A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Carski Rez - Sve Što Ste Želeli Da Znate O Ovoj Intervenciji,
04/08/2012
4:39 pm
Julija
Guest
Guests

Neka je ziva i zdrava! Cestitam marija_pg i zelim brz oporavak pa da uzivas sa svojom djevojcicom Smile. Drago mi je sto si zadovoljna osobljem.

04/08/2012
5:24 pm
Marija Novosel
Guest
Guests

Marija pg, sa srecom, samo da ste zive i zdrave :***Kiss

08/08/2012
11:57 am
mamagaga
Guest
Guests

cestitam marija da ste zive i zdrave e i jedva cekam da nam preneses iskustvo u spinalu

18/08/2012
6:58 pm
marija_pg
Guest
Guests

hm,spinal :) pa da pocnem, s obzirom da nisam uopste racunala na porodjaj cr, nego na prirodni, malo mi je bilo frka iskreno. ali,posto je moj dr rekao kako je beba stina i ne dobija na tezini,postoji neki zastoj od mene do nje pa da mi to zavrsavamo, nisam imala drugu opciju. samo sad nesto kad vracam film, pitam se da li je on mozda nesto vidio na poslednjem uz pa se prepao ili sta li je ,ne znam… uglavnom, ja sam bila pripremljena za totalnu anesteziju, i tek kad sam usla u salu saznala sam da cu imati cr sa spinalom, jos jedan sok,jer se uzasavam pomisli da cu biti svjesna dok oni izvode operaciju… uglavnom, ubod za spinal boli,ali traje sekundu bukvalno, i odmah u nogama krece onaj osjecaj topline i potom trnjenja. grozno je jedino sto bukvalno osjecas i dodire i sve,ali bol ne osjecas(ne znam kako bih to plasticnije objasnila). duye je trajalo usivanje imam osjecaj,nego sam porodjaj. dobra stvar kod spinala je sto se brze oporavljas, meni su rekli to vece(doveli su me u sobu u 18) da mogu i da jedem i da pijem ako hocu, i odmah te poslije 24h dignu na noge…ustena sam kuci u subotu(porodila se u srijedu), i vec sad se potpuno normalno osjecam, kao da nemam ranu.

doduse, moja bebica je ostala u inkubatoru, prvo je bio problem hernija kod pupka,pa su nam rekli da nije dobro, pa bukvalno da se pripremimo na najgore, pa da srce nije razvijeno,ali mrvica sei dalje drzi, i napreduje sto je najbolje… rodjena je sa 1900, smrsala je na1640 a sad imamo 1750, i to smo nabacili sve ove  nedelje… sad cekamo rezultate nekih genskih testova, za koje se nadamo da ce da budu dobri, i nadamo se najboljem za nasu mrvicu…

18/08/2012
11:02 pm
Podgoricanka
Guest
Guests

Svi smo uz tebe i nadamo se najboljem, i da nam mrvica brzo poraste i bude uz nas na forumu…pa stizu novi drugari…treba da se druzimo.

Puno poljubacaKissKissKiss

18/08/2012
11:31 pm
marija_pg
Guest
Guests

Podgoricanka said
Svi smo uz tebe i nadamo se najboljem, i da nam mrvica brzo poraste i bude uz nas na forumu…pa stizu novi drugari…treba da se druzimo.

Puno poljubacaKissKissKiss

hvala ti puno!

18/08/2012
11:32 pm
Kristina M
Guest
Guests

Drzimo palceve za bebicu, bice sve ok, samo polako. Jaki su to misici, stalno nas iznenadjuju a mi uvijek mislimo da su sicusni i krhki.

Sto se tice carskoj, i mene su odmah digli, u pet sam se porodila u osam sam vec prvi krug hvatala, a porodila sam se u nedjelju, a u cetvrtak izasla. Inace, ne znam jesam li pisala… sjecam se kao kroz maglu, a mislila sam i nakon porodjaja da sam umislila, da sam se gusila, da mi je nesto metalno bilo u ustima i da sam osjetila rezanje. Svjesna sam sad da sam to osjetila ali se samog bola ne sjecam, ostalo mi je samo u pomcenju da je bol bio bas jak. I sjecam se da sam pomjerila ruku nekako i da je neko rekao Cuje vas, cuje vas… O boze sad me jeza podidje. Niko mi nista nije pominjao, ali sam poslije par dana doznala nekako cudnim putevima :) da sam imala nekih problema sa tubusom kako li se vec zove i da mi se nije mogao bez zveka postaviti.  

05/09/2012
9:35 am
mamagaga
Guest
Guests

e kristina sad me isprepada.. sve me strah toga da mi anestezija nece djelovat hahaha :)

a sto se ostajanja tice kod nas jedan dan prije pa sam dan porodjaja taj dan si na intenzivnoj njezi i ne vidis bebu??????? to cu da pitam mogu li me kako toga postedjet.. jel ste vi bile na intenzivnoj ili ste vidjele bebu odmah

i drugo ostaje se 6 dana ukupno dakle 7 i mene bas panika hvata…

05/09/2012
9:48 am
Kristina M
Guest
Guests

Ma kakvi bre, kakva intenzivna… Ja sam operisana u 4, u 4 i po sam vidjela bebu u sobi na kratko, u devet je bio na podoj kod mene.  Porodila sam se u nedjelju izasla u cevtrtak

05/09/2012
10:05 am
macence
Guest
Guests

Samo cu da se nadovezem na Kristinin post da to nije tako strasno i nema govora o intenzivnoj.

Istovremeno imam i jedno pitanje, tj. cudjenje: kako ste to poslije pola sata vidjele bebu, ja sam se probudila tek poslije 2h (ravno), prva kratka setnja poslije nekih 10 sati, a bebu su mi tek sutradan donijeli na kratko. O podoju nije bilo govora tamo do 5. dana.

Mada vidim da je sve to individualno: kakva je terapija za mamu, za bebu (ako treba), kad dodje mlijeko…. Meni je mlijeko zaista krenulo tek 4. dan (prvorotka, skoro mjesec ranije, carski…)

05/09/2012
11:35 am
neda
Guest
Guests

Ja sam se porodila u 1,a u 6 su mi doneli bebu da se igramo.sutradan je podoj poceo,isto tako sa sinom pre 4 god,sutradan mi je mleko krenulo.i ja sam uvece ustala.sutradan mi je kateter skinut,a 4 dan izasla.samo sam se bojala da zuticu ne dobije.Embarassedevo danas i druge konce skinula,ex to je rasterecenje

05/09/2012
12:09 pm
macence
Guest
Guests

Bravo, Nedo!!! Ne znam, meni je sve nesto islo mnogo sporije i teze, ali mislim da je to individualno i kako te “strefi”… neka su oni nama zivi i zdravi, a i mi s njima, pa je to svejedno je li 4 ili 7 dana…

06/09/2012
10:08 pm
mamagaga
Guest
Guests

ma da ko sto macence rece sve to brzo prodje.. al kod nas je obavezno prvi dan na intenzivnoj to uveli od skoro mozda evo godinu dana… ne znam eto uskoro cu vam prenijeti utiske tako mi rekose zene koje se porodile ovih prethodnih pola godine godina… Confused..
nadam se da ce i oni skrasit te procedure.. uf

08/10/2012
12:33 pm
bilkis
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 4
Member Since:
07/10/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jako me brine na sta sve pristajemo, a jos vise cime smo sve zadovoljne… ako mora carski rez, moj idealni carski bi izgledao ovako: Nema klizme ni brijanja, dobijem epidural pa tek nakon toga kateter, u sali su moj muz i moja dula. Kada izvade bebu, moja dula je odmah stavlja meni na grudi na prvi podoj i kontakt koza na kozu. Pupcanik presecaju tek kada prestane da pulsira. Dok mene krpe, moj muz nastavlja s kontaktom koza na kozu. Njih dvoje se ne razdvajaju dva sata dok sam ja na intenzivnoj. Onda se prebacimo u privatnu sobu, niko nas ne uznemirava i dojim. Nakon par dana idemo kuci.
Toliko sam zelela potpuno prirodni porodjaj da sam bila potpuno nespremna i neinformisana kada sam morala na hitni carski, pa sam pristala na stvari koje su besmislene i na koje sada ne bih pristala – klizma, brijanje, odnosenje bebe… Mleko sam imala odmah, a dohranjivali su ga vestackom formulom, dok sam se ja izmuzavala i bacala dragoceno mleko…
Poenta moje price je da MI odlucujemo, a ne doktor, on je tu da kaze sta treba da se radi, da ponudi opcije. Mi smo odgovorne za sebe i svoju bebu, ne mozemo na doktora da svalimo ni pravnu, a ni moralnu odgovornost. To je roditeljstvo… Naravno, u tom trenutku smo sve pogubljene i moze da nas maltene svako smota kako hoce, a i svaka normalna majka ce pristati na sve ako joj doktor kaze dace joj to spasti bebu. Zato, moramo biti informisane, hrabre i imati nekog uz sebe. To je moje misljenje.

08/10/2012
6:15 pm
JovanaKnezevic
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 19
Member Since:
09/06/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Kod nas nema ni pomena o bilo cemu slicnom, mislim na prisustvo muza, ili na tvoju slobodu izbora za tip porodjaja. Prirodno, pa koja izdrzi dobro njoj, koja ne – hitno na carski, pa sekund prije nego ti ukljuce anesteziju (totalnu) pitaju koja si krvna grupa. Tako bar meni bilo. Bila sam stvarno svim svojim srcem za prirodni porodjaj, ali nakon >9h bez otvaranja, a sa bebom u kanalu, morali su nesto drugo da preduzmu. Pa su preduzimali, redom – epiziotomiju, zbog koje nisam mogla da sjednem 2 mjeseca, pa forceps, pa jos jednu epiziotomiju, dodatnu, sto da ne, pa jos par puta forceps, svo vrijeme sa kiseonikom disanje.. i tako, e, onda, hitan carski. Zovi anesteziologa, zovi instrumentariste, zabava. Beba na neonatolgiji 10 dana, ja na pumpicu sa mlijekom. Ali izdrzali sve, i bilo je super. I sad, prije malo manje od 9 mjeseci, drugi carski, porodjena u 11h, ustala u 13h. Uvece sve vec sama, sjajno, ni iskasljavajne anestezije nije boljelo, niti bilo neprijatno. Sjajan carski, ovaj put.

A na zalost, zbog naseg neznanja, neinformisanosti, i nestrpljenj ili cega vec vecine doktora, svi krenemo sa prirodnim pa dokle doguramo. I postujem, treba, svaka koja moze obavezno prirodno, one koje same traze carski slicne su mi onima koje ne doje.

Inace, ovi uslovi koje je opisala bilkis postoje u privatnoj bolnici u Meljinama, gledah prospekt, carski rez sa 7 dana u bolnici je 900eura. Pa ko voli..

08/10/2012
9:35 pm
mamagaga
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 247
Member Since:
15/12/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

e pa evo i ja sa svjezim informacijama, moj cr. je zakazan za iducu nedjelju moram uci dan i po prije same intervencije kad je prijem nakon toga sledeceg dana se rade labaratorijske i druge pripreme i analize kao za svaku drugu operaciju, da bi tek sjutradan u ranim casovima pocela intervencija, sami dan cr. cijeli provodim na intenzivnoj njezi  i to 24h do sjutradan recimo 9-10 časova kada me vode na odjeljenje i prvi put vidim bebu… nakon toga se ostaje u bolnici jos 5 dana .. dakle sveukupno 8.5 dana se ostaje ja cu da presvisnem al ozbiljno

pogotovo jer imam jedno dijete doma i sve mislim kako cu bez njega svih tih dana.. ja sam u lude ovih dana..

08/10/2012
10:06 pm
JovanaKnezevic
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 19
Member Since:
09/06/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja sam imala srecu sa te strane, pa iako je bio zakazan drugi carski, meni pukne vodenjak, i porodim se 3 nedjelje prije termina, pa prodjem bez onih dugotrajnih priprema i bez intenzivne (a nisam ni znala da ima taj boravak na intenz)

Ali polako mamagaga, znam da je nervoza velika, ja sam sesti dan plakala, jer nisam vise mogla ni sekund, ali kad se mora, sta ces.. :/  Meni su dovodili sina svaki dan kad je bilo vrijeme posjete, i onda kad on ode, ja brzo u sobu, uzmem Natasu, i samo mislim na momenat kad ce nas pustiti da najzad pobjegnemo.

U svakom slucaju, srecno i da budete super i ti i beba, i da brzo, sto brze izadjete i budete kuci da starijim djetetom!!!

08/10/2012
10:16 pm
mamagaga
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 247
Member Since:
15/12/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Joj Jovana veliko hvala, i mene su uhvatili bolovi nije puko vodenjak al mi zaustavili porodjaj bila sam 4 dana na ginipralu pa se sve smirilo dr. nije htjela da me porodi kaze prerano…

Prosto sebe ne prepoznajem sa te psihicke strane mislila sam da cu izdrzati ali kako sam krenula prije cu izludjet :D

26/03/2013
1:22 pm
mamacoc
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 9
Member Since:
14/03/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Molim sve mame, koje imaju svjeza iskustva vezana za cr radjen u Pg, da ih prenesu…Kada se dolazi u bolnicu ako je rijec o planiranom cr, da li se i koliko ostaje na intenzivnoj, da li velikodusno nude opstu anesteziju ili ostavljaju kao izbor…Ovo mi je treci porodjaj.Prva dva-vaginalna.Potpuno sam isprepadana i sludjena sa vrlo realnom mogucnoscu da se ovaj put mora raditi cr.

Veliko hvala svima na odgovoru!

26/03/2013
1:31 pm
Kristina M
Guest
Guests

Ne potrebe da se prepadas, sve ce biti ok, nista strasno. Nijesam se skoro porodila, nego prije oko godinu, pa se nadam da ce se neko javiti sa detaljima koji ti trebaju ali vjeruj mi da uopste nema potrebe da se bojis. POrodila sam se na carski rez jer je beba bila karlicno, a presla sam termin deset dana, iako je bila 4 beba, nijesu htjeli da rizikuju, i zahvalna sam im na tome. Meni je carski bio olaksanje, i srecna sam sto sam tako rodila bebu jer me bilo strah da ce se nesto iskomplikovati. U 4 sam otisla u salu, u pet sam bila u sobi, u devet sam dojila bebu u sobi. Boli rana, price nema, i tezi je oporavak, ali sve u granicama normale:) CIm kuci izadjes i pocnes malo vise da se kreces sve bude lakse 

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
12 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner