A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Navikavanje na bocicu
25/05/2013
11:32 am
Nela86
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 158
Member Since:
01/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Dojim cerkicu od 3.5 mjeseca i vec par dana probam da joj dam moje mlijeko na flasicu. To je takvo vristanje bilo da to nije bilo normalno! Takav tonalitet placa mogu da poredim samo sa onim kad je plakala zbog grceva! Uporno je gurala cuclu i izbacivala je iz usta, nije htjela ni da lizne. Nije pomoglo ni to sto sam pustila muza da joj on da, a ja presla u drugu sobu da me ne vidi. Kupili smo i drugu cuclu sa vecim otvorom za 3+ gdje treba bukvalno mrvicu da stisne da bi izlazilo – nije pomoglo. Probali smo i na kasicicu – nije htjela.

Na kraju bih ja svaki put odustala, vise luda od tolikog njenog placa, i dala joj dojku.

Pokusavam da je naviknem na flasicu da bih (makar samo teorijski) mogla da se vec malo odvojim od nje na par sati a ne brinem je li gladna. 

Znam da je bilo par majki na forumu koje su rekle da im bebe nikako nisu htjele flasicu – imate li neki savjet? Kako je bilo kasnije kad je pocela dohrana, da li su se tada navikle na flasicu?

25/05/2013
12:57 pm
Kristina M
Guest
Guests

Sacekaj da prodje koji dan pa probaj ponovo. MOji su koristili flasicu tj pili izdojeno mlijeko iz njih kad bih morala da ih ostavljam ali vodu i ostalo nijesu htjeli kasnije, nego sam im poslije davala iz soljice ili onih casa sa kljunom kako li se vec zovu

26/05/2013
4:33 pm
Nela86
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 158
Member Since:
01/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Evo danas sam opet probala (napravila pauzu juce). Pomislila sam da mozda grijesim jer svaki put kad sam probala to bi bio obrok pred spavanje, a ona ima vec dobro utvrdjenu rutinu (jedina rutina koju imamo!) a to je kupanje + oblacenje + sisanje + spavanje, pa je onda flasica tu remeti.

Danas sam probala tokom dana sa mlijekom koje sam izdojila jutros (ovog puta sam stavila samo 50ml jer ionako nema svrhe vise), i ovog puta je moja majka probala da joj da flasicu -ista prica! Nekih 10-15ml se prosulo sto na probanje je li dovoljno toplo sto oko njenih usta, ali prakticno ni kap nije popila (mada nije plakala kao uvece, cak se i “pokvareno” smijala dok je pljuvala cuclu).

Moram da napomenem da mi bebana nece ni varalicu nikako! Jedino kad uspijem ponekad da joj uguram je kad je uspavljujem, i to rijetko, a i tada je izbaci par minuta nakon sto zaspi. A nonstop bi nesto sisala, jer kad ne sisa dojku onda su joj rucice u ustima, ne vadi ih!

Dobila sam savjet da umocim cuclu od flasice u malo zasladjene prokuvane vode – mozda bi onda htjela? (mada kad sam pokusavala da je naviknem na varalicu kapala sam joj po par kapi espumisana kojeg je obozavala. Rezultat: prihvatila bi varalicu, olizala je a onda katapultirala!)

Toliko sam se bojala da ako joj pocnem prerano davati flasicu da cu je odbiti od dojke, a izgleda da sam samo zlo napravila sto nisam pokusala ranije… Nemojte me pogresno shvatiti, znam da nije strasno ni ako se nikad ne navikne, ali meni psihicki jeste jer je proslo 3,5 mjeseca ja sam 24h dnevno s njom i dojim je na zahtjev (jer nisam dovoljno “jaka” da je uobrocim, ne mogu je slusat kad place!), i treba mi malo da se odvojim i odmorim makar na pola dana.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
20 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…