A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_TopicIcon
Cucla varalica-ZA ili PROTIV ?
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
24/03/2012
11:22 am
snowhite
Guest
Guests
21sp_Permalink sp_Print
0

NemAna said
Ne znam za zube i desni, mada ima smisla. Meni je pedijatar savjetovao da je ne koristim, da ne bi odbio dojku. Jer kad sisa, mora da se pomuči malo, a cucle su “lake”. Mi je nismo koristili.Wink

Isti je slucaj i sa namaWink

24/03/2012
6:43 pm
bubica
Guest
Guests

cuclane,

moram da odreagujem na tvoj post.

1.Ja imam zube “kao raspored casova”,a cuclu i flasicu u zivotu nisam stavila u usta.

2.Moje dete jeste emotivno zadovoljeno kada ima cuclu u ustima,to nije emocija ljubavi paznje koju pruza majka,vec je to urodjeni refleks da se dete smiruje dok sisa,u ovom slucaju cucla,kako ti kazes. Jer bi u suprotnom deca koja traze dojku i kad nisu gladna,verovatno plakala,a ne uspavljivala  na grudima. A neke bebe to rade sa cuclom.(moja upravo sada dok pisem ovo)

3.Ortodonski aparati su cudo,sta rade sa zubima(to mozes da pitas majku),tako da ispravljaju zube i u kasnijim godinama. Sto znaci da se vilicne kosti pomeraju i kasnije,a ne samo u prvoj godini.(bokseri lome vilice po nekoliko puta,pa kost sraste,a zubi ako nisu izbijeni su ponovo na svom mestu).

4.Kazes da se najbolja genetika losim navikama unisti,a ja kazem da mora da postoji,recimo neka crnkinja koja je svojoj bebi davala cuclu i garantujem ti da njena beba nema kriv polozaj(raspored casova,kazes ti) zuba,jer je to genetika! Razmisli koliko si krezubih ili krivozubih crnaca video?

I pod 5. ne zelim da shvatis ovu moju poruku kao,svadjalacki nasrojenu,samo me povredi,kad neko ovako nastupi,citira druge uz “nevidjena glupost” i opominje “pamet u glavu” ! Imamo i mi neko znanje,a i mame,znas…

                                                       pozdrav

24/03/2012
7:10 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

e , ali bubice “samo je jedna majka” Wink

ma salim se , i meni je zaparalo usi to prozivanje i vrijedjanje, i to jos u prvom postu na forumu, ali ima nas raznih, zato uvijek treba prvo procitati pravila ponasanja na forumu, a nije lose i inace -“nece se baci “.

Cucla da lili ne?  ja sam za! ako ima neka druga mana osim rasporeda zubica , ja bih da naucim (ma znam da moze i poremetiti refleks sisanja kod dojencadi, ali eto ja sam imala srecu , oba puta do sada mojima nije poremecen taj refleks

-2,5 god.dojilackog staza)

cerkica sada zaista i nosi aparatic 13 god .ima, ali to je samo da od odlicnih zubica dobijemo savrsene, jer naravno da tu genetika cini svoje i ima moj raspored sa malo isturenim dvojkama ( a ja nisam koristila cuclu kad sam bila beba), kvalitet zubica joj je od prvog dana kad su izbili prva liga, nikad tackicu nije imala , niti jedan nema popravljen, mlijecni su svi ispadali bijeli kao snijeg. 

tako da ja nisam imala razloga da malom ne dam cuclu, a razlog za sam imala, smiruje ga taj ritual, narocito pred spavanje …

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

24/03/2012
7:28 pm
bubica
Guest
Guests
24sp_Permalink sp_Print
0

hahahahaha,mamika,ima onaj vic sa Pericom,kad dobije temu za pismeni-“samo je jedna majka” Laugh!

24/03/2012
9:15 pm
alba
Guest
Guests
25sp_Permalink sp_Print
0

Ja sad ovo procitah. Ni vaspitanje ni inteligencija mi ne dozvoljavaju da se upustam u bilo kakvu raspravu s doticnim

26/03/2012
12:37 pm
draganica
Guest
Guests
26sp_Permalink sp_Print
0

Mi nismo koristili cuclu, iz više razloga, nije mi baš higijenski, nisam htjela da ga “varam”, niti da mu stvaram naviku koju ću poslije morati da iskorjenjujem (kako god, za njih to iskorjenjivanje omiljene navike ipak bude gubitak i može biti bar mala patnja).

Ali, moj je bio baš dobra bebica, nije ga ništa mučilo, nije stavljao prste u usta – pa nisam ni imala potrebu da ga zavaravam cuclom.

 

E sad, vidim da je cuclano nastupio kao bahato – al nemojte odmah da se ljutite, ipak nam fali jačeg pola na forumu :). A i među nama ženama ima onih isključivih pa im opraštamo nekako. A u neku ruku, ima pravo, cuclu ne treba forsirati. Ja je vidim samo kao nužnost u nekim slučajevima i nadam se da je niko ne kupuje zato što vidi nekog drugog,  nego zato što stvarno treba. 

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
16 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…