roditelji.me - Forum: Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/ Simple:Press Version 5.7.5.3 lusi on Ko Vam čuva djecu? http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/ko-vam-cuva-djecu/page-8/#p23659 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/ko-vam-cuva-djecu/page-8/#p23659 Dobar dan svima !

Molila bih ako neko ima da preporuči ženu za pomoć u kući (kuvanje ručka, peglanje) i čuvanje djece od 5 i 7 god. (pripremanje doručka, ručka, odvođenje u školu, izvođenje u šetnju) radnim danima, puno radno vrijeme (vikend slobodan) u Podgorici, na duže vrijeme.

Hvala unaprijed !

]]>
Sun, 26 Apr 2020 22:48:59 +0200
lusi on Žena za pomoć u kući/čuvanje djece http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/zena-za-pomoc-u-kuci-cuvanje-djece/#p23658 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/zena-za-pomoc-u-kuci-cuvanje-djece/#p23658 Dobar dan svima !

Molila bih ako neko ima da preporuči ženu za pomoć u kući (kuvanje ručka, peglanje) i čuvanje djece od 5 i 7 god. (pripremanje doručka, ručka, odvođenje u školu, izvođenje u šetnju) radnim danima, puno radno vrijeme (vikend slobodan) u Podgorici, na duže vrijeme.

Hvala unaprijed !

]]>
Sun, 26 Apr 2020 22:43:20 +0200
vasilisa777 on Iskustva sa vrticima Podgorice http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/iskustva-sa-vrticima-podgorice/page-13/#p23647 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/iskustva-sa-vrticima-podgorice/page-13/#p23647 Pozdrav svima 🙂

Ima li neko iskustva sa privatnim vrtićima " Dodo" i " Pinokio" , to je u dijelu oko City  kvarta, kao i sa državnim " Suncokrili " u Bloku V? Sa koliko su vaši mališani krenuli u vrtić ?

]]>
Thu, 05 Sep 2019 12:45:18 +0200
_127 on Ko Vam čuva djecu? http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/ko-vam-cuva-djecu/page-8/#p23260 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/ko-vam-cuva-djecu/page-8/#p23260 Poštovane dame,

za potrebe dadilja možete kontaktirati novootvorenu agenciju za Babysitting 'Ariel fun' i posjetiti website http://www.arielfun.com. 

Srdacan pozdrav,

danijela

]]>
Sun, 21 May 2017 20:30:25 +0200
tijanaignjatov on Ko Vam čuva djecu? http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/ko-vam-cuva-djecu/page-8/#p23259 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/ko-vam-cuva-djecu/page-8/#p23259 Pozdrav svima!

Za mesec i po dana treba da se porodim sa prvim detetom. Zbog specificnosti i suprugovog i mog posla, a fizicke udaljenosti od nasih primarnih porodica, neophodno je da skoro od pocetka napravimo dogovor sa nekom zenom vezano za pomoc oko bebe i ujedno pomoc oko odrzavanja stana.

Da li neko od Vas ima predloge i preporuke? Bili bismo vrlo zahvalni!! 🙂

 

Hvala unapred! 🙂

]]>
Tue, 16 May 2017 15:29:07 +0200
_105 on Preporuka za privatni vrtic u Pg http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/preporuka-za-privatni-vrtic-u-pg/#p23200 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/preporuka-za-privatni-vrtic-u-pg/#p23200 Zanimaju me vasa iskustva sa privatnim vrticima u PG, pre svega u onima preko Morace, koji su nama najblizi. Dete ima dve godine i tri meseca i pedijatar je savetovao p.vrtic zbog manjih grupa i pretpostavkom da se vise radi sa decom jer mala mora da radi na razvoju govora, malo sa tim kasni. Koliko se sa decom radi u pg privatnim vrticima, za cuvanje deteta mogu i sama no detetu treba drustvo druge dece no i ucenje uz njih uz uciteljice. Hvala.

]]>
Wed, 25 Jan 2017 10:28:52 +0100
podgoricanka p on Produzeni boravak u Podgorici http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/produzeni-boravak-u-podgorici/#p23189 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/produzeni-boravak-u-podgorici/#p23189 Dragi forumasi,

Mozete li mi preporuciti "produzeni boravak" u blizini OS "Radojica Perovic"?

Kockica odmah otpada. U zgradi Idee ima jedan,no mislim da je mali prostor za toliki broj djece. Znam da ima Djecija kuca Up,no ne znam nikog ko ima iskustva sa njom. 

Ima li jos neki u blizini da nudi kuvani obrok u toku dana? Molim vas za vasa iskustva.

Veliko hvala

]]>
Thu, 19 Jan 2017 06:06:12 +0100
_77 on Krecemo u vrtic po prvi put http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/krecemo-u-vrtic-po-prvi-put/page-2/#p23177 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/krecemo-u-vrtic-po-prvi-put/page-2/#p23177 Pronašao sam neke preporuke vezane za polazak deteta u vrtić.

Kažu ovako: 

U prvim godinama života, za dete je roditelj glavni pokretač čitavog njegovog sveta. On je taj koji ga vaspitava, koji ga motiviše i podstiče na rad. Roditelj igra veoma bitnu ulogu u psiho-socijalnom razvoju deteta, tu je da ga zaštiti i da mu se nađe u svim bitnim životnim situacijama. Roditelj bi trebalo da bude taj koji najviše radi sa detetom, da ga motiviše na igru, rad i učenje.

Ali, imajući u vidu i to da je upravo roditelj onaj koji je obavezan da tom istom detetu obezbedi materijalna sredstva koja će mu omogućiti lagodiniji život i mogućnost da se školuje, roditelji sve manje vremena provode sa  svojom decom, ne svojevoljno. Roditelji su sve preokupiraniji poslom i brojnim obavezama, a njihova deca prepuštena na brigu bakama i dekama, bebisiterkama, dadiljama, rođacima, starijoj braći i sestrama, pa i komšijama, a u najgorem slučaju ulici.

Deca između svog 3. i 4. rođendana osećaju snažnu potrebu za druženjem sa svojim vršnjacima, uživaju u kolektivima i treba ih, ako već nisu, što pre socijalizovati. Često deca koja krenu kasno u vrtić dugo negoduju, jer su vremenom navikla na ustaljeni ritam života i na pažnju koja je stoprocentno usmerena samo na njih. Tada treba biti dosledan i ne odustajati, bez obzira što dete u početku negoduje prilikom integracije u kolektiv.

http://www.mojedete.info/kada-.....-za-vrtic/

]]>
Fri, 23 Dec 2016 13:14:04 +0100
vana on Iskustva sa vrticima Podgorice http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/iskustva-sa-vrticima-podgorice/page-13/#p23130 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/iskustva-sa-vrticima-podgorice/page-13/#p23130 Pozdrav! Da li neko ima preporuku za osobu koja bi cuvala dijete po potrebi, na dan (06:40 - 15:00)?

Hvala!

]]>
Wed, 07 Sep 2016 14:07:39 +0200
Ana K on Krecemo u vrtic po prvi put http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/krecemo-u-vrtic-po-prvi-put/page-2/#p23106 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/krecemo-u-vrtic-po-prvi-put/page-2/#p23106 Potpuno vas razumijem... Mislim da je jako bitno da roditelji budi smireni i nacisto sa odlukom o odlasku u vrtic... da ne slusate iza vrata je li zaplakalo, place li upravo vasa beba isl... Vasa dosljednost ce pomoci adaptaciji djeteta 🙂 A beba ce odmah razumjeti da se vracate po nju. Ako je neka beba vise uznemirena i odbija da zaspi, vaspitacica pridje i rukom ljuljuska guzu.. takodje kad se primijeti povisena temp, pozovu roditelje itd... Mi smo imali dogovor da ga muz vodi ujutru, jer sam ja bila vise uzbudjena oko svega :))

]]>
Sat, 13 Aug 2016 08:51:58 +0200
smile on Krecemo u vrtic po prvi put http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/krecemo-u-vrtic-po-prvi-put/page-2/#p23105 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/krecemo-u-vrtic-po-prvi-put/page-2/#p23105 Hvala na odgovoru, lijepo je čuti tako pozitivno iskustvo. 🙂 Za mame je prilično traumatičan trenutak kad bebac kreće u vrtić, nadam se da naši klinci to ipak dožive drugačije, da im prija promjena i društvance. 🙂 Najbitnije je da su tamo bezbjedni u svakom smislu i da nijesu zapostaljeni. Vidjećemo kako će ići, nadam se da ćemo se radovati vrtiću. 😀 

]]>
Fri, 12 Aug 2016 23:32:03 +0200
Ana K on Krecemo u vrtic po prvi put http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/krecemo-u-vrtic-po-prvi-put/page-2/#p23104 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/krecemo-u-vrtic-po-prvi-put/page-2/#p23104 Pozdav 🙂

Mi smo prosle godine zivjeli na Trgu Nikole Kovacevica u Bloku V, izmedju vrtica Sunce i Suncokrili... Kada smo se interesovali u koji da upisemo malca, dobili smo info da je u vrticu Sunce obicno manja grupa, jer je stariji vrtic, ali i topliji jer je upravo neka domaca atmosfera, sto je u nasem slucaju presudilo... Sin je poceo u jaslice sa 12,5mj. Njihova praksa kad je u pitanju period adaptacije je da dijete u toku prve sedmice ostaje do spavanja (11.30h), da bi u toku druge sedmice ostajalo da spava. Dakle, za adaptaciju je predvidjen period od 15 dana, naravno, uz komentar da je sve individualno. Ono sto sam takodje slusala od roditelja, a sto se u nasem slucaju pokazalo tacnim, dijete koje tako rano u vrtic, dakle od jaslica, najlakse se adaptira. Kad sam 4ti dan dosla za sina u 11.30h, vaspitacica mi je rekla da je zaspao, sto je za mene bilo nestvarno, obzirom na to da se uspavljivao uz nasu pomoc. Doduse i poslije tog prvog perioda znao je da place kada ga ostavljamo ili dok se primicemo dvoristu vrtica, ali znajte da se oni dosta brzo umire, zabave i sve bude ok. Cula sam i da mnoga djeca odbijaju hranu u pocetku, sto je bio slucaj i sa nama, u toj varijanti doruckujete kuci... Dolazak je do 9h (ili 9.30), do tada se i doruckuje, rucak je oko 11.30, prije spavanja, prva uzina oko 14h, po budjenju, druga u 16h. Hrana je ok, tipa D: Sutlijas R: Grasak sa junecim mesom U1: Pecena jabuka U2: Rizolino... Higijenom sam posebno zadovoljna, moje dijete je svaki put bilo suvo kad bih ga uzela, bez ojeda isl, stavise, robica uredna, bez mrlja of hrane 🙂 Ako dijete ostaje do spavanja donosite tri pelene, a mozete i cijelo pakovanje za mjesec pa vaspitacice jave kad je pri kraju... Uz pelene za mjesec idu dva pakovanja vlaznih maramica i papirne maramice. (Ono pakovanje od 10 za 1e 🙂 Sto se tice jaslica i vremena za igru... bebe su na podu ili u krevecima, upoznaju, istrazuju, ovdje se zaista desava socijalizacija i nekakvo prvo osamostaljivanje, jer po meni prija da dijete nije sve vrijeme centar paznje, sto kuci uglavnom jeste... Meni se npr desilo sa sam zatekla sina kako samostalno hoda po ucionici dok ga kuci jednostavno nijesam pustala, nego sve za ruku i oprezno. Vaspitacice se pomazu tv-om sto je po meni ok, ali nista pretjerano. Broj djece u grupi varira, nikad nijesu svi prisutni, a razlog je najcesce bolest... Mi smo u pocetku bili bolesni svako malo, ali kasnije sve rjedje... moje iskustvo sa jaslicama i uopsteno sa vrticem Sunce je vise nego pozitivno... 

]]>
Fri, 12 Aug 2016 00:58:56 +0200
Jelena N1 on matija&sofija http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/matijasofija/#p23103 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/matijasofija/#p23103 Nase iskustvo u vrticu Poletarac na Zabjelu je bilo fenomenalno.Sin krenuo sa 13 mjeseci kod vaspitacice Sneze prihvatio sve odmah,doduse prvih par dana plakao ali se umiriva cim ja odem,tj uvijek sam dolazila do prozora cujem place li.Hrana ok ujutro neka kasica za dorucak neki griz i sl za rucak blendano povrce i meso i uzina voce s rim sto dobijaju i caj.Tako da od mene imaju sve pohvale i preporuke.I higijena je ok bebac uvijek uredan izasao iz vrtica

]]>
Thu, 11 Aug 2016 23:58:51 +0200
smile on Krecemo u vrtic po prvi put http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/krecemo-u-vrtic-po-prvi-put/page-2/#p23102 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/krecemo-u-vrtic-po-prvi-put/page-2/#p23102 Hajde da osvježimo ovu temu, naročito poslednje pitanje koje nije dobilo odgovor. 🙂 Dakle, polazak u jaslice. Moja beba će imati deset mjesecu kad krene u jaslice, pa me zanima kako funkcionišu jaslice u Bloku u Podgorici. Postoji li neki period adaptacije, koliko beba ima u grupi, da li je održavanje higijene na zadovoljavajućem nivou, kakva je hrana, kako generalno funkcioniše hranjenje, presvlačenje, uspavljivanje, igra, dakle, kako im je tamo organizovan dan? Kakva su vaša iskustva sa vaspitačicama u tim jaslicama, da li imaju dovoljno vremena, ali i volje da se kvalitetno posvete djeci? Sve me zanima, pa budite slobodni da podijelite sva vaša iskustva na ovu temu, znate koliko su takve informacije dragocjene. 🙂

]]>
Thu, 11 Aug 2016 21:43:14 +0200
Mirjana T on cuvanje djece http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/cuvanje-djece-1/#p22834 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/cuvanje-djece-1/#p22834 zaboravih...broj telefona 069155432 Mirjana

]]>
Tue, 29 Mar 2016 16:09:42 +0200