A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Oprema za bebe- savjeti za (ne)korišćenje
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
11/08/2011
10:59 am
Lidija+
Guest
Guests

Moja beba ima vec  tri sjedaljke, dva različita sjedišta za auto (oba nam odgovaraju u odredjenim situacijama:) i gomilu nekih stvarčica i naprava …

Šta vam se pokazalo kao korisno ili ne, jeste li dobili kakve sprave a da ne znate kako se koriste (ili bi ih rado kupili ali niste sigurni da li su kvalitetne ili čemu sve služe)….

11/08/2011
1:48 pm
Kristina M
Guest
Guests

Sjedista za auto moraju biti razlicita, jer se do pola godine, godinu koristi jedno sjediste, a kasnije drugacije,kada beba pocne stabilno da sjedi. Sjedista su definitivno super dio opreme i zaista ih smatram izuzetno vaznim i korisnim.

Ali zato ima strasno puno onih nepotrebnih stvari koje niko ni ne zna zasto su izmisljene.Takva je npr ona lezaljka-ljuljaska koja nesto kao svira i trese se. To je stvarno bacanje para. Mi smo je imali jer smo jednoj poznanici narucili da nam donese Bumbo sjediste iz inostranstva ali se nijesmo bas najbolje razumjeli i donijela je ovu sjedaljku ili sta li je vec. 

Onda gledam one hodalice ili sta li su, uz pomoc kojih beba uci da hoda! Inace ne mislim da djecu treba uciti i potpomagati da hodaju, a te takve stvarcice su mi zaista i bas nepotrebne osim sto su i dokazamo stetne.

11/08/2011
11:49 pm
devojcica
Guest
Guests

Mi imamo lezaljsku-ljuljasku chicco i bas nam je korisna,ne koristimo vibraciju ali beba uziva ljuljajuci se slusajuci muziku i gledajuci igracke koje vise,sarene su pomeraju se onda ima i mp3 pa idu i decije pesmice-moj bebac uziva u njoj.

Imamo ogradicu sarenu cetvrtastog oblika koja mi je dosta koristila sa prvim detetom u njoj je dete potpuno bezbedno,okrece se,igra se,u njoj je i prvi put ustala,sve po kuci i oko kuce mogu da zavrsim a da ne brinem da moze nesto da joj se desi.

Baby alarm mi je bio koristan i sa prvom i sad sa drugom bebom iz milion razloga da ih sad ne nabrajam.

Stolica za hranjenje koju i sad koristimo vise nego korisna,lakse je majci a i dete stice navike u ishrani a ne kao mnoge majke sto sam videla jure dete po  kuci da mu guraju usta i jos puno razloga.

Sto se tice dupka koristila sam ga sa prvim detetom i nisam imala lose iskustvo ali posle svega sto sam cula i procitala sa drugim detetom necu.

12/08/2011
1:44 am
Lidija+
Guest
Guests

Je li koristio neko sterilizator za bocice za mikrotalasnu r? razmisljam da kupim…

Meni je isto autosjediste najkorisnije sto se moze kupiti ili dobiti :))

Nego, mislila sam da postoje i iste stvari ali različitih modela od kojih su neki glupavi (nepraktični). Npr. aventove flasice su mi mnogo bolje nego chiccove i medelina koju imam jer ove dvije imaju preuska grla pa su mi komplikovanija za pranje.

Pumpicu za izmlazanje uzeh elektricnu, a onda se ispostavilo da mi je za posao i skitanje prakticnije da sam kupila rucnu (ides sa njom gdje hoces..ne treba ti struja:))

Imam i ljetnja kolica koja su prelaka i super prakticna, imaju polozaj za spavanje …ali se platno ne moze skinuti da se opere…

 

Kao novopecena mama-vjerovatno sa svacim moram po malo da promasim :)))

12/08/2011
10:14 am
Kristina M
Guest
Guests

To ti je normalna stvar da omanes nekoliko puta:) I mi smo uzimali Aventove flasice, mnogo su bolje nego sve ostale. Neuporedivo! 

Sterilizator smo imali isto Aventov i bio je super dok je radio ali je crkao poslije nepunih godinu. Kad se pokvare, popravke nema tako da je otisao direktno u smece. Praktican je stvarno super, mnogo bolji nego otkuvavanje jer se flasice od toga upropaste brzo. Mozda smo mi imali neki peh sa njih pa je prebrzo crkao.

Jedno  vrijeme sam se cak nosila mislju da kupim onaj apartic sto zagrijava flasicu, ali sam odustala jer sam stvarno shvatila da je nepotreban. 

Baby alarm nam je isto tako dobra stvar. Super je kad trreba bebu i dijete da cujes a nije ti blizu. Bas smo ga maksimalno iskoristili. 

Pumpicu za izmlazavanje sam kupila nakon prvog porodjaja, nije bila elektricna, ali mi nije nikako odgovarala. Savladala sam rucno izmlazavanje i mnogo mi je lakse i manje neprijatno islo nego sa pumpicom tako da sam je bacila vrlo brzo i ni druga dva puta je nijesam koristila. 

Devojcice, a mi nijesmo imali bas takvu ljuljasku-lezaljuku, vasa je bolja, naprednija:))) Ova nasa je imala samo neku kratku muziku, onu standardnu sa bebi igracaka, i vibrirala je. Ustvari nije ni ljuljaska jer se ne ljulja. Znam koju vi imate, pretpoostavljam ustvari, ona cuda cini. U njoj mora biti djetetu interesatno. 

12/08/2011
2:15 pm
devojcica
Guest
Guests

Mi razmisljamo da li da kupimo stelirizator,ja sada perem flasice u masini za sude i onda ih otkuvam u serpu,ne znamo jos sta da radimo.Ako budemo kupovali definitivno cemo aventinu cula sam da je bolja od chicco.

Pumpicu za izmlazavanje imam elektricnu i spasila me je i prvi i drugi put,nikad nisam savladala rucno izmlazavanje a nisam se ni mnogo trudila jer bi mi trebala vecnost cini mi se, a sa pumpicom pola sata.

Lidija to sa platnom nije strasno,izneses kolica u dvoriste ili na terasu i oribas ih za pola sata najvise bitno je da su ti kolica prakticna. 

12/08/2011
2:39 pm
devojcica
Guest
Guests

Na koji princip radi onaj aparat sto greje mleko u flasici?Znam kako izgleda ali sta je na njoj razne temperature ili samo ukljucis i on ugreje do idealne temperature za bebu.Malo sam zbrkala ovo pitanje,nadam se da ste me razumeleSmile

12/08/2011
5:17 pm
Kristina M
Guest
Guests

Ne znam, nikad ga nesto nijesam zagledala moram da priznam:)))

12/08/2011
7:53 pm
devojcica
Guest
Guests

Pa ako sam greje do idealne temperature onda je to dobra stvar.Sutra kad budem isla u grad bas cu da pogledam pa javljam.

14/08/2011
5:55 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

imam ja taj grijac, vec 12 godina, nuk, dobila ga za prvo dijete, super stvar.  imas temperature, za flasice, i za kasice ( za kasice malo jace jer se podrazumjeva da su iz frizidera), ali to je okvirno, ti sama podesavas kako odgovara – poslije samo jednog grijanja ukapiras koji podiok vam odgovara i drzis ga tu. meni je ok, a nije bas neophodno- tj. mozda jeste mamama koje ne doje, ja sam dugo dojila pa mi je bilo ok za caj, ponekad mlijeko, a najcesce kasice. stavim bocicu, i dok ja npr bebu presvuce, ono je zagrijano, i samo se iskljuci kad je gotovo…

zasto ne stavite na prodaju ovdje na forum te stvari koje vam ne trebaju? evo ja trazim autosjedalicu…a imacu masu za prodati za neko vrijeme…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

14/08/2011
10:35 pm
mare
Guest
Guests
11sp_Permalink sp_Print
0

I ja sam grijac koristila za kašice u staklenkama, odnosno kad smo počeli dohranu.

I bio mi je koristan, ali ne baš i neophodan, kao što je Mamika dobro objasnila.

Meni grijač više ne treba, te ga skupa sa sterilizatorom nudim na prodaju (odlična ideja

Mamika!). Oglas postavljen.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
19 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…