Sindikat prosvjete sjutra počinje štrajk, škole obavještavaju roditelje o načinu rada

Predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Radomir Božović kazao je, nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, da će sjutra početi štrajk prosvjetnih radnika. Ranije danas, iz Ministarstva su kontaktirali direktore škola i kazali im da treba da obavijeste nastavnike o zakonskim propisima koji se odnose na štrajk. U nekim školama sjednice nastavničkih vijeća su već održane, dok su u ostalim u toku, nakon čega će i roditelji dobiti obavještenje da li će nastave u pojedinim obrazovnim ustanovama sjutra biti i na koji način će biti organizovana.

“Od nas je traženo da odložimo štrajk. Mi ne možemo da odložimo štrajk”, rekao je Božović nakon sastanka.

Dodao je da oni samo traže ono što su potpisali Granskim kolektivnim ugovorom i “ništa preko toga”.

“Nemamo nikakvo konkretno obavještenje o našim predlozima”, rekao je Božović.

Vijestima je više izvora ranije potvrdilo da su su predstavnici Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija danas pozvali dobar dio direktora crnogorskih škola kako bi im još jednom predočili ograničavajuće zakonske propise za štrajk.

Prema istim izvorima koji su i učesnici sastanka, direktorima je sugerisano da još jednom sa zakonskim odredbama upoznaju nastavnike u školama i da ih upozore na “potencijalne posljedice”.

Sastanci su počinjali, rečeno je Vijestima, podacima o broju nastavnog osoblja koje bi od sjutra bilo u štajku.

Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović ranije je saopštio odluku – od ponedjeljka u štrajk sigurno stupaju nastavnici 144 škole, a da se potvrda očekuju u još 16.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply