A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Da li verujete u bapske price?
Topic Rating: 4.1 Topic Rating: 4.1 Topic Rating: 4.1 Topic Rating: 4.1 Topic Rating: 4.1 Topic Rating: 4.1 (10 votes) 
03/08/2011
12:41 am
devojcica
Guest
Guests

Da li ste sujeverne? Sigurno ste u trudnoci a i posle porodjaja cule za gomilu stvari koje “ne valja” raditi.Sta mislite o tome?

03/08/2011
10:33 am
Kristina M
Guest
Guests

Evo moje omiljene teme:) KOliko ja znam takvih prica tj koliko sam na zalost morala da ih cujem, a mislim da tesko moze sto tako da ne raljuti kao one. Najbolja je bila kad sam rodila prvo dijete, zena pored mene u sobi mi je zavristala kad me vidjela da ga ljubim jer se to ne valja:))) Ne mogu vise da se sjetim zasto, ali je sigrno odgovor bio zadilvljujuc. 

03/08/2011
2:55 pm
devojcica
Guest
Guests

 A jeste ne valja ljubiti bebu dok spava i meni to pricaju,ali ne znam zasto-ja je ljubim i ne obazirem se na to.

Najveci hit mi je kad me pitaju kad mi je beba ozivela u stomakConfusedto se desava u 4,5mesec…ALO ljudi beba je ziva od pocetka,vec na prvom ultra zvuku sa 6,7 nedelja ti ginekolog kaze srce kuca…sve je u redu,a u 4,5 mesecu tek pocinjemo da osecamo njene pokrete. 

03/08/2011
9:45 pm
Kristina M
Guest
Guests

jao jeste, bas sam prije neki dan sa drugaricom o tome pricala, jer i nju sad smaraju sa tim takvim pricama. ma grozno. Cujes ozivjelo! Ma sami je izraz grozan. Sad mi pade na pamet i  – ne valja da se kupuju stvari niti nidje nista da se za dijete unese u kucu dok se ne rodi.. zao mi ih sto sve to nijesam popisala jer stvarno ih ima puno i mnogo smijesnih

03/08/2011
11:01 pm
devojcica
Guest
Guests

I to za kupovinu su nama pricali,gluposti.Zadnju situaciju koju sam imala a toliko me iznervirala je:

Moja beba u pocetku je slabije napredovala,uradili smo sve nalaze i beba je u redu,ja nervozna ne znam sta da radim, trebala da pocnem da je dohranjujem formulom i to me mnogo nerviralo.Dolazi moja zaova kod nas pricamo mi i ona mi kaze kako joj je majka rekla(moja svekrva)da beba ima VRATIC zato slabo napreduje.Moja reakcija je bila MOLIM?!Sta ti je to?Kaze ona to dodje neka zena koja se razume u to prebaje detetu i dete super napreduje.Ja sam sinula, rekla sam to si mi sad rekla i nikad vise,kako mozete da verujete u te gluposti.Od tada mi nisu spomenuli vise.

PS. Bebu sam pocela formulom da dohranjujem i sada fino napreduje,doduse malo iznad donje granice ali bitno da je u granicama normale.

04/08/2011
9:52 am
ana
Guest
Guests

Hi, hi, hi…Joj, kad se samo sjetim…Najbolja mi je bila jedna baba, komsinica, koja kad god me vidi pocne da mi dijeli “savjete”, pod broj jedan da ako mi beba place, to znaci da joj je voda usla u usi, pa kad ga kupam, da mu obavezno stavim malo vatice u usi, pod broj dva da obavezno unosim pelene i ostali ves prije mraka…I meni su govorili da ne valja da ga ljubim dok spava (mozes misliti, ima li majke na ovom svijetu koja moze da odoli da ne mazi i ljubi tek usnulu bebu?)… Bilo je i komentara na racun toga da nemam mlijeka (inace, sin mi je u tom periodu smao od mog mlijeka napredovao od 1,5 do 2kg mjesecno! Naravno, bilo je i nametanja tih preporuka za razvijanje/zavijanje pupka i za spadanje vratica… Malecki mi ima alrgijski bronhitis i jedno vrijeme je bas cesto imao napade, i ionako sva nervozna sto od brige, sto od nespavanja jer je onda nocima samo na meni spavao, a oni krenu da mu pricaju o zavijanju pupka – joj, kad tad nisam nikoga ubila! Srecom, svi su ubrzo ukapirali, i prestali da smaraju…

04/08/2011
11:42 am
Kristina M
Guest
Guests

A nekidanje noktiju bebama da nokti ne ojacaju (cak sam i povjerovala u te nebuloze sa prvim djetetom dok se nijesam malo bolje informisala), a pivo i kinder cokolada da zena koji doji bebu ima vise mlijeka, a to da je majcino mlijeko lose i nekvalitetno pa beba ne napreduje kako treba, a to da se ne izlazi iz kuce 40 dana poslije porodjaja, a kamo li dijete izvede u tom periodu!!! Nije im ga lakoSurprised

04/08/2011
12:56 pm
ana
Guest
Guests

Ovo za kinder cokoladu prvi put cujem, vristim od smijeha!!!!

04/08/2011
1:32 pm
devojcica
Guest
Guests

Znam to za cokoladu,sto vise cokolade i mleka a manje vodeConfused.Za bebin ves su me proganjali da unosim,i da ne valja da izlazimo pre 40. dana-naravno da smo setali kad je lepo vreme.A i ona nemoj da sutiras macu ili kucu u trudnoci da dete ne bude dlakavo-alo zene pa ja i kad nisam trudna ne sutiram zivotinje,koja je to dlakava bebaLaughLaughLaugh

Kad smo bili na ultra zvuk kukova pre neki dan i dok smo cekale u hodnik beba 2,5 meseca nosi rukavice kaze mi majka njegova da se ne ogrebe,veliki mu nokti tek sa godinu dana cu da ih secem ne valja ranije,doslo mi je da crknem odLaugh 

04/08/2011
1:37 pm
devojcica
Guest
Guests
10sp_Permalink sp_Print
0

Zaboravih da napisem da  je najveci hit po meni to sto sisaju malu decu na celavo i po nekoliko puta da im kosa bude guscaLaughLaughLaugh.Zao mi je te jadne deceFrown.

04/08/2011
4:04 pm
mare
Guest
Guests
11sp_Permalink sp_Print
0

Ne mogu vjerovati, pola ovih bisera prvi put čujem, a mislila sam da sam sve čula.

Najbolje je ovo s vodom u ušima, a ovo da se ne ljubi usnulo dijete, to mi je baš tužno.

Kakvo li je objašnjenje, je li tko čuo?

Inače, meni su brižne komšinice skupljale robu sa zajedničke terase prije mraka, tako sam i saznala da ne valja ostavljati pelene da ih mrak vidi…

04/08/2011
9:50 pm
Kristina M
Guest
Guests
12sp_Permalink sp_Print
0

Nema objasnjenja, u tome i jeste fora, dovoljno je samo reci NE VALJA SE

05/08/2011
11:56 pm
devojcica
Guest
Guests

Isto jedna od smesnijih stvari je:sedim ja na terasi i komsinica vice unesi ves u kucu veceras je noc vesticaLaughLaughLaugh

A sta mislite o sisanju dece da im kosa bude gusca?!

06/08/2011
8:17 am
Kristina M
Guest
Guests
14sp_Permalink sp_Print
0

E i to jedna od prica u koje sam povjerovala sa prvim djetetom, pa ga osisasmo do glave, nikad to sebi oprostiti necu. Evo su drugo dvoje imali uzasno ali uzasno slabu kosu, koja je presporo rasla, i nijesmo ih sisali do glave. Sad imaju odlicnu kosu nista joj ne fali.

09/08/2011
2:07 am
devojcica
Guest
Guests
15sp_Permalink sp_Print
0

Moja kuma ima malu koja septembra puni 2 godine i jos nije progovorila kako treba(sto je normalno neko dete progovori pre a neko kasnije).Prica mi ona juce kako joj baba rekla da mala verovatno ima zavezan jezik i da treba da nadje zenu koja zna i sece joj nesto ispod jezika i ona progovori,ZAMISLITE TO!!!Ona se u cudu nasla nije mogla da veruje kakvu je glupost cula,ja sam se smejala kad mi je pricala.

09/08/2011
10:32 am
Kristina M
Guest
Guests
16sp_Permalink sp_Print
0

E to je stvarno jedna od najvecih gluposti koje sam cula 🙂 Trebala bi i nama jedna takva baba koja reze, je ni nas srecko od dvije godine slabbo prica Wink

09/08/2011
4:28 pm
mare
Guest
Guests
17sp_Permalink sp_Print
0

Naša mudrica od skoro dvije godine brblja sto na sat.

To je sigurno zato što smo joj odvezivali jezikWink!

Ne, stvarno jesmo, kad je imala par mjeseci, ali naravno na prijedlog pedijatrice i u ordinaciji kirurga. Postoji to stanje, kratak frenelum, čini mi se da se zove, a reže se jer postoje indicije da bi dijete moglo imati problema u izgovoru.

To je, doduše, znanstvena verzija. Nisam znala da postoji i narodna.

10/08/2011
2:30 pm
devojcica
Guest
Guests
18sp_Permalink sp_Print
0

Moja mala je sa nepune 2 godine sve pricala ali nista joj nismo radili.Inace znam za taj hirurski zahvat, ali ako dete ima problema to pedijatar sa nekoliko meseci vidi(kao sto je kod vas bio slucaj).Deca su razlicita,sve se to tolerise u njihovom uzrastu.

10/08/2011
7:38 pm
Kristina M
Guest
Guests
19sp_Permalink sp_Print
0

Kada je cerkica bila beba dr je rekla da ce to trebati da joj se radi, ali smo mi zaboravili:) Ustvari, Mare me sad podsjetila, pa se nijesam odmah mogla sjetiti je li njoj ili najmladjem sinu to rekla:) Ona do dvije godine nista nije pricala, tek je tada pocela, ali sad sa tri ne da prica, nego nam mozak otvara:)))

25/09/2011
10:26 pm
marijana
Forumaš(ica) ipo
NVO Clanstvo

Guests
Forum Posts: 132
Member Since:
08/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
20sp_Permalink sp_Print
1

Hmm. Bapske price. I meni je ovo nekada bila omiljena tema jer sam svojski se trudila da svima koji su mi pricali raznorazne bapske price objasnim kako su one glupost i kako ne samo sto ja ne vjerujem – nego ni oni ne treba da vjeruju. Nakon sto sam kod gomile fakultetski obrazovanh zena koje su i malo svijeta vidjele ustanovila da djeca nose crveni konac i pod jatukom bijeli luk odlucila sam ne suprotstavljati se i kada mi pocnu pojasnjavati razloge – podstrekivati ih da to i dalje rade. Nekako mi zabavnije bude.

Aaaaa.

 

Meni je jedna od omiljenijih ona da dijete 40 dana ne treba izvoditi iz kuce. Kao i ona o podizanju vratica. POsebno ako moze glibavim rukama neka to rade, i to ne samo bebi nego svima po kuci. Svi su nesto kenjkavi i kecavi. Samo mi nije jasno kako se u duboko tradicionalnom drustvu kao sto je ovo nase izgubio stari dobri obicaj – dojenja. Kako tu proradise price o losem kvalitetu mlijeka i slicnim gluparijama? Kako tu babe ne ucinise nista. Strasno. A nedavno mi je jedna mlada majka u parkicu izjavila kako ne doji jer joj je mlijeko loseg kvaliteta. NApravila sam ozbiljnu facu i pitale je gdje je radila analizu. Kuci sama il iu nekoj od ustanova specijalizovanih za analizu majcinog mlijeka.

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
25 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner