A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
moderne platnene pelene
Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 (3 votes) 
30/03/2011
9:26 pm
Tajchi
Guest
Guests
81sp_Permalink sp_Print
0

Drage moje, drago mi je da ste zadovoljne narucenim. Aleksandra ce tek da vidi kako su lijepe. Ali, evo i ja da se prikljucim, trebale bi i meni sitnice sa Babykind-a a nikako da narucim jer su sitnice. Moji su u Pg-u pa bi oni uzeli to moje i dali Aleksandri parice. Samo me nemojte zaboraviti. Recite mi par dana ranije da vam posaljem sta mi treba (u pitanju su kupace, 2 kesice papirica). Hvala vam unaprijed.

30/03/2011
10:01 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
82sp_Permalink sp_Print
0

Alexandra said:

Dolazis ovaj vikend?


trebalo bi, planirali smo ovaj mali raspust , ali vec nam izmice..ma doci cemo bar za vikend. 🙂

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

02/04/2011
12:26 pm
Alexandra
Guest
Guests
83sp_Permalink sp_Print
0

Stigle pelenice :)) Namocene su u vodi, veceras ih perem i nadam se da Luco nocas spava u bambusu Wink

03/04/2011
1:40 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
84sp_Permalink sp_Print
0

pricaj, kako prodje prva noc , i jesi se snasla sa coverom?

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

03/04/2011
10:09 pm
Alexandra
Guest
Guests

Ma, prva noc je tek nocas. Nisam ih stigla osusiti jucer, jer mi ih je, onako nove, bilo zao staviti u susilicu 🙂 , nego sam cekala danasnji vjetar na Starom. Inace, suse se maaalkice sporije nego sto sam ja bila zamislila. Ipak su iz tri sloja, a posebno se tesko susi onaj dio sa lastikom. Razumljivo, je l' te. Sad mi je jasno zasto ih za optimalno koriscenje treba 20-25.

Prvu smo stavili jutros, sa oba uloska. I odmah je bio sav zapisan Confused Protocilo mu oko butinice. Da li sam previse komotno zakopcala pelenu, ili cover, sta li, ne znam. Prvi macici … i tako to Laugh 

Druga je potrajala 2 i po sata, dok se nije ukakao. Promijenio je mm dok sam bila kod frizera i stavio Pampers Yell Bice da mu se nije dalo petljati oko covera. Iskrena da budem, ni meni nije jasan taj cover. Mi ga vec kopcamo na pretposljednji par drikera i opet nisam sigurna da ga to nece stezati  nocas. Dosta mu je usko oko butinica. Mislim, moj gospodin direktor jeste napredan, ali svejedno, pitam se kako vece bebe, ono, dvije i po godine stare, stanu u to?

E vazda li sam “u problemu” Laugh

Bez obzira na “djecije bolesti”, ja sam presrecna sto smo makli smrdljivi Pampers.

I jos nesto – danas smo podugo bili u setnji u slingu. Lezecim polozajem je odusevljen, taman je u nivou bradavice i na samoposluzivanju, kad mu se prikunja, ima ljuljasku, ali vertikalno mu se bas i ne dopada previse, buni se, osim kad mu je sisa u ustima. Trazi da ga nosim prema naprijed, a to se nisam usudila probati.

Ali sutra je novi dan Laugh

Javim kako je protekla noc.

04/04/2011
10:35 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
86sp_Permalink sp_Print
0

ma u pravu si, prvi macici…ukapiracete vi to 🙂 

Pitas kako vece bebe, e pa moram ti reci da je moja “prvorodjena” butinice kakve ima tvoj L. imala sa tri godine , pa ti vidi…  salim se, on jeste napredna bebica (hvala Bogu da je tako 🙂 ) ali i za napredne bebe kad malo porastu imaju platnene, velicina L. dakle ne idu two size ili OS vec bas L i rade se po mjeri uglavnom jer nema bas puno beba koje iskacu iz okvira prosjeka.

na kraju, ako opet bude propustalo javi se naidi da ti pomogne…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

04/04/2011
12:10 pm
Tajchi
Guest
Guests
87sp_Permalink sp_Print
0

Alexandra, bebe kako rastu, tako se i izduzuju. Cak djeluju mrsavije posle, zato sto su porasli, poceli da hodaju, pa nemaju vise one bebece “krofnice”. Vjerujem da ce ti ta 2 covera koja imas dosta potrajati. U svakom slucaju, kad budes narucivala jos pelenica, narucices i par covera L velicine pa ce ti i oni trajati i trajati.

Vjerovatno nesto nisi zakopcala kako treba, ili pustila labavo, pa je procurilo, jer, zaista ne bi trebalo nigdje da propusta. I muz ce se brzo navici, ne brini.

Za sling mi je drago sto si uzela, meni je to najljepse iskustvo i povezanost sa bebom (ja sam je nosala i u Slingu, Wrap marami i MT – u). Sling i dalje koristim, najvise ako smo vani u vrijeme njenog spavanja, a MT kad idemo na izlete (a sad sa lijepim vremenom cemo opet da pocnemo).

Javi ako ti treba neka pomoc ili savjet.

04/04/2011
4:39 pm
Alexandra
Guest
Guests
88sp_Permalink sp_Print
0

Ne zalim se ja na pelene. Samo sam pitala sta je plavusa pogrijesila, jer nemoguce da nikom sem meni ne cure.  A sve i da je tako, radija sam da mi cure platnene, nego da koristim pampers (i on mi je, btw, curio, i to big time!).

Ipak mora biti do bebine gradje, nema sta drugo. Treba bas “uglaviti” cover u prepone da ne curi (hvala, Mamika, na instrukciji jutros Kiss) i podviti ga pod pelenu. Evo,sad je vec 2 sata suv, a i prethodno presvlacenje je taman krenula pelena da pusta. Ali je sav, jadan, bio izguzvan ispod. Vidjeli su se i tragovi drikera po kozi… Bice sam ga dobro stegla oko struka.

Probala sam i BM cover preko – mislim da ce i on biti sasvim ok za preko pp.

Pitanjce: jesu li vam bebe preko dana s jednim uloskom, a nocu s dva? Luki stalno stavljam dva.

I kako nocu? Presvlacite li ih? Ja mislim da nema sanse da izdrzimo bez presvlacenja. On zaspi oko 9:30 – 10, i spava do 7 , 7:30.

04/04/2011
5:24 pm
Tajchi
Guest
Guests
89sp_Permalink sp_Print
0

Meni je po danu sa 2 uloska, ali tanja pelena (nije usiven ulozak unutra), a nocu mi je sa 3. Presvlacila sam je na 8 sati do nekih 8-9 mj (zaspivala je oko pola 11 ili 11) a budila se oko 6 ili 7 da sisa i posle pije na flasicu pa opet spavala. Kad bi zaspala u 9 bila bi budna vec oko 5! Mada, moje dijete najmanje spava od sve djece, pa ti to ne moze biti pokazatelj. Znam mame, kojima bebe odspavaju od 8 do 8 i nista ne bude. Meni su u svakom slucaju bolji coveri koji nisu OS, vec po velicinama, OS vrlo rijetko koristim, nema sanse da ga fino mogu uglaviti. BM imam ali mi ni on nije dobar, imam i jedan sasiven u Bg-u, pa ni on nije dobar. Samo su mi dobri Naidini i to po velicinama (ponavljam ne OS). Medjutim, nije svakome isto.

04/04/2011
7:30 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

i moje pelene su bez usivenog uloska, i ja danju stavljam po jedan ulozak, nocu dva- danju presvlacim na 2 -2,5 sata, nocu zaspe oko 10, spava do 7-7.30 i tad ga presvucem, ne presvlacim po noci…kad je bas hladno spava mi u vreci bas zato ako slucajno sta propusti (a propustale su mu i jednokratne,obilno) da znam da  se nece prehladiti…mozda ja prolazim sa manje ulozaka jer moj bas i ne pije puno vodu…ne znam…

mislim da je najbitniji dobar cover, e zato mi se narucuje onaj motherease sa babykinda jer ga hvale svi, i thirsties cover kao jedan od najboljih na trzistu…

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

07/04/2011
11:32 pm
biljanast
Guest
Guests
91sp_Permalink sp_Print
0

Pozz svima, ja sam nova na forumu, a isto tako i nova u koristenju pp. Meni je stigla prva tura Naidinih pp, ali imam isti problema kao i Aleksandra, cesto nam probije kada se upiski, pa se i ja isto pitam da li mozda gresim negde. Ja imam pocetni paket po tri pelenice mutt, bb i cb i dva covera. Ne znam, mozda i gresim negde ali se na zalost ne usudjujem da mu nocu ostavim tako da nocu i dalje stavljamo uzasne jednokratneFrown. Preko dana mu stavljam sa dva i tri uloska ali opet probija, ne puno ali dovoljno da se presvlacimo komplet. Molim za savet ili pomoc i hvala unapred.

07/04/2011
11:46 pm
biljanast
Guest
Guests
92sp_Permalink sp_Print
0

Zaboravila sam jos nesto, ako mozete da mi kaze gde ste nabavili ulje cajevca jer u Krusevcu ga nema, a moze sestra da mi uzme u Beogradu, samo ne znam gde, a isto tako i papirice za kaku. Hvala vam…

08/04/2011
9:40 am
Alexandra
Guest
Guests
93sp_Permalink sp_Print
0

Biljana , ja sam pitala Naidu za savjet. Rekla mi je da smanjim velicinu pelene i cover-a. Takodje, rekla je da pelenica ne smije nigdje da viri ispod cover-a. Dobar savjet dala mi je i nasa Mamika. Naime, cover je opsiven lastikom, koja nije vodootporna, tako da je curenje obicno na mjestima na kojima ona dira pelenu. Dakle, neka svuda pri kozi bude lastika, a ako treba, ponegdje je i podvij ispod pelene. Meni obicno procuri na mjestima na kojima je preklopljen cover, iznad butina, sa strane. Malo se vise potrudim oko namjestanja covera tu i sve je ok.

Sad smo mi i nocu na pp, s tim da svako juto slijedi komplet presvlacenje, jer obavezno procuri. Bude kvasan oko nozica i nekad naprijed, iznad gornje ivice pelene. Pocela sam se pitati, je li moguce da sa trecim djetetom, poslije toliko i svedskih i jednokratnih, ne umijem djetetu da stavim pelenu?!

Medjutim, mom sinu su i sve jedokratne koje smo probali curele, ujutro je bio em popisan, em kaka do pete i gore do vrata, ne bi vjerovala! Sa  pp se na robicu prenese nesto vlage, ali nikad kaka nije ispala vani, nikad.

Sve u svemu, ja sam prezadovoljna.

08/04/2011
10:33 am
biljanast
Guest
Guests
94sp_Permalink sp_Print
0

Hvala Aleksandra, probacu da mu smanjim velicinu pelenice,iako on ima preko 7 kg tako da ne znam koliko ce mu biti udobna kada je smanjim. Meni je cover bio smanjen, ali sam od danas i njega povecala na najvecu velicinu da probam i tako. Bekac sada spava pa cu da vidim kada se probudi da li je probilo ponovo. Nadam se da cu i ja da naucim konacno da koristim pp jer sam odusevljena i kvalitetom Naidinih pelenica i dezenima,a da ne pricamo o tome sto znam da cu da postedim dete plasticnih pampersa pod kojim se potpari sav. Ja sam resena da istrajem sa pp po svaku cenu, pa makar i bio malo mokar.

Jedva cekam da se probudi bekac pa da probamo ponovo…. Hvala ti Aleksandra puno na savetima, javicu kako smo prosli, pa od toga zavisi da li cemo i nocu koristiti pp. A da li koristis ulje za prskanje pelenica i ako koristis gde si ga kupila? Hvala…..

08/04/2011
11:18 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
95sp_Permalink sp_Print
0

Alex, uh bas mi je drago da ste se ustosali 🙂

 

biljanast, ja nicim ne prskam pelene, a i papirice sam koristila samo u pocetnom zanosu, eno ih stoje, cuvam ih za nedaj Boze (proliv i sl)

Ne znam cure, meni ne promoce toliko, svega par puta u ova tri mjeseca Confused i sad nesto razmisljam jedina razlika izmedju vasih i mojih je cover, vasi su OS, sa podesavanjem velicina, a moj je radjen po mjeri, tj izmjerila sam mu obim struka i butinica, i tako je uradila, nemam onih drikera na sredini, samo sa strane, i to je stavila njegove dimenzije kao najmanju opciju i jos po dvije varijante kako bude rastao.

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

08/04/2011
11:46 am
biljanast
Guest
Guests
96sp_Permalink sp_Print
0

Mozda i jeste problem u coveru sto je OS. Ja cu pokusavati jos neko vreme pa cu da narucim cover po meri ako nam ovaj bude cureo. Problem je najveci bas oko butinica,tu po malo procuri i to nikada mu nisam drzala pelenu duze od dva sata i popusti,zato nocu i ne smem da mu stavljam. Ma moram da nadjem resenje….

08/04/2011
2:43 pm
Alexandra
Guest
Guests
97sp_Permalink sp_Print
0

Evo nas. Bili da zavrsavamo nekakvih milion stvari po gradu i bebac je od 9 i po bio u  istoj peleni (dosli smo nesto prije dva). Taman je poceo da se vlazi dio oko butina, sto ja smatram suvom bebom 🙂

Mozda sam i ja trebala uzeti fitted cover, ali kad ne znas… Stavim mu ja i Bambino Mio cover preko pp, ili koristim ovaj Naidin sa tetrama, mogucnosti su neogranicene; vazno da beba ima pamuk pri kozi.

Sledeci put cu i ja naruciti po mjerama bebca.

08/04/2011
5:09 pm
biljanast
Guest
Guests
98sp_Permalink sp_Print
0

I mi smo ceo dan u pp a nismo procureli ni malo, izgleda da treba samo dobro postaviti cover, ususkati ga i nema brige. Ja sam prezadovoljna i vec planiram drugu turu pelena kod Naide ovih dana da porucim pa ako imate neki savet za mene koja je pelena najbolja sve prihvatam, jer kao sto rekoh mi smo uzeli probni paket, znaci po tri od svake i jedna AIO, ali jos uvek nemam favorita od te tri vrste, ali tek smo poceli sa pp, danas je tek cetvrti dan. Hvala svima na pomoci, jako sam srecna bez pampersa….Laugh

08/04/2011
7:03 pm
Tajchi
Guest
Guests
99sp_Permalink sp_Print
0

Evo, vec ste i same dosle do zakljucka da je OS malko nezgodniji (ja ga nikad nisam stavila po noci) nego imam covere radjene po mjeri (najmanja velicina za onda kad sam narucivala i jos po 2 drikera kako raste). Prezadovoljna sam i nisam imala curenja do sada. Sto se tice ulja od cajevca, ima ga u Maslini, Kataniceva ulica blizu Hrama Sv. Save, ali po 10E za 10 ml. Ima ga i u trznom centu na Obilicevom vencu na 4-tom spratu u prodavnici koja prodaje repromaterijal za sminkere, frizere, manikir i tamo je bio krajem prosle godine 2E. Ako ga nemaju, zamolite da vam jave kad ga dobiju i obavezno uzmite vizitku kako bi i vi zvali i raspitali se. Razlika je u kvalitetu, ovaj od 2E nije toliko dobar, nema kolicinu et. ulja u sebi kao skuplji, ali, obzirom da nije za kozu i masaze nego pelene, to nema nikakve veze! Sto se tice papirica, ja sam probala od svuda, narucivala i iz Engleske, ali, sad sam nasla super varijantu u Bg-u pa je koristim za papirice. To su “EBELIN” cosmetics & more, 30 Einmal – Waschlappen, 6 – legig… ukratko, 6-sto slojne maramice za kupanje i brisanje. Jako su cvrste i lijepe, kostaju 1,75E i ima ih u svakom DM-u. Mogu se podijeliti na pola ili na 3 dijela pa se dobije 60 komada ili 90. Meni je cak sasvim dovoljna kad je dvoslojna. Ima i druga solucija, isto maramice za brisanje djecije guze, zovu se: BABY LOVE, Einmal – Waschlappen, ima ih 30 komada, za 2 prsta su duze nego kad se naprave od maramica gore pomenutih, ali to nije neohodno, posebno za manje bebe. Ove od 30 komada su mekse ali, meni su dosta skupe pa ih stavljam samo kad izlazimo negdje da joj bude meko u peleni. Ako treba, postavicu i slike za one koji hoce da kupe i imaju nekoga u Bg-u. Mada, mi ih sve redje koristimo, jer sad znam kad kaki, obicno stavljam kad jede spanac, jer mi se on malo teze pere.

08/04/2011
8:29 pm
biljanast
Guest
Guests
100sp_Permalink sp_Print
0

Hvala puno na pomoci, ja sam videla u DM-u neke papirice za pranje, cini mi se da je tako pisalo, dosta su dugacki i mislim da ih ima bas 30 komada tako da je to mozda to o cemu pricate. Ako su dobri mogu i njih da uzmem i da ih polovim, a mogu pokusati i sa tim babylove maramicama jer ja imam sina od tri meseca koji doji pa mu kaka nije problematicna za pranje koliko kada deca pocnu da jedu cvrstu hranu. Hvala za pomoc za ulje javicu sestri da mi potrazi po Beogradu. Hvala puno na pomociKiss

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
11 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…