto to smatram reklamom. Zasto da to nekome bude odrednica? Mislim, da na ovom forumu govorimo o strucnosti i iskustvima, ne o cijenama (barem ne u ovim slucajevima). Ali, ako drugi ne misle tako, nema problema, slazem se sa onom “svaka glava svoje misli”.

Sto se tice dr kojeg si pomenula (ne znam sto ga pomenu?!), reci cu: Bilo pa proslo. Ne zelim se vracati unazad, danas imamo neke druge i strucnije ljekare. Smatram da je svaka od tih zena imala izbor, ako ne u Pg – u, Cetinju, onda u regionu. Koja je to trpjela, njen problem. Da sam ja bila u pitanju, garantujem da ne bi dobro prosao! Moja mama nije imala dobro iskustvo sa njim, htio je da je operise i “vadi sve” pa je tata uletio i “skinuo je ispod noza”. Sve je zavrsila u Bg – u, bez ikakve operacije i kasnije je bila dobro. Toliko o strucnosti. Inace, moj otac je uhvatio za grlo i ljekarku opste prakse koja je na ocigledne simptome meningitisa kod mene zmurila i rekla da “dramim” i da sam “razmazena” a da je to obicna prehlada. Spasili su me u poslednjem momentu. Nek’ misli ko sta hoce, znam da nije najprimjereniji nacin, ali, spasio nam je zivote. Ljekari su tu zbog nas, nikako obrnuto. Molim lijepo, neka se tako ponasaju, pa cu se i ja ponasati kao pristojni pacijent. Inace…

22/05/2012
11:56 pm
mamab
Guest
Guests
153sp_Permalink sp_Print

bubica said

mamab said
U početku sam bila kod dr Stanišića u Codri, ali nisam bila zadovoljna komunikacijom sa njim, mada mislim da je veoma stručan i to ne dovodim u pitanje. Malo je pričao, a kad bih ja njega nešto pitala, ustao bi i odgovarao dok me ispraća iz ordinacije. Pošto sam imala jedan spontani, bojala sam se za drugu trudnoću,  a on ne da me nije smirivao, nego naprotiv. Ja ga pitam je li sve u redu, a on mi odgovara “Može da bude, a i ne mora!” Onda sam prokrvarila i imala hematom pa su mi iz bolnice rekli da ležim, a on mi kaže da nema potrebe za tim, da će da ode ako treba da ode i da ja to ležanjem neću spriječiti. 

Stanisic je moj ginekolog vec 10 godina,koliko zivim u Pg. Ne znam zasto vam komunikacija nije bila zadovoljavajuca,jer je moj prvi odlazak kod njega bio divno iskustvo(ako se to moze reci za odlazak kod ginekologa),imala sam dvadeset godina i objasnio mi je BUKVALNO sve,sto se tice zdravlja,higijene,polozaja reproduktivnih organa,ovulacije,plodnih,neplodnih dana,ma bukvalno sve,ostala sam sat vremena u ordinaciji,a otisla sam na redovni pregled,jer sam se iz BG preselila ovde i trazila ginekologa. Bas mi je zao sto tvoje iskustvo nije takvo sa njim. Moja kuma ,recimo je iz Bgd-a i dolazi kod mene 3 puta godisnje,svaki put kad krene ovamo,prvo joj zakazujem kod Nikole pregled…

Bukvalno identicna stvar mi se desila sa trudnocom,spontani,pa u sledecoj trudnoci prokrvarila,otisla sam u Codru kod Jovovica,jer Nikola nije bio tu. Dr. J mi je rekao strogo lezanje do 9.meseca,ustajanje samo do kupatila i to je to,ako ga ne poslusam-vidimo se vrlo brzo sa mojim spontanim!!! Da ti ne pricam koliko sam preplakala to popodne,zvala Nikolu i ridala na telefon. Tu noc je stigao u Pg oko 22h,rekao mi da se spremim i dodjem do Codre,pogledao i rekao istu stvar kao i tebi,ako ce da ode,ne vredi lezati. Sutradan sam otisla u Budvu na svadbu,nisam skakala i igrala ,ali sam se lepo provodila,zivot sam nastavila normalno,uz paznju da ne podizem nesto tesko npr. i trudnoca se odrzala,citava je prosla bez ikakvih problema,a bila sam veoma aktivna,do porodilista nisam stala.

Malo udavih sa pricom,ali bas zato sto mi je zao sto niste uspostavili komunikaciju,jer mu ja verujem nenormalno.

 A za dr, Uskokovic isto samo reci hvale,mnoge prijateljice idu kod nje,upoznala sam je kad je Nikola radio u Natalu,sve pohvale!

Zeljka Stevovic isto izabrani ginekolog,samoi sam joj donosila izvestaje i uzimala upute,ona mi je recimo rekla,ako te Stanisic vodi,nema potrebe da bilo sta proveravam,verujem mu kao sebi!

Ja znam da ce tvoja trudnoca da prodje bez problema,kao i moja,uzivaj i brzo ce doci jedna mrva da se volite i mazite ceo zivotSmile!

Kao što rekoh, ne sumnjam u njegovu stručnost, išla sam kod njega na redovne preglede i kod prve trudnoće i tad mi je bio o.k, ali sam se zbog druge veoma zabrinula jer su počeli isti problemi kao i kod prve, a on nije baš umio da me umiri. Možda sam ja tad suviše očekivala, ali ako mu ja na pitanje “Kako si?” odgovorim “Nikako”, onda očekujem da me doktor pita zašto se tako osjećam, a on je samo ćutao i nešto kucao, morala sam mu izvlačiti riječi iz usta. Znam da je on pristalica novijih (američkih) metoda, zato i ne savjetuje mirovanje, ali ja nisam bila spremna na taj rizik. Naravno, nisam ni luda da ležim svih 9 mjeseci ako nema jakog razloga za to. Sad je sve u redu, mnogo sam mirnija, manje nervozna i pozitivnija. Hvala ti, nadam se da će sve proći kako treba:)

23/05/2012
12:34 am
nevena.lana
Guest
Guests

moju prvu trudnoću sam izgubila u 7 mjesecu. tada me vodila dr uskoković koju inače privatno jako dobro znam.(ona nije bila kriva za spontani već ljekari opšte prakse koji nisu otkrili upalu pluća).onda na predlog dr uskoković “nasilni” porodjaj mi je odradio dr lipovina i od tada se ne odvajam od njega. to je jedno fenomenalno,stručno,stvorenje koje je meni i mom suprugu, poslije tako teške situacije pomogao jako puno. kako sam ja upala u psihičku krizu, on me je vratio u život. za sve dane moga boravka u bolnici nije se odvajao od mene. naravno,kasnije je vodio moje 2 trudnoće,i pomogao mi da na svijet donesem 2 prekrasne djevojčice. hvala mu do neba 

29/05/2012
10:55 am
Alisa84
Guest
Guests
155sp_Permalink sp_Print

Prva mi je trudnoća i baš mi je žao što ranije naisam znala za ovaj forum. Na mnoga pitanja sam ovdje dobila odgovore. Hvala vam Kiss Trudnoću mi prati doktor Raičević. Idem kod njega još od ranije i imam samo riječi hvale. Vidi se da zna svoj posao, ljubazan, uvijek dostupan, spreman da odgovori na 101 pitanje Smile .

29/05/2012
11:38 pm
Lara
Guest
Guests
156sp_Permalink sp_Print

Ja idem kod Boljevica na starom ali cu drugu trudnocu kod dr Vuksanovic.

Zadovoljna sam sa Boljevicem ali cekanje,ulazak po 3-5 zena stvarno je mnogo.

U zadnje vrijeme se i ne posveti puno trudnici sto me izludjuje.

Kazu da Vuksanovic je dosta strucna docent je predavala je na fakultetu ima dosta iskustva , nije guzva ulazi po jedna dvije nema puno cekanja i posveti se trudnici potpuno,ko zeli moze da uvede i supruga.

30/05/2012
1:05 am
Lanolina
Guest
Guests
157sp_Permalink sp_Print

Lara said
Ja idem kod Boljevica na starom ali cu drugu trudnocu kod dr Vuksanovic.

Zadovoljna sam sa Boljevicem ali cekanje,ulazak po 3-5 zena stvarno je mnogo.

U zadnje vrijeme se i ne posveti puno trudnici sto me izludjuje.

Kazu da Vuksanovic je dosta strucna docent je predavala je na fakultetu ima dosta iskustva , nije guzva ulazi po jedna dvije nema puno cekanja i posveti se trudnici potpuno,ko zeli moze da uvede i supruga.

Isti slucaj sa mnom. I ja planiram da se prebacim kod nje. 

 

Cini mi se, isla bih kod nekoga ko i nije dovoljno strucan smao da ne cekam 15 ura. 

 

Sjutra moram da uzmem neke upute kod Boljevica, i vec 2 dana se psihicki pripremam za to. 

30/05/2012
10:54 am
Cekalica
Guest
Guests
158sp_Permalink sp_Print

Au, to sa ulazenjem vise pacijentkinja odjednom mi je grozno… A ne bi ni smjelo da se radi koliko ja znam, zbog tajnosti podataka o pacijentu (gdje mi zivimo!?).
Ne bih voljela ni da suprug ne moze sa mnom kad idem na uzv, oboje smo srecni sto imamo tu mogucnost. Wink

30/05/2012
11:09 am
macence
Guest
Guests
159sp_Permalink sp_Print

E da podijelim s vama jednu presmijesnu pricu kod Boljevica. Prozove mene njegova cuvena sestra (atomski mrav:-) i ja sjedam na stolicu kod njegovog stola i kompjutera i cekam (ne skidam se jer mi treba uput ili da pogleda nalaz… ne bitno), a on tamo kod UZV gleda neku mladjanu trudnicu. Diktira sestri podatke o trudnoci, zapitkuje trudnicu, sve po propisu. Ja sve slusam, iako ne vidim, ali sam vidjela trudnicu u hodniku. (Sva skupljena, kao da joj je zima, postidjena, kao djevojcica, sto je vjerovatno do skoro i bila). On pri kraju pregleda i ona stidljivo pita: mozete li vidjeti pol bebe? On kaze da je rano jos, drugi put i sto ce joj to, vazno je da sve ok. Ona kaze: pa, muz mi je tu ispred i volio bi i da udje i da mu kazete pol. Boljevic se pomami i pozva muza: evo udjite, vidite, sve je uredu, (ubaci 2-3 “doktorska” izraza koje ni ja ne razumijem), beba ce biti zdrava, bla, bla… pol ne pominje. Muz veli: a pol, doktore. Boljevic: nema nista pol, njoj je jako rizicna trudnoca (to njoj nije pominjao prije), mora doooobro da se pazi, nista da ne radi, cujete li vi sta vam pricam (dere se iz mozga), kontrola za mjesec dana, da nije mrdnula iz kreveta i sestro, napisi joj ono sto smo dogovorili!!!! Pokupili se oni i odose, a on prilazi meni i padamo oboje od smijeha… Ja sam mu predlozila da napise na latinskom recept za musku djecu za ovakve “pacijente”.

Zato mi se Boljevic svidja, a i nadam se da sam vas nasmijala….

30/05/2012
11:12 am
Cekalica
Guest
Guests
160sp_Permalink sp_Print

LaughLaugh sampion! Wink

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
23 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
3 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…