Kidsland AVENT
Kidsland odjeća
Kidsland GEOX

Između redova

Objavljeno: 04/10/2017

Mama Marija

Zanimljivi detalji iz života mene kao roditelja moja su nepresušna inspiracija. Događaji, opisani u mojim tekstovima, po mnogo čemu su prepoznatljivi drugim roditeljima, a opet različiti, osobeni, jedinstveni zbog obilja specifičnih detalja i okolnosti. Roditelji su uvijek na jedinstvenom zadatku.

Mama Marija

Mamine tajne moći

Ne umije to niko kao ja! Nije stvar nedostatka volje, iskustva, ili ljubavi od drugih, ali ja znam kako to treba, onako isprave.

Ne umije to niko kao ja! Nije stvar nedostatka volje, iskustva, ili ljubavi od drugih, ali ja znam kako to treba, onako isprave. Nijesam jedina, kamo li najpametnija, ali kada ste vi u pitanju imam osjećaj koji je podešen prema svakom vašem pogledu, misli, uzdahu, potrebi. Rodio se sa vama. Zapravo počela sam ga spoznavati onog dana kada nijesam umjela i uspijevala artikulisati sreću zbog »dvije crtice«, pa sam vrištala skakala, plakala, željela odmah kod ljekara po potvrdu, brojala mjesece,  pratila sedmice, pretrčavala dane  željno čekajući da vas ugledam, a istovremeno se pitala kako ću bez tog čarobnog osjećaja vašeg plesa u stomaku.

Onda ste me dodatno obavezali pogledom neizrecive ljubavi, nedvosmislenim iskazivanjem potrebe da budem uz vas, stvaranjem osjećaja odgovornosti sa kojim se ništa drugo ne može porediti.

Mama zna najbolje, ne zato što je mama narcisoidna osoba, bez sposobnosti za samokritiku i, koliko je moguće, realno sagledavanje sebe, svojih mogućnosti, vještina, već zato što vas mama osjeća svakim pokretom, grimasom, mišlju, a vi mi to dajete za pravo.

Pertle vezane nečijom rukom brzo se odšnjiraju. Mama ima način da ih veže da ne stiska, ali i da pertlama nije dozvoljeno da se migolje i razdvajaju. Kažete “Mama ima magiju. Ma neeee, to samo mamin autoritet djeluje i na pertle”.

Posebna misterija je vještina pravljenja kikica tako da ništa ne čupa. Tajna je u tome da mi u pomoć  dolazi jedna mala vila, koja svojim čarobnim prahom raspetljava tokom spavanja zamršenu kosu. To je ista ona koja donosi leptiriće i bubamarice koji krase kosicu.

Mama je naučila i da sprema kolačiće. Zamislite! Samo zato što ih vi volite i jedete sa slašću. “Možeš li mi spakovati ovo za školu/vrtić ?”– to je najveći kompliment u domenu kulinarstva.

“Kako si znala da na to mislim?” – Jednostavno, zato što mama umije da čita misli. Sada već ozbiljno počinjete da vjerujete u to. Kako i ne biste, dokazala sam vam da mogu i to mnogo puta.

Otkud mami pitanja u vezi sa nečim čemu nije prisustvovala, a vi joj nijeste ispričali? Otud što je mama sa vama i kada vam se čini da nije. Nije mama uhoda, ne krije se iza žbunja i drveća, ali kad je nešto značajno uvijek nekako nađe način da dođe do informacija ili informacije potraže nju. Kako god, mama je u toku.

Kada kupuje novu garderobu mama nikada ne pogriješi u izboru veličine. Da, baš tako, mama ima posebnu moć da pogledom u milimetar tačno premjeri veličinu garderobe, a potom je u glavi uporedi sa vašim dimenzijama. Tu greške nema.

Izbori poklona su nešto zbog čega ste i počeli da sumnjate da mama umije čitati misli. Uvijek odaberem baš ono što ste željeli. Ako bih se po drugim pitanjima i uspjela prikriti, ovdje nema dileme kakvu moć posjedujem.

Jedino što nikako ne shvatate zašto sve svoje sposobnosti pripisujem vama. Vi se ne možete sjetiti da ste me učili bilo čemu, a ja uporno tvrdim da jeste. I to, svemu!

Kažete da ćete izdržati da budete budni i pet noći ako treba, samo da vidite kako izgledaju vila ili vilenjak koji mami daju magiju.

Proći će još mnogo vremena dok ne shvatite da tog vilenjaka i tu vilu možete prepoznati u odrazu u ogledalu.

SOS linija baner

SOS linija baner


Linija za vršnjačko
Centar za mame
Babe
Tommiee
Itana Časovi
Vodič za dojenje
Sušenje i pranje

Posljednji postovi sa foruma

Leave a Reply