A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Iskustva sa vrticima Podgorice
Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 Topic Rating: 4.5 (2 votes) 
04/04/2012
11:14 am
dzuli
Guest
Guests
41sp_Permalink sp_Print
0

Kod Gintasa, ovo je isto starija jaslena grupa, bili su divni, ali su od kad je sunce ogrijalo podivljali, tacno mi je zao onih zena, dodje mi da odem i da im pomognem.

04/04/2012
11:16 am
dzuli
Guest
Guests
42sp_Permalink sp_Print
0

Eto nove ideje za rad zena iz udruzenja, samo jos kad bi ovi iz uprave dozvolili, zaista bi mogle da se edukuju i da pomazu vaspitacicama a bile bi i sa svojom decom 🙂

04/04/2012
11:17 am
Danchy
Guest
Guests
43sp_Permalink sp_Print
0

Ja još nisam upoznala dijete koje se u vrtiću ponaša isto kao kod kuće…ovi moji su isto prilično drugačiji. Srećom, ne divljaju :))

Svaki put kad dođem po Jovanu ona mirno sjedi za stolom i gleda crtani…kući je ne drži mjesto ni minut…čak i kada se gleda crtani ona “ordinira” po kući, tako da mi je ta slika koju zateknem skroz neobična. Smile

04/04/2012
11:34 am
dzuli
Guest
Guests
44sp_Permalink sp_Print
0

A jedna mala se zaljubila pa ne moze da spava ako ne ne stave pored tog decaka :-).

Salu na stranu, deca su to, i uvek imaju neki ludi period, sigurno im je sada tako naislo, a i dovoljno je da neko od njih zapocne neki mali nestasluk i onda svi za njim, sada su se vec upoznali kao grupa i znaju tacno sta ce ko zapoceti i kada. I oni su bili mirni kao bubice dok nije sunce ogrijalo,valjda hoce napolje, jedna vaspitacica ne moze nikako da izvede u dvoriste 30 – oro dece, toga treba da budemo svesni.

 Ali celu ovu pricu sam navela da vidite sa cime se vaspitaci bore, nije ni njima lako, a rodotelji treba da razgovaraju sa svojom decom, batine kod kuce nece uciniti da se oni lepo ponasaju u vrticu.

06/04/2012
10:10 am
macence
Guest
Guests
45sp_Permalink sp_Print
0

Ja sam juce boravila u vrticu u grupi moga sina nekih 3 sata, od 9 do 12h. Mogu vam reci da sam veoma ispunjena i srecna i to mi je najljepse provedeno vrijeme u zadnjih ne znam koliko. U pitanju je, koliko vidim “ozloglaseni” Djina Vrbica na Zabjelu. Ni jednu zamjerku nemam, jedino na kupatilo i nedostatak pripravnika/ca kao ispomoc vaspitacici i med sestri. Upravo te dvije stvari su i one navele da bi im dobro dosle. Dorucak su im bile przenice i caj, za uzinicu sam ih ja castila plazma keksomEmbarassed (morala sam), rucak riza sa pomalo graska i mrkvice i parce ribe. Uzine nakon spavanja nisam ispratila.

Vaspitno obrazovni program i njihova disciplina i paznja su potupno pod kontrolom vaspitacice. Med sestra koja je dosla oko 10.30 se pridruzila igrama, poslije smo ih sve tri vodile u to kupatilo. Pranje ruku nije moguce tamo za sve njih (bilo ih je 22), pa im asepsolom poprskaju rucice i stolove kad ih nakon kupatila sjednu da rucke. Neki jedu sami, neki moraju da se hrane (srednje jasle).

Svidjela im se ideja za pripravnike koji bi volontirali, a to jedno kupatilo koje jeste cisto, ali opsluzuje jos dvije tolike grupe…

06/05/2012
4:49 pm
nevena.lana
Guest
Guests
46sp_Permalink sp_Print
0

moja ćerka ide u privatni vrtić i oduševljeni smo. zaista kvalitetno provedeno vrijeme.ali je istina da ni jedno dijete se ne ponaša isto kuci i u vrtiću. ja sam u petak doživjela šok kad mi je vaspitačica rekla da nevena ne progovara u vrtiću i da je prepovučena.moja nevena,moja pričalica,čavrljalo,pametnica da neće ni da zucne,i još me vaspitačica pita je li išta upamtila iz vrtića. bila sam u blagom šoku i to mi je otvorilo oči da shvatim koliko je ona stidnaCry.razgovarale smo i obećala je da će od ponedeljka pokazivati sve što zna. vjerovatno joj treba vremena jer u vrtić ide tek dva mjeseca

06/05/2012
8:06 pm
Nikolina
Guest
Guests
47sp_Permalink sp_Print
0

ima li ko iskustva sa privatnim vrticima u zagoricu-neznam im ime a ima ih vise?

htjela sam sina od 4 god upisati u neki od njih-ima kod doma zdravlja u zagoric-tu nebih,nego tamo gdje je poslasticarnica marina neznam ime vrtica -kakvi su uslovi i placanje?

07/05/2012
12:14 pm
nevena.lana
Guest
Guests
48sp_Permalink sp_Print
0

to je taj vrtić gdje ide moja nevena. zove se “maša”.fenomenelni su,ali zaista.upis za narednu godinu je upravo u toku. ona ide dva mjeseca i oduševljena jeSmile

07/05/2012
12:18 pm
nevena.lana
Guest
Guests
49sp_Permalink sp_Print
0

zaboravih ti reći da su uslovi odlični. može da bude od četiri sata pa dalje. mi plaćamo 85 eura 5 sati sa ručkom.isplati se jer zaista rade sa njima baš puno,vode ih na izlete,gledaju predstave,a i skoro svaki dan ih izvode napolje da se igraju u dvorištu. nećete zažaliti sigurno. ako se navikla odmah moja ćerka koja se tri ipo godine nije odvajala od nas svako ćeWink

07/05/2012
12:19 pm
nevena.lana
Guest
Guests
50sp_Permalink sp_Print
0

greška,85 eura 4 sata sa ručkom,pardon!!!

16/05/2012
3:11 pm
ana
Guest
Guests
51sp_Permalink sp_Print
0

Moj sin je u septembru, sa pune tri godine, krenuo u vrtic “Sunce” u Bloku 5. Imala sam predrasuda, moram reci, jer sam se naslusala prica i prica o drzavnim vrticima, ali nase iskustvo je stvarno izuzetno pozitivno. Vrtic jeste stariji, ali nase vaspitacice su divne. Skoro nista nemaju od igracaka i materijala, a opet svaki dan rade nesto sa njima. Moj dijete dolazi svaki dan sa novim informacijama, pjesmicama, pricicama, svaki dan se pojavljuju novi radovi na oglasnoj tabli, kad god je lijepo vrijeme idu napolje, cesto imaju predstavice, a sad je bio maskenbal….Njih tri svaki put u toj velikoj guzvi nadju vremena da mi posvete minut ili dva i kazu mi nesto o njemu… Moj sin je bas, bas zadovoljan, sa osmjehom ide u vrtic, postao je izuzetno drustven i komunikativan (i ranije je bio, ali sada posebno).

19/05/2012
2:29 pm
SanjaM
Guest
Guests
52sp_Permalink sp_Print
0

da li neko zna kad pocinju upisi u vrtice konkretno za vrtic Ljubica Popovic na Zabjelu i sta je neophodno od dokumentacije ? hvala unaprijed 

19/05/2012
3:44 pm
Kristina M
Guest
Guests
53sp_Permalink sp_Print
0

Konkurs bi trebalo da bude objavljen krajem mjeseca, pocetkom juna u novinama i na sajtu JPU-a. Konkursom ce biti definisano sta ce trebati od dokumentacije da se prilozim a do sad je to bio izvod iz maticne knjige rodjenih,potvda o zaposlenju roditelja sa iznosom zaade koju niko pod bogom milim ne provjerava, i taj neki njihov zahtjev za upis djeteta ispunjen. Ako sam dje pogrijesila neko ce me ispraviti, jer smo prije dvije godine posljednji put podnisili zahtjev.

 

Kad se dijete upise onda se dostavlja ljkekarsko uvjerenje, potpisuje izjava o licima koja mogu uzimati dijete iz vrtica i potpisuje ugovor.

A koji ti je to na Zabjelu Ljubica Popovic? Kod skole? To je vec neko vrijeme Djina Vrbica, samo da znas. I mi cemo u taj, a rekli su mi da je uzasna ali uzasna guzva 🙁

19/05/2012
3:55 pm
Kristina M
Guest
Guests
54sp_Permalink sp_Print
0

Evo od prosle god sta je trebalo

http://www.ljubicapopovic.com/upis/

19/05/2012
9:09 pm
SanjaM
Guest
Guests
55sp_Permalink sp_Print
0

Kristina hvala puno !Mm kaze da je Ljubica Popovic a ja stvarno neznam nisam odavde mada to je mozda bilo kad je on dijete bio …Embarassed u svakom slucaju to je taj vrtic do skole… nadam se da cemo se uspjeti upisati.

23/05/2012
12:05 pm
macence
Guest
Guests
56sp_Permalink sp_Print
0

Vrtic na Zabjelu se zove Poletarac i pripada JPU Djina Vrbica.

Moj sin ide tamo u srednju jaslenu grupu. Prosle godine je bio kod Gintasa, isto JPU Djina Vrbica.

Dokumentacija koju traze je kako je Kristina napisla, ali ako se prvi put upisuje, treba i izvod iz maticne knjige rodjenih. Ako nije prvi put, onda samo dokazi o zaposlenju oba roditelja i taj njihov formular koji dobijes tamo.

Za oko 10-15 dana je spisak sa primljenom djecom (prime ih sve) i tada se potpisuje ugovor. U septembru kad dovedes dijete 1. put doneses i ljekarsko uvjerenje.

ETO

30/05/2012
4:33 pm
Kristina M
Guest
Guests
57sp_Permalink sp_Print
0

Konkurs za narednu skolsku godinu otvoren!

30/05/2012
5:03 pm
caye
Guest
Guests
58sp_Permalink sp_Print
0

Kristina said

Konkurs za narednu skolsku godinu otvoren!

<br
Jesu to nesto ove godine poranili, sa srecomSmile

01/06/2012
11:38 am
vesna2
Guest
Guests
59sp_Permalink sp_Print
0

Vec tri mjeseca razmisljam sta da radim sa blizankinjama od septembra, da li da idu u jaslice ili da ih cuva neka teta. Donesem odluku i onda se za nedelju dana predomislim i opet tako…A konkurs je poceo od danas. U svakom slucaju cu ih upisati, ali nisam sigurna da li da ih posaljem odmah sad ili od proljeca.

Da li neko ima iskustva, da li postoji razlika u boravku djece u mladjim jaslenim grupama izmedju vrtica Ljubica Popovic? Ja sam bila u Pcelici, ona bi mi najvise odgovarala. Vaspitacica mi je objasnila da su djeca u kreveticima, s obzirom da ne hodaju, da ih vade iz krevetica kad se jede i to jedno po jedno i vracaju, i da postoji vrijeme kada ih izvade sve da puze po vodu tj. tepihu. Ali sam nezvanicno i cula da ih ne vade iz krevetica radi igre, vjerovatno zbog prekobrojnosti. S obzirom da mi je jedna od cerkica hiperaktivna i zeljna puzanja i slobode, mislim da ce joj boravak u kreveticu 8 sati biti nocna mora. Da li neko zna da li je mozda u Suncokrilu drugacije, s obzirom da je noviji vrtic pa su mozda opremljeni bolje?

01/06/2012
11:54 am
macence
Guest
Guests
60sp_Permalink sp_Print
0

Vesna, koliko ce biti stare bliznakinje u septembru?

Moj sin je isao u mladje jaslice sa 1 godinu i 4 mjeseca u Djina Vrbica kod Gintasa. Jos je ta “ucionica” bila manja, a znam da nisu provodili cijelo vrijeme u kreveticima. Naprotiv. On je tada bio prohodao, ali nije bio previse siguran. Bilo je djece koja jos nisu hodala, ali su se snalazili. Samo u slucaju potrebe: da je dijete jako nemirno, da se nekad unervozi ili je pospano stavljaju u krevetac. Hranili su ih u krevecima i to ih spreme za spavanje, oni se svi postroje da stoje u krevecu i jedu. Bilo ih je puno i to im je bila najbolja fora. Dorucak i uzine su dobijali okupljeni oko malog stola, kao pilici oko domacice:-))))

Ne znam, ali ne bih rekla da su “obicaji i navike” pretjerano drugaciji u ostalim drzavnim vrticima…. snalaze se svi kako znaju i umiju i djeca i vaspitaci.

Dijete mi je uvijek veselo, sito i naspavano dolazilo kuci i to mi je najvaznije.

Virusi i ceste prehlade su uvijek razlog protiv vrtica, ali i to smo pregrmjeli i ostali zivi… Naucili su me da je zapravo najvaznije to mentalno prilagodjavanje, a ostalo se sve pregrmi…

Srecno sa svakom odlukom koju doneses!Kiss

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
16 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner