Nagrađeni učesnici konkursa na temu Porodica

Lena Macanović iz OŠ „Luka Simonović“ iz Nikšića osvojila je 1.mjesto u kategoriji likovnih radova, a Sofija Stijović iz OŠ „Bajo Jojić” iz Andrijevice u kategoriji literarnih radova na konkursu na temu Porodica.

Konkurs za učenike osnovnih škola na teritoriji Crne Gore su raspisali ministarstva rada i socijalnog staranja, prosvjete, nauke i inovacija, sporta i mladih i Zavod za socijalnu i dječju zaštitu, povodom Međunarodnog dana porodice, 15. maja,

U kategoriji likovnih radova drugo mjesto pripalo je Marini Vuksanović iz OŠ „Pavle Rovinski” iz Podgorice, a treće Neveni Kaljević iz „Luka Simonović”. Dobitnici nagrada u kategoriji literarnih radova su i Marija Žarić iz podgoričke OŠ „Sutjeska” (2. mjesto) i Šule Ucunc iz barske OŠ ”Anto Đedović” (3. mjesto).

Nagrade su im ponedjeljak uručile ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović i državna sekretarka Ministarstva rada i socijalnog staranja, Anđela Babović.

Na konkurs se prijavilo više od stotinu učenika, pa je, kako kažu iz ministarstava, Komisija imala vrlo zahtjevan zadatak da izabere najbolje.

Jakšić-Stojanović se zahvalila učenicima na učešću na konkursu i pohvalila njihov rad, trud i zalaganje, ali i mentorima na naporima koje u kontinuitetu ulažu u podsticanje učešća učenika u vannastavnim aktivnostima.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply