A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
druga godina ili terrible two :)
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
27/09/2013
9:30 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Da malo cujem kako napreduju vasi malisani u drugoj godini, a ovo smo mi trenutno:

 

15 mjeseci, i karakter snazan cini mi se od prvog dana rodjenja, samo kako ona hoce i sta hoce. Dobrica prava kad dobije sta zeli, a cesto zeli, pa je cesto dobrica ali paznju zahtjeva bez prestanka…alergicna na km, pa nam ja izbor u ishrani ionako suzen, a ona inace vrlo malo jede…lijepo zvace i hoce sve kad hoce, ali to je jednom nedeljno, sve ostale dane po cijeli dan nudim i ona po cijeli dan govori necu!!! sikimo i dalje pa se eto tjesim da nije gladna. Jedva smo skuckali 10ak kila, od djeteta rodjenog sa 4,5kg.

Hoda vec par mjeseci, sada vec trci za brato po kuci, broji do 10, pokusava i na engleskom :) )) pjeva nekoliko pjesmica, hval, izvoli, molim te, dobo luto, laku noc itd je kod nje vec ustaljeno, i kad je pitas zasto nece da jede kaze “Zato gadna”  :))) uglavnom preaktivna ,mrsuljava  ali zdrava i zilava brbljivica…

 

eto za pocetak ;)

 

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

27/09/2013
10:45 pm
Kristina M
Guest
Guests

Eh da, tu smo nedje, napunio 16 mjeseci prije neki dan, prohodao prije deset, ali ga to nije usporilo u jurnjavi sa ostatkom ekipe vec nakon deset dana:) Sad je vec haos u kuci, jer umjesto dvoje troje stalno trci i juri se, padaju jedno preko drugog i tako, a najmladji clan se trudi da prati ekipu.
Prica uveliko, kompjuteri i telefoni su mu opsesija i pjesmice sa youtuba, pjeva Postar pet, postar pet…  Pepa prase omiljeni crtani i groktanje naravno kada cuje spicu.

Vrlo je vezan za mene, kad smo u istoj prostoriji ne smijem nista da radim bez u njega da gledam, nikoga da pomazim…Npade ludila i histerija dobija kada ne dobije ono sto trazi, ali nijesam bas tip roditelja koji odgovara na svaku scenu, pa se nadam da ce posustati vremenom.

Ranoranilac, voli da spava na podu (od ljetos skoro svako jutro nakon sisanja sidje sa francuskog i spava na parketu!), uspavaljujemo ga tokom dana kada spava (i dalje spava po dva puta dnevno), uvece ga samo legnemo, ugasimo svijetlo i upalimo muziku i komira se bez negdovanja. Cudna sorta kazem ja:)

Jede sve pred sobom, prilicno je visok i krupan, ne znam koliko ima kila nijesmo se mjerili od 10 mjeseca kada je imao 12 kila, sisa i dalje, jednom dnevno.
Eto ukratko:)

28/09/2013
9:12 am
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

vec po prva dva posta se moze reci da je to neka cudna berba ;) samo svoji, mada je taj period i poznat kao TT bas zbog toga…medjutim ona mi je trece dijete pa mi se cini da prvo dvoje nisu takvi bili ili sam vec zaboravila :) ma ko ce ga znati…  

malo je reci da ti zavidim sto malac tako dobro jede, kod mene je taj problem izgleda u genima, ni jedno mi ne jede bar do 3 godine, ovaj stariji je kao poceo bolje da jede kako je napunio tri, a najstarija vec melje sve pred sobom sto i jeste primjereno za opubertet ;) uglavnom imam ih raznih, bitno je da su zdravi…

 

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

28/09/2013
12:59 pm
Kristina M
Guest
Guests

Ipak ste vi u boljoj situaciji, jer su svi moji jeli do trece sve pred sobom, a onda su obroci postali pravi pakao. Trenutno tri komada nas o jadu zabavljaju sa hranom!

02/10/2013
10:39 am
Tijana P
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 112
Member Since:
02/01/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Hmm pa nije meni baš terrible two :)

Hana ima 19 mjeseci i ja baš uživam u izbijanju njene jogunaste ličnosti ;)

Starije 2 su veeelikeee 11 i 10 godina :D

 

Hana je ptilično dobra i poslušna što se tiče hranjenja, spavanja, oblačenja i sl. Imamo problem sa obuvanjem, jer kad njoj dođe njeno izuće i patike, pa čak i čarape i koliko god puta je nanovo obuli ona će ih out sazuti. Čudno je bilo ljetos pri kupovini sandalica za plažu, a i sad pri kupovini patika. Probam joj ljetos, imala je 17 mjeseci, neke japankice sa lastišem oko noge. Danima je prije toga razvlačila po cijeloj kući naše japanke, a ove su bile lila, sa cvjetićem, ali jedini par koji je njoj knap. I uzmem ja neke plavo-crveno- žute sa lavom, pokušam da joj obujem u prodavnici, kad ona ljutit maše ručicom da ih maknemo i sve pokazuje na one lila. Nije mi bilo druge ;) Ista stvar i sa patikama ovog puta, koje su potuno crne sa crvenim štrafama.

Ovih dana je ušao mirko nemirko u našu kuću i njegovo visočanstvo prut. U posljednje vrijeme bije sestre, čupa ih za kosu, gađa stvarima (inače ponašanje koje nije vidjela u porodici…) i to samo u situacijama kad je ljuta na njih, odnosno kad ne čine nešto što nije po njenoj volji ili joj ne dozvoljavaju da radi što joj je po volji, da uzima stvari i sl.

ALi ni prutić nam ne pomaže (koji sam donijela da eventualno jednom dobije po guzi, pa da kasnije mogu samo da kažem: dajte mi prut!). Ona ide za mnom i traži prut :)

 

Ne znam što će biti za 5 mjeseci kad stigne beba…

 

"budi promjena koju želiš da vidiš u svijetu"

02/10/2013
10:15 pm
mamika m
Member
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 1304
Member Since:
23/10/2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Tijanaaaaa bebaaaa:***. Cestitam!!

14.4.99/12.6.10/10.6.12 ja presretna :)

03/10/2013
9:24 am
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ona je to izgleda htjela da kao usput spomene, pa da se i ne primijeti….ccccWink.

Tijana, sve najbolje i cestitke od srcaKissKissKiss!

03/10/2013
10:24 am
Tijana P
Forumaš(ica)
Guests

Members
Forum Posts: 112
Member Since:
02/01/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

hvala :) :) :)

 

pisala sam negdje u mailovima o tome, pa sam mislila da se zna :-*

"budi promjena koju želiš da vidiš u svijetu"

04/10/2013
5:23 pm
Cekalica N
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 333
Member Since:
05/04/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Evo i nas :) 14,5 mjeseci nevjerovatne zabave i idemo dalje :) ))
Djevojcica ne staje, bas je aktivna, samostalno prohodala prije mjesec, mjesec ipo, do tada se pentrala uz sve sto je mogla, pridrzavala, padala, ustajala i u krug :-) mira nema ni kad spava, kotrlja se, prevrce, okrece, smije i mjauce u snu :) )) na javi trci, stalno je u nekom “poslu” i vrlo malo vremena dnevno provede u sjedecem stavu… Melje svasta, bas se lijepo raspricala, generalno je vrlo vesela i sve zabavnija, ali i vrlooo energicna, treba to ispratiti :) spavanje nam je bas zanimljivo :) navece rano zaspe (oko 9-10), budi se mozda jednom, danju i dalje spava ujutro oko 9 (ustaje u 5,6 kako kad) i onda ponovo popodne (krace) oko 3-4. Teti koja je cuva dok smo na poslu spava u krevecu, kad sam ja kuci najcesce spava na mojim grudima/rukama, mada nekad i sama lijepo odspava. Poslednjih mjesec dana je narocito zabavno – ne dozvoljava tati da je uspava, vice, nekad i place, niko ne zna sta joj bi odjednom… Jelo… Hm, osim sisanja koje rado prihvata i cesto trazi , za ostalo – to su faze :) ima dana kad melje sve pred sobom i onih kad nece da zine. Takodje je treba ili animirati da sjedi i jede ili trcati za njom sa kasikom (od cega ludim :) ). Alergicna je na km, sumnjamo i na jaja, ali sve se nadam da sam se tu prevarila (zbog toga i dr. razloga odlazem mmr, ali to je vec druga tema).
Setamo dosta i bas voli da bude napolju, istrazuje, a i mi odmorimo kad je na kakvoj zelenoj povrsini. Kolica ne koristimo vec 2-3 mjeseca (a i do tada je bio podvig zadrzati je u njima), a od skoro imamo tricikl koji opet – s tetom koristi bez problema, a kad krenemo suprug ili ja da je smjestimo protestvuje. Voli da joj se cita, sama donese knjizicu i trazi “jos”, a pustimo je i nesto crtaca da gleda :) s 12,5 mjeseci je imala 11 kila i 84 cm, sad ne znam koliko ima :) sve u svemu, svaki tren sa njom je dragocjen :)
i taaako, mogla bih do besvijesti pisati o njoj, ali da tu stanem :)

Tijana, cestitke! 

"Anyone who lives within their means suffers from a lack of imagination."

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…