A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
vakcine
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
08/03/2012
4:31 pm
Kristina M
Guest
Guests
41sp_Permalink sp_Print
0

Imate opciju ispod ovog prozora za unos posta UPLOAD ATTACHMENT i eto slika. sad cu i ja da unesem jos neke koje nijesu za ovu temu ali su zastrasujuce.

vakcine mi nemojte pominjati, jer je nama najmladji sin sa pet mjeseci bukvalno zamalo glavu zbog DTP vakcije da izgubi i na zavrsio je na intezivnoj njezi

08/03/2012
4:41 pm
bubica
Guest
Guests
42sp_Permalink sp_Print
0

joj,sta mi radite!

zakazana 5u1 za sutra u 10:30h(jos pre mesec dana),otkazala sam je i zakazala samo sistematski za ovaj mesec. Kao razlog sam navela to sto joj nocu “cujem” malo nosic,(ali sekreta nema).

Sad pomazite,kad ste me ovako pomamileSmile,sta da radim?

Znam da je odluka na nemi,ali danas nemam vremena da proucim sve ovo o cemu ste pisale,ko izmisli ovaj internet…Yell

08/03/2012
4:58 pm
Tajchi
Guest
Guests
43sp_Permalink sp_Print
0

E Bubice,  nije za smijanje, ali, nasa izabrana dr u DZ je bas to rekla: Ko izmisli taj internet! a sve na temu vakcina, antibiotika, hipotonije, vjezbica i sl., pa se kiselo nasmijah ovoj tvojoj recenici.  Mogu ti reci da smo malenoj dali 2 doze 5u1, i to sa zakaznjenjem jer sam odugovlacila. Trecu nismo i ne namjeravam! Nismo ni MMR. Ali, to je nasa odluka, bazirana na mnogo istrazivanja, konsultovanja doktora (vjerovali ili ne, ima ih koji nisu za vakcine), dopisivanja sa mnogim roditeljima, “pracenja” reakcija druge djece i sl.

Prvu dozu je dobro podnijela, nije bilo reakcija, posle druge je plakala, ali ne odmah, zaspala je pa se zacijenila posle sat vremena, a ona je bila beba koja nije plakala nikad!

Ne mogu da ofiram mm-a mnogo, sem da pomenem da radi u farmaceutskoj industriji, znam dosta, pratim dosta, pa sam bijesna (to mi je inace karakterna osobina Wink).

A evo, sliku cu pokusati da postavim. Ako bude mala, sacuvajte je na desk topu i uvelicajte.

08/03/2012
5:01 pm
Tajchi
Guest
Guests
44sp_Permalink sp_Print
0

Vakcine.jpg

 

Ko hoce neka analizira, meni analiza ne treba. Jasno mi je, jer znam profite iz godine u godinu (pogled na predhodni post i gdje mm radi).

sp_PlupAttachments Attachments
08/03/2012
6:35 pm
Tajchi
Guest
Guests
45sp_Permalink sp_Print
0

http://www.youtube.com/watch?v…..m8LzFdlHXU

Vrlo dugacak film. Poucan. Trebalo bi pogledati makar prvih 26 min.

08/03/2012
7:21 pm
Tajchi
Guest
Guests
46sp_Permalink sp_Print
0

Cinjenica je da mnogi od nas rade stvari po automatizmu, da one koji prouce, procitaju, znaju svoja prava, nazivaju ili: modernim, ili paranoikom, ili bijesnim. Cak i ovaj prvi epitet, koji bi trebalo da predstavlja nesto napredno, izgovara se sa cinicnim prizvukom. Ja pristajem na ovaj poslednji, jer sam cesto spremna da “grizem” za svoja prava i prava svog djeteta.

Stoga, kako bi i drugi bili upuceni, prenosim neke detalje iz Zakona o zdravstvenoj zastiti u Srbiji (vrlo slican postoji i u CG, Hrvatskoj, Bosni…) Ovo nije moj tekst dolje naveden, kopirala sam sa jednog sajta. Meni je posebno interesantno ovo sto sam boldovala i podvukla, jer vam niko ne trazi pismeno odobrenje, ne daje sva obavestenja, ne saopstava da se moze odbiti, niti se “vodi racuna o tome da zastita zivota i zdravlja pacijenta uvek ima prednost u odnosu na interes drustva i nauke” (Clan 38. Zakona o zdravstvenoj zastiti). Pogledajte i procitajte, bice vam jasnije. Takodje, ovo “u odnosu na interes drustva i nauke” pobija one prijetnje da dijete ne moze ici u kolektiv (vrtic ili OS koja je cak obavezna, te vam je ne mogu uskratiti).


Da izbegnete vakcinisanje pozovite se na

ZAKON O ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI

Najpre na član 28. na koji nijedan lekar neće moći da odgovori u potpunosti niti će hteti da vam potpiše pismenu izjavu da prihvata odgovornost za sve što traži član 28; zatim na članove 31, 32, 35, i na kraju član 38, jer vakcinisanje se zasniva na pretpostavci o budućoj bolesti i stoga spada u medicinske oglede, a ne u medicinsko lečenje. Vakcinisanje se vrši na zdravoj osobi koja zato nije ni pacijent, a ne na bolesnoj. Posao lekara i pedijatra je da leče bolesne pacijente, a ne da se bave teorijama, prognozama i proricanjem buduće bolesti nad zdravim osobama. Još manje im je posao da te nepostojeće bolesti pokušavaju preventivno da spreče ubrizgavanjem koktela otrova, virusa i teških metala u zdrav organizam malog deteta – ni pod kakvim teorijama koje nisu nezavisno dokazane. A sve teorije koje opravdavaju vakcinaciju stvorili su oni koji proizvode i prodaju vakcine i stoga nisu verodostojne. Svi nezavisni izvori i objektivna naučna istraživanja potvrđuju štetnost vakcinisanja.

 

Po ovom zakonu svaki pedijatar je dužan da vam ponudi da potpišete izjavu da ne želite da vakcinišete svoje dete na sopstvenu odgovornost.

 

Zakon u članu 35. ima malu ‘rupu’, ali samo toliko da njima pomogne da kroz tu rupu mogu da vas zastrašuju. Ako je dete zdravo i živi u higijenskim uslovima, pedijatar ne može da se pozove na član 35. i dokaže da roditelj “ne postupa u najboljem interesu deteta”. Ostaje mu samo da ponavlja mitove kako je vakcinacija došla iz raja da spase čovečanstvo, da je Bogom dana i nezaobilazna “briga o detetu”. Protiv toga su svi argumenti protiv vakcinisanja koje imate na ovoj strani, kao i činjenica da je to samo pretpostavka i da je od svih tih pretpostavki jače zakonsko pravo da se odbije vakcinisanje. Činjenično stanje je uvek jače od teorija i pretpostavki.

Suština zakona je da niko ne može na silu da vas leči, a ako niste ni pacijent već zdrava osoba, onda još manje ima pravo da vas “leči” na silu protiv nepostojećih – budućih – pretpostavljenih bolesti.

Ovo su činjenice kojih moraju da se pridržavaju. Sve ostalo što rade je zastrašivanje koje moraju da sprovode po nalogu farmaceutske industrije koja ih ucenjuje sa licencom.

Iako se zvanično tvrdi drugačije, interesi farmaceutske industrije i njenog profita u praksi uopšte nisu odvojeni od medicinske struke. 

 

Napomena: ovde je dat Zakon iz Srbije, ali svaka država ga ima u ovakvom ili sličnom obliku. Samo treba pronaći pod kojim članovima se govori isto kao u ovim gore navedenim članovima Srpskog Zakona.

08/03/2012
7:34 pm
bubica
Guest
Guests
47sp_Permalink sp_Print
0

Tajci,odgledala sam samo pocetak i vec placem,inace sam uzasno osetljiva za bilo sta sto je vezano za decu,a tek od kad imam svoju bebironku to je x1000! moracu da sacekam da mm dodje kuci da zajedno odgledamo.

Ja licno nikad nisam sprovodila istrazivanja,ali pre dve godine sam krenula da citam o polio vakcini. naime ,mm ima sina iz prvog braka koji je pre dve godine krenuo u skolu,u mesecima pre upisa u prvi razred,opv je bila deficitarna,tako da je on primio(citaj popio) dva meseca kasnije. Vodila ga je baba i naglasila sam joj da pita treba li nesto posebno da radimo tog dana,tipa mirovanja-jer treba da ide u skolu i posle na trening… Doktorka je rekla ,sve normalno,moze i u skolu i na trening.

Dosao je sa treninga i odmah mi rekao,”strasno sam umoran i strasno mi se spava” (19h),odbio je i veceru.

E tada nastaje ludilo,od 20h pa do 06h ujutru,bukvalno na pola sata se budio vristeci toliko da smo ga smirivali po 15 minuta, pa onda odspava 15,dete vristi,place i trese se.Na svako pitanje-boli li te nesto,jesi li se uplasio,jesi li ruzno sanjao,negativan je bio odgovor!

Tu noc nikad necu zaboraviti!

Tada sam procitala da opv direktno utice na cns i da se u svetu desavalo ,da kada dete primi vakcinu u roku od 24h neko od starijih ukucana oboli od decije paralize-valjda dete nosi virus tada,a babe i dede to nisu primali… E sad je li to marketinski trik ili je istina ,ja stvarno ne znam,generalno o ovoj temi vrlo malo znam.Ali sigurno znam da mi se ni malo nije dopalo to sto smo preziveli!

Zato i trazim pomoc.

08/03/2012
8:02 pm
Tajchi
Guest
Guests
48sp_Permalink sp_Print
0

Bubice, ja sam osetljiva kao i ti! A mm mi je jedno vrijeme zabranio (citaj molio) istrazivanje, citanje, gledanje ovog sadrzaja, jer mi je bilo jako lose (ja sve to odsanjam…). OT, ali, prije neku noc probudih se vristeci: Necu u KBC, necu u porodiliste dok ga ne srede Confused. Zaista, takva sam da prezivim sve po noci, a ovom se temom “bavim vec dosta dugo: aktivno skoro 4 godine, pasivno od svoje 26-te. Inace sam zagovornik zdrave ishrane (iako sam vrlo jeshna), cajeva, prirodne medicine, pa tako i obazrivosti sa vakcinama, antibioticima, inekcijama. Licna moja preporuka, nakon nbezbroj neprospavanih noci i mnogo pregledanih materijala, jeste:

– pokusaj da zapises cinjenice na papir

– nemoj gledati svaki film od pocetka do kraja, ima dosta informacija koje se ponavljaju, dosta onih koji su svjedocenja i vjeruj mi, svako lici jedno na drugo i time se upravo potvrdjuje sta se moze desiti, a ti nemoj gubiti vrijeme gledajuci svako – bice ti jos teze

– pokusaj pronaci knjige o vakcinama i vakcinaciji

– prouci Zakon o pravima pacijenata (valjda se tako zove u CG-u)

 

Ako ne zelite da date, spremi se na dugotrajnu borbu i mnogo snage, pameti, istrajnosti. Procenat je mali, reci ce ti doktori, da neko odmah ima problema (najblaze su stalne upale, prehlade, bronhitisi, upale usiju i sl. a najtezi autizam, ili drugi poremeceaji ponasanja)ali, koliko ja vidim, to nije tacno, u porastu su i “blazi” i tezi oblici posledica. Ipak, niko od njih ne moze da ti kaze sta ce biti u buducnosti, za 10, 20 ili vise godina, zasto, imajuci u vidu bolju ishranjenost, higijenu, uslove stanovanja, ima toliko bolesne djece (nekad su krajnici bili glavni krivac), djece sa oslabljenim imunitetom, zasto je kancer postao skoro epidemija, zasto, ako je vec zbog uslova produzen zivotni vijek, covjek u “najboljim godinama” obolijeva od najtezih bolesti?!

08/03/2012
9:09 pm
NemAna
Guest
Guests
49sp_Permalink sp_Print
0

I ja sam užasno osjetljiva kad su djeca u pitanju, pa samo da smognem snage da pogledam( dio) filma. Farmaceutska industrija mi je jako sumnjiva. Čak je i na B92 bio neki serijal o onom svinjskom ili kojem već gripu. Nisu mi ovi iz WHO ni malo ubjedljivi bili. U brobi se i može istrajati, samo je poenta da ZNAMO da radimo najbolje za našu djecu.

08/03/2012
10:15 pm
bubica
Guest
Guests
50sp_Permalink sp_Print
0

uh! Hvala puno Tajchi!

Kad je dr.zakazivala vakcinu,sestra kaze “spremite se psihicki i fizicki” , ja namrsteno-MOLIM?! A,dr. kaze ma nije to nista nema reakcije na tu vakcinu,to su sad tako fino napravili… jeste ,a ja sam Naomi! Pa sta to znaci ako su je fino napravili?!

09/03/2012
12:55 pm
Tajchi
Guest
Guests
51sp_Permalink sp_Print
0

Zaboravih juce da postavim link ka ZZZ – u. Ispravljam se danas. “Interesantni” su ovi Clanovi koje sam pomenula u jenom od predhodnih postova. Evo linka:

http://www.dils.gov.rs/documen…..astiti.pdf

12/03/2012
3:43 pm
Tajchi
Guest
Guests
52sp_Permalink sp_Print
0

300px-US-autism-1996-2005.jpg

 

Opet ja 🙁 Izvor Wikipedija

sp_PlupAttachments Attachments
01/04/2012
12:42 pm
bubica
Guest
Guests
53sp_Permalink sp_Print
0

http://www.torexin.co.rs VAKCINE I VAKCINACIJA

02/04/2012
11:08 pm
draganica
Guest
Guests
54sp_Permalink sp_Print
0

Da javim da ni mjesec dana poslije MMR vakcine (koju smo primili sa 2 godine umjesto sa 13 mjeseci), nismo imali nikakve reakcije.

Vakcinu smo odložili na naš zahtjev, jer je bebac imao ekcem po nogama.

Reakcije nije bilo nikakvih, sem što se žalio sestrama da ga boli ruka. Ni oticanje, ni ospe, niti se žalio na bilo šta, niti nervoza. Čak nije bilo ni smanjenja broja krvnih pločica, koje je često poslije te vakcine, a koje nam je i izabrana dr pomenula kao moguću reakciju.

 

Bubice – na netu ćeš naći svega i svačega, za, protiv, tekstova o “čudotvornim” vakcinama, ali i o “čudotvornim” ljekovima za suzbijanje nuspojava od vakcina, u cilju zarade… Može ti samo glava proključati i možeš samo da se isprepadaš i u strahu posmatraš efekte izbora – bilo da daš ili ne daš vakcine. Unutrašnji osjećaj i logika će ti najbolje reći. Mi smo se odlučili za odugovlačenje vakcina. A za jačanje imuniteta – kvalitetna ishrana, fizička aktivnost, svjež vazduh kad god možemo.

02/04/2012
11:58 pm
Tajchi
Guest
Guests
55sp_Permalink sp_Print
0

HB, tako mi je drago zbog vas! Super sto je sve dobro proslo i sto ste iskontrolisali posle i krvnu sliku.

03/04/2012
10:09 am
bubica
Guest
Guests
56sp_Permalink sp_Print
0

bas mi je drago zbog vas!

A,ja se pojedoh danima,nemam bas neku podrsku okoline(citaj:ukucana),a nemam bas snage da vodim bitke na svim frontovima i ovako imam dovoljno posla:).

Za sada mislim da cu odugovlaciti,dok ne pocne da jede i drugu hranu,i nekako mi je psihicki lakse da dajem vakcinu bebi od 6,7 kg,a ne mrvici od 3,4kg…ma ne znam,evo mi svi zivi i zdravi,a 2\3 tih vakcina nismo primali…uzasno me sve nervira.

03/04/2012
10:36 am
NemAna
Guest
Guests
57sp_Permalink sp_Print
0

Super, draganice, kad je tako dobro ispalo.

Moj mali je primio sve sem MMR. 

Bubice, to što kažeš da nismo primili 2/3 vakcina- moja zaova nije primila ni jednu sem BSŽ. I nikakvih zdravstvenih problema nikad nije imala. Sad ima 25 god. 

03/04/2012
10:54 pm
draganica
Guest
Guests

Hvala žene :).

Bubice, eh kad se sjetim prvih par nedjelja poslije porođaja kad mi se činilo da me baš najviše ne razumiju oni koji bi morali… U našoj kući sam ja ta koja često pliva uz struju i ničim izazvana postavlja pitanja tipa “zašto” i “što ako”, tragam kud stignem po netu najviše. Ali neko i to mora da radi 🙂

Meni se odugovlačenje sa  vakcinama čini kao dobra varijanta. Nijesu Japanci ludi što prije druge godine bebama ne daju vakcine. Pa neće se valjda za to vrijeme beba razboljeti od iskorijenjenih zaraznih bolesti ili od hepatitisa B koji se prenosi zaraženom krvlju ili seksualnim kontaktom…  Iz ove perspektive, žao mi je vakcine protiv hepatitisa B, jer sa sadašnjim rezonom ne bih pristala da je daju, ne vidim nijedan razlog za to.

03/04/2012
11:19 pm
bubica
Guest
Guests
59sp_Permalink sp_Print
0

ma ta za hepatitis je potpuna glupost! negde sam to iznela u razgovoru i ne mogu se setiti ko mi je dao odgovor tipa:”ma jeste,ali sad oko vrtica se skupljaju narkomani i dvorista su puna igala”??? mislim…vazi,ako je to razlog… a pri tom zastita traje max.10 godina. A i za ove druge nemam bas nikakvo opravdanje,za bolesti koje su iskorenjene,Tajci je u prethodnim postovima iznela i statistiku iz cini mi se ’82. i sve je vrlo jasno,nekad i sad…

kapiram da do prve godine mora da primi ovu 5u1 i dve revakcine,u razmaku od 6 nedelja(neka me ispravi neko ako gresim),tako da do 7.og meseca imamo vremena…(ako odlucim Yell). E,a BSZ joj se nije primila tj., nije “pukla”,sta po tom pitanju-ponovo?

04/06/2012
7:23 pm
Nikolina
Guest
Guests
60sp_Permalink sp_Print
0

nije mi jasno kako se sad to primaju vakcine -prije 4 god moj sin je primao odjednom jednu u rukicu,drugu u nogicu i jednu u usta.sad se sve promijenilo-znaci li to da nije bilo dobro primati tako vakcine?

do 2 god nije imao temper,dok nije krenuo u vrtic,onda stalno upale usiju.

sad sa drugom bebom imam blagi strah oko vakcina….

tek sad kad sam procitala vasa iskustva jos me vise strah ali sta da radim,danas nam je bila zakazana vakcina sa 2 mjeseca i nekol.dana ali su je otkazali zato sto je doktorica odsutna pa tek za 20 dana. A mali kija i to bas jako i izbacuje slinice kad kine.U svakom slucaju sad kad sam sve ovo procitala drago mi je sto smo pomjerili vakcinu za 20 dana ne nasom krivicom jer mi bi krivo da kasnim sa vakcinacijom. Sa starijim djetetom smo sve uredno primali.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…