A A A

Please consider Registruj seing
guest

sp_LogInOut Loguj se sp_Registration Registruj se

Registruj se | Lost Lozinka?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_TopicIcon
Da li moja beba pije previse tecnosti...
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 votes) 
20/06/2012
3:02 pm
Duwadidi
Guest
Guests

Dragi roditelji,

 

trebaju mi vasa iskustva…

Moja cerka ima 14 mjeseci i nedavno sam primjetila da trazi jako puno vode da pije. Razumijem da su velike vrucine, ali mi nije jasno da cim oci otvori, prije nego je povedem da joj promijenim pelenicu ujutro, trazi vode…

Cak i kada joj dam vodu i kada zeli jos, ona odjednom pocne tako nervozno da place da se uvijek nadjem u cudu i drzim spremnu rezervnu flasicu.

Ona ide u vrtic otkad je napunila godinu. Ide 3 dana, pa je bolesna 10 i sl. To svi vec znate, ali mi je palo napamet da mozda ne dobija dovoljno tecnosti u vrticu.

 

Citala sam neke postove gdje pisu majke da to moze da bude znak neke bolesti ( ne daj Boze ) , ali ne bih da odmah pretjerujem.

Inace, jako lijepo jede i ne pravi nikad probleme oko hrane. Uvijek joj ponudim poslije jela vodu,sok ili caj. Tako je i do sad bilo, ali u posljednjih nekoliko dana, to nije normalno. Jutros se probudila u 5.40 i odmah je trazila vode. Popila je iz cuga oko 200 ml vode i kad je ispraznila flasicu, pocela je da place sto nema vise. Muz je odmah skocio da joj donese jos i popila je mozda jos 100 ml.

 

Da li je neko imao slicna iskustva.

 

Hvala i pozdrav za sve.

20/06/2012
3:19 pm
wesna
Guest
Guests

Velike su vrućine,potpuno je to normalno….moj mladji sin se makar dva puta tokom noći budi i traži vodu da pije..I preko dana isto…

Svakodnevno slušamo savjete ljekara da se unosi dosta tečnosti(2-3 litra dnevno),laganu hranu,voće…

Možda dijete i ožedni u vrtić,pitaj vaspitačice traži li češće vodu…

20/06/2012
3:26 pm
Duwadidi
Guest
Guests

Pitacu, mozda im ne daju dovoljno puta koliko bi onda htjela…

 

Ko zna…

 

Hvala Wesna.

20/06/2012
3:28 pm
macence
Guest
Guests

Moj sin kako kad, nekih veceri se napije toliko tecnosti da se pitam kako mu to stane, iskoci mu stomacic i sve se cuje ona zaba u stomaku kad se pokreneLaugh. A neki put, samo ono minimalno. Vodi racuna i da joj ne dajes nista slano za veceru. Mi uglavnom veceramo mlijecno – cokolino, griz, puding… i od toga ne zedni puno. A ako jede sendvicic sa malo meske (snicla ili slaninica ili nesto slicno) i salatu, onda je pogibijaLaugh. Mada moze biti i da si joj skoro promijenila stil pijenja (iz nove case, drugacije case,…), pa ona iz zabave gucne?

Uglavnom, nista strasno.

20/06/2012
3:48 pm
SanjaM
Guest
Guests

Mislim da nema razloga za brigu moja curica jako puno vode pije ovih dana ,svakih pola sata i manje po malo gucne a nekad bogami i pola case velike(ima 15 mjeseci).Samo opustenoLaugh

20/06/2012
4:59 pm
Kristina M
Guest
Guests

Imamo i mi jednog koji pije oooogromne kolicine vode. Meni je isto bilo malo cudno, ali sam shvatila da dijete jednostavno voli da pije vodu, sada dok je vruce malo vise, ali on pije puno vode i kad nije vrucina. I to traje jedno godinu vec. Neko voli da pije vise vode, neko ne. Cekalica bi ti to mogla objasniti 🙂

22/06/2012
8:57 am
viktorialena
Guest
Guests

Mi smo imali proslo ljeto povecanu potrebu za vodom, i nocna budjenja radi pijenja vode, kao cesta mokrenja. Obratili smo se pedijatru, koji je to smatrao kao normalnu pojavu, ali smo tada odradili i nalaze krvi i urina. Sve je bilo ok, pa vise nismo istrazivali. Posle nekih 3,4 mjeseca, opet se svelo na neku normalnu kolicinu konzumiranja vode.

Takodje mi se desavalo sa drugim djetetom, nezavisno od vanjskih temperatura, da dijete od kad dodje iz vrtica do spavanja, stalno trazi vodu…sto znaci da mozda nije pilo tecnosti u vrticu….

Mozda bi samo trebali odraditi nalaze, eto preventivno, a misljenja sam da je to normalna pojava.

22/06/2012
10:35 am
vesna2
Guest
Guests

Duwadidi blago tebi sa tim problemom!

Ja imam suprotan problem. Njih dvije od 10 mjeseci piju po mom misljenju malo vode. Piju dvije flasice humane ujutro i uvece, ostalo razlicite pire kasice, slatke i slane, a izmedju obroka ih stalno nudim vodom i one popiju po 2-3 gutljaja a onda se igraju sa vodom. Povucu iz case vodu u usta ali je ne progutaju nego se prskaju s njom ili im iscuri i uzivaju u tome, smiju se. Kupila sam i novu casu ali nista bolje samo im je uzitak manji jer manji gutljaj mogi da isisaju. Sok sam im samo jednom probala, jer sam htjela da forsiram vodu, ali ni s njim nista nije bilo bolje. Jednoj od njih je cak tvrda stolica zbog manjeg unosa tecnosti, ali razlog tome je zamjena jedne dnevne doze humane sa doruckom, ali nista vise tecnosti ne trazi. Konsultovala sam se i sa doktorkom, ona je rekla da ih nudim i forsiram. I ove vrucine su pocele a one nista vise vode ne piju nego inace. Ja ih nudim pet puta dnevno i samo me strah da ne dehidriraju, mada doktorka kao kaze da djeca znaju koliko im je potrebno, da mi nudimo a oni ce piti koliko im treba.

Forum Timezone: Europe/Podgorica

Most Users Ever Online: 146

Currently Online:
14 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

mamika m: 1304

Ana P: 543

lara92: 415

Budimka G: 386

svetlana22: 335

Cekalica N: 333

Member Stats:

Guest Posters: 232

Members: 3374

Moderators: 0

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 33

Topics: 1045

Posts: 23482

Newest Members:

jelenabozovic, Dusko Mihailovic, testuser, _270, _269, _268

Administrators:

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…