A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
Igre sa djecom- 3 god
Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 Topic Rating: 5 (1 votes) 
11/04/2012
3:20 pm
dzuli
Guest
Guests
61sp_Permalink sp_Print
0

Vanja,imas u Gintasu dole u pijacnom delu razna jaja,drvena,kartonska,metalna,bas je dobra ponuda

11/04/2012
6:37 pm
wesna
Guest
Guests
62sp_Permalink sp_Print
0

Jeste na gintašu ima sjajna ponuda raznoraznih jaja..

Vanja super su ti ove ideje za korpice,isprobaćemoSmile

11/04/2012
6:41 pm
vanjamik
Guest
Guests
63sp_Permalink sp_Print
0

Eto me sjutra tamo 🙂 Puno ste mi pomogle!!!

16/04/2012
12:14 pm
vanjamik
Guest
Guests

Moram vam reci da nam je bas bilo zabavno. Pored onih specijalnih flomastera i lijepka sa sjajem, najbolje su se pokazale tempere i kolaz papir na drvenim jajima. 

Fotografija-0656.jpg

Fotografija-0681.jpg
Fotografija-0684.jpg
Fotografija-0657.jpg
17/04/2012
2:28 am
Tajchi
Guest
Guests
17/04/2012
2:31 am
Tajchi
Guest
Guests
66sp_Permalink sp_Print
0

Nije bas da je koncentrisana za sve, trudi se… Ne mogu biti nezadovoljna, ali, ipak me ponekad strah kad “skace” sa jedne stvari na drugu, a ja ne mogu da je mucim, da je vracam sve da zavrsi. Cesto mi je zao pa je pustim, ipak treba da se igra, nije to posao pa da mora.

17/04/2012
7:35 am
dzuli
Guest
Guests
67sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi, Vaja,ovo je divno, prave umetnicke igraonice…

17/04/2012
8:57 am
viktorialena
Guest
Guests
68sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi said
Jaja-poklon_tn.jpg

Farbanje-jaja-koje-hoda-i-jaja-slonceta.jpg
Kartonsko-jaje.jpg
Bojanka.jpg
Izlozba-radova.jpg

I mi smo boljali ova jaja, sto se vide na prve dvije slike, i bas smo se zabavljali, i na kraju smo ih slomili:)

17/04/2012
9:24 am
dzuli
Guest
Guests
69sp_Permalink sp_Print
0

Viktorialena, mala je prava umetnica, najvaznije je da ste se zabavili, to je prazik za decu, ako su ona zadovoljna i mi smo.

17/04/2012
9:29 am
vanjamik
Guest
Guests
70sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi, skroz je medena! Kako samo lepo boji! Poljubac od nas za vas dve!

Btw, da smo bojili prava jaja, od njih nista ne bi ostalo 🙂 Zivjela drvena!

18/04/2012
8:17 pm
Tajchi
Guest
Guests
71sp_Permalink sp_Print
0

Kolac-jaje.jpg

Vrijeme je grozno, sipi neka dosadna kisa, zahladilo, vlaznost velika… I, ne odosmo u Majdaonicu. To mi je najteze, kad negdje planiram, a ne mogu da odem. Krivo mi zbog malene, ali, ne ceka mi se prevoz 100 godina, ne kvasi mi se… E onda napravismo i ukrasismo kolac, dobrih 2 sata smo se zabavili. Prvo smo spremali, mutili, sipala mi secer, orahe, voce, posle smo cistili kuhinju dok se kolac pekao, jer smo je malo vise uprljali. A onda smo, obzirom da su jaja jos uvijek aktuelna, ukrasili kolac kao crtano jaje. Vidi se da su neke sare krive, tackice su sve samo ne tackice, ali, nije za izlozbu, meni je bitno da smo se igrale. A posle smo se i sladile Wink

P.S: Rucica je od male kuvarice!

sp_PlupAttachments Attachments
18/04/2012
11:10 pm
caye
Guest
Guests
72sp_Permalink sp_Print
0

tajchi, tvoja gospodjica je prava umetnica, kako lepo i precizno boja! u odnosu na tvoju malenu, koja je super svestrana, moja mladja je beba jos uvek, a u nedelju napunila 3Confused iako stalno smisljamo neke zanimacije, i starija sestra non stop crta, pravi razne mastovite kreacije, nju to samo povremeno zainteresuje i vecina toga na kratko osim testa za igru po receptu mama aneWink

18/04/2012
11:24 pm
Tajchi
Guest
Guests
73sp_Permalink sp_Print
0

Hvala Caye, ali, ovo na kolacu smo zajedno, ona stiskala ja joj vodila ruku. Uh, da sam je pustila, ne bi to ninasta licilo. A malena je najsvestranija za kompjuter! Vjerovali ili ne, sinoc je slucajno upalila Excel i pocela da selektuje kolone. Ubicu se! Tolika me frka hvata od toga. Iako je mm informaticar, ja dosta znam, posao mi zahtijevao izvjestaje u dosta programa, strasno mi je sta ona sve zna. Tata se odusevljava, kaze, praticemo i pazicemo, a ja kad je vidim da mi je ispremjestala ikonice jer joj stoje preko traktora Toma i ovcice, da sama pali komp, pa Google Crome, pa youtube, pa kuca NOD a ono se vec pojavi padajuci meni i ona fino izabere sta hoce izgledam ovako Yell.

Igrala sam za neku nagradnu igru slagalicu preko kompa, ona samo gledala. Cim sam zavrsila trazila je sama da to radi. Nasla sam joj on line slagalicu za djecu, sa jednog sajta, misleci da nece znati, pa da joj kazem kako je mala jos. Ipak treba stisnuti misa i voditi dio slagalice a onda je postaviti na pravo mjesto. Sta mislis, kako je proslo prvi put?! Sad imam problem, trazi da boja on line, da slaze slagalice iako ih imamo gomilu kuci. Zivota mi, pitam se na sta to moze da ispadne?

19/04/2012
9:57 pm
Tajchi
Guest
Guests
74sp_Permalink sp_Print
0

Nije nikakva hvala, nego, provedosmo lijepo popodne, pa da vidite sta smo radili. Cisto kao inspiracija. Gledali smo jedni od drugih, savjetovali se, pa su sve mame i djeca napravile nesto malo razlicito. Vidjela sam toliko lijepih ideja, da znam sta da pravim sa malenom u narednom periodu. Evo nekih od slika:

Majdaonica-leptir.jpg

Crtala je tackice na leptiru vostanim bojicama.. Prije toga smo zajedno uradili ove tacke, pa je ona nastavila po tom istom tanjiru da sara.

Gusenica-leptir-pauk.jpg

Evo leptira, pauka i gusenice. Jos bi ljepse bilo sa onim kovrdzavim zicama, ali, ja nikako da ih kupim. Ovo je radjeno sa slamcicama i super je ispalo.

Vaskrsnji-zeka.jpg

Ovog zecica je radila sa tatom za Vaskrs. Sad se nalazi na izlozbi. Posle smo da pogledamo izlozbu, evo sta su druge mame i tate sa djecicom radili:

Izlozba-dj.radova.jpg

Ovo su kutije od papira i lepila i od kartonskih ulozaka iz kuhinjskih papira.

Izlozba-jaja.jpg

A ovako su izgledala neka od drvenih jaja. Strvarno su prelijepa, ne moze se slikom sve ni uhvatiti.

Uzivale smo i u radionici i na izlozbi.

19/04/2012
11:09 pm
bubica
Guest
Guests
75sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi -FENOMENALNO!

19/04/2012
11:56 pm
alba
Guest
Guests
76sp_Permalink sp_Print
0

E, Tajchi me podsjeti, ovaj moj mali preko tel na yutube/u “gleda” muziku i obozavane ‘blojeve’- to su zapravo animirani spotovi za ucenje brojeva i slova. I tako sam ga prije neku noc ostavila samog da gleda brojeve i negdje je zalutao, cula sam zvuk svitaca u tihoj noci i odjednom riku. Pomislila sam da je to jedna od onih glupih fora kad vam puste opustajuci prizor i muziku, pa se onda pred vama iznenada pojavi uzasni lik nekog cudovista il isl. i bila sam u pravu, taman sam se opustila, jer on nije ni glasa pustio nekih 10ak sekudni, da bi odjednom poceo da vristi, bacio telefon i samo vikao “mama, necu to, mama, sto je to???”. jedva sam ga smirila, sav se tresao. Ma ja sam kreten teski sto sam ga uopste pustila da bilo sto na netu radi bez kontrole. Jedva sam ga ubijedila da je to lutka koju je napravio neki nevaljali djecak, da nije strasna samo je ruzna. Rece “je l to lutka kao Ahmed d ded telolist?”(ima neki trbuhozborac s tom lutkom sto mu tata pokazuje. a i od ahmeda se u pocetku plasio), “jeste” rekoh, “A je l to lutka kao dadilja Slivka?”, “e jeste, bas takva i u stvari uopste ne postoji”. I okrenusmo pricu na sljivku, al se on uvece budio i dozivao “tata, mama, tigal!” I opet ono uzasnuto “Sto je to bilo?”.

I pomene ga i dalje ponekad. Nocas je rekao “Doldz(Pepin brat) se plasi dinosaulusa, ja se plasim lutke” Ufff, srce mi puca kad se sjetim njegovog izbezumljenog izraza lica i drhtanja.A za sve smo mi krivi jer smo ga pustili da sam prcka

20/04/2012
8:59 am
ana
Guest
Guests
77sp_Permalink sp_Print
0
Super ideje…
Ja bih mozda predlozila jos par igrica koje sa sinom igram onako uz put… To smo poceli kada se rodila malecka, pa sam morala nju da dojim, presvlacim i nejga animiram u isto vrijeme, ili dok spremam rucak isl. On ih bas voli, tako da cesto to igramo i sada, pogotovo ako se duze vozimo, cekamo red kod dr, setamo isl.
 
Ko pjeva, ko pjeva?
 
On mnogo voli pjesmice iz raznih crtaca, tako da ja krenem da pjevam neku pjesmicu, a on treba da pogodi ko pjeva, pa je onda njegov red isl.
 
Ja sam jedna zivotinja
 
Krenes sa opisivanjem zivotinje (ja sam jedna domaca zivotinja, imam rogove, dajem mlijeko, a dijete mi se zove tele, ko sam ja?)…Naravno sve u skladu sa uzrastom…Posle on opisuje, a ja pogadjam. Ova mu je jedna od omiljenih.
 
Nabroji
 
3 omiljene boje, 3 vocke, 3 povrcke, 3 godisnja doba, 3 omiljena jela… i tako u nedogled.
 
Oboje vole plastelin, crtanje, (narocito vodene bojice), kolaze (on voli da sjecka, a ona da lijepi), kockice, kuhinju… Najvise vole da sa mnom prave mufine ili tako neke kolace. Oboje ucestvuju i bas vole!
On jos voli slagalice, i mozgalice! Ako vam dijete voli mozgalice, imate bas dobar izbor u nasim knjizarama. Moj sin obozava “Mala skola” Publik Praktikuma, ima za razlicite uzraste, on bas uziva. Ima puno toga da se nadje i na netu.
 
Jos jedna igrica koju on voli je igra memorije, tj. poredjamo par razlicitih igracaka (dinosaurus, kockica, casa, lopta, kamion itd.). On ih pogleda i treba da zapamti, okrene se i ja sklonim jednu, i on treba da pogodi koju sam sklonila.
 
E u poslednje vrijeme igramo i “Care, care gospodare”. Sjecate li se te igre? Ovi moji obozavaju, a ja ubacujem najrazlicitije zivotinje….
20/04/2012
10:39 am
vanjamik
Guest
Guests
78sp_Permalink sp_Print
0

Hvala na idejama! Evo jedne i od nas: igra toplo – hladno. Za one koji ne znaju kako, a takvih je mali broj, evo uputstva… 

Ovo je igra koja djeci gotovo nikad ne može da dosadi, mada je i mi veliki volimo. Sakrijte neki predmet negdje u prostoriji i uz smjernice “toplo – hladno” navodite djecu dok ga ne pronađu. Kad im to dosadi, možete sakriti čokoladu ili bombone…

20/04/2012
5:30 pm
Ana P
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 543
Member Since:
16/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline
79sp_Permalink sp_Print
0

Evo par ideja samog bloga koje s, doduse, odnose na putovanje automobilom, ali ih igramo i kod kuce ili u setnji.

http://mamenakafepauzi.blogspo…..bilom.html

20/04/2012
7:17 pm
alba
Guest
Guests
80sp_Permalink sp_Print
0

Tajchi, mi smo se zahvaljujuci tvojim idejama danas ludo zabavili! Cijela porodica:)) pravili smo stonoguu od kutije za jaja, pa je onda vik pravio pauka od jedne korpice(doduse imao je 4noge ali je svejedno bio super), pa je onda tata napravio skorpiju od banane i slamcica:) a nakon toga se mali bacio na destrukciju i smrvio ostatke kutije:) akp budem imala zivaca postavicu fotke kasnije.
Hvala Tajchi! Ma hvala zene na svim ovim idejama! Sjutra cemo da probamo nesto ood ostwlih prijedloga

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
16 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner