A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Iskustva sa vrticima Podgorice
Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 (2 votes) 
30/05/2013
7:34 am
Kristina M
Guest
Guests
161sp_Permalink sp_Print
0

Eeeee, nije to bas tako, i imalo bi se stosta pisati o Frogu odje ni malo lijepo. Mi smo bili bas zadvoljni dok je nas sin prije puno godina zaista isao u jaslice, ali sa starijim grupama nijesmo bili odusevljeni. Zasto smo ga napustili je sramota da se desilo jednom vrticu u kojem je cijena ta koja je   

30/05/2013
10:28 am
stasa
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 4
Member Since:
12/05/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
162sp_Permalink sp_Print
0

 

Visoka cijena ali nazalost ni posjedovanje licence ne garantuje kvalitet usluga i  profesionalnost, pricam iz licnog iskustva.

Moja cerka je prosle god isla u privatni sa licencom,ni ja ni muz uopste nismo bili zadovoljni. Trenutno je u Frogu ali cu je od septembra u drzavni=blizi nam je, jeftiniji a prijateljica je veoma zadovoljna njena djeca idu. Ja sam prosle godine zakasnila sa upisom pa smo morali u privatni.

Kao sto rekoh cerka mi je u frogu-jaslenoj grupi (do kraja juna) zasad imam samo rijeci hvale ali bih voljela da cujem konkretne zamjerke.

hvala najljepse :)

30/05/2013
12:51 pm
milenar
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 52
Member Since:
14/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
163sp_Permalink sp_Print
0

Izvinjavam se svima i bez namjere da bilo koga uvrijedim, ali mi se čini da smo apsolvirali pitanje Maše i Froga. Čini mi se da smo im posvetili dosta pažnje i  eleborirali to što i kako rade.

Mislim da je više roditelja koji djecu (iz ovih ili onih razloga) šalju u državne vrtiće u Pg.

Eto, ako ima neko da pohvali neki državni vrtić, vaspitačicu ili da se požali….voljela bih da podijeli konkretna iskustva sa nama.

 

 

 

30/05/2013
1:07 pm
Avatar
Danijela K
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 79
Member Since:
23/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
164sp_Permalink sp_Print
0

Već sam ranije pisala da mi je sin bio i u privatnom i u državnom vrtiću i da bih uvijek glas dala državnom. I ćerka ide u državni vrtić (vaspitna jedinica Pčelica) i prezadovoljna sam. Ima 3 ipo godine i svaki dan je puna priče šta sve rade. Počeli su i vidno da obilježavaju mjesečne teme koje obrađuju i vidim po njoj da baš lijepo rade. Ovog mjeseca im je tema “Putujemo” i svaki dan dolazi sa nekim novim informacijama…pjesmice o prevoznim sredstvima, crteži, priče, tematske igre. Što se vaspitačica tiče, imam samo riječi hvale. Tip sam roditelja koji ima milion pitanja za osoblje vrtića i nikada nisam došla u situaciju da mi ne odgovore, prećute ili ne saslušaju.

Kad su uslovi u pitanju, problem prebukiranosti je jedino što se može izdvojiti i o tome smo dosta pričali i svima je jasno kakva je situacija. Sve ostalo je za pohvalu. Dovoljno je da kažem da smo se u međuvremenu preselili u drugi dio grada, ali mi na pamet ne pada da je mičem iz Pčelice.

 

30/05/2013
1:13 pm
natasalu8
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 1
Member Since:
30/05/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
165sp_Permalink sp_Print
0

Slazem se. Suncokrili je odlican vrtic u Bloku 5. Prenatrpan je ali vaspitacice su pomijesane stara i mlada garda sto znaci provjereno dobar kadar jer uce jedna od druge kako pravilno usmjeravti djecu. Hrana je dobra i veoma je uredan.

Ali kad sam se vec javila moram da kazem i nase iskustvo sa pomenuta dva privatna vrtica u koja smo isli prije Suncokrila.

 

Ja sam mama koja je vodila dijete i u Masu i u Frog. U Masu nije htio da ide nakon dvije sedmice vise nikakako ( a od prvih dana se bunio moj tada 2 ipo godisnjak)  i sve se drzao za mene u autu.

Sad kad procitah price o nekoj famoznoj sobi u Masi  a stigla i potvrda da ta soba koju neko nazva muciliste za djecu stvarno postoji , vratio mi se film i zeludac mi se prevrnuo.

 

Frog je preskup za uslove koje pruzaju. Nema dvoriste. Higijena je kako kad isl.

 

Suncokrili su odlicni!

30/05/2013
1:19 pm
Avatar
Danijela K
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 79
Member Since:
23/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
166sp_Permalink sp_Print
4

Na kraju krajeva, i djeca su različita. Evo ovo moje dvoje se potpuno razlikuju. Sa ćerkom znam bukvalno sve što se dešava u toku jednog dana, a od sina nisam mogla izvući ni šta su radili tog mjeseca. :)

 

Elem, jako je teško na osnovu tuđih iskustava steći pravu sliku. Uvijek se sjetim kako su na fakultetu neke od ispita koji su meni najlakše pali drugi predstavljali kao bauk i katastrofu. Mislim da je najbolje poći, snimiti situaciju, razgovarati sa osobljem i isprobati. Ovo kažem ako je odluka pala da se ide u privatni vrtić, s obzirom da se može upisati i ispisati tokom cijele godine.

30/05/2013
1:35 pm
jelenajeca
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 1
Member Since:
30/05/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
167sp_Permalink sp_Print
0

 

Razlicita su bas iskustva ali ja volim da cujem i misljenja majki kako bih znala na sta da obratim paznju. Mi cemo sadu vrtic od septembra pa smo u velikoj dilemi.

Frog smo razmatrali ali nakon par posjeta i razgovora smo odbacili jer em je skup (ja mislim mozda najskuplji u Crnoj Gori sem nazovi Montesurija bez licence u Baru, ali tamo ionako uglavnom idu ruska djeca), em mi ne odaje utisak ni dobre organizacije.

Preporucili su mi Kucicu,preko Morace. Rodjaka vodi sina i kaze da nije pretjerano cisto ali da je mali presrecan.  Vrati se obojan sav flomasterima ali onda bar to kuci ne radi a djeca vole slobodu. Vaspitacicu Snezu obozava.

Ima li jos ko iskustvo s Kucicom ili mozdaCarli CAplinom.

30/05/2013
1:46 pm
milenar
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 52
Member Since:
14/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
168sp_Permalink sp_Print
0

Danchy, slažem se. Ipak je tudje iskusto, tudje…a svako dijete jeste različito. Meni (kao nekome ko šalje dijete prvi put u vrtić) je najvažnije da neko (vaspitacica) bude fin i “mek” sa mojim djetetom. Tu ne mislim da treba da mu popušta! Ali, makar dok se ne privikne da ima razumijevanja…

Znači, pohvale za Pčelicu Smile

 

Da li u državnim vrtićima postoji praksa da možemo da “pogledamo” vrtić i tamo malo poričamo sa vaspitačima (možda sad u junu?)

Da li roditelj može malo da ostane sa djetetom prvih dana vrtića?

30/05/2013
1:57 pm
Avatar
Danijela K
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 79
Member Since:
23/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
169sp_Permalink sp_Print
0

Nema zvanično takve prakse, ali znam da su prošle godine nekim majkama izašli u susret i mogle su da pogledaju kakav je vrtić. Mada, možeš i ovako poći sa nekim ko ide po dijete – niko ti neće braniti da uđeš i pogledaš makar tu učionicu :)

Što se tiče ovog drugog, nema te mogućnosti. Vjeruj mi, ne bi ni bilo dobro iz razloga što se djeca onda još više rasplaču. Evo, na primjer, kada je bio Dan vrtića dali su opciju roditeljima da dođu i gledaju priredbu. Minimum 3-4 djece iz svake grupe (govorim o mlađim i srednjim vrtićkim grupama) se rasplakalo i nije htjelo da učestvuje u priredbi nego su uplakani stajali uz roditelje. Djeca se razlikuju, a u svoj toj gužvi emocije im se još više uzburkaju. Jako je teško u takvim uslovima pustiti i roditelje…onda ostala djeca krenu da traže svoje, a zamislite situaciju da u učionicu u kojoj ima minimum 30 djece pustite sve roditelje…kakav bi haos nastao.

S obzirom da tek krećete u vrtić, vjerovatno zvuči nevjerovatno: djeca se tamo mnogo bolje uklope ako roditelji ne pokazuju emocije prilikom ostavljanja i ne zadržavaju se. Naravno, prvih dana se djeca svakako ostavljaju prvo na 2 sata, pa na 3…cijela prva sedmica se ide mic po mic, opet uz konsultaciju sa vaspitačicama…Vjeruj mi da bude mnogo teže roditeljima, nego djeci :)

30/05/2013
5:51 pm
dijana di
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 5
Member Since:
10/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
170sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam o Charli Chaplinu cula sve najbolje. Mnogo su mi ishvalili vrtic. Skoro cetiri puta je skuplji od drzavnog, ali u poredjenju sa nekim drugim privatnim vrticima, nije bas toliko skup obzirom na kvalitet. Da se razumijemo, jos uvijek nijesam obisla unutrasnjost vrtica, bila sam prije dvije sedmice i vidjela sam samo dvoriste sa kojim sam prezadovoljna :) Citava kuca je pretvorena u vrtic, ispred je zelenilo, pozadi je pijesak koji je inace karakteristican za djecja igralista (stiti ih pri padu), kucice, ljuljaske… Moj sin ima 2. god. i bili smo zajedno, tako da je odmah poceo sa igrom. Ono sto mi se narocito dopalo je da su djeca iz vrtica se odmah nasla pored njega, cuvali su ga da ne padne sa klackalice, ljuljali ga… Djeca su naucena da vode racuna o manjima od sebe, jedni o drugima. Takodje, tamo je bio i D. Dragojevic tako da su spremali tacku za  neki nastup. Sve u svemu, to malo sto sam vidjela za mene je bilo dosta, sasvim dovoljno. Takodje, vlasnica je uvijek tamo, inace, jako prijatna zena, profesor Engleskog, potpuno se posvetila tome i mislim da im je skoro bilo 20 god. rada. Objasnila mi je i sistem ishrane i uopsteno rada u vrticu, tako da mi i sve to odgovara za sada :) Ostaje da vidimo, mada, ja sam optimista i mislim da nijesam pogrijesila u procjeni. Eto toliko… Javljam se kad malac krene, pa cu podijeliti prava iskustva! Pozz :)

 

05/06/2013
10:25 am
milenar
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 52
Member Since:
14/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
171sp_Permalink sp_Print
0

Hvala, Danchy. Vjerovatno si u pravu. Meni se cini da ce kod nas scenario teći  kao i u igraonici – prvih pola sata me ne traži, a onda počinje maaamaaa…. i onda se pali sirena (ukoliko se za minut ne stvorim tu) …. i ne gasi se, samo pojačava dok me ne vidi. Zato sam ja imala “plan” (Wink, ako mi “prodje” naravno) da je prvo ostavim pola sata, da se ja tu malo muvam okolo, pa da dodjem i da postepeno produžavam vrijeme… Ma, ko zna, možda sve to bude drugačije… U stvari, važno mi je da učiteljica bude neka fina i draga osoba…

Da li neko zna kad će biti postavljenje “rang” liste djece za upis u vrtić?

05/06/2013
10:33 am
Avatar
Danijela K
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 79
Member Since:
23/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
172sp_Permalink sp_Print
0

Drugo su igraonice…vrtić je jedno specifično okruženje, a tu su i vaspitačice koje tačno znaju šta da rade sa djecom koja se teže prilagođavaju. Ne brini, sve će to biti kako treba. Najvažnije je da se ti ne opterećuješ previše, odnosno da on ne primijeti tvoju napetost. ;)

 

Što se rang liste tiče, nema je obe godine. Primili su svu djecu za koju su predata dokumenta. U vaspitnim jedinicama “Ljubica Popović” od sjutra kreće potpisivanje ugovora.

05/06/2013
10:39 am
Jelena M
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 49
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
173sp_Permalink sp_Print
0

Ista stvar i u Djini Vrbici, primljena su sva deca, narednih 10 dana potpisivanje ugovora i nakon toga ce izbaciti liste sa grupama 

05/06/2013
12:19 pm
milenar
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 52
Member Since:
14/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
174sp_Permalink sp_Print
0

Dooooobro…khm…znači da se ja pripremimSmile…hvala za podršku, već je svima jasno da mi je potrebna Embarassed ….sooorryyyy.

 

Da li je već počelo potpisivanju ugovora u Djini Vrbici? Jesu li mi još neka dokumenta potrebna ida li se ugovor potpisuje u centralnom ili u vrtiću u kojem je dijete upisano?

 

Hvala vam puno!

05/06/2013
12:26 pm
Avatar
Danijela K
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 79
Member Since:
23/11/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Hehe, nema potrebe da se zahvaljuješ. Lako je meni pričati sada sa dvostrukim iskustvom. Sjećam se dok sam živjela preko puta centralnog vrtića, još dok sam bila na porodiljskom nakon Dakijevog rođenja, u septembru sam posmatrala roditelje kako kruže oko vrtića i vire kroz prozore učionica…tako da, samo opušteno-nisi jedina. :)

Ne znam kako će regulisati ove godine, ali ranije je bilo pravilo da se za djecu koja se prvi put upisuju ugovor potpisuje u centralnom vrtiću, a za ostalu djecu tamo gdje su dokumenta predata…

05/06/2013
12:37 pm
milenar
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 52
Member Since:
14/12/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
176sp_Permalink sp_Print
0

Znači, blasava mama (ja, naravno) će imati društvo …. Laugh… Mogu samo da zamislim kako to izgleda nekome ko gleda sa strane , samo da policiju ne zovnu….Laugh. Šalim se,naravno.

Eh, nadam se da ću i ja (tada “iskusna” mama u “vrtićkoj” problematici) biti u poziciji da nekog hrabrim…

Pokusaću da dobijem na tel nekoga u the vrtiću.

05/06/2013
1:58 pm
Jelena M
Forumaš(ica)
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 49
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
177sp_Permalink sp_Print
0

cini i se da je vaspitacica rekla da se ugovor potpisuje tamo gde su se predala dokumenta, tj ako je prvi put upis onda u centralni. pisalao je da je potpisivanje od 6-17 juna, mislim da ti ne treba vise nista od dokumenata

07/06/2013
2:45 pm
Maja D
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 28
Member Since:
19/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
178sp_Permalink sp_Print
0

koja je cijena Kockice?

08/06/2013
11:21 am
helena22
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 11
Member Since:
07/03/2013
sp_UserOfflineSmall Offline
179sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam mislila od septembra da krenemo u Kockicu ali sam ipak odlucila da krenemo prvo u drzavni pa ako ne bude odg. idemo u Kockicu sve sam ih skoro obisla pa se sad ne sjecam cijene u Kockici, cini mi se oko 100 e,neka me ispravi neko ako grijesim/ne zamjerite.

Odlucila sam se za Suncokril-jaslenu grupu –  jos smo mali, bila sam u posjeti vrticu i zadovoljna sam, mislim da im je higijena ispred svih a osobito privatnih, sto se tice vaspitacica u Suncokrilu, nemam licnog iskustva (ali mnogo znaci kad se raspitate – niko nece bez razloga govoriti negativno o nekome ko mu cuva djecu)  Prijateljice kojima djeca idu u Suncokril su veoma zadovoljne, neke su prebacile djecu iz privatnog o kome je vec bilo rijeci.

Zato mi je malo cudno sto neki osudjuju kad se prica iz tudjeg iskustva i da je tudje iskustvo tudje – jer to tudje iskustvo brzo postane Vase licno iskustvo. Uostalom zasto su na forumu ako ne zele da cuju iskustva drugih majki?

Sad sam se *malo* zabrinula kad je leptir ispricala svoje iskustvo-je li u pitanju grublji tretman?

ne brinem toliko zbog toga sto se odvaja od mene, jos je beba ali ce se navici  i bice srecna ako bude u sigurnim rukama odnosno ako vaspitacica bude vaspitacica u pravom smislu te rijeci.A tek sto cu ja biti srecna i mirna onda!

Ne mozemo da biramo vaspitacicu u drzavnom nego koju nam odrede je l?

10/06/2013
12:45 pm
leptir
Novajlij(k)a
Guests

Members
Forum Posts: 12
Member Since:
13/11/2012
sp_UserOfflineSmall Offline
180sp_Permalink sp_Print
0

Maja said
koja je cijena Kockice?

 

120eur je cijena od 08h do 16h, a do 12h mislim da je 90e.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
10 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner