A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
moderne platnene pelene
Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 (3 votes) 
14/04/2011
2:23 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
121sp_Permalink sp_Print
0

i za drugu bebu ce ti moci two size, jer se i one podesavaju, samo nemaju onu bas najmanju velicinu, ali od nekih 4-5 kg mogu pa nadalje…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

14/04/2011
5:07 pm
biljanast
Guest
Guests
122sp_Permalink sp_Print
0

Super ako je tako, onda cu sigurno da uzmem two size pelenice jos desetak komada i to je to. A kako stoje na bebi, mislim kakav je model, preko pupka ili nize je kacenje?

14/04/2011
11:46 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
123sp_Permalink sp_Print
0

nisam te bas razumjela, ali recimo da prekriva pupak, a moze i ispod, kako ti odgovara…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

15/04/2011
9:19 am
Alexandra
Guest
Guests
124sp_Permalink sp_Print
0

Ja da se pohvalim – jutros se digli suvi. Samo ne pitajte kako i zasto, jer pojma nemam. Namjestila sam cover kao i obicno, cak nisam imala cistih ekstra ulozaka, nego samo ona dva koja mi gotovo ni po danu nisu dovoljna, a on jutros suv. I nije da nije piskio puno. Naprotiv. Pelenu sam jedva skinula, jer je bukvalno tocila voda iz nje.  

Jeeeeeee!

Laugh

Pelene 2size idu preko pupka ako ih zakacis kao vecu velicinu, a ispod ako smanjis na manju.

15/04/2011
12:12 pm
biljanast
Guest
Guests
125sp_Permalink sp_Print
0

Svaka cast deco, blago vama, mi smo jos uvek mokri ujutru, ali cini mi se svakog dana sve manje. Samo je cover u pitanju, kada uzmem po  meri bice bolje sigurno… a jos uvek sam nova sa pelenicama mozda provalim i nesto drugo sto mi moze pomoci. Samo da mi uhvatimo caku i onda ce sve biti ok. Ja sinu i ove OS pp kacim na najvecu velicinu sada jer nam tako najvise odgovara, pa cu videti i za two size sa Naidom, kada moze da mi odradi par komada. Uzela bih ja 2-3 komada samo da probam koje mi vise odgovaraju ali moram da cekam mesec dana za par pelena, tako da cu odmah da joj narucim desetak komada da bih mogla konacno da skupim dovoljan broj pelena za pranje na svaki drugi dan ili mozda i treci. Uh bre sto sam komplikovana…. tek sad vidim kad procitam sta sam sve napisala….Laugh

15/04/2011
12:43 pm
Alexandra
Guest
Guests
126sp_Permalink sp_Print
0

Uoravo zbog tog cekanja ja cu da narucim pelene iz Irske. Nisu sarene, istini za volju, ali su 80% bambus, 20% pamuk, OS. Naisla sam na izuzetno dobre komentare tih pp na internetu. Coveri su PUL, po velicinama i oni su sa printom. Porucim, platim postarinu i dobijem na kucnu adresu. Kod Naide se ceka, pa kako platiti, kako dostaviti…

15/04/2011
1:31 pm
verp
Guest
Guests

Vidim da ste se raspitivale za noc sta je dobro.Nakon duzeg iskustva evo sta nama radi za noc i nekim mojim prijateljicama.Prvo da napomenem da je nama kratkotrajna curila pre platnene ujutro.

1.Jedno vreme dok je jeo po noci 3x presvlacila sam ga pre nego sto ja odem u krevet na brzinu,jer uglavnom piskio je najvise na pocetku noci pogotovo kad je prestao jesti nocu.

 

2.Do koze za noc uglavnom stavljam flis ili bambus ili velur materijal jer se oseca suvljim tako nije bas mokar na dodir kao sa pamukom.

 

3.Pelenu ako koristim pocket onda stavim 2 uloska i podesim na vecu velicinu i posto je decak jedan ulozak je presavije na pola i stavljen napred u peleni,jer decaku je tu sva tecnost za extra upijanje.

Kad stavim fitted onda do koze jedan od gore navedenih materijala i preko fitted(ako imate dobar ulozak tj. materijal bolje ga  do koze stavite ) ulozak extra za upijanje presavijen na pola i bas skroz napred ga stavim i preko obavezno koristim vuneni cover(mekan) jer jedino sa vunenim ne procuri preko fitted pelene.

Savet extra slojeva za noc i materijali sa vecom moci upijanja.Bambus,Hemp,Vuneni cover,Pocket pelena sa extra uloscima su dobra resenja za noc.

Nekad procuri ali zaista malo samo kao linijica uopste nista vise nego sa kratkotrajnom,cak sa kratkotrajnom vise je mokar jer spava na stomacicu ili strani pa iz nje sve izbije na strani i na stomak.

Zelim bebama suvo jutro

15/04/2011
3:15 pm
Alexandra
Guest
Guests
128sp_Permalink sp_Print
0

Ja ne bih da se pogresno razumijemo. Ja sam izuzetno zadovoljna pp. Nije mi toliko vazno da li curi, dok god je uz bebu prirodan materijal i koza mu dise.

Vec par puta sam napisala da su u slucaju mog sineka i jednokratne pelene curile.

Ali da mi i ove cure – cure. I sa dodatnim uloskom naprijed (posebno porucenim), duplo savijenim, sa  pelenama radjenim od bambusa, opet curi sa strane, oko mjesta iznad butina na kome se preklapa cover. Ponekad i preko struka, ako je pelena dodirivala lastiku kojom je zastitna opsivena. Dakle, definitivno je do covera. Mislim da ce propustati sve dok bebac ne postigne najvecu velicinu covera, pocne da sisa manje ili dok ne dobijem ove novonarucene sized zastitne.

Sreca pa je zimska beba, pa ce najveci dio “curenja” odraditi ljeti, a tad me bas briga – nije mu hladno  Laugh

15/04/2011
9:14 pm
biljanast
Guest
Guests
129sp_Permalink sp_Print
0

A preko kog sajte narucujes te pelene iz Irske i koja im je cena? Jel imas internet adresu da bacim pogled?

15/04/2011
9:40 pm
Alexandra
Guest
Guests

Naravno. Evo linka:

http://www.littlecomfort.com/ 

Vidjeces, imaju dvije vrste pelena sa bambusom, jeftinija varijanta 80% bambus 20% pamuk, i skuplja 90% bambus 10% poliester. Coveri su sized i imas obicnu i funky verziju.

Ja sam narucila veceras. Javim utiske kad stignu.

16/04/2011
11:07 am
verp
Guest
Guests
131sp_Permalink sp_Print
0

Alexandra ako pelena ispod covera u jutro nije sva mokra od vrha pa skoro skroz do kraja(na ledjima na vrhu moze biti malo suva)a procuri onda je cover, pogotovo ako se zatvara sa strane a beba spava na boku,ako je pelena skroz mokra onda treba ispod covera extra ulozak(ja sam trpala po 3 jedno vreme)ili 1 presvlacenje extra uvece .

Jedno vreme dok je svaka pelena curila nocu pomagalo je da umesto pamucnih pidzamai(i ja volim pamucne ali..)stavim kratku podkosulju pamucnu ali da ne dodiruje pelenu pa preko pidzame od flisa(tj. 100% poliester)zimi ga bolje greju i ako pelena procuri onda nije mokar, samo se pidzame osecaju veoma malo vlazne.Pamucne pidzamice ako pelena malo pusti izvuku svu tecnost u sebe a ako su pidzame od flisa onda flis ne upija tecnost u sebe vec odbija, pa nisu mokre.To dodje kao extra cover preko koji dise ili jos bolje je vuna ako mozete nabaviti ili da vam neko uradi za noc.

16/04/2011
1:16 pm
Alexandra
Guest
Guests
132sp_Permalink sp_Print
0

Recimo da je kod nas kombinacija cover-a, bebine gradje i cinjenice da on puno piski. On je punacak i to narocito dolazi do izrazaja na butinama, bas na dijelu koji je, po meni, slaba tacka ovog OS cover-a. Tako, kad smanjim cover na srednju velicinu, vidim po butinama izrazene crvene tragove, sto znaci da ga steze. Ako popustim na L velicinu, onda pusta na sve strane, ne samo oko butina. Dodatni ulozak stavim, ali ako je smanjena pelena i cover, onda nema sanse da se sve to lijepo namjesti (opet zbog toga sto je punacak) a da ga ne steze uzasno. Ako, opet, postavim na najvecu velicinu, procuri ne samo na bodic ili pidzamu, vec bude mokro i cebence kojim se pokrije i krevet ispod nas (spavamo zajedno) i to toliko da ja preko pidzame osjecam vlagu.

Posljednjih noci je nesto hladnije, a on toliko mokar, da mu je, valjda, zima, pa se meskolji i na kraju konacno probudi oko pola 6-6. Dakle, u peleni bude maksimalno 8 sati, od 9:30-5:30.

Ne kazem da cover ne valja. Kazem da ovaj cover nije dobra varijanta za moju bebu. U svakom slucaju, ne zavrsava mi posao i moram ici na alternativu.

Evo, sad cemo probati sa ovim sized, pa ako treba i vuneni naruciti.

16/04/2011
5:32 pm
biljanast
Guest
Guests
133sp_Permalink sp_Print
0

Hvala Aleksandra, gledala sam ima lepih stvarcica. A mi da se pohvalimo, ni malo nismo procureli prethodnu noc, nekako sam ga zasuskala dobro, izgleda, a mozda nije puno ni piskio, nemam pojma, ali dvanaest sati mu je bila pelena jer toiiko je spavao i nista nije procurelo. Konacno i mi da izguyramo noc….Laugh

16/04/2011
8:20 pm
Alexandra
Guest
Guests
134sp_Permalink sp_Print
0

Wow! Dvanaest sati! Cestitke za suvu guzu Laugh 

16/04/2011
10:17 pm
biljanast
Guest
Guests
135sp_Permalink sp_Print
0

Da, on obicno toliko i spava, 10-11-12h kako kada ali probudi se na pet min ujutru oko8h da malo doji pa nastavi da spavka do skoro podne. Spavalica mala… zato i nisam smela da krecem sa pp nocu, ali uspeli smo. Videcemo sta ce biti sledece jutro…LaughLaughLaugh

17/04/2011
3:02 pm
biljanast
Guest
Guests
136sp_Permalink sp_Print
0

Mi smo presrecni, jos jedna noc bez curenja, super nam je, a opet smo bili u pelenici 12 sati i nije pustila. Ja definitivno narucujem OS pelene jos 10 komada i zavrsavam za sada, nadam se da cu sa 20 komada moci da guram. Sve u svemu bas smo srecni…LaughLaughLaugh

18/04/2011
9:24 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
137sp_Permalink sp_Print
0

super biljana!  svaka cast za malog spavaca Kiss

samo da dodam jos jedno novo iskustvo –  desilo mi se da je pelena ujutro POTPUNO, ali skroz suva!  i to ja pozurila da ga presvucem , kao da ne procuri sad kad vec nije svu noc, kad ono nista…ali dok sam se ja cudila- nijagara Laugh  uglavnom, neke mame dok sam se raspitivala za pp su me upozorile i na to, pa se nisam zabrinula….samo da znate, nije nista cudno, valjda bebe i inace najvise piske ujutru , mozda su cesto suve do jutra ali mi to ne shvatimo jer prespavamo. To tvrde mame bezpelenasa ( ali necu isprobavati vec im vjerujem, bezpelenasenje je mi je vec previse posla… )

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

18/04/2011
11:20 am
Tajchi
Guest
Guests

Ha ha ha, mamika, bas me nasmija. I ja znam za bespelenastvo, poznajem jednu mamu kojoj beba nikad nije kakila u pelenu (kao malena beba, drzala ju je iznad lavora, a kao veca, cim je pocela da sjedi, to je obavljala na tuti). Pelenice je skinula potpuno sa 20 mj. i to sama! Bila je suva, uvijek kad je htjela da piski, trazila je tutu, ako bi bila vani to su obavljali u prirodi i diiivno. Cak nema ni nocnu pelenu! Ali, nema sanse da bih ja to uspjela sa mojom bebom koja je kakila i po 7-8-9 puta dnevno i to bez ikakve “najave” koju bih ja mogla da prepoznam. Kakila je i nocu i to dosta dugo. Sto rece mamika, vec mi je previse posla 🙂

Od nekih 16 mj pije dosta vode nocu, pa i piski nocu. Toliko je aktivna po danu, da joj je predah od 30 sekundi da popije vodu – cisto gubljenje vremena, i onda je zedna nocu, budi se, voda stoji pored nje, pridigne se, uzme flasicu i popije. Zato ja vjerujem da ce jos dugo nositi pelene nocu. Jutros se, npr. probudila u 6, trazila tutu, piskila, pa pajkila do 9, onda opet u tutu, u 9 i piskila i kakila, pa je dorukovala i u vrtic. Pelena od 6 do 11 bila suva. Ali, to je na njen zahtjev, ujutro obavezno sama trazi, u toku dana ide teze jer “gubi vrijeme” sjedeci 🙂

Moja je preporuka da se tuta nudi cim dijete mogne da puzi (od kad pocne da sjedi mi je prerano), da se zabavi za to vrijeme necim (kockice, zvucna igracka, mi smo crtice poceli tek sa godinu i po, i to vrlo dozirano, ali, ko zeli, neka pusti to kratko vrijeme), i nek tuta bude uvijek u isto vrijeme. Neka nista ne uradi u pocetku, pocece kasnije. I, sto je jos bitnije, nece biti problema kasnije i odbijanja. Najbolje je ujutro, dok su jos usporeni, a imaju sta da isprazne 🙂

Bravo za Biljanu i njenog bebca. Alexandra, uzmi drugi cover i javljaj utiske.

18/04/2011
1:32 pm
biljanast
Guest
Guests
139sp_Permalink sp_Print
0

Hvala Tajchi i imam jedno pitanje za tebe, nasla sam ulje cajevca tamo gde si mi rekla, po 2 E je jos uvek. Kako ga ti stavljas na pelenu, stavis par kapi ili razblazis sa vodom pa prskas pelenu… vidim da i tako rade neke mame, pa ne znam sa koliko vode razblaze 10ml ulja. I hvala ti puno sto si mi pomogla da ga nadjem, i ulje i papirice, uzela sam u DM one 6-slojne i super su nam. Hvalaaa….LaughLaughLaugh

A za ove mame koje deci i ne stavljaju pelene nocu ja nisam ni cula, nisam znala da se i to radi… bas sam iznenadjena… moj sinko stvarno sad malo piski nocu, vise popiski dnevnu pp za 2 sata nego nocnu za 12 sati, a budi se da doji po dva puta pre nego se probudi i resimo da ustajemo. Moguce da je tacno ovo sto je Mamika napisala, da neka deca i ne piske nocu vec ujutru a da mi to i ne znamo. A ima dosta i do deteta, jednostavno nisu sva deca ista i nemaju svi iste navike… moj je izbacio nocni obrok sa dva meseca i spava po celu noc, a neka deca ne izbace nocni obrok i do godine dana pa cak i duze…

Ja sam porucila jos 10 pelena a sa OS coverom sam sada zadovoljna, jer ne procuri kada ga lepo stavim, tako da necu za sada da ga menjam. Ako bude potrebno Naida je tu, pa cu poruciti lako.

Aleksandra, kada ti stizu nove pelenice??? Javi kakve su…

18/04/2011
2:01 pm
Tajchi
Guest
Guests
140sp_Permalink sp_Print
0

Ja redjam pelene u veliku kantu za tursiju. Znaci, operem u toku dana, namocim jos malo u lavor da izvuce svu mokracu (samo ukoliko je potrebno, jer, nekad se samo malo popiski a mi promijenimo pelenu pa se odmah ispere, a nekad, ako je uflekala kakom, stavim da malko odstoji) i na svaki red stavim samo 2 ili 3 kapi. Eksperimentalisala sam malo, pa sam u jednoj bocici mijesala malko alkoholnog bijelog sirceta sa malo sode bikarbone i nekolike kapi cajevca pa time prskala. Ali, soda se ne topi bas lako pa svaki put moras da protreses bocicu. Medjutim, ako pelenice peres na 3 dana, to ti i nije neophodno, malo cajevca i gotovo. Meni malena sad ide u vrtic, i nekih 4 sata koristi jednokratne. Nasli smo iz EU neke, mnooogo bolje nego sve do sada oprobane, a pakuje ih covjek iz Kragujevca pa narucujem jednom mjesecno za Bg i cekam ga na autoputu kad ide za Suboticu. Tako da platnene pelene perem na 4-5 dana, jer ih imam dosta onda. Inace, pelene mogu komotno i u vrtic, koristila ih je kad je isla po 8 sati, stavljali su uglavnom za povratak kuci. A cijelo vrijeme bi moglo ukoliko bismo imali kola da kesu u koju su upakovane mokre ubacimo u gepek i vratimo kuci. Bez kola, a kroz 2 prepuna busa, sa djetetom u rukama, to je nemoguca misija 🙁

Tu sam da pomognem ako sta zatreba, kao uostalom i sve mi. Pitaj uvijek sta ti treba. <Hvala> mi je naaaajveca nagrada 🙂

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
20 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner