U Baru Dječji 13. jul uz bogat sadržaj za najmlađe

Turistička organizacija Bar organizovaće u petak, 13. jula proslavu Dana državnosti, pod nazivom Dječji 13. jul u toku kojeg će djeca imati priliku da se bolje upoznaju sa vrijednostima antifašizma kroz bogat sadržaj.

“Ideja manifestacije je da djeci kroz igru, zabavu i muziku objasnimo značaj 13 jula. Želimo da upoznamo mališane sa pojmom slobode i herojima jednog vremena, kroz zabavu i edukaciju”, navode u saopštenju iz TO Bar.

Dječiji 13. jul počeće likovnom radionicom od 10 sati, ispred Doma kulture u parku kod biste “Vladimira Popovića Španca”, španskog borca i učesnika Narodnooslobodilačke borbe. Na radionici će se djeca upoznati sa savremenom tehnikom stencil art, edukovati o likovima narodnih heroja koji su obilježili i oblikovali moderno lice, ne samo grada Bara, već i Crne Gore kao učesnici Trinaestojulskog ustanka.

Kutak za kreativnost i NTC rukotvorine očekuje naše najmlađe posjetioce na Šetalištu kralja Nikole od 19 sati.

“Sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo džez koncert za djecu – ,,Jazz for kids’’ sa početkom u 20:00 časova. Klasična muzika, džez, rok istisnuti su sa medija preplavljenih lakim notama, iz tog razloga ,,Jazz for kids” pokušava da približi djeci ovu muziku koju rijetko gdje imaju priliku da čuju”, objašnjavaju iz Turističke organizacije

Program je baziran na poznatim pjesmama inspirisanim džezom iz Diznijevih crtanih filmova.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply