A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Pečati po glavi
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
05/12/2012
1:08 am
marioleta
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 161
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

E ovako,danas kada mi je sin došao iz vrtića lijepo me strah uhvatio kad mu vidjeh tačno iznad čela pečat duguljast 2,5 do 3 cm….. bez i jedne dlake na tom mjestu a kosa mu na sred glave lijepo razdvojena…pitam ga šta se desilo, ko ti je tako napravio kosu i gdje ti je kosa ….dijete onako zabezeknuto me gleda kaže da ne zna Surprised kasnije je imao par verzija kako ga je učiteljica počupala,to ne vjerujem uopšte ali obično kad tako nešto izmisli  prizna do spavanja da se šalio  ali ne i  danas pa sam rekla da ću ujutro ići kod nje on ladno kaže dobro,ali koliko ga je jako trebala počupati da mu isčupa toliko kose ma nema šanse mada ga je sigurno malo čupnula čim tako kaže………..Cry

Ima li neko iskustvo sa ovim….ne mogu da spavam ,ujutro će ga mm voditi kod dr…malo sam tražila i čitala,može biti od svega……inače ima na zadnjem dijelu vrata malo dalje od uha neki kružić koji je tu već duže vrijeme i ne mijenja ni oblik ni veličinu,prvo sam to prepisivala prehladama i upali grla pa mu se upalila ta žlijezda ,i kako već neko vrijeme uopšte nije bio prehlađen a to ostalo uradili smo nalaze u koje se ja baš i ne razumijem ali dr kaže da je sve ok neke stavke su bile povećane ali ona kaže to ništa bitno je da je ovo glavno dobro Confused i da ga dovedem na kontrolu za nekih mjesec dana…i baš danas zovem da vidim koja je smjena kad imadoh što vidjeti iz vrtića.

 

Može biti stres,anemija,bolesti štitnjače,hormonski poremećaji,gljivice…on je inače bijelog tena,imao je jaki ekcem,i do skoro se znojio noću ali on se inače znoji i uvijek je lagano obučen,pidžamu nikada ne nosi (ovo pišem jer su ovakva  pitanja i odgovori bili na jednom forumu o simptomima).

A što se tiče stresa  Confused pa ne znam koliko sve mogu reći da je bilo stresno za njega …jeste donekle …ali o svemu inače jako puno pričamo…detaljno,inače je pun pitanja…..ljetos je dobio sestru i to je bilo strašno jedno mjesec dana,pa je prešao u novi vrtić što mislim da je ok podnio,skoro mu je umrla baka koju je obožavao i živjela je pored nas ..mada sam ga na to danima pripremala,kao bolesna ,pa bolnica i tako …mada se čitavo vrijeme ponašao kao da je znao..plakao je  baš za njom Cry pomene je  s vremena na vrijeme…i mislim da nije to nešto uticalo.I juče vidio neku skrivenu kameru kod mojih i dijete se stravilo,kažu u sekund se samo preznojio i počeo da plače,jedva su ga smirili.Sinoć ništa nije pominjao a obično pita tak oda mu se objasni.Svaku noć  ga kupam tj perem kosu i nema šanse da se to ne primijeti-ja sinoć ništa nisam vidjela i zato mislim da se to desilo tokom noći  a jutros prala posteljinu i naravno da nisam obratila pažnju ima li dlaka.

Naravno da ne mora da znači da je od toga  ali se ne mogu smiriti dok ne vidim šta je ,pretpostavljam da će dati bris da se radi na gljivice
.

 

Ne zamjerite što sam rastegla ali kao što rekoh iz čitanja nekih foruma vidim da može biti povezanost između svega ovoga pa zato sve ispisah ako neko zna nešto o ovome Embarassed

05/12/2012
1:25 am
lara92
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 415
Member Since:
27/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Joj Marioleta, mogu misliti kako ti je, svašta čovjeku pada na pamet. Ne znam ništa o tome, ali pročitah sad da pored ovog što si nabrojala, a stres i anemija su najčešći razlozi, može biti od kvarnog zuba, ili problema sa krajnicima, ili nedostatka vitamina B. I piše da je to prolaznog karaktera. Probaj da se ne sjekiraš, vjerovatno nije ništa.

05/12/2012
8:14 am
marioleta
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 161
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hvala lara92, evo bio je kod pedijatra ona kaže da je u pitanju alopecija to je autoimuno oboljenje,kod takvih oboljenja genetika ima značajnu ulogu ali ne i  presudnu,sve vrste stresa i bilo kakav dodir sa mačkom,ne mora biti direktan kontakt….

Svašta sam nešto čitala i samo sam još više zbunjena,negdje piše da je bezazleno a negdje ….uhh grozno….u suštini da se dugo liječi,bude bolje pa se vrati,brine me to što su terapije manje-više kortikosteroidi od kojih ludim još od ekcema  jer je bukvalno 3god bio na elokomu i sl mastima…e da može biti vidjeh i zbog čestog pranja kose a bukvalno mu je perem svaku noć,jer se ajko brzo znoji a iz vrtića mi dođe sa onim mirisom iz kuhinje pa mi nešto bzv da ga tako legnem.

Mm je imao u osnovnoj školi neke pečate po glavi ali kako on kaže baš puno i da mu je majka to mazala sa nekom smjesom od bijelog luka i rakije Confused i da mu se više nikada nije vratilo……treba provjeriti i štitnu,krajnici su u redu i zubi to smo već odradili kada je bio u pitanju zadah iz usta.

 

Molim vas ako je neko imao slično ili isto neka se javi…..e da uputila nas je kod kožnog.

05/12/2012
10:21 am
marioleta
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 161
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Jel zna neko nešto o nekoj .SREBRNOJ KOLOIDNOJ VODI  svašta nešto pročitah na jednom forumu da je extra stvar,ja stvarno prvi put čujem za to, proizvodi Eko solar evo vidim da je firma iz Bg.

05/12/2012
11:59 am
lara92
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 415
Member Since:
27/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Marioleta, biće to u redu. Sigurno je naslijedio od oca, al ne smeta provjeriti sve. I nemoj čitati puno po internetu, samo ćeš se još više uspaničiti.

I smanji mu malo pranje kose Smile

06/12/2012
8:35 am
marioleta
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 161
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Šta da radim,šta da mislim,juče je bio vrhunac svega kad je mm došao od kožnog ljekara koji kaže kako to nije alopecija već klasično čupanje kose i lijepo se vidi da ima korijna a kod alopecije nema i na dalje čupanje kosa bi ispadala YellYellYellYellYell rado bih postavila sliku da vidite ali ne znam Frown.

Mm mi nije dozvolio jutros da ja idem jer sam juče bila blago rečeno bolesna,glava me boljela kao nikada u životu,lijeva dojka ponovo “blokirala” puna a neće da izlazi a beba neće da joj se primakne.

Kao što rekoh u prvom postu on je rekao da ga je učiteljica počupala ali bilo mi van svake pameti da to može neko djetetu da uradi,juče ga doktor vukao za kosu kao lud da vidi hoće li mu ostati koja dlaka i ništa….ali on je skroz nešto isprepadan reka bih…i čitav dan smo razgovarali da mu nije možda zaprijetila da ne kaže i on se drži iste rečenice od prvoga dana da ga jeste počupala ali da ne zna i da ja pitam nju jer će mi ona najbolje to reći,juče kad je mm pitao kaže ma neee pa konstatuje mi se baš lijepo družimo jel tako….

Poći ću po još jedno mišljenje dermatologa a od nje moram nekako izvući priznanje,lijepo ne znam šta da radim jojjjj kako to da dokažem.Još kad je rekao da je on kupio kosu sa poda ….razboljela sam se….ne uzimam sve što kaže zdravo za gotovo ali ovaj put stvarno ne znam ,on kad nešto izmisli što se naravno i  dešava u  roku od 5 min kaže da se šalio a ovo ne već dva dana ista priča Cry

06/12/2012
3:43 pm
lara92
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 415
Member Since:
27/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ne znam što da ti kažem. Koliko god da je strašno ako je ta žena to napravila, lakše bi ti bilo nego da razmišljaš o raznoraznim stvarima o kojima si pisala. Ali ako jeste, onda Yell definitivno morate nešto preduzeti. Ne mogu da shvatim koliko je jako morala da ga počupa da toliko kose iščupa, geotice i koji je to šok za njega, ali valjda dr može znati da li je ili nije od čupanja. Confused

Stvarno ne znam kako to da ispitaš, ona će sigurno poricati, a njega je bezveze da napadaš, još ako je to preživio mrvičak. Možda da pitaš druge roditelje iz grupe, da li su im što djeca rekla. Užas, ne znam kako bih postupila u toj situaciji.

06/12/2012
4:11 pm
Melita B
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 13
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Stvarno teska situacija, nadam se da ce se brzo razrijesiti!

08/12/2012
11:21 pm
marioleta
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 161
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Učiteljica kaže da ga jeste počupala ali nikako tako jako a on i dalje drži istu priču i još kaže da je vidio kako mu kosa pada CryCry,ne vjerujem da ga je počupala do te mjere  već se samo vrijeme podudarilo kad je  krenula i   alopecija.

Posle pedijatra koja je rekla da je alopecija,dermatologa u bolnici koji je vidio korjen i kaže da je čupanje,ponovo odlazim kod pedijatra sa izvještajem i ona ne baš 100% ali ostaje pri tome  da je alopecija,radimo mikroskopski nalaz na gljivice koji je uredu,zdrava dlaka,gledala ga dr.mikrobiolog ali nešto nije bila sigurna dal vidi korijen,dalje idemo privatno kod dermatologa  i ona konstatuje alopeciju e da svi ovi prethodni su ga čupali i  ništa a ova kad ga čupnu ostadoše joj dlake između prstiju Cry šokirala sam ….se ipak je znači alopecija i još on kaže nije me počupala Frown.

Rekla sam joj da sam protiv kortikosteroida jer smo ih siiti još od ekcema,ona mi daje naravno kortikosteroid-gel da odradimo kompletnu krvnu sliku,bris grla na bakterije i  gljivice i posjeta zubaru.Jedino se ona od doktora potrudila sve da ispita tačno onak o kako sam i  čitala na internetu koji sve nalazi treba da se rade i  ostalo,pitala ga jel se nešto nervirao,boji l ise nečega….i vjeruje da je prije od stresa nego nasledno.

Malo nesigurna ali sam odlučila da ne koristim gel jer od njega će mu izrasti dlake ( već ima dlake od tih mazalica  na par mjesta po tijelu od ekcema) ali može se vratiti po prestanku korišćenja …prvo ću pokušati  da mažem sa bijelim lukom jer je tako moja svekrva mm izliječila i s rakijom i nikada mu se više nije pojavilo samo što ja neću stavljati rakiju jer je mali,sve sam ovo inače našla na razne sajtove i   forume,takođe pije čaj od koprive i perem mu taj dio sa čajem i  naravno srebrna vodica Laugh nadam se da će pomoći jer kao što rekoh čitala sam da je mnogima pomoglo a u svakom slučaju gel je  uvijek tu.

Baš sam mislila da će biti onih koji znaju nešto o ovome jer sam vidjela da je procenat jako veliki i  kod djece i  kod odraslih…no dobro bolje što ih nema Smile….a mi ćemo se izboriti jeste stresno ali  Wink

10/12/2012
2:31 pm
Avatar
Maja L
Novajlij(k)a
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 7
Member Since:
18/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
10sp_Permalink sp_Print
0

Draga Marioleta,

jako sam se potresla kad sam pročitala sve ovo, jer sam se sjetila moje borbe sa alopecijom. Sve je naravno mnogo dramatičnije kad je dijete u pitanju.

Prošla sam sve moguće faze, terapije, kontrole i ne znam ni ja koliko čuda. Kod mene je očito to bilo psihološki, jer ni jedan drugi razlog nije pronađen i trajalo je godinama.

Ono što je meni bilo djelotvorno na kraju, jeste mazalice koje sam uzimala u Fontisu ( preko puta stare zgrade MUP-a). Mislim da je bila kombinacija kreme i losiona i morala je uporno da se maže neko vrijeme. Nije bilo ni jeftino baš, sad ne mogu da se sjetim tačno, jer sam već par godina mirna što se toga tiče. U svakom slučaju, pođi tamo i potraži savjet. Nadam se da će biti od pomoći.

A kada pominješ sve te promjene koje su se desile u posljednje vrijeme, vrlo je lako da je to kod njega izazvao stres usljed silnih situacija koje si napomenula.

Srećno! 

17/12/2012
11:30 pm
marioleta
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 161
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
11sp_Permalink sp_Print
0

majal hvala ti nadam se da  kod nas to neće trajati dugo.Kao što rekoh neću za sada koristiti nikakve mazalice,kosa je počela da mu raste već posle nedelju dana a mažem je kao što rekoh bijelim lukom,pije svakodnevno čaj od koprive i mažem  istim ,pije srebrnu vodu i uključila sam mu ulje crnoga kima ćurekot kojim smo izliječili ekcem.Nadam se da se neće proširiti i povratiti …e da i oko tog mjesta stavljamo 20-tak kapi pantenol rastvora.

Sjutra idemo sa nalazima kod pedijatra ne razumijem se baš mnogo ali mi se čini da su prilično ok gledajući one parametre i …mada su za odrasle Confused,kod stomatologa odradili pregled sve je ok nema kvarova ni cisti,bris nosa ok, grla ok na gljivice ali se izolovala bakterija streptococcus B haemolyticus grupe C ,uredan bris glave na gljivice…nadam se da ćemo sa ovim završiti  ubrzo.

Nekako su svi zaključila da je ipak stres u pitanju,ja mislim isto pogotovo posle svih ovih nalaza i  pregleda.

Hvala još jednom Kiss

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1044

Posts: 23480

Newest Members:

_271, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…