A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

No permission to create posts
sp_TopicIcon
zastita od sunca
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
30/04/2012
10:49 pm
draganica
Guest
Guests
21sp_Permalink sp_Print
0

SDC12288.JPG

E, to je to Duško, velika slova 🙂

 

Tajchi, evo sad slike sa odijelcem, mi smo se i kupali i sunčali u njemu za vrijeme jakog sunca

sp_PlupAttachments Attachments
01/05/2012
1:25 pm
Maja
Guest
Guests
22sp_Permalink sp_Print
0

e,Draganice,super je ovo fora ali nema sanse da bi moj sin ovo htio da obuce i da se kupa u njemuSmilesto smo zakljucili-cime da se mazemo na ovo jako sunce?Sebamed?Bubice i Vesna framaceut posavjetujte nasSmileU Pg-u je vec pakao kako przi sunce…

01/05/2012
4:27 pm
draganica
Guest
Guests
23sp_Permalink sp_Print
0

eee… kad imate tatu koji roni, a sin fasciniran, onda je lako argumentovati :).

Ja ga nisam ni pitala pravo da ti kažem, nego ga samo obukla u “odijelo kao tatino” i nije bilo nikakvog problema

01/05/2012
4:35 pm
bubica
Guest
Guests
24sp_Permalink sp_Print
0

Maja said
e,Draganice,super je ovo fora ali nema sanse da bi moj sin ovo htio da obuce i da se kupa u njemuSmilesto smo zakljucili-cime da se mazemo na ovo jako sunce?Sebamed?Bubice i Vesna framaceut posavjetujte nasSmileU Pg-u je vec pakao kako przi sunce…

ja ostajem pri sebamedu i musteli.

Vesna2 – cekamo te…

01/05/2012
11:19 pm
Tajchi
Guest
Guests
25sp_Permalink sp_Print
0

Draganice meni se ovo mnogo svidja, narocito zato sto imam vrlo blisku osobu (nije rod) koja se muci sa melanomom… Pa me panika hvata od sunca. Narocito sto moje sestre ne moraju koristiti suncobran jer “njima cesto i ne treba” (sad mi treba onaj crtez koji koluta ocima), a ljetos ce malena sa njima na more. Znam da ce je paziti, mazati, ali, kad pomenuh i pokazah na M&S odijelo bilo je: Au, pa ko jos ovo nosi, pa uf kakvo je, pa dobice upalu pluca, besike, to se dugo drzi mokro i sl. Molim te, daj mi info iz prve ruke: koliko se brzo susi, da li je malom ista falilo, je li vruce u tome?

Ne pitam ja nikoga nista, odlucim i tako ce biti, malena pristane kad fino obrazlozim. Ali, moram i pojedinim odraslima obrazlagati…

02/05/2012
9:09 am
draganica
Guest
Guests

Ovo se veoma brzo suši, brže od običnog kupaćeg sa tankom postavom.

Evo sad uzeh etiketu vidim da je UPF 40+ (zaštita od ultraljubičastih zraka).

Sastav je 81%poliamid, 19% elastan, i vidim da je trebalo da ima i kapicu koju mi nismo dobili :/, biće da je zato bio snižen.

Istina, mi smo na plaži bili jedini ovako obučeni, al mene je to najmanje brinulo. Izgledao mi je kao neki opasan ronilac :).

Kod nas toga još nema po prodavnicama, pa možda bude čudno nekima.

Za bebei djecu  ima u Hrvatskoj dosta stvari sa zaštitom UPF, malo proguglah i vidjeh ovaj Sole Mio npr

02/05/2012
2:12 pm
Tajchi
Guest
Guests

I meni su pogledi i cudjenja najmanji problem. Gledali su me i kad sam bebu nosila u Slingu, jedina sam bila u Pg-u a rijetka i u Bg-u, za platnene pelene se isto iscudjavali u Pg-u jer sam bila prva, kad je obucem u nesto neobicno (tipa heklani bolero i kapica) cijelo korzo se obrce za nama 🙂 Mozda misle da sam sasava, pa onda ja nastavljam u tom maniru Cool

Nevjerovatno je koliko se svemu novom cude u CG-u, koliko sporo stizu prave stvari, a eto, u komsiluku ima koliko hoces, ne moramo ici dalje po Evropi ili svijetu. Kao zastitu od sunca imala sam i 3 suncobrana malenoj za kolica: crveni, teget, bijeli sa sarama i cipkom. I to je bilo cudno. Meni nije jer bih ga sklopila kad god je sunce bilo prijatno, tj. predvece. Za sesirice i kapice dobila sam komentar: “Aaaaa odje se djeca navikavaju na sunce, nisu tako bijela ka’ sir ka’ Beogradjani. Sto si zapela sa tim kapama, ada nece joj nista bit'”. Surprised Tada je imala od 46 dana do 4 i po mjeseca. Inace svakog ljeta ima barem po 5-6 razlicitih kapa i 4-5 naocara . Sto je stalno mackam na plazi i sklanjam od sunca isto je bilo: “Pusti je malo boje da dobije, bijeli cete se vratit”.

A NIKO od tih koji mi “argumentuju” sto se i kako radi po CG-u nije posao ni na jedno predavanje o dobrim i stetnim stranama suncanja, nema nikakvu informaciju o porastu melanoma, ni najmanju predstavu o “gomilanju” stetnog uticaja posebno na djeciju kozu i kako se svaka opekotina od sunca koju koza zapamti moze kasnije vratiti kao bumerang.

Ja bih ti Draganice da sam vas vidjela odmah prisla i pitala gdje ste nabavili odijelce, ne bih se ni malo cudila.

P.S: sve sto si rekla predpostavila sam, jer se na tu foru prave i trikmajce i majice za planinare i Gorsku sluzbu spasa: brzo se suse i nisu kao pamuk koji drzi mokro pa dobiju upalu pluca npr. Gledala sam i pipala kako izgleda, znam taj materijal. Ali, morala sam imati i napismeno od jedinog korisnika (za sada) u CG-u . Hvala ti mnogo.

03/05/2012
6:52 pm
vesna2
Guest
Guests
28sp_Permalink sp_Print
0

Kasnim sa odgovorom! znate koje su me obaveze pritisle!

sebamed i mustela definitivno da! i to samo zbog toga sto ja licno imam poverenje u proizvodjaca! sebamed su njemci, a njihove kontrole kvalilteta i bezbjednosti su najbolje u evropi, mustela je zvanicno jedna od najkvalitetnijih kozmetika za bebe.

Samo, jedno veliko samo, obratite za bilo koji prozvod rokove trajanja, rok trajanja je uglavnom tri godine od datuma prozvodnje, obratite paznju gdje se drzi u apoteci, izgled kutije, da nije stojalo na suncu, jer kreme uzegnu i moze da se desi problem.

Nemam nista ni protiv chicco ali mislim da su oni vise dobar marketing nego kvalitet.

Sto se tice biljnih krema, bilo saljic ili neka biljna kozmetika za bebe, ne preporucujem tj. one su sigurno bolje nego hemijski agensi za zastitu od uv, ali prisustvo velikog broja biljki daje vecu mogucnost pojave alergije ili reakcije na kozi. Sanse mozda nisu velike, ali bih ih ja preskocila.

03/05/2012
7:16 pm
Tajchi
Guest
Guests
29sp_Permalink sp_Print
0

Vesna2 hvala na preporukama. Biljne kreme za suncanje, iz razloga koje si navela, ne koristim. Za pranje, kupanje, mackanje i ostalo uzmem. Sta mislis o Becutanu? Prosle godine nam se dobro pokazao. Za Sebamed cu reci mm-u da trazi kod njih u firmi.

03/05/2012
7:42 pm
vesna2
Guest
Guests
30sp_Permalink sp_Print
0

Becutan ima veliku tradiciju i dobar se pokazao, ali oni imaju formulu sastojaka od prije 10 godina i nisu je mijenjali, ali to ne znaci da je lose. A ako si ga koristila i nema nikakve reakcije, nema razloga da mijenjas ove godine.

Bilo sto da probas prvi put, namazi na podlakticu prvo, a kasnije na ruku da se sunca, pa tek na lice. To vazi generalno za sve.

I znajte, sto vise koristite neke super, extra proizvode, to je koza manje otpornija, tako da i u tome treba naci granicu

03/05/2012
9:06 pm
Maja
Guest
Guests
31sp_Permalink sp_Print
0

da se nadovezem na pricu o proizvodjacima za djecu (da li  da otvorimo novu temu Kozmetika za bebe? ), ja sam sa starijim sinom koristila polsije kupanja Sebamed,Chicco i najvise Hipp mlijeko za tijelo i ok su mi sva,sad ne znam da li je do mlijeka ili on nema problematicnu kozu. Sad sam bebija mazala jekodermom,ali poslije mjesec dana svi bodici su poslije pranja tako uzasno mirisali,kao na ustajalu ribu…morala sam da ih perem jos 2 puta da se izgubi miris,zakljucila sam da je to od Jekoderma i onda sam trazila neko novo mlijeko za bebe..ne znam da li sam ovdje ili negdje drugo procitala da neko hvali Pavloderm mlijeko za tijelo,vidjeh ga u Mil popu,neka dz cijena,cini mi se nepuna 2 eura a extra je !lako se nanosi i ima neki neutralni miris,podsjeca me na kreme kojima smo se mazali kad smo bili djeca..meni je logicno da su ti mali proizvodjaci (Bones iz BG-a) bolji nego prozivodi velikih  svjetskih kompanija za nase trziste,ali bas me interesuje sta ce reci farmaceut ?Vesna,nagrabusila si,navalili smo s pitanjimaSmile

03/05/2012
9:34 pm
bubica
Guest
Guests
32sp_Permalink sp_Print
0

Majo,Vesna ce ti odgovoriti o kompanijama,a ja cu ti preporuciti Jekovit.Slabije mirise,meni lepse od jekoderma i odeca se ne oseca(ja sve perem na 95+duplo ispiranje).

03/05/2012
10:22 pm
vesna2
Guest
Guests
33sp_Permalink sp_Print
0

jekoderm i jekovit je isto, a to je riblje ulje, pa zbog toga mirisu na ribu. samo kod jekovita je miris bolje prikriven. efekat isti, a to je zastita koze od spoljnjeg djelovanja npr. urina ili vjetra ili sl. Ja sam ih na primjer koristila s vremena na vrijeme umjesto pavloviceve protiv ojeda od pelena. logika mi je bila da mijenjam da se njihova koza ne nauci na samo jednu kremu. “originalna” pavloviceva krema, pavloderm i sl. su sve iste stvari sto se tice sastava i za istu su namjenu, razlika moze da bude u gustoci, boji, mirisu, pa koristite sto vam odgovara. Bones ima razvijenu paletu kozmetickih i papirnih stvari, tako da ne bi trebalo da su neki divlji.

velike evropske kompanije ako su prisutne i aktuelne na njihovim trzistima bi trebalo da su kvalitetne jer su njihove regulative dosta ostre, a i cesto rade kontrole kvaliteta proizvoda na trziste. ali ima dosta njih cije su firme stacionirane u evropi, al taj proizvod prodaju u zemlje treceg svijeta, tj kod nas, jer kod njih ne prolazi. evropljani pored toga stalno inoviraju nove supstance u svoje preparate koji daju bolje dejstvo.

nasi tj proizvodjaci iz Srbije i Makedonije imaju proizvode koji traju 100 godina, pa bi do sad sigurno pokazali da nisu dobri, ali to su nepromijenjene formule vec dugo vremena, pa oni mogu da postignu samo osnovni efekat, ali nista ne mogu da koriguju. npr. mogu da sprijece ojed pelena, ali ne mogu da ako se javi ga izlijece. sto ustvari znaci, pavloviceva ili jekoderm je samo preventivna stvar i nije vazno ko je proizvodi, vazno da to samo neko ne mijesa i pravi u kadu u svojoj kuci

03/05/2012
10:43 pm
caye
Guest
Guests
34sp_Permalink sp_Print
0

Vesna sta ti kazes, koji bi faktor bio preporucljiv, procitah da ni preveliki nije dobarConfused malo sam pogledala po apotekama, osim chicco i nivee, nudi se seba med i eucerin, od 20 do 50spf, mustela je bila samo krema spf 50, cene od 13 do 15eura, mustela nesto skuplja. Videh sa se pojavio i saljicev melem za decu spf 40, cena oko 8e. ne znam za vas al ja obozavam kod njihovih proizvoda onaj miris biljcica, kupim svake sezone melem bez faktora pa se mackamo posle plaze

03/05/2012
10:57 pm
caye
Guest
Guests
35sp_Permalink sp_Print
0

Majo, ima vec tema decija kozmetika, https://www.roditelji.me/forum/…..kozmetika/

03/05/2012
11:22 pm
vesna2
Guest
Guests
36sp_Permalink sp_Print
0

za djecu zastitni faktor od 30 do 50! 50 je najsigurniji ali su djeca sva sarena od njega, a i realno s obzirom da treba svaki cas da se mazu, nema neku svrhu, jer to 50 znaci da mogu da provedu 50 puta vise vremena na suncu nego da nisu namazani.

saljic ima tradiciju, ne mogu da kazem nista protiv njega, ljekovit je definitivno, meni samo smeta sto ima 20 bilcica unutra i sto mogu da reaguju na djecijoj kozi, a to se nikad ne zna.

mustela je najskuplja definitivno. eucerin mislim da kao firma vodi isto dosta racuna o bezbjednosti proizvoda, sto je u ovom slucaju najvaznije.

to su samo moji licni stavovi, nema nekog zvanicnog pravila.

No permission to create posts
Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
13 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner