Kidsland AVENT
Kidsland odjeća
Kidsland GEOX

Između redova

Objavljeno: 25/12/2019

Ivana Vučinić

Inspirativna mama koja vjeruje u bolje sjutra za našu djecu.

Euro za million – za bolesnu djecu

Građani daju euro svakog mjeseca i skupi se vrlo brzo milion, dva..

Skoro da nijedan dan ne prođe da ne dobijemo poruku glasajte na 14543…Mene lično jeza prođe, a vjerujem i svakog drugog, imao djecu ili nemao. Pomislim zar je moguće da živimo u državi gdje makar za djecu nemamo svu zaštitu da mogu da budu liječena na najboljim klinikama odnosno da ih liječe najbolji ljekari. Zašto, kako? Dovoljno se pitamo kako neko dijete uopšte može da bude teško bolesno, a onda nova agonija kako ga liječiti gdje ga povesti..i bez poruke glasajte 14543…

Ne znam gdje i kad ali negdje mi u glavi odzvanja rečenica EURO ZA MILION. Građani daju euro svakog mjeseca i skupi se vrlo brzo milion, dva…Odmah sam pomislila pa da makar to da ima naša država da se donese Zakon gdje bi se svaka firma obavezala da odbija od plate 1 EUR u korist računa za pomoć oboljeloj djeci. Koliko sam upoznata u Srbiji i u širem regionu postoji veliki broj humanitarnih organizacija počev od pomoći bolesnoj djeci do pomoći u školovanju i u svim ostalim oblastima. Fondacija „Budi human“ koju je osnovao vaterpolista Aleksandar Šapić, Fondacija “Podrži život“ glumca Sergeja Trifunovića su fondacije iz susjedne Srbije slične ovima koje imamo u  Crnoj Gori ali nisam upoznata da je jedan od načina sakupljanja novca baš ovaj.

Mislim da NE POSTOJI ta firma, to lice na ovom svijetu koje bi reklo JA NE DAM 1 EUR od moje plate. Ukoliko smatramo da je Zakon isuviše dug i komplikovan proces ajde da se svi organizujemo da se napravi predlog ugovora koji će se nuditi firmama na potpis. Pa i neka ne bude cijela Crna Gora neka bude 300.000 zaposlenih, eto u taj budžet svakog mjeseca 300 hiljada EUR, sledećeg već 600 hiljada.

Svakako prilikom formiranja ovakve fondacije bi bilo potrebno uvesti sistem rada i sistem kontrole koji bi trebao biti formulisan u skladu sa važećim ali i novim propisima ako se procijeni da ih treba donijeti. Tako bi svi članovi fondacije morali da se obavežum možda potpišu i neki dodatni dokument, da će sav novac koji bi se uplaćivao na navedeni račun biti isključivo upotrijebljen za pomoć djeci za koju bi se morala dostaviti sva medicinska dokumentacija koja bi ukazivala na potrebu dodatne podrške u liječenju.

Ovo je samo zamisao, a pitala sam udruženje Roditelji i organizaciju Budi human o ovoj ideji ali ne znam da li je primljeno k znanju. Kako god valjalo bi da neko kao što su te organizacije, koje imaju uticaja, nešto urade po tom pitanju. Prosto je isuviše tužno da liječenje nekog djeteta treba da zavisi od novca, poruka, pomoći, donacija…Makar nešto mi kao država uradimo. EURO ZA MILION…

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner


Centar za mame
Linija za vršnjačko
Babe
Tommiee
Sušenje i pranje
Itana Časovi
Vodič za dojenje

Posljednji postovi sa foruma

Leave a Reply