roditelji.me - Topic: Guzva u vrticima - i dalje aktuelno http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/guzva-u-vrticima-i-dalje-aktuelno/ Simple:Press Version 5.7.5.3 Kristina M on Guzva u vrticima - i dalje aktuelno http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/guzva-u-vrticima-i-dalje-aktuelno/#p19074 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/guzva-u-vrticima-i-dalje-aktuelno/#p19074 Nase sacekati nece,ustvari mog najmladjeg mozda i hoce, jer je rok 2016. godina. Grozna je guzva i sada su cini se jos vece jer do sada nijesu svi slali djecu zbog adaptacije.... Prije neki mjesec su trazili vise prostora u zatvoru u Spuzu jer kazu standardi snijesu ispostovani. Uzas majke mi a kod nas po djetetu jedan kvadratni metar umjesto deset

]]>
Mon, 28 Oct 2013 10:59:55 +0100
Mia P on Guzva u vrticima - i dalje aktuelno http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/guzva-u-vrticima-i-dalje-aktuelno/#p19073 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/guzva-u-vrticima-i-dalje-aktuelno/#p19073 Ne znam u kojem je vrticu vase dijete,ali je to izgleda u svakom problem.Ja sam se sokirala kad sam cula da je u grupi mog sina upisano 69-oro djece,ali svaki dan dodje 45-oro,od kojih 40-oro ostane na spavanje.U grupi imaju 3 vaspitaca,ili 2 i medicinsku sestru,nisam sigurna.I dalje se divim tim ljudima kako uspiju da se posvete svakom djetetu,jer je to umjetnost.Dugo ce vremena proci dok  se kod nas to promijeni...jedina nam je nada ,najavljena izgradnja novih vrtica,ali dok se oni naprave,nasa ce djeca krenuti u skolu:)))

]]>
Mon, 28 Oct 2013 10:43:02 +0100
pedja01 on Guzva u vrticima - i dalje aktuelno http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/guzva-u-vrticima-i-dalje-aktuelno/#p19070 Čuvanje djece, vrtići i sl... http://www.roditelji.me/forum/cuvanje-djece-vrtici-sl/guzva-u-vrticima-i-dalje-aktuelno/#p19070 Jutros ostavljam dijete u vrtic, malo kasnije nego inace, kad u prostoriji 50-oro djece, bez pretjerivanja. Navalile mlade majke koje ne rade da iskoriste svaki trenutak za spavanje pa ih najvise dodje malo prije 8 i po kad se vrata vrtica zatvaraju u koje vrijeme ja nikad nisam dolazio. Nisam u zivotu vidio veci broj djece u jednoj prostoriji od 30-tak i nesto kvadrata, srce me zaboljelo. Vise se necu cuditi sto se djetetu ne ide u vrtic, ali za privatni nemam para. Kokoskama na farmama u EU se mora obezbijediti veca povrsina nego nasoj djeci.  Ovo je jedan EU propis za farme sa kokama nosiljama pa vi izracunajte kolika je povrsina poda po djetetu u nasim vrticima:

"Kavezi moraju imati najmanje 750 cm2 površine poda po koki nosilji, od čega je 600 cm2 korisne površine. Kavezi ukupno ne mogu imati površinu manju od 2.000 cm2. Unutar svakog kaveza moraju biti najmanje dve niple, dve čašice ili stalni sistem za napajanje po celoj dužini kaveza. Obavezno je gnezdo, stelja za kljucanje i „kupanje”, prečke za sedenje dužine najmanje 15 cm po kokoši, pribor za brušenje noktiju i žleb za hranjenje, dužine najmanje 15 cm po životinji. Između kaveza je propisan prolaz od najmanje 90 cm i najmanje 35 cm visine od poda do poda prvog kaveza."

]]>
Mon, 28 Oct 2013 09:07:43 +0100