A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
Aptamil i gladno dete
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
29/07/2013
10:55 am
djuzoran
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
29/07/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Pozdrav,

supruga mi se porodila 19.6, znaci pre jedno 40 dana, i vrlo brzo ostala bez mleka.
Odlucili smo da kao sa prvim detetom (ista prica) krenemo sa aptamilom, i steVan ga je prihvatio bez problema.
Nakon 35 dana na kontroli, napredovao je 1.9 kg (izasao zi porodilista sa 3 kg /50 dugacak) i pedijatar je bio zadovljan, kaze da jeste malo vise ali da je OK.

E sad, moj metabolizam je dosta brz, i i zgleda da je steVan povukao na mene, pa ne znamno sta da radimo. ‘Problem ‘ je jer pojede 120 ml aptamila ali opet nakon 2 sata trazi opet da jede. Nekad uspemo da istermao i da jede na 2.5 – 3 sata, ali dosta cesto, vidimo da je gladan… Komentar mog prijatelja je da je imao isti problem sa aptamilom je da kada je presao na impamil, da mu se dete smirilo i bilo sito duze nego sa aptamilom…
Stevan pojede ne dan oko 900ml, ali izgleda da mu to nije dovoljno (tj. kolicinski jeste, ne moze u cugu da pojede vise od 120) ali izgleda da vrlo brzo svari hranu i da je onda gladan..

Kaki lepo, 5-6 puta na dan, stolica je skorz OK – zute boje, hoce i vodu da pije izmedju obroka.. Sve ukazuje da mu izgleda sastav aptamila slab.

E sad, menjati na Impamil ili dati mu cesce da jede?
Hvala unapred na savetima…

29/07/2013
12:34 pm
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Djurozan, na ovom forumu su uglavnom majke i poneki otac dojene djece. Tek poneka od nas ima iskustvo sa adaptiranim mlijekom, a pogotovo u tom uzrastu djeteta. Ovjde cete takodje naci i informacije kako da se poveca kolicina majcinog mlijeka, ali i informaciju da svaka majka IMA dovoljno mlijeka za svoje dijete (osim u nekim slucajevima kada je u pitanju neko oboljenje). Ja svoje drugo dijete dojim jos uvijek (skoro 6 mjeseci) i nemam namjeru da mu dajem adaptirano jer upravo dodavanje svake kapi adaptiranog smanjuje proizvodnju i lucenje mog mlijeka. Cak sam veoma stidljivo i bojazljivo pocela da mu dajem caj i vodu u strahu da ce mi se smanjiti mlijeko ako mu ta tecnost trenutno napuni zeludac. Nije samo moja volja i zelja za dojenjem bila presudna za uspjeh, nego i okolina, prije svega moj suprug. Nisam sigurna, ali bih vam od srca posavjetovala da majka pokusa da “povrati” mlijeko dok je beba jos tako mala, ali kazem ne znam da li je to moguce i da potrazite savjet strucnjaka da vam tu pomogne.

Sto se tice vrsta adaptiranog mlijeka, nemam pojma, ali licno mislim da je svako isto. Procitajte nutritivne vrijednosti na kutiji. Inace sam od drugih majki i oceva cula da djecu koja se hrane na flasicu je mnogo teze najesti jer im je lakse, dok se ova koja doje mnogo vise muce da izvuku koliko im treba. Opet to moze da ima za posljedicu mnogo vecu ugojenost te djece…

U naslovu ste stavili “i gladno dijete”… svi mi stalno imamo strah da je dijete gladno, ali ako vam je za mjesec dana dijete dobilo skoro 2 kg, onda zaista nemate brige. Bojim se da cete uskoro brinuti o gojaznosti svog djeteta.

29/07/2013
1:00 pm
djuzoran
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
29/07/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Sto se tice podoja, svako svom detetu zeli najbolje. Mi smo i sa prvim detetom imali problem sa dojenjem (nedostatak mleka), pa sad verovali ili ne, uz najbolju zelju, mleka nije bilo, i kada dete pocne da Vam gubi na tezini, alternative nema nego poceti sa adaptiranim mlekom.

Prvi sin nam je ugojio 1.6 kg na prvoj kontroli, a evo ga sad momak, 6 godina,  sa 25kg i visinom od 1.25..daleko od toga da je gojazan…

SVako od nas je posebna prica. Moj metabolizam je vrlo brz, pa iako za razliku od svojih kolega, mogu da pojedem i popijem ohooho, meni se to ne hvata :) a gledajuci ono sto jedem i pijem, neko bi rekao ovaj mora da ima bar 120 kg, kad ono 1.87/92 kg…

Tako da, verujem ni jedna zena ne zeli da prekine sa podojem, ali jednostavno nekad nema alternative..E sad, gore navedeno da svaka majka ima mleka, i da nemaju samo one koje imaju nekih zdravstvenih problema – tu nam je pricu pored ostalih pobila i pedijatrijska sestra, koja je pokusavala na sve nacine da izbegne adaptirano mleko(uz svakojake nacine podsticanja da mleko potekne u dovoljnoj meri), ali nakon prve kontrole nakon 10 dana i gubitka u kilazi svog deteta, je pocela i sama sa istim..

29/07/2013
2:32 pm
Kjara P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 159
Member Since:
23/06/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Sa AD nemam iskustva, ali zasto ne pokusate neko drugo pa vidite kako ce da odgovara vasoj bebi, jer ipak sve su razlicite, alii ja mu ne bih davala vise, cini mi se da na onim kutijama pise koliko smije beba da popije. A sto se tice ‘nema mlijeka’, bebu sto vise na grudi i ne moze da fali nikako, pretpostavljam da ste naisli na skok u razvoju. Svako zeli najbolje svom djetetu, da ne pomislite da vas osudjujem, ali kao sto Macence rece jos nije kasno da se izbaci AD i vrati na dojenje. Imate fenomenalan sajt superbeba gdje obucena savjetnica za dojenje pise clanke i pomaze da se prevazidju problemi sa dojenjem, takodje nasa Ana i Kristina znaju mnogo toga i uvijek su dostupne i raspolozene da pomognu.

http://lmtf.lilypie.com/VYJip1.png

http://lb5f.lilypie.com/olFWp1.png

29/07/2013
3:26 pm
Kristina M
Guest
Guests

Probajte sa drugi, tim koje pominjete ili nekim iz ponude, ne znam sta sve jos ima, pratite dijete neko vrijeme da vidite sta se desava, mozda ce mu odgovarati vise. HOcete da probate da posaljete pitanje pedijatru ili nutricionisti? Imate opciju u gornjem lijevom uglu, PITAJTE STRUČNJAKE

29/07/2013
4:10 pm
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Djuzoran, nemojte da se ljutite na mene, ali ja sam vam iskreno rekla nekoliko stvari. Prva stvar je da vam na ovom forumu malo koja majka daje svojoj bebi formula, uglavnom dojimo djecu i putem ovog foruma se podrzavamo, hrabrimo, dajemo savjete i dijelimo zajednicke brige. Drugo, rijetko koja majka sa prvim djetetom moze da se pohvali da je dojila bez problema i da nije dosla barem 5 puta u iskusenje da nahrani dijete formulom (ja prva!), narocito ako je i pedijatar u tome podrzi (meni se to desilo!). Trece, da beba od mjesec dana lici na roditelja po brzini metabolizma mi lici na vic (moram da budem iskrena) i tesko da to moze biti razlog gladi. Cetvrto, bebe ne placu samo od gladi, pa ni tako male.

Zaista nemam namjeru da vam namecem kako cete hraniti i odgajati svoje dijete jer ne dozvoljavam ni meni da se neko mijesa, cak ni pedijatar koji me vec 2 mjeseca ubjedjuje da dohranjujem bebu, a ja je kuliram Cool. Trazili ste savjet i misljenje, ja ga rekoh. Iskreno se nadam da cemo nastaviti druzenje na ovom forumu jer ovdje imamo i mnogo drugih tema osim dojenja i hranjenja beba.

29/07/2013
4:23 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Djuzoran, ako budete imali bilo kakvo pitanje koje se tice ponovne uspostavljanja laktacije, tu smo na delu foruma koji se tice dojenja.

A, sada molim one koji su imali slicne dileme oko hranjenja AD mlekom da se jave i prenesu svoje iskustvo coveku.

30/07/2013
1:20 am
Ivina mama
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 60
Member Since:
03/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Mačence, ubuduće bi najviše bila od pomoći kad bi pričala u svoje ime…Nigde u opisu sajta ne stoji da je ovo forum isključivo ili pretežno za majke koje su dojile. Koliko sam ja shvatila, ovo je mesto gde majke prenose jedna drugoj iskustva, da se edukuju po pitanju hranjenja i svega ostalog. Bilo da su u pitanju dojene bebe ili bebe koje se hrane na flašicu…Kristina ako grešim, ti me ispravi. Ne razumem samo čemu toliko ogorčenosti, ako se vaš izbor razlikuje od mog, ili bilo koje druge mame koja nije dojila, ne nužno zato što je tako htela…

Čovek je odlučio da podeli sa nama svoj problem a ne da bude bombardovan sa kritikama, forumima za laktaciju, o tome kako će mu dete biti gojazno nastavi li sa formulom…i vašim iskustvima, koja su verujem za svaku pohvalu što dojite. Palac gore! :) Toliko sam se nagledala primera majki koje i pored silne želje nisu uspele da doje, upravo zbog nedostatka mleka. Nekome pomogne pomoć, a nekome ni sve laktacijske sestre i čaj za dojilje na svetu. Biti roditelj je samo po sebi težak posao, i ovo bi trebalo biti mesto za podršku a ne odbacivanja. Samo malčice više razumevanja. 

Djulzoran, šta kaže pedijatar? Ja sam isto čula da u tim slučajevima pomaže Impamil, ali iskreno ne bih smela ‘menjati’ formule bez konsultovanja pedijatra, posebno dok je još tako mali…

 

30/07/2013
8:39 am
djuzoran
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
29/07/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Negde i razumem @macence, svakojaki ljudi postoje, no mi smo oni od ‘normalnih’ :-)

@Ivina mama

Hvala na podrsci….Tako je, imam problem i pokusavam da nadjem nekog ko je imao isti i resio ga, da ne razbijam glavu..

Pedijatar, eh, i tu ima svakojakih..Ima onih u drzavnom domu zdravlja i on kaze:

povecajte dozu sa 110 na 120 i to bi trebalo da resi problem da obroci budu na 3 sata.. i , sto me je potpuno razocaralo, kaze nastavite sa uzimanjem vigantola po 1 kap do godine dana..

To je bilo u cetvrtak prosli, i t onije resilo problem….

Onda juce zovem privatnu doktorku (bas dobru, sa odlicnim preporukama, moj brat vdi 2 devojcice kod nje vec 7 godina) i zena kaze sledece:

Nije svako dete isto, ima 3 resenja:

– dajte mu da jede kad je gladan

– smanjite mu malo kolicinu pa dajte cesce

– promenite mleko (pri cemu je impamil nahvalila)

i pita me da li koristiom vigantol…ja kazem da da nam je tako receno, a ona:

“stojim iz toga da detetu ne treba davati vigantol cim kolicina mleka predje 750ml”, a evo i teksta sa drugog foruma, juce slucajno naleteo(i ova doktorka mi rekal iso)

“Orijentacije radi: potrebna dnevna doza je od 300 do 400 IJ. JEDNA KAP Vigantola ima oko 666 IJ! Pa kad se doda adaptirano mleko koje u sebi vec sadrzi dnevnu dozu ( na 500 ml mleka: 200 IJ pa navise koliko moja Ena sada jede, a jede lose) i plus ono sto se stvori izlaganjem suncu, pa ja sam nju trovala svaki dan! A jos kad se setim da mi se par puta, za jednom kapi omakla jos jedna, katastrofa!!!”

Predoziranje — ide ka trovanju, pa mi moja zena rece, da mi ni prvom detetu nismo davali vigantol, bas zbog adaptiranog mleka..

Delim pricu sa vigantolom, koja nema veze sa temom, jer mislim da je vrlo bitno da ljdu to znaju..

 

E sad, od juce, beban ko da nesto predosecao, nam sastavio 3 puta po 4 sata spavanja :-) sa obrocima od po 120 ml :)

pa valjda ce i to da legne na svoje :)

Pisao i nutricionisti, koji su mi rekli da ako beban ima grceve, pa je nervozan, da to dovodi do povecanje traznje za hranom, i da ozbriom na celu pricu (imao je isti post kao ovde na email) misli da ne treba menjati mleko..

Zatim, kazu da je aptamil najslicini majcinom mleku po sastavu, da milupa postoji vise od 100 godina i da radi samo takve stvari…

Sto se tice metabolizma, neznam kako drugacije da nazovem to sto steVan kaki po 4-6 puta na dan, a neke bebe kake po jednom na 4 dana…Po meni to bas ima veze sa metabolizmom (nisam doktor nego zdravorazumski rasudjivanje)..

Sto se tice napredovanja od 1.9 kg, prica moje sestre(farmakologa):
“Kada sam ja bila na prvu kontrolu, beban mi je napredovao 2,2 kg. Doktorka mi rekla – smanjite bre dohranu – a kada sam joj rekla da ne dohranjujem nego da je na podoju sve vreme – rekla mi, e pa onda je OK”
 
Eto..podelih dogadjaje od juce, pa javljam kako ce se situacija razvijati..
E, jos samo jedna stvar, grcevi, mi vec par godina porodicno idemo kod homeopate, no to je druga prica, ali stvarno preporucujem, pa je i beban dobio kapi za njih, i skroz su ok.. Grcevi su dnevno po jedno sat vremena i to nije tako strasno..
Druga stvar koja nam se pokazala fenomelanom za smirivanje bebana (kad ponervozi ili kad su grcevi je FEN. Samo ga ukljucimo u struju, i od nervoznog detata dobijete u par sekundi, mirnu bubicu.. Ja snimio zvuk fena na telefon, verujte extra stvar.. Onda na youtub-e, nasao “hair dryer sound” zvuk fena od 2 sata, skinuo lokalno i kad smo nervozni, ukljucim i pojacam…. fenomenalno…
 
Eto, sorry zbog duzeg posta, ali nekom ce valjda znaciti nesto od ovoga sto sam napisao..
30/07/2013
10:44 am
Kristina M
Guest
Guests
10sp_Permalink sp_Print
0

Ivina mama sve si dobro shvatila:)

A fen je tzv bijeli sum, i oni inace smiruju bebe, bas smo skoro pisali o tome. Definitivno ih smiruje. A kad malo porastu, e onda se toga znaju bojati.

30/07/2013
11:05 am
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
11sp_Permalink sp_Print
0

Samo sam htjela da pomognem onima koji ne cuju… nema veze, ja se ne ljutim. Vidim da je novi formuas(ica) i vidim da nije puno citao ovaj forum, pa rekoh da upozorim da ovdje nema puno onih koji bi mogli pomoci… eto sam pogrijesila, vidim da ima i advokate…

Pisem ja uvijek u svoje ime i napisala sam se svoga iskustva odje i nastavicu, a moram da dodam da nisam uvijek imala istomisljenika, kao i u zivotu.

Takodje mi je namjera bila da razbijem predrasude koje su veoma prisutne, ali onaj ko ne slusa ne moze ni da cuje…

30/07/2013
1:09 pm
djuzoran
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
29/07/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
12sp_Permalink sp_Print
0

@macence

Nikom ne treba advokat. Ti imas svoj stav, postujem to. Drugi imaju drugaciji stav. Ja sam dosao sa konkretnim pitanjem, a pitanje nije bilo, kako da vratimo dete na mleko, jer mleka nema, takodje pitanje nije bilo, kako da nam opet potekne mleko, tako da nema uvrede, ali ne mozes nekome koga ne poznajes, niti ciju pricu ne poznajes, da sudis…

Nisu ni svi ljudi isti, kreni od toga da mleka nema, da je to konacna stvar, i onda svaka sugestija je dobrodosla, kako prevazici taj problem na najbolji moguc nacin..

Tacno je da nisam iscitao sve na ovom forumu, ono sto me zanimalo iscitao sam, nema se vremena za sve, nazalost.. Sajt superbeba je odlican i hvala na tome…

@ana

Vas komentar je skroz ok, bez osude, “Ako imate pitanje…..”

01/08/2013
1:54 am
marioleta
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 161
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
13sp_Permalink sp_Print
0

Ja bih samo ponovila sa drugih tema o dojenju da su ove žene ovdje tri puta meni pomogle da prebrodim krizu sa dojenjem drugoga djeteta i svaki put mi malo falilo da odustanem ali zahvaljujući njihovim savjetima istrajala sam u tome i još uvijek je dojim a napunila je godinu i još jednom VAM HVALA MOJE DRAGE.

Što se tiče AD nemam pojma znam samo da mi je od Aptamila ostala fleka na posteljini pošto ga je povratila.

I da vjerujem u to da se mlijeko može povratiti donekle jer smo mi bile došle na jedan-dva  noćna podoja i bile su mi ono baš meke i mislila šta li više vuče kad nema ništa, pa je uhvati neki virus i češće sam je stavljala i danju i noć jer je bila nemirna i ponovo se punile kao prije :D e onda kad se sve svratilo u normalu preko dana sam imala problem sa punim dojkama :(

Srećno svima.

01/08/2013
7:23 am
Nela86
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 158
Member Since:
01/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
14sp_Permalink sp_Print
0

Tema nije postavljena na podforumu DOJENJE nego NOVOROĐENČAD. Čovjek je pitao što ga interesuje, i ne znam čemu odgovori na skroz drugu temu koja ga ne interesuje. Mislim da smo svi (sve) na više tema po forumu jasno stavile do znanja da smo spremne da pomognemo oko dojenja, koga interesuje pitaće, ne treba biti napadan. 

Djuzoran, nemam lično iskustvo jer dojim, ali sam čula slična iskustva (češće sa Bebilacom nego Aptamilom). Ono što mogu i ja reći je da tako male bebe plaču iz mnogo razloga, ne samo gladi. Možda mu je vruće, možda ga muče gasovi, grčevi… Kad mu ponovo ponudite bocu, on je naravno prihvati, kao što beba prihvati dojku u tim situacijama – jer mu je utjeha da sisa. Probajte da ga zabavite drugim stvarima, kao što to radite sa fenom… Čim toliko napreduje znači da mu ne treba davati više od toga… Probajte sa varalicom ili čaj da mu dajete između obroka, da se malo zavara…

Mene majka nije dojila, i priča mi da sam i ja htjela da popijem previše (da mi je boca od 120 bila malo). Tada su joj savjetovali (što je meni bože sačuvaj savjet!!!) da dooobro zašećeri mlijeko tako da mi je bilo preslatko za popiti :) I time je postigla da jedem manje. Tada su očigledno vremena bila (malo) drugačija, i pedijatri su imali drugačije preporuke Surprised

01/08/2013
8:36 am
djuzoran
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
29/07/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
15sp_Permalink sp_Print
0

Sada uspevamo da odrzimo  na 3 sata po 110ml… Dnevno dodjemo na ~860 ml + popije jedno 100ml vode.

Mislim beban nije predebeo, skroz Ok za tu visinu, dajemo i vodu i time kupujemo pola sata do sat..

Ono sto sam procitao ovde:

greenpeace.de/fileadmin/gpd/user_upload/themen/gentechnik/Kindermilchratgeber_5_10.pdf

A evo i sazetog linka u jednoj slici (ja napravio):

http://s16.postimg.org/ml3ac8w…../mleko.png

Krtatak prevod posto je na nemackom:( Hvala googlu :-)
1.
In the “green zone” were Products 9 and 10 Points classified. for this Products is a feeding guaranteed without GMO plants.

2.
Products in the “yellow zone” have 3-8 points. for this While brands can no guaranteed GM-free feed are. the manufacturer However, it seeks to or has been part of the feeding converted. Or he is planning this at least for 2010. Greenpeace support producers in the Transition period.

3.
The Red Room Products in the “red zone” have 0 to 2 points. for this Brands can no GMO-free Feeding be guaranteed.
The manufacturer intends or not this also moves minimal.

ispade da je Milupa i Nestle sto se tice verovatnoce postojanja GMO u sastavu najgori :-(

Cisto ako neko naleti na ovaj topic neka ima i to u glavi.

Mi cemo danas da probamo IMPAMIL koji se pravi u Srbiji i za koji smo od roditelja i pedijatra za sada cule samo najbolje.

U svakom slucaju javicu kako bude..

 

01/08/2013
9:04 am
JovanaKnezevic
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 19
Member Since:
09/06/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
16sp_Permalink sp_Print
0

Od prijateljice, koja se skoro porodila cula sam da joj je taj impamil, ako dobro napisah, “spasio zivot”.

Licno nemam iskustva sa ad-om.

 

01/08/2013
1:40 pm
Cekalica N
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 333
Member Since:
05/04/2011
sp_UserOfflineSmall Offline
17sp_Permalink sp_Print
0

Ne zelim da budem advokat :) ))) samo mi se cini da je macence htjela da kaze da svaka majka uz prave savjete i informisanost moze da doji, a to sto neko ne doji (ili doji) opet je stvr njegovog izbora.Ja sam izabrala dojenje i nakon gotovo 13 mjeseci vrlo sam srecna i zadovoljna zbog toga.

Sto se izbora ad-a tice, a kao sto je Kristina vec rekla, mozda je najbolje da konsultujete pedijatra – strucnjake koji saradjuju s portalom, izabranog ljekara Vase bebe…

 

"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."

01/08/2013
1:58 pm
djuzoran
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
29/07/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
18sp_Permalink sp_Print
0

Hvala svima na podrsci i komentarima..

Moja supruga zeli da proba da se vrati na dojenje….

Moze li me neko ko je duze na sajtu uputiti na konkretan link(ove) gde da krenemo. Znaci beban je sada na flasici, kako se vratiti unazad :) Znam da nije lako, ali smo voljni probati..pa ako uspemo uspemo :)

01/08/2013
2:10 pm
Kristina M
Guest
Guests
19sp_Permalink sp_Print
0

Aaaa, pa dje ste vi:) Hocemo na novu temu, relaktacija:) Najboje bi bilo, ako Vam nje problem otvarajte pa da krenemo, ima nas nekoliko spremnih za “drzanje” govora

01/08/2013
3:01 pm
djuzoran
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
29/07/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
20sp_Permalink sp_Print
0

Ok,

evo je odje….

Dajte neku savet kako krenuti unazad, ako je to uopste moguce….

sada smo bez mleka :(

Tema otvorena odje:

https://www.roditelji.me/forum/…..je/#p17943

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
21 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner