A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
djeca i sport
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
03/10/2012
9:03 am
mamagaga
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 247
Member Since:
15/12/2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Posto nisam nasla na neku slicnu temu odlucih da vas pitam za jedan savjet

KOliko ste za to da se djeca pocev recimo od 4-te godine ukljuce u neki sport?
Znam da za svaki postoji starosna granica nego sasvim sam slucajno naisla na jednu grupicu (profesionalci su u pitanju da ne bude zabune i regularan sportski klub) koja radi sa djecom nesto tipa gimnastike oni trce izvode jednostavne vjezbice i slicno dakle nista prenaporno i obavezujuce ide se dva put nedjeljno po sat vremena.
Pomislila sam da bi to mozda bila dobra zabava u zimskim mjesecima za mog četvorogodišnjeg mališu, a opet sa druge strane me strah da mu ne nametnem toliko malom neke obaveze koje mozda nisu za njega.

Ja sam ga vodila da vidi kako to sve izgleda i dal mu se dopada izasao je placuci jer je htio da ostane da igra sa djecom :)

Sto mislite o sportu u tom uzrastu recimo od 4-6 godina dal ste za il protiv?

Jel idu vasi malisani na neke aktivnosti i koje?

03/10/2012
11:56 am
Budimka G
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members

NVO Clanstvo
Forum Posts: 386
Member Since:
01/03/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Nisam strucna da odgovorim na ovo, moj sin sad ima 3,5 godinice i bavim se mislju da ga dogodine upisem na nesto slicno kako si opisala. Moram ti reci da sam srecna kad vidim da i tako nesto postoji… nesto kao gimnastika za njihov uzrast. Gledajuci moje dijete i ono sto ocekujem da bude dogodine, vrlo rado bih ga upisala. Nadam se da ce ti neko strucnije savjetovati, praticu i prikljucicu se kad za to budemo spremni. 

 

BTW, je li to u PG i dje?

03/10/2012
3:09 pm
Avatar
lara92
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 415
Member Since:
27/08/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Nisam ni ja stručna, ali sam čitala da neke teže sportove, tipa skijanje, borilačke, pa čak ni fudbal…, ne bi trebalo do šeste godine, najviše zbog koljena koja nisu još dovoljno jaka. A te vježbice mi djeluju sasvim ok, mada, po meni, samo ako dijete želi i voli da ide. Ja sam moju djevojčicu od 4 godine upisala na engleski jezik, i prezadovoljne smo. Ide evo mjesec dana i ima zavidan fond riječi, a jedva čeka da ide. Htjela sam je upisati i na ples, mada bi joj to sada ipak bilo previše obaveza. Čini mi se da je ples najbolji za djevojčice, a za dječake ne znam – možda nešto tog tipa, ali nisam znala da postoji. Naravno kad nema bazena, ipak je plivanje zakon za sve sportove, ali to ko zna kad će biti kod nas.

04/10/2012
12:24 am
marioleta
Forumaš(ica) ipo
Guests

Members
Forum Posts: 161
Member Since:
09/02/2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Ahhh bazen hoće li ga  naša djeca dobiti.

E ovako mamagaga ja sam počela za sport da se raspitujem kada je moj sini imao isto četiri god jer je njemu to baš potrebno zbog povrede ruke koju ima i mogu ti reći da su mišljenja podijeljena,jedni su svakako za dok su drugi protiv tipa mali su,neće biti disciplinovani i kao neće sarađivati  i preporučuju tek od 6-te god.Gimnastika je odlična ,reci mi gdje je to,ja sam sina upisala  skoro(sad ima 5 god) na aikido-samoodbrana(kao što rekoh zbog ruke -koordinacija porketa) i jako je zadovoljan i disciplinovan i spreman na timski rad,a ima i teniski klub imam im broj ako hoćeš daću ti(muka mi sad da ustajem LaughSurprised)  od 5 god i to ćemo vjerovatno upisati ali neka ga za sada malo ovamo ipak se tu stiče samopouzdanje a i onako mi je dosta nježan…a tenis je perfektan bili smo ispred Delte na Dan Sunca jako mi se sviđa kako rade sa djecom i za to je bio zainteresovan jer su im baš zanimljive igre,dok drugi kažu da je  i džudo super za djecu da uopšte nije grub za njih jer  se meni to nije sviđalo ali mi kumovi drže i njihova djeca su išla od druge god i kažu da je super i ima kod streljane na Zabjelo isto pola je trening a pola onako neke intelektualne igre tj za razvijanje inteligencije……uhh baš se raspisah Laugh ihihihi

Sve u svemu ima tih dešavanja po gradu mada meni se čini da nije izreklamirano za djeci baš i svakako savjetujem da nešto djaca rade-treniraju……..a opet kad pogledaš od šest god počinju u školu i obaveze preko glave a oni tako mali…ne znam i ja sam htjela engleski ali rekoh neka se igra učiće  u školu …..mada dosta skine sa Nodija i u vrtiću im dolazi svakog utorka po pola sata učiteljica engleskog…..ne znam baš djetinjstvo im brzo prođe,meni se lično ne sviđa što im uzeše tu godinu Frown

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
17 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

SOS linija baner