Pričaonica u svijetu bajki sjutra u centru Mall of Montenegro

Dječiji edukativni centar Pčelica nastavlja organizovanje besplatnih dramskih radionica za djecu i mlade “Pričaonica u svijetu bajki”, a novi događaj zakazan je za petak, 3. novembra u 18 časova, u prizemlju tržnog centra Mall of Montenegro.

Iz ove nevladine organizacije podsjećaju da se projekat “Pričaonica u svijetu bajki” odnosi na javne, besplatne, edukativne, dramske radionice za djecu svih uzrasta, koje se organizuju svakog petka u istom terminu u šoping centru Mall of Montenegro, u  organizaciji DEC Pčelica, a uz podršku Mall of Montenegro.  

“Rad u Pričaonici odvija se kroz igru, ples, vježbe improvizacije, pričanje priča i njihovu dramatizaciju. Cilj ovog programa je promocija književne kulture i umjetničkog stvaralaštva, kao i podsticanje razvoja različitih psihičkih i fizičkih funkcija djece i mladih. Namjenjena je svima koji su stariji od tri godine. Radionice podstiču umjetničku i socijalnu svijest djece i mladih kroz dinamiku odnosa u grupi, u kojoj su djeca prinuđena na saradnju i druženje sa uzrasno različitim i nepoznatim drugarima, te ozbiljno utiču na razvoj ličnosti istražujući osjećanja likova koje sreću u bajkama i događaja koji ih prate”, navode iz DEC Pčelica

Ove sedmice učesnici će imati priliku da kroz različite verzije bajke Crvenkapa, i tradicionalne, i u taksiju i iz ugla vuka, uoče razlike koje su nastale u različitim vremenskim periodima nastanka.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply