A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Završetak dojenja i osjećanja
26/06/2014
12:30 am
snowhite
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 88
Member Since:
10/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Kako su mene tresle emocije kad sam prekinula sa dojenjem…koliko puta sam samo  otplakala…bas mi je tesko palo, kao da sam svoju cerkicu lisila ne znam cega…mnogo mi je zao bilo u pojedinim trenucima….uff, kad se samo sjetim..al sam se u tim trenucima tjesila cinjenicom da sam je dojila i duze nego sto sam planirala( 2 i po godine). Mora i tome doci kraj, al ga ja nekako tesko prihvatih. A sad dojim drugu cerkicu i nadam se dugom stazu, ali ne bas kao prvom:)

05/11/2014
10:01 pm
alexis
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 37
Member Since:
14/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja moju bebu dojim godinu dana, ali sada je to vec samo jedan nocni podoj i to kratko i to je to… Odlucila sam da ga odviknem  od toga, pa me zanima da li je neka od vas imala iskustvo sa lijekom koji mi je dr prepisala – bromergon tablete?

07/11/2014
1:56 am
milenars
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 102
Member Since:
29/09/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Malo sam sokirana sto ti je prepisala lek, i to lek sa takvim nezgodnim efektima kao bromergon…On se obicno prepisuje u sasvim drugim situacijama, kada je potrebno naglo prekinuti stvaranje mleka koje nadolazi u velikim kolicinama, odnosno – kada zena ne zeli ili ne moze da doji u prvim nedeljama po rodjenju bebe…Istrazi malo njegove efekte.

U stvari, mozda i ne moras da istrazujes. Ne znam zasto ona smatra da ti je za to potrebna pomoc lekova, jer je uobicajena praksa da se dojenje prekine prilicno lako, kada je preostao samo jos jedan podoj. U sustini, treba izbacivati jedan po jedan podoj, dok se ne dodje do jednog, a ti si taj deo vec uradila. Sada samo treba da odlucis kada prestajete i da prosto nakon toga vise ne dojis bebu, nista vise. Moguce da ces osetiti blagu napetost u grudima, ali mnogo blazu nego onu u prvim nedeljama ili mesecima dojenja, kada dojke postanu prepune ako se propusti podoj. Ako osecaj bude neprijatan, mozes malo mleka da izmuzes, cisto da popusti taj pritisak, i malo izmasiras, ili stavis list kupusa. Situacija se obicno sredi za 24-48 h, dosta brzo to telo regulise. Opusti se i ne brini, verujem da ce to ici lagano :)

07/11/2014
12:20 pm
alexis
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 37
Member Since:
14/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Milenar na odgovoru, evo 2.dan, proslo 48 sati ne dojim bebca, nisam uzela tablete, da isprobam tvoj savjet, svakako sam prije za prirodni nacin, bolje od bilo kakvih injekcija ili tableta… Nemam osjecaj da mlijeko nadolazi, sto je dobro, nadam se da cu ovako uspjeti… Procitala sam i ja na netu o nuspojavama tih tableta, al nekako kad objasnis dr da si svela na jedan podoj, da hoces da prestanes i da si dosla po savjet- a on ti prepise tablete- nekako kontam da smatra da je tako najbolje…mada u ovom slucaju nisam bas sigurna…

Hvala

07/11/2014
7:24 pm
milenars
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 102
Member Since:
29/09/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Alexis, bas mi je drago da ide tako lako! Iskreno, toliko zena znam (a to ukljucuje i mene, dva puta) da su bez ikakvih teskoca prekinule s dojenjem, posto su prethodno postepeno i polako ukidale jedan po jedan podoj. U stvari, ne znam nijednu zenu kojoj je u tome bila potrebna pomoc lekova. Sigurno da ima i takvih zena, ali nema razloga da unapred pretpostavis da ces biti jedna od njih :) Pipni grudi tu i tamo, prati situaciju jos koji dan, za svaki slucaj, da se ne stvori kakva grudva ili slicno, ali bi stvarno trebalo da sve bude ok!

I nema na cemu, naravno! ;)

08/11/2014
9:30 am
Kristina M
Guest
Guests

Nevjerovatni su to ljudi sa tim lijekovima, a dokazano je da su toliko opasne i injekcije i tablete za zaustavljanje mlijeka i prosto se krv sledi kad cujes sta sve mogu da izazovu.

Kao sto ti je Milena rekla tvoja startna pozicija je sjajna, tako da ce ti proizvodnja prestati sama od sebe uskoro, ako vec nije. Provjeravaj grudi da ne dodje do nekog zacepljenja kanala, ili da se ne krene skupljati mlijeko u nekim djelovima a da ne primijetis (sa strane, ka pazuhu), masiraj, malo samo izvuci ako bude trebalo i to je to.

Sva 4 puta sam tako prestala, jedan po jedan podoj ukidan, jednom sam ja morala da “iniciram” smanjenje podoja, ostala tri puta su djeca odredila, i sve je glatko poslo.

08/11/2014
11:04 am
alexis
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 37
Member Since:
14/08/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Hvala, zaista, na savjetima i podrsci:)…imala sam mastitis cim sam izasla iz porodilista, jer nijesu donosili bebu na podoj redovno(bila sam na patologiji, zbog renoviranja) i to sam prebrodila i do prve godine ga dojila..ne bih voljela nikako da me to opet zadesi. Danas, vec je 3.dan- sve je ok, nema ni napetosti ni cvorica- nadam se da ce tako ostati… Hvala žene:)

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
12 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…