A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Dojenje na javnom mjestu
20/03/2012
9:44 am
Alexandra
Guest
Guests

A ne znam. Mozda nije imala interesenata do sada? Mi svi nesto patimo od fensi kolica i da mozemo kupili bi bebama po Porse odmah da se vozaju po izlasku iz bolnice.Koliko znam, zena cak ima i opremljen studio sa supermodernim masinama…

 

Ja sam uzivala sa slingom i spasio me u x situacija, narocito na moru i na putovanjima. A da sam nju tada poznavala, narucila bih da mi sasije i mei tai.

20/03/2012
5:19 pm
Tajchi
Guest
Guests

Znam da salju cipele preko FB-a iz Beograda za CG. Pa kad mogu glomazne cipele, sa sve kutijom, sto ne bi mogao Sling.

Evo linka, jos bolja stvar od Wrap marame, ko hoce, dajte mi koji dan da provjerim materijale, ima li dobar rastegljivi pa cu sasiti. Necu naplatiti ruke, samo materijal i slanje, pa da vidite.

 

Za Sling trebaju obruci i oni moraju biti testirani na izdrzljivost, kilazu, teske metale, BPA ako je plastika i sl. Takvih obruca/prstenova nema kod nas, moraju se naruciti iz inostranstva.

22/03/2012
8:32 am
Alexandra
Guest
Guests

Ekstra! Ringove ova zena vec ima, nabavljeni su iz USA, naravno, atestirani na sve moguce i nemoguce, prema njihovim standardima.

 

Eto prilike za sve zainteresovane mame da pribave sebi ova superkorisna pomagala. Eh, gdje nisam imala takvu priliku s prvo dvoje…

22/03/2012
10:33 am
Tajchi
Guest
Guests

Alexandra, angazujte je ako ima ringove! Bas se moraju uvesti, zasto ona ne radi ako ima? Sigurno nije imala zainteresovanih. Sling je spas, ali, nisu ruke potpuno slobodne, odlicno je kombinovati i sa ovakvim K’tan – om!

31/03/2012
8:51 am
Marijachi
Guest
Guests

Juče sam sa drugaricom otišla u jednu poslastičaru,naravno povela sam i bebu.Moja beba samo sisa,hb,i ja joj uvijek dajem,bilo kuda sika svuda Laugh Desilo se da se švrćo probudio dok smo bili u poslastičari,naravno od gladi,ja je uzimam da je podojim,ok-diskretno,ni delić moje dojke se ne vidi,a drugaarica me pita-nećeš valjda ovdje?Naravno da hoću,mislim se neću ići u wc ili nešto tako..Par do mene sve to posmatra i očigledno nisu ni svesvni da čujem njihove komentare.Devojka je oduševljena kaže i ja ću moje ovako,kako je to slatko da ideš sa bebicom svuda.A dečko joj na to kaže,a da nećeš valjda,nisi poluđela?!Eto našeg mentaliteta..Confused da ne pričam kako su neke prevtrale očima,a kažem vam ni delić moje dojke nisu vidjele..

Mi smo se izvještile i ona ide svuda sa mnom,ne ostavljam je kući mojoj mami,jer čemu to?Imam mleko uz sebe,i ne libim se dojiti svoje dijete na javnom mjestu.

31/03/2012
8:58 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

eee to mi je najbolje, nece svaljda ovdje, a u wc je ok?  ma daaajjj ….ljetos na plazi sam hladno dojila 14 mj. dijete, i ono bilo je pogleda raznih, dok pored nas cure toples i nema problema , a  te iste dojke i sluze prvenstveno dojenju pa onda svemu drugom …kad nas bude vise valjda  ce se i navici. 

Super su mi zagrebacke mame imaju dan kad se skupe na trg sa bebama i javno doje svoju djecu, zamislitre scenu nekoliko stotina, mozda i vise mama sa bebama , i sve doje…kako je to super a mogu misliti dusebriznickih komantara…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

31/03/2012
9:06 am
Marijachi
Guest
Guests

Eh,da toples je in,a dojenje out.Tako ti dođe..A kad beba gladna plače,i onda im smeta,što kaže jedna narodna poslovica,svijetu se ne može ugoditi.Mnogo bi im bilo prihvatljivije da vide kako bebi daješ formulu iz flašice,jer je to izgleda tako “civilizovanije”.

31/03/2012
11:16 am
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Mogli bi za svetki dan dojenja, bese dodje negde u avgustu, da se okupimo negde javno, pa da organizujemo sat dojenja, gde bi sve mame koje doje javno dojile svoju decu.

U BGD svake godine Udruzenje Roditelj organizuje u Tasmajdanskom parku, a uz to su organizovane i radionice za trudnice i dojilje.

31/03/2012
11:19 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

pa da to sam malocas spomenula za mame u HR eto nisam znala da i u RS imaju istu stvar. Zasto da ne ? (ja se nadam da cu bas tada dojiti jednu malu bebanu Smile)

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

31/03/2012
11:35 am
Majja
Guest
Guests

Super ideja! Ja bih definitivno dosla, mada ovo moje prasulence i nece biti bas bebica tada, imace vise  od godinu i po!

  Kako bi me tek tada gledali!  LaughLaughLaughLaughLaugh

31/03/2012
12:12 pm
Marijachi
Guest
Guests

Dolazimo i mi Smile bićemo 8 mjeseci tada.Evo danas sam je dojila u parku jedan deka se osmjehnuo,kao da mu je drago Wink Ima i ok ljudi..

31/03/2012
12:31 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

podsjeti me taj deka, ljetos na plazi mi se dojimo i prilazi nam jedna bakica ,beogradjanka (predstavila se) prava dama…i kaze samo sam dosla da vam kazem d aljepsu sliku odavno vidjela nisam  i bravo mama itd…odusevila me, a sve to je prilicno glasno izgovarala, kao da je zeljela da je cuju toples cure, ono kao tome grudi i sluze Laugh  bas mi je napravila merak!  ma ima ok ljudi naravno , mozda je stvar i u nama, zasto uopste gledamo rekacije treba hraniti bebu i uzivati u tome a reakcije , ma koga briga na kraju !

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

31/03/2012
7:07 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Nadam se da ce do tada krenuti i nas projekat Grupa za podrsku dojenju, pa taman mozemo organizovati javnu radionicu o dojenju i usput podici svest o dojenju na javnom mestu.

 

Kristina, slazes se?

31/03/2012
7:19 pm
Marijachi
Guest
Guests

Mislim da mnoge mame odustaju od dojenja upravo što se stide da doje pred drugima.Lično znam puno primjera,navodno nije lijepo dojiti pred muškim članovima porodice,a tek u javnosti.Pa šta bi onda žena trebalo da radi?Da bude zatvorena u kući sve dok beba sisa,jer bebe sisaju na zahtjev i dojene bebe se ne mogu uobročitii.

31/03/2012
8:47 pm
Kristina M
Guest
Guests

Sjajna ideja. ove godine cemo sigirno nekako obiljeziti sedmicu dojenja, red je i da se u Crnoj Gori pocne obiljezavati. Da se skupimo negdje i dojimo javno odlicna ideja, ispred Klinickog 🙂

31/03/2012
8:59 pm
caye
Guest
Guests

Kristina said
 Da se skupimo negdje i dojimo javno odlicna ideja, ispred Klinickog 🙂

LaughLaughLaughLaughLaughLaughLaugh

01/04/2012
9:35 pm
Tamara 2
Guest
Guests

Extra ja sam za Laugh

[Image Can Not Be Found]mi to ovako radimo LaughLaughLaugh

nesto nam slika nece….

19/04/2012
9:27 am
sun
Guest
Guests

odlicna tema Cool

i ja imam jednog malog sisara od 3mj, i dojim je svuda….

i na Gorici, u delti zbilja jos nismo Laugh nego u autu prije izlaska…

a u parku pokrijemo se fino pelenom i uzivamo.

a posto ne voli cuclu, nekad joj treba samo malo da sisa da se umiri i zaspi i naravno da je necu pustit da place jer nekom smeta Surprised

radimo nesto najprirodnije moguce, ne izvodim striptiz Wink

a ovo za komentar ”primitivna”…zgrozena sam! dobro pa nisu primitivne ove gologu*e sto setaju u podne ka’ da je ponoć. Confused c c c

i najvise na svijetu me nervira ovo nase licemjerno drustvo…na sve strane bilbordi, kampanje, dojite vase bebe do 2.godine, bla bla….a svuda oko nas vidimo zene koje ostaju bez posla ako se ne vrate isti- a se porode i dodju malo sebi.

pa kako da doje, gdje, iza saltera? za kasom? ocu da posizim do toga!

a da ne pricamo o tome da nigdje u gradu ne postoji mjesto za presvuc i podojit bebu Surprised plakalo mi se na to i sa prvim, a evo ni sad poslije 4 godine s drugim djetetom vidim da je sve isto! ima u Delti kao neka prostorija gdje je nacrtana beba s pelenom, da se tu mogu presvuc…cula sam da je to samo malecni prostor izmedju 2 lavaboa SurprisedSurprisedSurprised no comment! mi smo jos malecni pa je uspijem presvuc u kolicima, ne znam kako cu kad poraste, na onim klupama u holu jedino, da zamirisemo punom pelenom svima  Laugh

uglavnom, sramota….i slazem se da organizujemo taj jedan dan za dojenje Cool

kad vide koliko nas je, i da smo svjesni svih prednosti, mozda i dobijemo tu i tamo mjesto za dojenje i presvlacenje, da se ne zgrazavaju jel te

19/04/2012
10:36 am
Marijachi
Guest
Guests

Kako sam se inzervirala prije neki dan..Došla mi drugarica koju nijesam vidjela skoro godinu dana,i to dobra drugarica,i ja da podojim bebanu,onako diskretno,ona kaže ja ću se skloniti dok ti “to” obaviš.Ja shvatam da je njoj neprijatno,ali trebalo bi da nije,i da baš gleda kako se “to” radi,a ne da bježi.I kako bismo mi mame uspjele održati dojenje,ako bi obraćali pažnju gdje dojimo?Nikako.Osim da sjedimo kući i mi i bebe te 2 godine.

19/04/2012
11:02 am
Tamara 2
Guest
Guests

Narod je totalno poludio…ja isto fino dojim bebu pa me bas briga ko sjedi tu,naravno diskretno…dosad se nije niko zalioLaugh

juce smo naravno dok smo setali svratili u parkic u centru grada,sjeli ona se nasiskala,narod prolazi,mene brigaSmilesamo sam dobila jedan pogled od strane jedne tete,al je bio totalno nedefinisan,al zato moj jesteLaughsamo je proslaLaughLaughLaugh

pa e,normalno je skinuti se go na plazu,al stvarno je sramota dojiti napolju,samo nek su zdravo

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
26 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner