A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
Hodanje na prstićima
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
07/05/2012
10:31 am
macence
Guest
Guests

Evo da “načnem” temu koja nas “žulja”. Moj sin je prohodao samostalno sa 14 mjeseci. Koristili smo dubak u periodu od 10 do 12 mjeseci i onda prestali. Prohodao je na podu i u mrežici. Da li je od toga ili vuče ko zna čiji gen, ali on i sada sa 3 godine hoda na prstićima. U prvo vrijeme je to bilo na samim vrhovima prstiju (kao balerina), da bi sad već to izgledalo normalnije. Od početka stoji normalno, cijelim stopalom, ali kad korača podigne se na prstiće. Pitala sam dr, ona je rekla neka hoda kako mu je najlakše, kad oteža guza, spustiće se pod svojom težinom. Kad god sam guglovala ovaj problem, samo bih se isprepadala, pa sam prestala. Med sestra iz malih jaslica gdje je išao prošle godine mi je rekla da nema razloga za brigu i da je to garant da neće imati ravne tabaneWink. Sada kad već sve zna, kada ga opomenemo, on krene normalno, ali se poslije zaboravi, pa ponovo po svom… Ima li kod vas sličnih problema, kod vaše djece ili u komšiluku?

07/05/2012
7:18 pm
Tajchi
Guest
Guests

Macence, prvo ne guglaj, samo ces se iznervirati! Drugo, mnogo djece hoda na prsticima, pa nije neobicno da i tvoj djecak hoda. Moja malena nije koristila dubak, prohodala je isto sa 13 i po mj. Isli smo dosta i na vjezbe. Na prsticima je cesto hodala. Kad sam, vec iznervirana to rekla njenoj pedijatrici, odgovor je bio: “Pametna djeca hodaju na prsticima”. Ha ha ha, bas me nasmijala i eto, odobrovoljila. Prestala sam da brinem, uz njenu napomenu da joj uzmemo dobre cipelice da napolje ne moze na prsticima hodati. A ako hoda, nemojte opominjati, samo blago reci da hoda normalno. Uciti je hodanje na petama, takodje i sa spoljasnje i unutrasnje strane stopala, kao vjezbicu. I tako i dan danas po malo vjezbamo, svaki dan, ali moramo svi, pa se onda kao sudaramo, pa jurimo hodajuci na petama, pa onda spolja, pa unutra… Vrisku napravimo oko svega Laugh

P.S: Isla sam u nizu baletsku skolu 5 godina upravo zbog hodanja na prstima! Mislim da sam hodala kao baletanka do svoje 10-te godine, ali sam se prizemljila itekako. Ovolika se sad ne mogu ni na stikle popeti a ne na prste Frown. I nemam ravna stopala.

07/05/2012
8:32 pm
alba
Guest
Guests

Moj decko ne hoda na prstima ali je do skoro bacao stopala pod unutra. Ja sam, naravno, odmah prionula na pretragu po netu i pomamila se! Dr mi je samo rekao da je jos rano , a da nije ni toliko izrazeno. A meni se ccinilo grozno. Sad hoda normalno.

08/05/2012
12:34 pm
macence
Guest
Guests

Hvala vam na podršci… mada sam već i ja malo “oladila”, ali sam prošle godine baš bila uspaničena oko toga.

Eto, Tajchi, znači ti imaš ljekarsku potvrdu da si bila pametno dijeteLaugh.

08/05/2012
12:54 pm
bubica
Guest
Guests

macence,ne znam kako je bilo dok sam bila dete sa hodanjem,secam se da sam trcala na prsttima(i bila sam jako brza),onda je usledio balet nekoliko godina,pa ples jos 4 godine.Mislim da sam “pravilno” naucila da trcim tek u osnovnoj skoli,negde pred kraj.Dan danas se jako visoko podignem na prste dok hodam bosa po kuci,jednostavno mi prija,sad dok pisem ovo,sedim prekrtenih nogu,ona koja je na podu mi je oslonjena na prste… Jedino sto imam jako visok ris,ali bih to pre pripisala baletu i plesu. Verujem da ce to doci sve na svoje,samo polako i ovo sto kaze Tajci,pretvori vezbice u igru i sigurno ces brzo videti rezultate!

08/05/2012
1:20 pm
Tajchi
Guest
Guests

Macence, ha ha ha. Nisam to povezala sa sobom! Kako mi to ne pade na pamet pa da zezam mm-a jos malo?! Wink

Bubice i ja imam visok ris, vjerujem iz istog razloga kao i ti.

Preporuka za sve, djeca sto vise napolje (idu lijepi dani), sto vise bosa po pijesku, oko kuce, tamo gdje se moze.

Vanjamk, eto nas kod tebe u peskarnik, samopozvani. Salim se naravno!

Samo da znate, moja malena voli da se igra sa djecacima vise nego djevojcicama, pa se moramo upoznavati Cool

Ja eto navodim, dako nekome pomogne ako pita dr za kapi. Inace, mislim da je samo zahvaljujuci toj dr (BOG JOJ DAO ZDRAVLJE I DUG ZIVOT) moja malena bez ikakvih problema do sad. Njoj se prehlada zaustavi prakticno za dan, bez problema i antibiotika. Gentokulin jesu antibiotske kapi, i to za oci, ali ih nama dr prepise za nos, samim tim se nikad ne prenesu bakterije u oci, jer ih uniste u nosu. Njena je teorija: sirup za iskasljavanje – biljni, antihistamiski sprej za nos (samo zato sto malena ima rinitis, da nema vjerovatno to ne bi davala) i ako je bilo nesto sa temp. onda Gentolulin kako bi se bakterije unistile “na izvoru” sto je po njenim rijecima u korijenu nosa. Ali, najcesce ih ni ne koristimo, nego samo neke bezazlenije, koje “suse” nos i sprijece sekret.

Preporuka dr je i da malena, zbog stomaka, netolerancije laktoze i popravljanja imuniteta pije Probiokidimunno od Ivancic i sinovi. To su kesice praska koji imaju neke probiotike (da ne duzim ovdje sa objasnjavanjem). Uglavnom, u pocetku ih je pila 10 dana pa pauza, a poceli smo posle stomacnog virusa zaradjenog na moru u Igalu. Bila je cak i hospitalizovana! Ja sam onda trazila korelacije stomacnih problema i prehlada, rinitisa i alergija i nasla bas interesantne stvari o medjusobnoj povezanosti. Konsultovala sam i druge ljekare, cak pisala i u USA Wink. Dobila sam odgovore koji su potvrdili da nasa pedijetrica radi na izuzetno profi nacin i da se zaista razumije i pomaze. Tako da smo posle konsultacija nastavili sa pijenjem tog probiotika, koji joj je vjerovatno, osim regulisanja stomacica, odlicno podigao imunitet. Sada ga pije svaki dan (prestajemo 1.juna) sa sokom od narandze ili jabuke ujutro na prazan stomak. Uglavnom, ja ne znam sta znaci kad je dijete bolesno! Ako se razboli, kao prosli put od gripe, prvi put za 3 god, trajalo je nepun 1,5 dan! Mm se mucio 10 dana, ja 5-6. Nije jeftin, 30 kesica za mjesec dana treba, a kutija od 10 kesica je oko 8E.

U DZ nismo posli ne sjecam se od kad. Prijateljica ide u isti DZ, pa svaki put sa vrata dobije antibiotik a ni govora o kapima ili biljnim sirupima. Sad su djeca vec tako “navikla” na AB da se tijelo ne moze samo izboriti i svaka prehlada vuce ponovno koriscenje AB-a. Ja malenoj i temp. skidam na prirodan nacin, samo ako predje 39 dam nesto ozbiljnije. Upravo zbog toga da joj ne bih kvarila krvnu sliku. I vjerujte, u pocetku nisam imala podrsku od prepadnutog muza kojem je odmah bilo:cepici, sirupi, tablete, skidaj temp. time i ako je 38. Sad se ne uzbudjuje, samo kaze: “probudi me ako treba da je presvlacimo, tusiramo, stavljamo obloge” a ja dezuram i pipam je. Mogu joj na dodir znati kolika je temp. Wink

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…