A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
zagrcavanje
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
13/03/2013
2:03 pm
Nela86
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 158
Member Since:
01/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Skoro da ne prodje dan kad mi se ne zagrcne dok sisa bar jednom. Prozivljavam uzasan stres svaki put jer se ona najozbiljnije davi, bori se za vazduh bas dugo. Ja je odmah pridignem i tapsem po ledjima i molim Boga da mi se ne udavi dijete :(

 

Ona halapljivo sisa i pocetni mlaz zna da bude jak ali mislim da nije to u pitanju jer isto tako zna da se zagrcne i na kraju podoja. Nije ni polozaj u pitanju jer sam probala sve moguce. U poslednje vrijeme je dojim u polozaju u kojem je vrlo visoko – samo sto nije skroz vertikalno – i zagrcne mi se i tako… Jedino do sad se nije nikad zagrcnula lezeci ali je ne dojim mnogo tako, izbjegavam jer se bojim da ako mi se tako zagrcne da necu moci dovoljno brzo da je podignem… :(

 

Zagrcavanje je pocelo oko 18tog dana a sad ima mjesec i par dana. Kao sto rekoh halapljiva je i zna da cokce cesto. Pomagajte ako imate kakav savjet, izludjeh… sto da radim??

14/03/2013
9:10 am
Kjara P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 159
Member Since:
23/06/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

I mi smo imali isti problem, nisam provalila zbog cega ali posle par mjeseci je proslo. Jao i sad mi se utroba prevrce kad pomislim, a najsmjesnije zagrcne se i to traje par sekundi i cini mi se da nije ni uhvatila vazduh kako treba a vec grabi ponovo da siki.

Ne znam sta da ti kazem bez drzi se, procice. :*

http://lmtf.lilypie.com/VYJip1.png

http://lb5f.lilypie.com/olFWp1.png

14/03/2013
11:04 am
Nela86
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 158
Member Since:
01/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hvala Kjara.

Malo potrazih po internetu i nadjoh dobar clanak u vezi toga http://kellymom.com/bf/got-mil…..t-letdown/

Svi simptomi su tu – davljenje i zagrcavanje, coktanje, to sto izvija glavu od dojke i sl.

Kao razlog navode previse mlijeka i prejak mlaz sto i jeste slucaj kod mene, samo nisam znala da to moze da bude i razlog za zagrcavanje na kraju podoja. 

Evo i jos jedan clanak http://www.breastfeedingbasics…..reast-milk . Ovo kao da su mene slikali :)

Savjeti su uglavnom tipa da nudim samo jednu dojku (sto vec radim), da je dojim u polozajima gdje joj je glava i jednjak iznad bradavice a preporucuju i lezeci, da je prekidam cesto i dizem da podrigne i sl. Za pocetno izmlazavanje kazu da to radim samo u slucaju da nista drugo ne uspijeva, jer cu tako podsticati jos vecu proizvodnju. Mada ja i kad sam to probala, meni kad ja stiskam dojku rijetko kad izlazi bas takav mlaz kao kad ona povuce tako da mislim da to pocetno izmlazavanje i ne bi bilo od velike koristi.

Kazu da ce to spontano prestati oko 3 mjeseca kad beba nauci da bude manje halapljiva, i kad se proizvodnja mlijeka prirodno smanji. Samo da izdrzim jos 2 mjeseca :) tj da izdrzi ona da se ne udavi… :)

Kad mi se tako ozbiljno krene daviti, pomisljam da prestanem da je dojim direktno pa da izmlazam mlijeko i hranim je na bocicu, ali to bi stvarno bio ocajnicki potez jer sumnjam da bi se kasnije vratila na sisanje, a zakomplikovala bih sebi maksimalno…

14/03/2013
11:35 am
sonia007
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 184
Member Since:
23/02/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

I ja imam isti problem sa sinom, tako halapljivo jede da cesto imamo epizode kasljanja i hroptanja, ali cesce na kraju podoja. Ja sam pokusala da mu dajem na flasicu, ali ista stvar, tako da je najbolje da ne prekidate dojenje. I kod mene je u pitanju jak mlaz u pocetku pa bebac ne moze da stigne da guta i jos proguta uz to i vazduha. Zato sam pocela da se izmlazam prije podoja i da ga prekidam kad pocne refleks otpustanja mlijeka i tada malo izmuzem, tako da je sad malo bolje.

21/03/2013
2:56 pm
Nela86
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 158
Member Since:
01/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Malo je bolja situacija sto se tice zagrcavanja – i dalje se desava ali ne svaki dan, i manje je ozbiljno (ili sam se ja navikla pa se vise ne sokiram :) ) Mislim da je i ona malo naucila da reaguje kad ide prebrzo, pogotovo na pocetku podoja – povuce jako pa pusti bradavicu, a ja dok stignem da dohvatim tetra pelenu isprskam i nju i sve oko sebe :) Kad prestane mlaz vratim je na dojku i ona nastavi da sisa.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
17 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner