A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Torte i kolači
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
14/04/2012
5:31 pm
Kristina M
Guest
Guests
61sp_Permalink sp_Print
0

To sam drvom je bilo ranije, a u medjuvremenu je Dusko instalirao neku poboljstanu verziju ( kaze li se tako ne znam) i jedno mjesec najmanje postoji ova opcija.

16/04/2012
4:51 pm
Tamara 2
Guest
Guests
62sp_Permalink sp_Print
0

http://www.coolinarika.com/rec…..ald-torta/

evo jednog predloga za obradovati zeludacLaugh

16/04/2012
4:53 pm
Tamara 2
Guest
Guests
63sp_Permalink sp_Print
0

a za trudnjace koje ne smiju kolacice evo predloga za rucak WinkWink

http://www.recepti.com/kuvar/g…..mpinjonima

prijatno

16/04/2012
5:55 pm
marijank
Guest
Guests
64sp_Permalink sp_Print
0

Tamara 2 said
a za trudnjace koje ne smiju kolacice evo predloga za rucak WinkWink

http://www.recepti.com/kuvar/g…..mpinjonima

prijatno

ovo je njam,njam   samo bih ja na kraju dodala jos sira,pa tek onda zapekla

19/04/2012
1:01 pm
macence
Guest
Guests
65sp_Permalink sp_Print
0

Pravila cheesecake za Vaskrs… sutra cu da postavim recept sa sve slikom…

20/04/2012
12:20 pm
macence
Guest
Guests
66sp_Permalink sp_Print
0

Evo ga i moj cheesecake po receptu moje kumice, lagano i za napraviti i za pojesti…

Kora: dobro sastaviti i utabati 300 gr mljevenog keksa, pola margarina i 2-3 kasike mlijeka u kalup.

Bijeli krem: umutiti 500 gr sira/kajmaka (ja koristim Ala Kajmak Sabacki dva pakovanja od 150+300 gr, pa dodje ukupno 450 gr) sa 200 gr kisjele pavlake i 250 gr secera u prahu. Posebno umutiti 400 ml slatke pavlake i kad je umuceno dodati prethodnom. Dodati 3 kesice zelatina pripremljenog po uputstvu sa kesice. Sve jos malo mutiti i u frizider bar 1 sat.

Vocni zele: kuvati 450 gr visanja (frikom pakovanje u kesici, a moze i drugo voce, ali meni su najbolje visnje) sa 200 ml vode (ja stavim malo vise – oko 300 ml) i 200 gr secera. Kuvati oko 20 min i u vrelo sasuti 2 kesice zelatina samo onako, dobro promijesati i staviti da se hladi. 

Kad se vocni zele ohladjen, ali jos uvijek tecan, a bijeli krem dovoljno cvrst, preliti vocni zele preko.

Najbolje je spremati danas za sutra jer mu treba vremena da se stegne…

 

Prijatno!

 

cheesecake.jpg

sp_PlupAttachments Attachments
22/04/2012
8:46 pm
Tamara 2
Guest
Guests
09/05/2012
5:35 pm
marijank
Guest
Guests
68sp_Permalink sp_Print
0

cokoladna torta

brzo se sprema,a kremasta i socna.

prvo se radi fil:

fil:250g margarina/maslaca se umuti sa 200g secera u prahu,doda 400g cokolade rastopljene sa 1dl vrele vode,10 zumanaca.

kora:10 belanaca umutiti ,dodati po 6 kasika secera ,prezle,fila i pola praska za pecivo.peci na 200 stepeni nekih 20-25 min.ohladiti,isjeci na 3 dijela,filati i to je to.ohladiti i posluziti.gore mozete naribati cokolade ili staviti slag.

24/05/2012
2:04 pm
macence
Guest
Guests
69sp_Permalink sp_Print
0

Evo nase rodjendanske torte sa grizom i orasima:

Kore (3x)

4 jaja umutiti sa 4 kasike secera i 1 vanilin secer, dodati 2 kasike brasna i 2 kasike mljevenih oraha i pola praska za pecivo. Peci 15-20 min na 200 stepeni.

Fil:

Skuvati 400-500 gr griza u 1l mlijeka (kuvati kao puding da se umuti griz u hladnom mlijeku) sa 6 kasika secera. Kad se dobro ohladi dodati prethodno dobro umucenom margarinu/maslacu (250 gr) sa 12 kasika kristal secera. U umucen fil dodati 10-15 kasika mljevenih oraha.

Ostaviti fil i da se premaze cijela torta na kraju i preko jos dodati 2 krema od vanile.

 

torta-2.jpg

torta-1.jpg
sp_PlupAttachments Attachments
24/05/2012
2:43 pm
dzuli
Guest
Guests
70sp_Permalink sp_Print
0

Ima li ko dobar i proveren recept za strudlu od maka???

29/05/2012
4:02 pm
andjica
Guest
Guests
71sp_Permalink sp_Print
0

A ima li ko kakav fini recept za keks tortu,po mogucnosti laki ( ako to postoji)Laugh

29/05/2012
7:43 pm
dzuli
Guest
Guests
72sp_Permalink sp_Print
0

Hehe, Andjice, ja keks tortu pravim odokativno i od svega sto imam u kuci :-), margarin/maslac, mleveni keks, secer, zele bombone, orasi, nekad skuvam 2 zumanca na pari pa onda umutim to hladno s maslacem i secerom u prahu pa dodam ml.keks i orahe, najbolje da pogledas ove recepte:

 

http://www.coolinarika.com/rec…..ks%20torta

 

ili onu klasicnuod slaga,kisele vode, ml.keksa i dodataka tipa oraha, zele bombona ili seckanih krem bananica, mi nju najcesce pravimo, ako hoces poslacu ti recept

30/05/2012
1:53 pm
andjica
Guest
Guests
73sp_Permalink sp_Print
0

E dzuli to sam i napravila,kupih neki puding karamel,malo oraha,plazme,margarin i evo jedemo svi odusevljeni:))))),a ja se pravim kao samo takva kuvaricaWink

30/05/2012
2:22 pm
macence
Guest
Guests
74sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam zimus pravila najobicniji keks kolac sa pudinzima. Stavim u neki manji sud cetvrtasti red keksa umocenog u mlijeko, red pudinga i tako 3 boje pudinga sa keksom izmedju. U frizider da se stegne i eto…Wink

30/05/2012
9:29 pm
dzuli
Guest
Guests
75sp_Permalink sp_Print
0

Hehe, drago mi je da si uspela i da su ukucani bili odusevljeni 🙂

13/11/2012
3:31 pm
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
76sp_Permalink sp_Print
0

Evo za koricu agruma:

http://novatv.dnevnik.hr/clana…..avite.html

Inače, zaboravih da javim: Podravkin puding (od čokolade) nema sojin lecitin, emulgatore, vještačke zaslađivače, niti išta od onog što se ne bi smjelo naći u dječijoj ishrani (a ni starijih). Ljetos je jela nekoliko puta baš taj Podravkin puding, iako sam u načelu bila protiv pudinga. Ovaj, zaista preporučujem.

13/11/2012
3:48 pm
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Već sam pomenula posne kolaće od ratluka na temi Šta danas kuvam, pa ga evo recept:

1 kutija običnog ratluka (NE od ruže, oraha, pistaća i sl. već običan, ili onaj što mu piše – sa ukusom vanile)

300 do 400 gr susama

Kupite što svježiji i mekši ratluk (lokum). Kutija je obično 450 gr, ima ih i od 500. Ukoliko je ratluk svježiji, utoliko će vam trebati više susama. Susam se proprži na suvom tefonu. Paziti, ukoliko je jača vatra, odmah zagori i nije za jelo, gorak je, ako je preslaba, neće se dobro propržiti. Stojite pored tiganja, stavljajte po malo, miješajte, čim vidite da mijenja boju, sklanjajte sa ploče i ispite iz tiganja, jer je vruć, pa će i dalje pržiti susam. Kad ste svu smjesu od 300 gr ispržile, sipajte ga preko ratluka i rukama izgnječite malo po malo. Meni je jednom na 450 gr bilo dovoljno 300 gr susama, drugi put mi je prošlo skoro 400 gr na 400 gr ratluka. Dok god se mnogo lijepi za ruke, treba još susama. Kad vidite da se može formirati kugla a da ne ostaje po rukama, samo je lepljiva, prebacite na sto, ili radnu pluču, uvaljajte kao rolat i to je to! Može dugo stajati i u zamrzivaču. Reže se na jako tanke šnite. Vrlo je ukusan. Ja volim da mi više krcka, pa u njega dodam mleven i sitno seckan lešnik, odokativno ili koliko kad imam.

Drugi rolat je sa istom količinom ratluka, samo se dodaje kokos. Kokosa ide manje, obično oko 200 gr, jer je on nekako suvlji i “pokupi” ratluk. Kad napravim rolat, zarežem po sredini, malo otvorim, ubacim unutra seckan žele svih boja i opet zatvorim, pa zavaljam da se sjedini.

Ova 2 rolata su jako brza za spremanje, posna su, pa ih često spremam (žele nije uvijek postan, pa njega nekad izbjegnem a unutra stavim lešnik, ili spremi samo tako – klot).

13/11/2012
3:59 pm
Tajchi K
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 215
Member Since:
10/01/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
78sp_Permalink sp_Print
0

Još jedan zdrav a jeftin kolač:

– na malo masnoće (pola ulja pola putera), pržiti 1 kg rendane slatke karote (šarkarepe) i istu količinu kiselkaste jabuke (super je greni simit sorta). Dodavati kristal šećera po želji, ko voli slađe – više, ko ne voli, nek stavi manje šećera. Kad je dobro ukuvano, da se ne vidi ništa, nego je kao gust pekmez, ali jaaako gust, vaditi k. kašičicom i valjati u kristal šećer. Osušiti na vazduhu. Ovo su odlične bombone za najmlađe, baš se tope u ustima a nemaju nikakve nedozvoljene sastojke.

Za nas starije pravim varijacije: ne ukuvam toliko mnogo kao pekmez, malko manje i dodam orahe, mljevene i seckane, lešnike, dunju, rum ili ekstrakt kajsije. Kada su samo sa šargarepom, kiselom jabukom i ekstraktom, a valjam ih u orahe, svi misle da su od kajsija, podsjete i ukusom i bojom. Lijepe i jeftine kuglice, bolje su sitnije nego krupnije.

Takođe, ako se ne stavlja puter, nego samo ulje, onda su posne.

22/05/2013
5:10 pm
kristian11
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 1
Member Since:
22/05/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
79sp_Permalink sp_Print
0

recepti za kuvanje i spremanje hrane, kolaca i torti  http://recepti-kuvanje.blogspot.com/

28/06/2013
8:46 pm
jelenacrochet
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 5
Member Since:
02/03/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
80sp_Permalink sp_Print
0

Evo recepta moje mame za Knedle sa šljivama http://www.tortecake.com/compo…..ivama.html

 

ko proba neće zažaliti Smile

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1042

Posts: 23476

Newest Members:

_271, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…