A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Fraxiparinne u trudnoći ...iskustva
28/06/2015
12:46 am
pepa
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 6
Member Since:
08/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja sam u petom mjesecu. 🙂

Cini mi se da sam procitala da je tebi hematolog rekao da uradis samo PAI, a meni je ginekolog rekao da odradim ostala tri, a PAI nije pominjao. Sve je to malo konfuzno, narocito zbog cinjenice da je ova oblasta jako malo istrazena, pa ima dosta prostora za nagadjanja.

28/06/2015
3:54 pm
andjelcic
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 4
Member Since:
26/06/2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Au da,izvini,nesto sam pobrkala…

Bilo mi je skupo da radim sve odjednom sad,pa rekoh ajd jedan po jedan,medjutim kad se vec dokazalo da imam jednu mutaciju,plus ovoliki d dimer,rekla mi je da ne moram sad,pa posle porodjaja,jer je terapija u svakom slucaju ista.

Pa mene to i brine,sto se malo o tome zna,ali ipak se uzdam malo u srecu,malo u dobru doktorku koju vidim da svi ovdje hvale.

Valjda ce i nama sve proci kako treba. 🙂

08/07/2015
2:00 am
monta
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 73
Member Since:
06/10/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Zdravo 

Ja sam testove na trombofilije radila na svoju ruku, posto sam imala 2 spontana u 6.nedjelji trudnoce.

Prvo sam uradila te 3 koje ste gore pomenule, i one su bile ok. PAI sam uradila tek prije 2 mjeseca kad sam i promijenila kliniku. Ispostavilo se da imam PAI. Na svu srecu, saznala sam prije operacije mioma, jer se kod PAI mutacije ima velika sklonost ka dubokoj venskoj trombozi. Poslije operacije sam primala fragmin i nastavila dok dimer nije pao. 

Kad sam izasla iz bolnice, davala sam fragmin sebi u butine. Da znate da moze i tu, ako vam je nezgodno u stomak ili u ruke. 

 

Pozdrav. 

04/02/2017
8:44 am
_114
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
04/02/2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Zdravo svima, nova sam na forumu. Ako neko moze da mi pomogne ili da savjet ili uputi bila boh jako zahvalna… Naime radi se o tome da sam izgubila prvu trudnocu, u pocetku nisu znali sta je razlog. Ali se ustanovila trombofilija.Poslije 7mjeseci ostala sam ponovo u drugom stanju i od momenta saznanja primala faksiparin, da bi i ovaj put imala spontani, opet ne znamo zbog cega, navodno nski virus. Da napomenem da sam bila pod stakleno zvono i pazila se od svega,kako bih izgurala 🙁 :(. Obje trudnoce mi je vodio Dr. Stanisic, koji nikad ni o cemu nema pojma, a pri tom sam ostala sokirana, da vec godinu dana idem kod njega a on nema ni jedan jedini ppdatak o meni. Kao da nisam nikad bila kod njega. 

04/02/2017
3:09 pm
Avatar
podgoricanka p
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 114
Member Since:
13/01/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Draga,prvo zao mi je kroz sta prolazis. Znam iz iskustva da  je tesko i bolno,al prvo hocu da ti kazem da je jako bitno zadrzati glavu zdravu i pozitivno razmisljati. Drugo,trudnoca je jedno jako neizvjesno stanje,pogotovo kod nas sa trombofilijom. Ja sam mrvu bebu rodila u terminu, drugu sam izgubila u petom mjesecu. Prvu sam trudnocu sasvim normalno iznijela,druga mrrvo rodjena,ustanovljena.trombofilija,treca sa kleksanom i fraksiparinom rodjena zdrava beba, cetvrta sa kleksanom i u perom mjesecu je plod uginuo. Svi su mi nalazi dobri tada bili,i nalaz posteljice i bebe,bez ikakvih anomalija,al eto desilo se. Ti moras imati dr koji ce te i saslusati i posavjetovati,al prvo ti moras imati snage,a svakako ces je imati ako nesto zelis. Moj moto u zivotu je da i od goreg ima gore, i tu je nesto u cemu snagu nalazim. Prica svakakvih ima,a ni jedna trudnoca nije ista,tako nemoj previse slusati kojekakve price koje ce te dodatno stresirati. Ti si normalna zena koja nesto zeli i svoje.misli u tom pravcu treba da usmjeri. Moj izbor za sljedecu trudnocu ukoliko bi se desila,a ja jako zelim,je dr Colakovic Vesna. Imala sam  jako fina iskustva sa njom u najtezim trenucima svog zivota,a nemam nikakvu preporuku,jednostavno sam naletjela na nju u tim trenicima. I jos nesto,to je moj izbor iz razloga sto kad je trudnoca ok i svaki je dr dobar,a nama treba dr koji radi u rizicnim trudnocama i koji ce ti dati vjetar i ledjima,a meni je ona takva bila.

Sebi mozes biti i najbolji drug i najgori neprijatelj,zato svoje misli usmjeri u pozitivom smjeru i bice II crtice i jedna lijepa i zdravo iznesena trudnoca.

Svako dobro ti zelim i ubrzo da se nadjemo na temi prvi trimestar 🙂

04/02/2017
9:04 pm
_114
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
04/02/2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Hvala na utjesnim rijecima. U pravu si moram prvo naci doktora koji ce biti posvecen, pa onda sve ostalo… jos jednom hvala. Nadam se da cu pisati sa nekim lijepim informacijama. 

18/08/2019
11:55 am
Tamara B1
Novajlij(k)a
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
07/07/2016
sp_UserOfflineSmall Offline

Ima li neko iskustvo sa trombozom u ranijoj trudnoći? Kakav je oporavak, mora li se do kraja trudnoće primati clexane ili se samo kontroliše D-dimer i Aptt ? Evo da ja ispričam svoje iskustvo, vidim da se odavno nije pisalo na ovu temu. Ja nisam nikada imala problema sa venama niti koagulacijom, a mislim da nemam nikoga u porodici ko je to imao i mršava sam. Naime, počelo mi je sve sa jakim bolovima u leđima,desno bedro (kao da mi neko konstantno daje injekcije) i onda je počela da boli i noga. Dakle simptomi išijasa, i meni doktor kaže, tad sam bila 12nd+4 trudna, da pijem paracetamol, i da će proći. Kljukala sam se par dana paracetamolima, koji jedva da su išta pomagali. Međutim, počne noga da mi otiče i užasno da boli, jedva da sam mogla da se krećem. I sve mislim proći će, ali već drugi treći dan otok sve gori, noga kao balvan. U urgentnom mi na dopleru odmah konstatuju trombozu dubokih vena u predjelu prepone desne noge i uključuju me na heparin infuzije, pet dana gotovo nepomično ležala u krevetu, i još su mi davali nešto (ne znam šta) a onda sam prešla na injekcije Clexane 0,6ml ujutru i uveče. Sad sam 13+ trudna, beba je ok, ali se brinem od svih tih ljekova da nešto ne naudi bebi, pročitala sam da se clexane ne preporučuje u trudnoći. BTW evo ležim nedelju dana u bolnici i nemam pojma kada ću izaći, ustajem uz pomoć elastičnih zavoja, moraću da nosim čarapu, i da ko zna koliko primam ove injekcije. Držite mi palčeve da izađem brzo! 🤗

TaCkica

27/08/2019
8:26 pm
sonia007
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 184
Member Since:
23/02/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Pozdrav Tamara. Ja licno nisam imala iskustvo sa fraksiparinom, ali moja sestra jeste. Kroz cijelu trudnocu se primaju injekcije i 6 nedelja nakon porodjaja. Doza zavisi od nalaza. Ako ces se osjecati bolje ona je dvije trudnoce iznijela bez problema uz kleksan. I Carapu je dugo nosila. Bitno je da su na vrijeme uocili problem i da ste pod nadzorom ljekara. Zelim vam svu srecu  i sigurna sam da ce sve biti ok.

05/09/2019
12:32 pm
Avatar
vasilisa777
Forumaš(ica)
Members
Forum Posts: 122
Member Since:
26/03/2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Pozdrav cure 🙂

Upravo tako, ništa ne brini , fraxiparin i clexan se primaju u trudnoći, neophodni su kod cura sa takvim problemima. Ja sam iznijela čitavu trudnoću na fraxiparinu, dobila zdravu curicu, prethodne dvije trudnoće izgubila , nisam bila pod terapijom, nisam ni znala da imam taj problem. Samo naprijed i ne brini se, bas ih ima dosta na toj terapiji i sve bude u redu, to je zapravo preduslov, adekvatna terapija. Mene je vodila hematolog dr Anka Popović. Da napomenem, trudnoće iz vantjelesne, sve tri, tako da je još komplikovanije bilo.

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
20 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner