A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Kada bi u porodilistima u CG-u postojala mogucnost, da li bi bile ZA prisustvo muza. A da li znate sta vasi muzevi misle o tome?
05/02/2012
10:02 pm
Lara
Guest
Guests
Ne znam da li ce ikad to biti ovdje.Moj muz voli da je ukljucen u trudnocu ,i sve voli da zna i da vidi i idemo zajedno na ultrazvuku.Ali ovdje smo pitali kad smo bili u dom zdravlja da li moze da prisustvuje ultrazvuku gledali su nas kao da smo sa marsa pali.Ne znam njegovo misljenje sto se porodjaja tice .

Moje misljenje je bilo da je super sto bi bio tu zbog mojih ranije zdrastvenih razloga,zbog maticnih celija(ako bi ih radili)zbog bebe,ali sad ne bih mu dala da prisustvuje jer me ovako izludjuje u trudnoci a ne na porodjaju.

05/02/2012
10:15 pm
Kristina M
Guest
Guests

🙂 Da, pa ti ga nabroja u smetnje u tridnoci:) Bas si me nasmijala.Ima dosta truidnica tih momenata

06/02/2012
10:57 am
Majja
Guest
Guests

Ja nesto nisam sigurna da bi moj dragi suprug bio u stanju da sve to podnese. Veliki je panicar i, recimo, kad su djeca nesto bolesna ja treba prvo treba njega da smirujem pa onda sve ostalo. Sigurna sam 100% da bi se onesvijestio da vidi porodjaj! Laugh  Prije bih zamolila sestru da bude pored mene i da mi pomogne – svakako bi bilo korisnije. Laugh

06/02/2012
11:58 am
vanjamik
Guest
Guests

mm je prisustvovalo porodjaju, ali ne mom Laugh  – kao student medinice, za vrijeme prakse, i kaze da je to nesto najlepse na svijetu!

na zalost, mojim prodjajima nije prisustvovao, a oboje bismo to voleli. razloge znate – ne moze jer ne postoje uslovi! nadam se da ce, dok mi napravimo trece dijete, ti uslovi postojati.

ipak, prvog puta je uz mene bio njegov prijatelj i kolega ginekolog koji mi je zaista bio od pomoci, mada mislim da ga i dalje boli saka od mog stiska Wink bio je tu da malo porazgovara sa mnom, da mi skrene misli, da zajedno “disemo”, a na kraju me drzao za ruku. koliko bi mi to sve bilo ljepse i lakse da je umjesto njega to bio mm!!! jos jace bih mu stisnula saku! Laugh

dakle, glasam za jedno veliko DA!!!

06/02/2012
1:40 pm
Tamara 2
Guest
Guests

Eeee to bi bilo divno,samo nisam sigurna da li bi imali jedan krevet za mog muza posto bi sigurno njemu bio potrebniji nego meni LaughLaughLaughLaugh

06/02/2012
1:43 pm
Maja
Guest
Guests

ja licno ne mogu da prezalim sto ne postoji mogucnost da muz bude sa mnom na porodjaju,to sam mu i sto puta rekla,i iskreno,ne bih ga ni pitala,hoce ili nece,morao biLaugh i to ne toliko zbog “neopisivog osjecaja” jer ja spadam u one koje bi najradije prespavale sam porodjaj (u Pg uslovima,da su neki drugi uslovi mozda bih i drugacije razmisljala) jer ja jedva cekam da se sve zavrsi kako treba,da vidim da je beba zdrava i tek onda je za mene uzivanje,ali sam osjecaj da je on tu pored mene,da me drzi za ruku,izmasira,smiri,utjesi i sl. bi mi mnooogo znacio…i ne mislim da treba da ih stedimo jer je to “pretesko ” za muskarce, kao da nije tesko i za nas,a i ne mislim da bi nas to udaljilo,naprotiv…moj stav je:zajedno smo ga napravili,zajedno treba da ucestvujemo i u svemu drugom sto slijedi..tako da…..ZA! (ali,dzaba nam…)

e,da..i,iskreno,nervira me taj argument kako nema mjesta za tate u porodjajnoj sali,kao da se do sad nije mogla odvojiti sobica za to,ne trebaju tu neki specijalni uslovi,vec treba volja i svijest o potrebi i vaznosti ucestvovanja muskarca u svim stavrima vezanim za dijete….

06/02/2012
4:04 pm
Nikolina
Guest
Guests

ja mislim da bi se moj onesvijestio samo kad bi vidio krv….Smile

06/02/2012
4:57 pm
Kristina M
Guest
Guests

Znam ja tate koije su prisustvovale porodjaju svojih zena u sred Klinickog centra. Sve moze izgleda tamo, zna se kako

06/02/2012
5:10 pm
vanjamik
Guest
Guests

uf, kako mi to nismo znali! no i da jesmo – verovatno je to samo za povlascene 🙂 definitivno ne spadamo u tu kategoriju!

09/02/2012
6:56 pm
Zar@
Guest
Guests

Rodila sam u Splitu, zajedno sa suprugom. Mi smo bili zajedno trudni i zajedno smo rodili, aktivno je sudjelovao u porodu i nakon poroda i mogu vam reči da je to uistinu posebno iskustvo. Izraz lica mog supruga koji je prvi ugledao malog i s njim zajedno zaplakao, je makao svu bol i donio duplu radost…..stvarno mi je žao što u Crnoj Gori ne postoji ta mogučnost. U Hrvatskoj da bi otac ili neko drugi mogao sudjelovati na porodu mora  ( skoro u svim bolnicama ) završititi tečaj. Tečaj ili školice na koje idete je svakao nešto za preporučiti.

Tako da ukoliko vaš suprug želi sudjelovati i imate priliku za to, nemojete mu to uskračivati…..Wink

Cure drage, muškarci su ratnici, borci,  tako da oni ne padaju tako lako u nesvijest kad vide krv!!!Cool

A priče da to može utjecati na vaš odnos, po meni ne drže vodu…to je plod vaše ljubavi i zajedno ste došli do njega…Kiss

09/02/2012
9:46 pm
Kristina M
Guest
Guests

Zar@ said:

A priče da to može utjecati na vaš odnos, po meni ne drže vodu…to je plod vaše ljubavi i zajedno ste došli do njega…Kiss

Potpuno se slazem

10/09/2012
1:24 am
marioleta
Guest
Guests

Moram priznati da sam ja jedna velika plašljivica da ne kažem  Cry 

ali kad bi moj muž bio pored mene na porođaju i držao me on za ruku a ne ja onu šipku ili kako li se već zove rodila bih mu desetoro djece…..Confused Laugh Smile Kiss

Na prvom porođaju u 02h nij ebilo žive duše na trećem spratu i on se ušunjao u onu sobicu za babice i sve gledao…da sam bar znala da je tu da i ja njega gledam da mi da snage možda bi bila prisebnija i možda bih se pravilno napinjala a ne u obraze,i možda beba ne bi zaglavila….i ruku povrijedila FrownCry

ali sa j sve ok…Smile

10/09/2012
9:19 am
viktorialena
Guest
Guests

Ja licno i da ima ta mogucnost ne bih voljela da muz prisustvuje porodjaju.

Ne znam zbog cega, jednostavno ne bih zeljela, tako osjecam…To neopisivo iskustvo, bolno i divno, zelim da bude samo moje….Mozda grijesim, mozda nisam dubioznije ni razmisljala o ovoj temi….

Na prvom porodjaju, moja majka je bila prisutna, pa sam trazila da ide kad su poceli bolovi.

Moj suprug i ja nismo  razgovarali o tome, pominjali smo, ali nikad ga to nisam direktno pitala, mada poznajuci ga, smatram da mu to ne bi predstavljalo problem, tj. ako bih ja to zahtijevala on bi prisustvovao,ali takodje smatarm da bi, po mogucnosti izbjegao prisustvo tom cinu. Uostalom, pitacu ga!:)

11/09/2012
8:54 am
dzuli
Guest
Guests

Ja spadam u kategoriju onih koje ne bi zelele da im muz prisustvuje porodjaju, a i znam 100% da bi pao u nesvjest :-)

11/09/2012
9:18 am
macence
Guest
Guests

MM i ja smo planirali da on prisustvuje prvom porodjaju, pa smo cak i dogovorili sa dr iz Niksica. Medjutim, bebac je dosao ranije, iznenadio nas u PG. Ipak, posto je bio hitan carski, svejedno ga je tata prvi vidio kad su ga iznijeli iz sale onako neokupanogLaugh

MM je bas raspolozen i veoma zainteresovan za takvo nesto, a i ja se uvijek osjecam bolje kad je pored meneEmbarassed

04/10/2012
2:17 pm
manja12
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 7
Member Since:
01/10/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Steta sto to nema kod nas u pg i ja sam se poradjala na carski tako da je muz prvi video nasu bebu ali isto znam da on nebi hteo da prisustvuje i da sam na prirodno jer kad bi video krv doktori bi morali da trce oko njega :p

04/10/2012
3:36 pm
Avatar
lara92
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 415
Member Since:
27/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Mislim da bi mog muža uhvatila panika i da bi umjesto on mene, morala ja njega da smirujem. Tako da, ne nikako. Naravno trebalo bi omogućiti da ko želi prisustvuje, al mi se čini da je to daleko od nas. Mada možda u renoviranoj sali bude i moguće.

04/10/2012
10:47 pm
Marija N
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 27
Member Since:
05/04/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja mom muzu,ne bih dozvolila ni pod razno,da prisustvuje.. uzasno mi je to. A ne jos on da to gleda…pih..

04/10/2012
10:59 pm
Cekalica N
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 333
Member Since:
05/04/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Moj je sve cuo, jer porodjajna sala nije bila daleko od vrata iza kojih je cekao (zbog renoviranja :-) ) – oboje smo konstatovali da bi bilo mnogoooo bolje da je mogao biti sa mnom, ali dobro… Mislim da sam vec pisala o tome, ali morah opet da podijelim ;-)

"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."

05/10/2012
2:39 pm
bilja76
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
24/04/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Iznenađena sam reakcijom nekih žena na prisustvo očeva na porođaju. 

Sve su se nešto zabrinule kako će njihovi “mali dečaci” ako budu videli sve to!!! Ju, ju, ju!!!

Pitam se da li ste se udali za punoletna lica, sposobna da prihvataju zrelo sve životne situacije ili treba da ih Vi štitite od toga?

Jako je puno predrasuda i još uvek neprogresivnih razmišljanja u glavama nekih mladih žena. No to je samo moje mišljenje. Wink

Za početak mislim da je to neosporno pravo svakog oca, podjednako kao i majke, naročito u situacijama priznatog očinstva i gde ne postoji rizik po zdravlje majke i deteta! 

Moj muž je bio na porođaju našeg prvog deteta, a bio bi i kod drugog porođaja da je bio u zemlji. Oba deteta sam rodila u KBC u Podgorici. Naravno da bih volela da se institucionalizuje takav pristup porođaju kao i epiduralna anestezija.

Oba porođaja sam, bila prinuđena da sarađujem sa dotičnim ne naročito moralnim anesteziologom…Laugh

Što se tiče mog supruga, on preporučuje svim budućim očevima da učine isto, a svim koji su propustili da smatra da su bespovratno propustili najlepši događaj u životu.

Pozdrav svima uz tople preporuke: Just do it!!! Smile

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
7 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner