A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
infekcija urinarnog trakta kod bebe
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
02/07/2013
9:51 pm
ivana l
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 50
Member Since:
12/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

drage moje. cerkica cemi 5 mjeseci za koji dan. nikaao joj je prvi zub adrugi vec krenuo. tih dana imala je temp 38.5 konstantno istu osim jednog daa 39. povedem je doktoru po njima sveu redu. ja na svoju ruku uradim urin, nalaz katastrofa i bakt i leukocita nitrati i proteini pozitivn. odmah odnesem za urinokulturu i danas zovnem i kazu mi da su nasli 1000 necega i da pretpostavljaju da je eserihija. dok je jos bila u stomaku ginekolog mi je rekao da ima prosirene mokracne kanale  da trazim uz bubrega sa pola godine. toliko sam se prepala jer znam kako je ona uporna i teska. temperatura joj je prosla bez antibiotika sama od sebe. ostaje mi da cekam sjutra kompletan nalaz bez njihovog nagadjanja. ima li iko slicna iskistva da me malo smiri. svasta mi se nakupilo sin temp 40 ona sad ove probleme, suprug povrijedio oko operisan, ma covjek da poludi. lako li je sve kad su djeca zdrava. oprastajte malo se izjadah. 

02/07/2013
10:52 pm
Kristina M
Guest
Guests

sacekaj nalaz sjutra, nista ne mora da znaci sto pise malo nistrata, leukocita, bakterija… to uglavnom svima pise u nalazima. ako i bude esherihija nista strasno, ne mora da znaci da ce biti dusa da se regulise, moja cerica je se otrasila odmah nakon terapije i nije joj se vracala

11/07/2013
1:32 pm
ivana l
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 50
Member Since:
12/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

jeste eserihija 100000 vec 7 dana smo na pancefu bili kod malbaskog poste trenutno nema nefrologa u bolnici kaze dr opte praakse, i jos dodaje sad mi je bas zao sto jojprije nismo uradili nalaze. 17 smo n auz bubrega a za dva dana da ponovimo urinokulturu

E sad sirup pije do nocas a sjutra vec ide na vakcinu, dr kaze nema veze sto pije antibiotik, kakva su vasa iskustva ima li to veze sa vakcinacijom.

Pozdrav

19/07/2013
5:07 pm
ivana l
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 50
Member Since:
12/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

mi smo uradili urinoklturu opet sada je vec 15000 eserihije i pije sad baktrim ujutru i uvece, dr kojeg sam gore napomenula je predozio mikciono snimanje da jednom za uvijek iskljucimo refluks i ne daj boze stanje bubrega. Pokusali smo da se interesujemo radi li to ko privatno ali nikog nismo uspjeli da nadjemo. A nefrologa u bolnici jos nema evo cijeli mjesec, na ultrazvuku su joj ustanovili lijevi  kanal velicine 11mm i sumnjaju na refluks ali ne mogu vidjeti tim uz. Ako neko zna da li ima gdje da se to privatno obavi molim da mi javite. Ko zna kada ce dr poceti da rade jer im se ovaj odmor nesto oduzio. 

Pozdrav

05/09/2013
3:32 pm
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Evo i moj deckic zaglavio sa eserihijom… kako, nije mi jasno. Mislim da je s mora, dr kaze da nije. On je i onako rijetko imao stolicu, od kad je poceo da jede kasice, ima redovnije, ali bas tvrdu stolicu i odmah mu mijenjamo pelene jer obavezno znamo kad je kakio (zvucni efekti su potpuniWink). Vodili smo ga kod u ordinaciju kod dr Mice jer je isto imao visoku temp. Ona se sva uspanicila, pa sam je ja smirivala. Otisla sam sa nalazom urina i krvi, pa smo vadili urin i urinokulturu jos 3 puta. Vec sutradan nakon 1 longacefa mu je bio sterilan nalaz. Primio je 3 longacefa i sad smo poceli sirup jos 7 dana. Probacemo u KBC da obavimo uzv i pregled kod nefrologa, a dr nam je rekla da mozemo i kod nekog Loncarevica i jos nekog na S (Senic ili tako nesto???). On je vec dosta dobro, samo mi nece kasice, jedva mu uguram 5-6 kasicica. Sve sam probala, samo jos nisam bundevu, a nju je najvise volio prije ove muke…

Ne mislim ja da je to ista strasno, kuliranje i optimizam su najbolji lijekCool.

05/09/2013
3:33 pm
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

E, da dopunim da nam se natovario i proliv od antibiotika, pa mi je to sad gore od svegaYell.

05/09/2013
4:01 pm
Kristina M
Guest
Guests

Sisanje forsirajte ovih dana, to mu je najbolja pomoc!

09/07/2014
2:39 pm
srecica
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 115
Member Since:
09/09/2013
sp_UserOfflineSmall Offline

Moj sin je imao eserihiju sa 2 mjeseca. Od tada je na profilaksi evo mjesec i po i jutros su mu nalazi bzv. Nisam ih jos gledala, al nas drugar doktor rece da nisu bas idealni i da bi trebalo da se ponove… Ima li ko iskustva sa eserihijom koja se vratila… Sjutra nosim u higijenski isto. Totalno sam pod stresom. Beban je inace ok, nema temperaturu, veseo je, jede super i napreduje. Ima sad vec 3 mjeseca i 10 dana.

10/07/2014
10:31 am
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Kao što sam već pisala, moj sin je imao sa 7 mjeseci urinarnu infekciju izazvanu bakterijom e-coli. Bila je izuzetno jaka infekcija sa preko 100.000 bakterije. Izliječili smo to, išli na ultra-zvuk koji je pokazao da nema nikakvih oštećenja ili anomalija i propisana mu je profilaksa uz mjesečnu provjeru nalaza urina dok ne napuni godinu. Ja sam odlučila da mu ne dajem profilaksu. Međutim, sa 15 mjeseci je ponovo počeo neobjašnjivo da se budi noću, da ima malu temperaturicu povremeno. Tako je tinjalo dok nije temp skočila na 38.8 i povedemo ga kod dr i nalaz urina bude dobar, samo budu nitriti pozitivni i oooogroomna količina leukocita u nalazu krvi! Urino-kultura pokaže prisustvo entero-cocus (valjda sam dobro napisala) bakterije u urinu i, naravno ponovo urinarna infekcija. Izliječimo i to sa antibioticima.

Pregleda ga urolog i on nam sve fino objasni. Djeci se iz nekog razloga zadržava mala količina urina u bešici, ne izbace sve. To je magnet za bakterije i uglavnom se zato ponavljaju infekcije. Profilaksa se daje da kao to spriječi. Međutim, rekao mi je da i nisam pogriješila što mu je nisam davala jer bi taj propisani antibiotik spriječio određene bakterije, ali neke druge vjerovatno ne bi. Svejedno mu je evo drugu infekciju izazvala potpuno druga vrsta bakterije. Predložio mi je profilaksu u trajanju od 4-6 sedmica, taman dok ne obavimo MUCG ili „mikciono“ snimanje. To je snimanje koje zrači malo, ali je to manje opasno od toga da dijete pretrpi višestruke infekcije koje dovode do ozbiljnih oštećenja bubrega. Tako smo sad na profilaksi i zakazano nam je to MUCG za kraj jula. To snimanje će pokazati da li mu se uopšte zadržava urin (najvjerovatnije DA) i zašto. Uzroci mogu ići od tog nekog refluksa koji će se na kraju (kasnije) morati vjerovatno operativno regulisati, pa do bezazlenog oblika bešike koji će se vjerovatno sam od sebe prevazići. Meni je u glavi mnoooogo lakše sad kad ćemo to da saznamo i pregrmimo tu mučnu dijagnostiku, ali ćemo barem znati na čemu smo. Profilaksu sad sa njegovih skoro 17 mjeseci mogu i da mu dajem jer mi se čini da je ojačao i jede sve… veliki momak. U onom periodu je samo sisao i tek sam počela da mu dajem dohranu, pa mi bilo nekako rano i žao.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
25 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner