A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
prijedlozi za dorucak
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
22/02/2012
12:09 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Evo jos jedna tema , koja mene cesto muci.

jutros smo imali tople sendvice – ovi su spas kad imate svega pomalo , a nicega konkretno Wink

Dakle, stari hljeb, ne mora ali da se iskoristi, narezati na kriske i premazati svaki filom, a onda ih par minuta zapeci u vreloj rerni.

Fil: osnova je 1,2 jaja, malo majoneze, neutralne pavlake (ili mlijeka, jogurta, sta ima u kuci) i onda dodajete na to sta se nadje, ostatke mesa od juce, prsut, kis.krastavci, masline, a sto je najbolje u njih mozete zamaskirati i sve sto vam klinci ne vole npr brokoli, karfiol, grasak, paprike itd, i odozgo naribati sira.

Jutros cak nisam ni premazivala nego sam nagurala kriske u manji pleh pa nije imalo praznog prostora, malo zapekla i onda prelila ovu smjesu preko i jos kratko zapekla samo da jaja i sir sve povezu. Nama je ovo najbolja varijanta toplih sendvica…

dajte vase ideje Laugh

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

28/02/2012
1:32 am
Tajchi
Guest
Guests

Ono sto pravim za dorucak je:

– muckana jaja sa sirom (u spyder pan- u) ne lijepi se a gotovo za 2 min

– jaja na oko sa nekim mesom

– omlet filovan svim i svacim pa preklopljen (curi sir, ima mesa, a nama starijima i nesto od kiselog). Omlet pravim sa mlijekom, pavlakom i malko brasna, pa je bas velik i pufnast

– sendvic sa kajmakom i pecenicom (kad imam topao hleb iz pekaca)

– popara

(to je kad nemam vremena ili negdje zurimo).

 

Malo vise vremena mi treba za:

– palentu (pa stavim kajmak, sir, meso, sta imam), nekad je i grilujem

– przenice

– tortilje sa sirom, pecenicom, kajmakom, kuvanim jajetom, ma sta imam u kuci, muzu dodajem i krastavcice, papriku, pasulj, paradajz…

– slanu taranu (napravim tijesto, osusim, stavim u kesu i kuvam po potrebi)

 

Kad imam vremena da pecem/przim onda:

– projice. Najbolje su ove, provjereno: http://www.coolinarika.com/rec…..e-projice/

http://www.coolinarika.com/rec…..rzi-burek/ Obozavamo ga

– przeni jastucici sa sirom. Uvijek kad pravim gibanicu, uzmem vise kora i ostavim u frizider. Traju 5 dana, pa 3-ci ili 4-i, narezem kuh. makazama dugacke trake, namazem sirom i jajetom, savijam u trouglove i przim. Na ubrus da se ocijedi, malenoj sa pavlakom preko sluzim, meni pavlaka + parmezan. MM stavi i majonez i kecap (mada ga kritikujem). Nekad ih jedemo bez icega preko, zavisi od zelja.

– malena voli priganice, ali, na zalost, ne ispadaju mi onako kako bih voljela, pa njih jede u CG-u kad smo. Moram se oko njih vise potruditi.

A kad sam bas dobre volje, razvijam kore, pa pravim bureke, taj dan stavim za rucak, a ostalo zamrznem pa vadim za dorucak. Isto tako radim sa kiflicama – pravim pa zamrzavam. Pravila i mlince pa sam i njih spremala sa mlijekom i sirom.

Nekad, ako nadjem zamrznuti zu zu da je povoljna cijena, stavim u friz i spremam i njega za dorucak (pa uz to neki namaz, sir, kajmak, meso…).

Ne mogu se sjetiti sta jos pravim, ima toga podosta, uglavnom, stalno nesto izmisljam i pratim recepte, samo da malenoj ugodim.

28/02/2012
1:37 am
Tajchi
Guest
Guests

Mamika posto si pomenula stari hleb, evo ti jos recepata:

hleb nasjeckaj na kockice, neka stane pola sata vani da se jos prosusi, pa ga dodaj u smjesu jaja, sira, nekog mesa, jogurta i sve stavi u podmazan pleh ili tepsiju (jos je bolje ako na dno pospes palente, ali ne mnogo). Malo ce da mu se nadusi sredina prilikom pecenja, ali, ispada super!

Sa Svapskim sirom, jabukama, orasima, grozdjicama, mlijekom, ovo moze biti i odlicna slatka varijanta (samo tada dosta ugnjeci hleb, da bude kao kolac na kraju, da se ne vide korice). Svapski je jeftinija varijanta rikote, uglavnom neslani sir.

28/02/2012
8:29 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

tajchi, ima tu bas lijepih ideja za klopu…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

28/02/2012
11:49 am
vanjamik
Guest
Guests

tajchi, nisam skontala kako pravis ove jastucice sa sirom, tj. onaj dio oko “trouglanja” – kako to radis ako vec izrezes kore da budu u obliku trake?…

28/02/2012
1:07 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

dok se tajchi ne javi, mislim da se radi o ovome : http://www.coolinarika.com/rec…..trokutice/

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

28/02/2012
1:25 pm
Tajchi
Guest
Guests

E nisam znala da ih ima! Ma Coolinarka je zakon. Bas sam jutros imala ove moje trokutice, super ih je pojela, jer joj “krckaju”. Stavila sam samo 1 jaje i malo sira, nisam pavlake. Bas cu probati ovako kako je recept sl. put. Jutros sam neke savijala kao trouglove a druge motala, znaci valjkasti oblik, samo zarolam od pocetka do kraja i ono sa strane da ne bi curio fil, savijem kao sarmu u unutrasnjost. Rezala duguljaste trake, ali, ovo je lakse. Samo sto sam moje przila, pa budu bas brzo gotovi. Ocijedim ih izmedju 2 ubrusa, mada nisu mi nista ni popili ulja (iako se ne prze na bas jaku vatru da ne bi zagorele kore).

28/02/2012
1:38 pm
vanjamik
Guest
Guests

ovo probam ubrzo. ali tek posle onog hleba. njega pravim sutra za rucak Laugh

29/02/2012
12:22 am
lena
Guest
Guests

I ja dosta cesto muku mucim sta da spremim za dorucak,ali evo za pocetak da sa vama podijelim recept za krofnice koje se jako brzo naprave ,ali isto tako i pojeduSmilemakar kod nasSmilea potrebno je 3 jaja,2 jogurta u casici ,3 solje brasna(mjera je solja od jogurta)prasak za pecivo i vanilin secer.Sve umutiti rucno,najbolje sa onom zicom za mucenje i prziti u vrelom ulju…najbolje vaditi tijesto malom kasikomSmilePoz

29/02/2012
6:32 am
Tajchi
Guest
Guests

Lena hocemo li isti dorucak jutros? 🙂 U Hrvatskoj ih zovu “fritule” i ja nameracila jutros da ih pravim pa da javljim utiske. Posto smo samo 2, pravicu sa  1 jajetom. Ja cu po ovom receptu:

http://www.coolinarika.com/rec…..mame-medo/

29/02/2012
7:34 am
Kristina M
Guest
Guests
11sp_Permalink sp_Print
0

Ja cu vam samo da znate ove recepte koje pisete i ostavljate poceti pripremati za dio na portalu HRANA i RECEPTi gdje bismo trebalo da dijelimo ono sto mi i nasi klinci najvise volimo. Vi krenite da slikate sve sto budete spremale, pa saljite 🙂 Sve cete naravno biti potpisane kao prave vrijedne mame koje prave super specijalitete

29/02/2012
9:11 am
Tajchi
Guest
Guests

Evo se malo hlade i navalicemo na dorucak. Pravila ovako (kombinovala vise recepata):

– 1 jaje,

– 3 van. secera + malo vanilin arome

– 1 kasiku meda

– malo muskatnog orascica (ko voli i hoce)

– par zrna soli

– 100 ml kisele pavlake

– 100 ml jogurta

– 5 supenih kasika ostrog brasna

– 7 supenih kasika mekog brasna (po potrebi vise, ako je veliko jaje)

– 1 pzp

– grozdjice po zelji (oprati ih ako su iz renfuze i namociti u vodi)

– da ne bi popile ulja, staviti malo alkohola (rakije, likera, ja sam stavila bademov liker, neki italijanski, nije jak, samo se miris predivno osjeca).

Zamutila tijesto tvrdoce da se zahvati kasikom a da ne curi i przila u zagrijanom ulju na srednjoj temp. Ako je jaca, mogu zagoreti a unutra ostati sirove. Po zelji posuti prah secerom. Prijatno.

29/02/2012
10:03 am
lena
Guest
Guests
13sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi said: 

Lena hocemo li isti dorucak jutros? 🙂 U Hrvatskoj ih zovu “fritule” i ja nameracila jutros da ih pravim pa da javljim utiske. Posto smo samo 2, pravicu sa  1 jajetom. Ja cu po ovom receptu:

http://www.coolinarika.com/rec…..mame-medo/

 

Tajchi hvala za recept WinkIsprobacu prvom prilikomWinkKod nas na Cetinju priganice zovu FLITULICE jer su male i okrugle a i preukusneSmileiako kazu da ih nije lako spremiti ja ,za sada,nema poteskoca …pozz 

29/02/2012
10:05 am
lena
Guest
Guests
14sp_Permalink sp_Print
0

Kristina odlicna ideja za recepte?Kako poslati fotografiju?

29/02/2012
10:29 am
Kristina M
Guest
Guests
15sp_Permalink sp_Print
0

na mail [email protected] ili ih ovdje postavite pa cu ih samo preuzeti

01/03/2012
10:40 pm
vanjamik
Guest
Guests
16sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi said:

Mamika posto si pomenula stari hleb, evo ti jos recepata:

hleb nasjeckaj na kockice, neka stane pola sata vani da se jos prosusi, pa ga dodaj u smjesu jaja, sira, nekog mesa, jogurta i sve stavi u podmazan pleh ili tepsiju (jos je bolje ako na dno pospes palente, ali ne mnogo). Malo ce da mu se nadusi sredina prilikom pecenja, ali, ispada super!

Sa Svapskim sirom, jabukama, orasima, grozdjicama, mlijekom, ovo moze biti i odlicna slatka varijanta (samo tada dosta ugnjeci hleb, da bude kao kolac na kraju, da se ne vide korice). Svapski je jeftinija varijanta rikote, uglavnom neslani sir.

Ova slana varijanta mi je ispala odlicno jutros! Preporucujem! Laugh

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
14 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…