A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
tinejdzeri-razlika u godinama za
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
31/10/2013
9:35 am
Avatar
podgoricanka p
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 114
Member Since:
13/01/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ovu temu nijesam znala gdje da postavim,a ipak se tiče tinejdzera.

Kolika je po vama normalna razlika u godinama za stupanje u brak ili  za svakako neki normalan odnos i ljubav.

Naime radi se o sljedećem.

Juče sam čula da se djevojčica od 15 godina udaje! U pitanju je naselje u PG i razlika u godinama od 20 godina. Njen izabranik ima 35 godina. Dal to moze biti normalno? Meni se čini da nikako ne moze biti iz prostog razloga jer se po meni cini da je u pitanju pedofilija, da je to dijete koje ne moze samo da donosi tako krupne odluke, i da joj naravno treba odobrenje roditelja. roditelji su joj razvedeni, ona je kod oca, sto nikako ne ublazava situaciju jer dijete treba da vaspitavaju oba roditelja. On joj je branio da se vidjaju, oduzimao tel…i uzalud. djevojcicu ne poznajem licno,al me ova prica toliko potresla kao majku, zenu i obicnog gradjana.

Cijelu noc sam razmisljala kud ce nju takav zivot odvesti? Sta ce se desiti sa njom za koju godinu? Cime ce se baviti cijeli  zivot? Vjerovatno ce i djecu izroditi,sta ce biti s njima? Dijete dijete radja i prosto se ne moze vaspitavati na zreli i kvalitetan nacin.

Joj toliko sam potresena ovime sto sam cula, da mi je muka i pri samoj pomisli da se dijete pored covjeka toliko starijeg od nje budi.

 

31/10/2013
9:46 am
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Podgoricanko draga, dobro jutro, kolumbo! Ne bi vjerovala koliko toga ima. Ja sam bila svjedok toga (i u mojoj, doduse siroj porodici) vise puta. Cak imam i foru na ovu temu. Kad se ta moja snajka udala imala je skoro 16 god, a taj dalji brat 33 cini mi se. Ja sam tada imala 27 godina, brak ni na pomolu, zavrsen fakultet, postdiplomske u toku, pun pasos viza i pecata raznih zemalja, zivjela sam odvojeno od roditelja…. i pita mene snajka “a, sta ti radis, cime se bavis”, ja joj rekoh onako zbunjeno “kad bi ti rekla, ne bi mi vjerovala”. I da sve bude jos apsurdnije i bizarnije, njena majka je nekih godinu dana starija od njenog muza. Naravno, danas imaju dvoje djece, sve je to ok, ali ona izgleda i razmislja kako ja necu ni za 50 godina:-).

Zaista mi je to sve toliko cudno i nenormalno, da ostajem bez teksta. Oni moraju cudo administracije da prodju, pa ne znam kako ipak pristaju na to. Mora odobrenje od policije, ginekologa, psihologa, sve to njeni roditelji/staratelji da potpisu… UZAS!

Nema tu nekih pravila, niti se moze uticati na to ni pojedinacno, niti institucionalno.

Mene dodatno cude ti momci recimo mojih godina ili mog supruga (mi smo ista generacija) jer vidim da moj suprug i djevojke 10-ak godina mladje dozivljava kao djevojcice, valjda i sto je radio u prosvjeti, pa su mu sve to “djecina”Laugh.

31/10/2013
10:53 am
milenars
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 102
Member Since:
29/09/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Bogami, ja sam se sokirala…ta ideja je neadekvatna sa koje god strane da joj pridjes. I ne osudjujem tu klinku, nju s razlogom zakon smatra maloletnom tj. nedovoljno sposobnom da odlucuje o sebi. Taj ”momak” je problem, jer nije momak, nego odrastao covek, a ona jos dete. Da sam ja na mestu tih roditelja, ne bih potpisala saglasnost za tako nesto, dala bih otkaz i resavala probleme s detetom koji su doveli do ovoga.

31/10/2013
11:58 am
sonia007
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 184
Member Since:
23/02/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Koliko ja znam to je po nasem zakonu krivicno djelo koje se goni po sluzbenoj duznosti. A gradjanski brak se ne moze sklopiti prije 16 godina sa ili bez saglasnosti roditelja.

No toga je vazda bilo i bice. Neki od takvih brakova koje ja znam super uspiju, ali vecina se zavrsi “bjekstvom” djevojcice natrag kod roditelja ili pukne nakon rodjenja djeteta (valjda im tek tada postane jasno u sta su se upustile). Inace ja sam strogo protiv ovakvih brakova, i inace ne volim prevelike razlike u godinama. Sve preko 10 meni je previse.. Moj muž je od mene stariji 4 godine i to mi savrseno odgovara.

 

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
18 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner