A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Pisma Zastitniku prava pacijenata KC
Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 (1 votes) 
06/03/2012
8:52 am
Kristina M
Guest
Guests

Sve vi koje zelite da napisete pismo Zastitniku praovva pacijenata o iskustvu na odjeljenju ginekologije i akuserstva Klinickog centra, jer covjek tvrdi da prigovora i zalbi nema i da to znaci da su sva ova nasa iskustva netacna. Mislim da je odlicna prilika da ga “zatrpamo” svim nasim prigovorima pa neka cita ako nista drugo.

Evo linka ovdje sa svim detaljima, i kontaktom:

http://www.kccg.me/index_mne.p…..#038;id=23

I da, moraju biti potpisane imenom i prezimenom. Isto bismo mogli i da saljemo na mail uprave klinickog centra

[email protected]

06/03/2012
9:17 am
vanjamik
Guest
Guests

Odlicna ideja! 

Ne stigoh detaljno da pogledam, da lli se mora postivati njihova forma, tj. pisati u njoj?

06/03/2012
10:05 am
Kristina M
Guest
Guests

ja bih to podijelila na dvije varijante, kod hoce neka ispuni obrazac sa svim detaljima, ima i takvih vjerovatn, a ko nece neka pise samo pismo, nesto tipa price na forumu, da se barem informisu

06/03/2012
12:37 pm
bubica
Guest
Guests

ja sam mislila da popunim obrazac,da sad ne pisem,ali…

Hvala zastitniku prava pacijenata sto se oglasio,a tebi sto si postavila link,a KCCG sto na zvanicnom sajtu navode ZPP.  Molim sve koji zele da pisu pismo,odvoje malo vremena i prouce zakonik,iznenadicete se.

 pronasla sam da su prema meni prekrsili zakon u 7 tacaka!(vise nego sto sam i mislila) shodno tome ,ja necu pisati klasicnu pricu,nego cu se posluziti zakonikom i navesti tacno po clanovima te “neistine”.

06/03/2012
12:48 pm
Tijana
Guest
Guests

Svaka čast Bubice! I treba!

06/03/2012
2:40 pm
JelenaM
Guest
Guests

Pozdrav svima na forumu.. Ja sam ljetos slala pismo zastitniku prava pacijenata u KBC, i ono sto sam dobila kao odgovor je samo to sto me gdin Jovovic stavio na cc kad je moje pismo proslijedio nekome od kolega (ne znam kome je poslao ni da li je jer nikoga nije bilo ni u to ni u cc polju osim mene..). Nijesam nakon toga nista dobila ni od koga, nikakav odgovor, reakciju, bilo sta..Mozete pogledati tekst i fotografije uz tekst koji sam i njima poslala, opisana su iskustva u KBC i niksickom DZ..Niksickom DZ nisam slala pismo niti zalbu jer na sajtu nemaju mejl za konatkt zastitnika, a nijesam bila u Niksicu duze vrijeme nakon dogadjaja, pa mi nije bilo zgodno da pisem i nosim pismo/zalbu.. 

Nakon toga sam imala jos jedno sjajno iskustvo sa ambulantom ginekologije u NK DZ, to je bila jedna horor prica koju rado zaboravljam i koja je degutantna ali ispricacu bar neke djelove..Samo je pitanje i kod toga i kod ovih prica o porodjajima i porodilistima, koliko su zene navikle i prihvataju takvo stanje kao normalno i nesto sto zasluzuju. Meni je to najgore i rastuzuje me..Ne shvatam zasto bi zene prihvatale kao normalno i lagano pristajale na to da prilikom ginekoloskog pregleda se ne koristi lubrikant niti odgovarajuci spekulum, uz obrazlozenje uobicajene prakse “mi to samo malo vodom pokvasimo“ a onda pacijentkinja nakon traumaticnog iskustva pregleda, donese sama lubrikant za sledeci pregled (kupi ga) pa joj medicinska sestra kaze da ne zna kako se to koristi, pa joj pacijentkinja pokazuje i moli je da nadje odgovarajuci spekulum, itd..I na kraju, desi se sledece: nalaz brisa bude pozitivan na odredjenu bakteriju i ljekar vidjevsi to ode lagano u ordinaciju do, vrati se i kaze, kao da saopstava sasvim najnormalniju stvar: “Znate, bas je ovo cudno, svi brisevi ovog mjeseca imaju ovu istu bakteriju.. Mora da nam nesto nije sterilno“..I onda pacijentkinja, naravno podje odatle glavom bez obzira, sa cvrstom namjerom da se vise nikad ne vrati i dobije mozda neku mnogo opasniju bakteriju, virus i sl.. naravno da ce sledeci put poci u privatnu ordiaciju gdje ce osnovni pregled i ostale preporucljive preglede paltiti minimum 100 eura, a u Fondu zdravstva vec postoji novac kojim ova usluga treba bude besplatna i obezbijedjena u javnoj bolnici, uz uslove dostojne ljudskog bica koje zivi u 21. vijeku, i uslove koji ne ugrozavaju zdravlje, o paradoxa..

 

Tekst o kome sam govorila: http://slucajanprikaz.blogspot…..-nase.html

 

Veliki pozdrav,

 

Jelena

06/03/2012
4:12 pm
bubica
Guest
Guests

Tijana,po ovome sto sam procitala u zpp,nema zene prema kojoj su,potpuno, u skladu sa zakonom postupili.

I hvalaWink.

06/03/2012
4:38 pm
Kristina M
Guest
Guests

Jelena, zasto mu ne bi sve sad opet forwardovala i napisala u fazonu, posto danima pricate kako Vam se niko ne zali, ja bih da Vas podsjetim na moj dopis koji sam vam poslala… I taj isti mail uputila direktoru. Sjutra idemo kod gospodina Mijovica i reci cu mu za tvoj slucaj

06/03/2012
5:46 pm
bubica
Guest
Guests

Molim sve clanove foruma,tj. sve majke koje su imale lose iskustvo sa porodilistem u Podgorici,da ne ostanu gluve na ovaj moj APEL, i posalju pismo zalbe u bilo kom obliku,pisanoj formi ili popune obrazac i posalju Zastitniku prava pacijenata. Ako vam je tesko da pisete,ucinite toliki napor i pozovite br. telefona 020 412 574.

Predstavite se imenom  i prezimenom i iznesite svoje nezadovoljstvo.

Ako ste pratile medije danas,videle ste isto kao i ja ,da je danas voda otisla na drugu vodenicu,tj. posto nije bilo zalbi Zastitniku za prava pacijenata,na rad porodilista i akuserstva,to znaci da se nema na sta zaliti,odnosno da sve ovo sto mi pisemo na forumu,iznosimo u javnost i delimo svoju bol, cista laz.

Ja ne dam!Ne dam da me neko naziva lazovom,zato sto sam skupila snagu i hrabrost i javno iznela svoj slucaj,ne dam da se neko sprda sa mojim strahom,bolom i posledicama.

Ja ne dam,a vi odlucite u svoje ime! Verujem da smo zajedno u ovome i verujem da ako smo pokrenule nesto,ne treba da stajemo!

06/03/2012
6:36 pm
Dusko Mihailovic
Guest
Guests

Evo, možda vas Ombudsman inspiriše:

https://www.roditelji.me/2012/0…..a-da-lazu/

06/03/2012
8:21 pm
Tijana
Guest
Guests
11sp_Permalink sp_Print
0

Dusko, moze li mala pomoc? Kako ispuniti PDF format?

06/03/2012
8:30 pm
Dusko Mihailovic
Guest
Guests
12sp_Permalink sp_Print
0

Tijana, ako nije napravljen kao formular (a nije) nemoguce ga je ispuniti digitalno. Dakle, jedina varijanta je da se odštampa i popuni “ručno” ili, u skladu sa stanjem u KCCG, tzv. pisaćom mašinom….

To je u 21. vijeku, inače poznato u tehnokartiji, još jedan način obeshrabrivanja zaintersovane strane da podnese tu prijavu. Na svakom koraku se otežava pacijentima da se žale… stoga je i smišljena sljedeća procedura…

– Anonimni prigovori se ne evidentiraju
Prigivor može da podnese pacijent ili clan njegove uže porodice
Prigovor i odgovor kucaju se u tri primjerka i predaju neposredno u arhivu Klinickog centra
– Predmet prigovora, tj. razlog za njegovo podnošenje, mora biti preciziran u pogledu vrste, vremena, mjesta i lica na koje se prigovor odnosi
– Odgovor se upucuje podnosiocu prigovora  najkasnije u roku od tri dana od podnošenja prigovora
– Odgovor se daje kao: mišljenje ili obavještenje o suštini i obimu konkretnog pacijentovog prava
– Ako je Direktor Klinickog centra ili Zaštitnik svojim posredovanjem ispravio konstatovanu grešku ili propust, i time sprijecio štetne posledice ili ugrožavanje prava pacijenata – to se konstatuje u odgovoru na prigovor
– Pacijent nezadovoljan odgovorom na prigovor, može se obratiti zdravstvenoj inspekciji Ministarstva zdravlja Crne Gore.

06/03/2012
9:29 pm
Kristina M
Guest
Guests
13sp_Permalink sp_Print
5

Kome je muka da ispunjava ove njihove nebuloze, treba napisati klasicno pismo, barem da ga smorimo da cita.

06/03/2012
9:33 pm
Kristina M
Guest
Guests
14sp_Permalink sp_Print
0

Dzabe sve ovo je Zakonom propisano… Zato se niko ni ne zali, ubiju te u pojam odmah. Ma pisma im treba slati, pa na obje adrese i zastitnika i direktora

06/03/2012
10:26 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
15sp_Permalink sp_Print
0

ma moze li se ovom narodu barem reci koliko je bilo pohvala , kad vec nije bilo zalbi? vec sam to negdje pitala…samo da nam ne odgovori u smislu procedura je naporna, novopecene majke nemaju vremena itd pa zato i ne pisu pohvale!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

06/03/2012
11:22 pm
draganica
Guest
Guests
16sp_Permalink sp_Print
0

to je super pitanje. Isti odgovor bi mu trebalo dati i na “čuđenje” da nema žalbi – nemaju majke kad da pišu žalbe za koje misle da su trošenje nerava i mogući problem sa ljekarima u budućnosti.

 

Još jedna stvar, ali digresija – da li ste znale da pedijatri treba da pitaju roditelje za reakciju na svaku vakcinu i da upisuju u posebnu formu? Ja imam super pedijatricu, pa me nijednom nije upitala a kamoli upisala povišenu temperaturu, razdražljivost ili ekcem u list sa reakcijama. Toliko o tome koliko se kod nas forsira dokumentovanje bilo čega.

07/03/2012
12:54 am
baby-blue
Guest
Guests
17sp_Permalink sp_Print
0

Eto,do juce nisam ni znala da postoji “zastitnik prava pacijenata”….

10/03/2012
5:23 pm
Tijana
Guest
Guests
18sp_Permalink sp_Print
0

Malo kasnim 🙂

 

Hvala Duško na pojašnjenju. Nađoh malo vremena onog dana, rekoh da ispunim to, pošto postoje pdf fajlovi koje možeš ispuniti, sačuvati  i poslati.

A ovo je presmiješno što oni traže, čudi me da nijesu tražili i skenirani otisak prsta uz sve ovo ili čip neki da im pošaljemo… bruka

10/03/2012
6:08 pm
Kristina M
Guest
Guests
19sp_Permalink sp_Print
0

nama je direktor Mijovic objasnio da moze i mailom da se salje, ne ozbiljno

10/03/2012
6:13 pm
bubica
Guest
Guests
20sp_Permalink sp_Print
0

najnovija info. je da se moze poslati putem mail-a.

[email protected] i [email protected](Kristina je vec postavila),mozete poslati na obe adrese.

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
20 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner