A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Sta danas kuvam??
Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 Topic Rating: 4 (1 votes) 
09/05/2012
4:01 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
281sp_Permalink sp_Print
0

macence , rece li ti da si iz Bosne? i ja sam , razumijemo se Wink

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

09/05/2012
6:02 pm
Tajchi
Guest
Guests
282sp_Permalink sp_Print
0

Ma ne skacem ni ja Laugh, cak su mi vrlo ukusne, bas zbog tih dodataka koje imaju. Nije da ih nisam jela, posebno kad sam zivjela sama pa mi se nije kuvala cijela supa samo za mene. Ali, prestala sam da ih jedem poodavno, a ne dajem ni maloj. Kod mene se bas jede pravo po starinski, ni vegetu ne koristim. Mnogo zacina stavljam i svi ih volimo. Kuvam i kineska jela, i mediteranska, ribe, corbe, po nesto priblizno indijski (mada nema tih zacina). Kad je bolesna, dajem Orosal ili slican prasak. Ne dajem joj domacu supu, iz razloga sto je masna (kako rece neko sa strane pred ovom), a instant ne dajem jer mi je pored ostalog za nju preslana. Ja jedem dosta slano, pa se cuvam da njoj ne “pokvarim” ukus i vrlo sam obazriva sa solju.

Macence, razumijem te jer nemas vremena a hoces da imate i kasikom.

09/05/2012
9:27 pm
alba
Guest
Guests
283sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi, i gljive i lignje sam malome dala sa nekih godinu i po, proslog ljeta. gljive uglavnom na pizzi(koju obozavaYell). Pravimo i kuci neku holandsku pizza-palacinku na koju ih stavimo dosta(svjezih samponjona) i nije bilo prpblema do sad. E ta pizza je super, postavicu link, to je s onog Gastronomada. Tijesto kao za pallacinke,malo gusce, crni luk, sampinjoni, slanina..
Supe uglavnom kuvam domace, drzim u frizideru do 3 dana, ne podgrijavam sve. Ranije sam znala odmah da odvojim pa zamrznem 2 porcije, al sad mali dosta jede supe pa ne mogu da napravim dovoljnu kolicinu:) Gotove spremam s vremena na vrijeme, volimo ih svi. Mada rijetko od kad je sin poceo da jede isto sto i mi.
Inace, u posljednje vrijeme nema sanse da ista spremim za dva dana… jednostavno ne uspijevam. Prije neki dan isprekoh 6bataka sbkrompirom, racunajuci da ce mesa ostati za sjutradan, al kakvi! Ovi mesojedi sve pomlatili, ostao 1!
Jos ovaj mali gad vec neko vrijeme ne jede nista kuvano sem supu i pasulj. Sad kad i malenoj spremam stvarno mi dusa da pravim 3rucka! Srecom, spreme mama i svekrva neko varivo s vremena na vrijeme pa ppjedemo.

09/05/2012
10:49 pm
Tajchi
Guest
Guests
284sp_Permalink sp_Print
0

Alba, tu sam najgora, ja prva ne volim iz frizidera jesti sutradan. Osim supu i sarmu. Ali, kao sto ti rece, ne podgrijavam svu supu, nego samo ono sto ce se jesti taj dan. Za Novu Godinu se prihicki pripremam da pojedem nesto i sutradan, ali, lakse je jer spremam posno, pa mi nekako vise prija.

Mozes misliti kad napravim samo 2 tanjira za mene i nju ako mm nije tu ili ako je post pa njemu opet kuvam nesto posno. Gotova jela ne stavljam ni u zamrzivac. Ne volim im ukus kad se izvade. Stavim samo riblje stapice. Kiflice i sva tijesta ostavljam sirova pa ih pecem kad izvadim. I nikad nisam spremala za sutra ili naredne dane, ni kad sam radila. Ustajala sam u 5 ujutro i spremala, samo da ne bih jela od juce. Moja se majka ljuti zbog toga, jer kad sam dolje, prije cu jesti suvog hleba nego rucak od juce (kaze mi da sam veeelika gospodja) pa onda ispadne da uvijek ona jede. I prijetili su mi, i vikali, i davali samo to da jedem. Dzaba, nikad nisam htjela. Strasno sam naporna, znam!

Nije da sam imala uvijek, bilo nam je tesko kao i svima tokom inflacije, meni dok sam se sama snalazila, ali, ne mogu i gotovo.

I vjerujte da vam zavidim sto spremite rucak za nekolka dana, mene svaki dan ceka isto!

10/05/2012
9:35 am
macence
Guest
Guests
285sp_Permalink sp_Print
0

Mamika, da iz Bosne, pa se samo “pokajmači” sve živo, dosta hljeba i … uživancijaLaugh. Inače sam uvijek jela dosta tjestenine, a nikad problema sa kilažom. Mislim da to nema veze, svaki organizam je različit. Neki put jedem samo salatu, pa se nadmem kao žaba, a sa druge strane, pojedem lijepu sirnicu ili ćevape sa jogurtom i odlično se osjećam….

Tajchi, ja zaista volim da kuvam i to je za mene poslednjih godina otkriće. I meni je mama Vojvođanka, pa vučem gene iz kuhinje jedne prave sose (Banat). Moja mama se nije puno interesovala za kuvanje i zato ja sad bolje kuvam od nje i kaže da kuvam isto kao njena mama iako nikad nisam imala prilike da od nje učim. No, bez obzira na to, uopšte se ne ljutim da jedem hranu od prije 2-3 dana. Drugačije bih crkla… Pravo da ti kažem ne bih ni umjela da skuvam malo. Vjerovatno kad mi mačence poraste, to će taman biti za jedan dan kako je krenuo… Za sad spremam tako za 2-3 dana, mali jede s nama, ali ne sve. Juče je npr. prvi put probao svježi krastavac i pojeo je skoro pola jednog, a probala sam da mu dam salatu bilo kakvu (uključujući krastavac) 100 puta… kako mu dođe,…

10/05/2012
12:20 pm
Tajchi
Guest
Guests
286sp_Permalink sp_Print
0

Obozavam da vidim djecu koja drze paradajz i klopaju. Pa se sva umazu. Ili krastavac. Moja isto nije htjela ni da primirise na to. A kad tako nesto nece, ja je onda povedem u restoran. Vidi da drugi jedu, zanimljivije joj je, iznenadno ogladni Cool, sva je vazna jer konobar svako malo dolazi, pa onda krece prica kako ce on da bude tuzan ako se sve ne pojede, jer ce misliti da nije dobro. Tamo nam je prica “Jaoj pa neces biti jaka da posle idemo u igraonicu ako ne budes jela paradajz, krastavac, salatu…. Treba da budes snazna. To super osvjezava, evo probaj kako lijepo osvjezava uz meso… A kad kaze KIIIIISEEELOOO JE, onda krece prica kako je to C vitamin, kako je zdravo, nece se razboljeti, bice jaka… I poce da mi jede, po malo. Inace zna da cemo posle restorana u igraonicu ili Luna park, jer smo to do sad sasvim slucajno tako kombinovali. I onda pojede. Kuci ne pali sto joj kazem idemo na igraliste, na kola, na ljulju, u igraonicu. Ako nece, nema spasa.

Prvo joj se svidjela rotkvica jer krcka (kao krcko, odnosno Corn Flakes), pa onda krastavac, paradajz i tek na kraju zelena salata. Ali sam joj “podvalila” – stavila sam sjemenke koje ona voli jer ih cupka iz hleba. Pa smo jurili malo bundevine malo suncokretove sjemenke i pojela je i salatu uz to. Mozda ti tako nesto pomogne.

10/05/2012
12:39 pm
Tajchi
Guest
Guests
287sp_Permalink sp_Print
0

Moja je mama Rusinka Laugh. Pa se ja salim oko “maternjeg jezika”. Mama super kuva, za torte i kolace je specijalista. Ljeta sam provodila na Hvaru, a tamo tetka, mamina sestra sprema dalmatinska jela da prste polizes. Kad moja mama koja je odlicna kuvarica kaze kako je tetka bez premca. A kad dodje jos jedna tetka iz inostranstva, pa napravi Pavlovu, ili neki njen specijalitet, to je Raj! Jednom je mm gledao njih sve 3 u kuhinji, a po sobama se iznose kolaci, kao u fabrici. Samo je trckao od sobe do sobe da proba Laugh. Ja sam naravno pomagala, najvise u lizanju filova. Ali sam i naucila nesto, da ne bude da sam samo jela.

Tata je obozavao da ode kod taste, hi hi hi, jer je uvijek pravila pleh kolaca samo za njega. I to samo one koje on voli. Baka je zivjela na selu i jos uvijek pamtim njenu supu od domace koke ili morke, sa domacim tijestom! Rusinska jela moja mama i dalje pravi, ali smo neke kolace prvi put za moju svadbu probali recimo, jer su se ti recepti pogubili bili.

A sad kuci, na zalost, ne pravim torte! Samo kolace. Torte pravim za neke bitne  dogadjaje. Svekrva uzme samo parce i njoj je dosta, malena moze po mrvu svaki dan, mm posti srijedu i petak, nekad dodje kasno, nekad ne stigne, pa mi se torta vuce danima u frizideru. Sto je najgore, na kraju ispadne da ja pojedem vise od pola Surprised A Dinastiju, Reform, Dobos, Gabon, Snicker, Prasku tortu i jos mnoge druge ne umijem praviti u malim kolicinama Frown

10/05/2012
3:29 pm
bubica
Guest
Guests
288sp_Permalink sp_Print
0

gabon-mmmmmmmm,mljac,mljac,jedna od omiljenih….

10/05/2012
3:42 pm
marijank
Guest
Guests
289sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi said
Alba, tu sam najgora, ja prva ne volim iz frizidera jesti sutradan. Osim supu i sarmu. Ali, kao sto ti rece, ne podgrijavam svu supu, nego samo ono sto ce se jesti taj dan. Za Novu Godinu se prihicki pripremam da pojedem nesto i sutradan, ali, lakse je jer spremam posno, pa mi nekako vise prija.

Mozes misliti kad napravim samo 2 tanjira za mene i nju ako mm nije tu ili ako je post pa njemu opet kuvam nesto posno. Gotova jela ne stavljam ni u zamrzivac. Ne volim im ukus kad se izvade. Stavim samo riblje stapice. Kiflice i sva tijesta ostavljam sirova pa ih pecem kad izvadim. I nikad nisam spremala za sutra ili naredne dane, ni kad sam radila. Ustajala sam u 5 ujutro i spremala, samo da ne bih jela od juce. Moja se majka ljuti zbog toga, jer kad sam dolje, prije cu jesti suvog hleba nego rucak od juce (kaze mi da sam veeelika gospodja) pa onda ispadne da uvijek ona jede. I prijetili su mi, i vikali, i davali samo to da jedem. Dzaba, nikad nisam htjela. Strasno sam naporna, znam!

Nije da sam imala uvijek, bilo nam je tesko kao i svima tokom inflacije, meni dok sam se sama snalazila, ali, ne mogu i gotovo.

I vjerujte da vam zavidim sto spremite rucak za nekolka dana, mene svaki dan ceka isto!

‚ima nas jos,svaki dan kuvanje.moji ne vole, a ni ja podgrijana jela.

danas smo pravili  musaku i kupus na grcki nacin i salatu od kupusa,naravno i supicu.

10/05/2012
9:10 pm
Tajchi
Guest
Guests
290sp_Permalink sp_Print
0

Sta je kupus na grcki nacin? Ja pravih danas medaljone sa sosom od pecuraka i braon pirinac dugog zrna. Svidjelo joj se, pojela je a to mi je najbitnije.

10/05/2012
9:17 pm
Tajchi
Guest
Guests
291sp_Permalink sp_Print
0

Bubice i ja volim Gabon. Moj tata je iz sale zvao Gadafi. Uvijek smo se smijali tome jer u prvom momentu ne bi mogao da se sjeti imena. Volim takve socne, cokoladne, sa puno fila/oraha/lesnika torte. Ne volim nesto zute filove, samo u Spanskom vjetru ili po negdje gdje je braon pa preko zuti.

Nekad mi je torta Ruska salata bila hit na svadbama, iako je zuta. Ali sam je pravila “bogato” sa suvim vocem umjesto dijela zelea. Volim i Grof tortu: cokoladna kora, cokoladni fil, puslice preko da se dobije kora, pa opet fil, pa kikiriki neslani i proprzeni, pa slatka pavlaka. Uf, dooobra. Mislim da tako ide, nisam je pravila evo 3god Embarassed. Ali, ovamo mi svi kazu da su to “jake torte”, te nisu ljetnje torte, te nisu za svaki dan… Mi kuci sve takve torte pravimo, meni nije jasno kad se kaze “jaka”?!

E ovo je definitivno post za “torte i kolace” ali upade ovdje Laugh.

11/05/2012
1:53 pm
Tajchi
Guest
Guests
292sp_Permalink sp_Print
0

“Mama, oooocu supu!” E neces vala! Samo je 1 dan juce pauzirala od supe i evo danas i vec frka… Juce sam u supi koja je ostala kuvala pirinac, danas cu ribu. MM je na putu i ocu malo da odmorim. Riba u onu kesu za pecenje pa u rernu, jos smisljam prilog, macanka sos i to je to. Pravila sam sir, kajmak, kiselila mlijeko, dosta od mene.

11/05/2012
2:08 pm
bubica
Guest
Guests

joj,Tajchi,voda mi ide na usta,od te tvoje grofovske torte,nema bre jakih torti,ima dooobrih i nekih vodnjikavih trta – vrta Laugh.(ja znam da je ot,ali ja na onaj -torte i kolaci,ne smem ni da virnem,pocecu da se samopozivam po kucamaLaugh)

e,evo editujem svoj post. dakle nema jakih torti za mene,a za moje ukucane nema jakih ruckova,tako da me naterase i ja sinoc punila paprike! mislim se 30 stepeni i punjene paprikeConfused,sve ce znoj da ih obliva dok rucaju,ali… bile gotove oko 23h,ja na brzinu da se istusiram,pa da hranim bebanu,vracam se ,a mm – JEDE paprike-kaze-ma,samo da probam kako su ispale!!!

11/05/2012
2:15 pm
alba
Guest
Guests
294sp_Permalink sp_Print
0

bubica said

e,evo editujem svoj post. dakle nema jakih torti za mene,a za moje ukucane nema jakih ruckova,tako da me naterase i ja sinoc punila paprike! mislim se 30 stepeni i punjene paprikeConfused,sve ce znoj da ih obliva dok rucaju,ali… bile gotove oko 23h,ja na brzinu da se istusiram,pa da hranim bebanu,vracam se ,a mm – JEDE paprike-kaze-ma,samo da probam kako su ispale!!!

:)))

11/05/2012
2:26 pm
Tajchi
Guest
Guests

Bubice pita me malena: “Sta se smejes mama?”

A moj kad prodje ponoc srijeda ili petak vece, odmah ka frizideru i pravac na jogurt. Pa onda ako vidi nesto slatko, izvadi i jede. A pio jogurt. Surprised

11/05/2012
2:39 pm
bubica
Guest
Guests
296sp_Permalink sp_Print
0

ma ludilo! mm,stalno kuka kako mora da trenira,da trci(a,super izgleda,nigde nikakvog viska!) i onda jedan dan jede salatice,krekere… i samo oko 22,23h se polako primakne frizideru…i odere porodicno pakovanje sladoleda sam!!!

opet odosmo ot,ali se bar razumemo Wink

11/05/2012
9:46 pm
macence
Guest
Guests

Bubice, ne samo paprike i slicno, ja ne smijem tortu ostaviti u frizideru ono da odstoji koliko treba. Cak uzme, pa kasikom “samo malo s’ kraja, i onako ces nozem sutra u nju”Surprised. On ima viska, ali voli slatkise to je cudo. Ma voli sve, samo da nije masno. Ne mozete da vjerujete kakav je to zeludac: moze da pije alkohol (skoro sve), jede kolace, pa malo meze da gricne i sve tako u krug i nista, ali ako je neko premasno jelo, priganice ili snicle natopljene uljem… mukeYell

 

Ja danas isla na poslovni kratki put (do Tivta) i tamo rucala, a mm je na nekoj poslovnoj veceri. Macence je dobio suhomesnato u sendvicicu i jogurtWink. A sutra su u planu: dorucak – proja sa tikvicama i slaninicom i rucak – lagane tikvice sa ovog naseg portala (odavno sam ih nameracilaWink)

12/05/2012
1:05 am
Tajchi
Guest
Guests

Ne znam uopste sto se ja nerviram zbog drugih ljudi?! Ali, zivota mi, ostadoh i ljuta i sokirana! Gledam Dz. Olivera i njegov debakl u USA. NIKO od 6-ogodisnjaka iz jednog odeljenja nije znao sta je kad im je pokazao: paradajz, krompir, krastavac, karfiol… Od 5-te do 10-te godine ne koriste viljusku i noz! Bitno im je da je u okviru budzeta, da imaju hleb i uz pirinac i uz krompir, koriste samo gotovu hranu, pica im je za rucak, pileci medaljoni (oni u koje se svasta stavlja), najvesce pomfri kao prilog. Jedna porodica je cijeli moj zamrzivac (ja imam mali) imala pun pica!!! I to spremaju u mikrotalasnoj, gotova jela, i sendvici stalno. Ta porodica nije imala nista zeleno na meniu, a friteza im je bila glavna.

Ima jos jedna emisija: “Kupovanje preko kupona”, tako nekako. Ljudi kupe za nekolika dolara ono sto kosta po 500 ili vise. A sta kupe, samo djubre, soda sokove i gomilu ljekova: za varenje, za stolicu, za gorusicu, za glavobolju…. U zivotu nisam vidjela da neko unese u svoju kucu toliko ljekova koje kupi u supermarketu!

Cemu ti ljudi nauce svoju djecu? Da li oni uopste imaju biologiju, uce li floru i faunu?! Ja sam gojazna, malo od tableta, malo od hormona, prestala sa sportom zbog kicme, usporio se metabolizam, a volim i da jedem, da se ne lazemo. Ali, u mojoj kuci se jede zdravo stalno! I KKS mi je odlicna. Vidim i vi svi tako. Ovo sto jedu u USA, ja ne bih ni psu dala!

12/05/2012
8:43 am
Kristina M
Guest
Guests
299sp_Permalink sp_Print
0

Njihov je najvecio problem sto jedu hranu koja je ta takva brza, najopasnija, i sto im je u svemu GM kukuruz. Ne mozes da vjerujes dje ga sve imaju. Skoro smo gledali emisiju u kojoj su oni radili emisiju o tome kako su genetski modifikacijama kukuruza ali i koristenjem i davanjem kukuruza zivotinjama promijenili i njihov nacin ishrane i kvalitet mesa. Ma opsti haos.

Dva puta sam tamo bila. Prvi put sam otisla sa 55 kila, i vratila se sa 50. Nista na usta stavljala nijesam, mada nijesam i umjela da kupim ocigledno, tj to mi je postalo jasno kad sam otisla drugi put. Prvi put sam samo jela upravo brzu hranu, i to sendvice o piletine i curetine. par godina kasnije mi se gadilo kad pomislim da te dvije zivotinje odnosno njihovo meso, iako mi je danas opet omiljeno.

E drugi put je bila druga prica. Bila sam kod tetke, koja tamo zivi, i kuva, sprema istu hranu kao i odje. Jela sam isto kao kuci. Sve to tamo ima naravno da se kupi ali oni slabo to koriste. Ima na pijaci npr da se i rastan kupi:) nema sta nema, ali sto je bolje. A npr voca i povrca na svaki cosak, bas ga ima puno i nije da je ono “plasticno” kako mi kazemo, nista mu ne fali.

Tu emisiju sa kuponima sam gledala i nijesam mogla da vjerujem sta ljudi kupuju i jos su sretni koliko ustede. Ustede oni tu price nema cim plate racune od 1000 eura 70 i kusur, ali ono je totalna katastrofa od hrane. kad sam nekima gledala da u podrumima i garazama imaju po ko zna koliko zamrzivaca u koje druze sve te gadosti… Ne znam, nijesu mi jasni

12/05/2012
10:41 am
macence
Guest
Guests
300sp_Permalink sp_Print
0

A ja se ziva pojedoh zbog gotove supice iz kesice povremeno….

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
19 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…