Kidsland AVENT
Kidsland odjeća
Kidsland GEOX

Između redova

Objavljeno: 29/12/2015

Mama Marija

Zanimljivi detalji iz života mene kao roditelja moja su nepresušna inspiracija. Događaji, opisani u mojim tekstovima, po mnogo čemu su prepoznatljivi drugim roditeljima, a opet različiti, osobeni, jedinstveni zbog obilja specifičnih detalja i okolnosti. Roditelji su uvijek na jedinstvenom zadatku.

Mama Marija

Naučite djecu da u Novu zakorače nasmijani i bez nepotrebnog tereta

Neka Nova godina simbolički predstavlja dio puta na kom se odlažu nepotrebne stvari. Dajte im primjer. Stvarajte im uspomene.

Za uspješan početak nečeg novog, potrebno je staviti tačku na ono staro. Na taj način se oslobađamo kočnica, oslobađamo se tereta minulih događaja, koje ne možemo promijeniti, zato je bolje taj teret ne vući za sobom. Idemo dalje bogatiji za iskustva koja nam pomažu da se ne saplićemo o iste prepreke.

Nova godina je idealna prilika za to.

Pripreme za doček Nove godine treba da podrazumijevaju dvije vrste aktivnosti. Ukrašavanje prostora u znak dobrodošlice Novoj, u znak spremnosti na promjene, u znak odlučnosti da se založimo da ih realizujemo. Odabir poklona voljenima, da im sitnicom pokažemo koliko nam znače i da im prelazak iz Stare u Novu učinimo ljepšim. Pripreme za doček, da bismo što ljepši i veseliji ušli u novo poglavlje svog života, hrabro se suočili sa novim izazovima i spremno prihvatili darove života.

Druga vrsta aktivnosti uoči Nove godine je pospremanje i pakovanje svega što se desilo u prethodnoj godini. Prvo, izvlačimo teze i akcente iz svih događaja, stavljamo ih na neko posebno mjesto, da nam ne smetaju, ali da budu na dohvat ruke za slučaj da nam zatrebaju prilikom ponovnog susreta sa nekom sličnom situacijom. Tu su da nas podsjete na to gdje su greške, a šta su pravilni postupci. Potom, one situacije koje su nam bile date da bismo očvrsli, stavljamo u jedan kovčežić i ostavljamo u dio uma koji nalikuje tavanu. Tek da budu tu, ali da nijesu neprestano »na oku« kako ne bi svakog dana podsjećali na detalje koje nose, čuvamo ih, ali ih ne otvaramo često. Zatim, oni divni događaji koji nam često odjednom blijesnu pred očima i izmame osmjeh na lice. Njih stavljamo u ram, na neko vidno mjesto, kako bi nam davali snagu, hrabrili nas i ispunjavali toplinom i radošću. I na kraju, oni događaji koje ćemo samo zgužvati i baciti. Više neće postojati u našem sjećanju, jer nijesu vrijedni toga.

Do 31.u ponoć odradimo sve navedeno i zakoračimo u Novu, nasmijani i bez nepotrebnog tereta. Vodimo se mišlju da naučimo djecu da ne nose sa sobom balast nepotrebnih stvari i briga. Neka Nova godina simbolički predstavlja dio puta na kom se odlažu nepotrebne stvari. Dajte im primjer. Stvarajte im uspomene. Naučite ih da se raduju svemu novom, svemu što dolazi. I ono osnovno, činite to kroz stalno podsjećanje na ogromnu ljubav koju osjećate prema njima, jer to je vaša najveća, životna investicija.

Srećna Nova godina!

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…


Linija za vršnjačko
Centar za mame
Babe
Tommiee
Vodič za dojenje
Itana Časovi
Sušenje i pranje

Posljednji postovi sa foruma

Leave a Reply