DEC Pčelica bogatim programom obilježava Dječiju nedjelju

NVO Dječiji edukativni centar Pčelica obilježiće i ove godine Dječiju nedjelju, bogatim programom koji je namijenjen najmlađima.

Iz ove organizacije podsjećaju da, u saradnji sa brojnim sponzorima i prijateljima, već 11 godina zaredom obilježavaju Dječiju nedjelju po ugledu na sve zemlje svijeta, posljednje sedmice oktobra.

Od 23. do 29. oktobra organizovaće brojne edukativne aktivnosti za djecu i mlade, pod sloganom “Svi treba da znaju šta drugarstvo znači”. Na taj način, kako su saopštili, žele da istaknu značaj poštovanja dječijih prava koja su opisana u Konvenciji o pravima djeteta, uzajamnog poštovanja i uvažavanja, kao i druženja i nenasilnog ponašanja među djecom i mladima.

Progam će početi u ponedjeljak, 23. oktobra u 10 sati sadnjom drveta prijateljstva.

“To je dugogodišnja tradicija da se na nekoj javnoj površini u Podgorici posadi drvo prijateljstva između naših članova i članova drugih institucija i organizacija, a ove godine je to u dvorištu vrtića JPU Đina Vrbica”.

Narednog dana, u utorak, 24. oktobra u 9 sati organizovaće događaj Pričaonica – književno jutro u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”, a specijalni gosti biće Slobodan Bećo Došljak i Goran Radoičić.

“Niste sami” naziv je tribine o vršnjačkom nasilju i posljedicama koje ima na psihičko i fizičko zdravlje djece i mladih, koja će biti održana u OŠ “Novka Ubovic” u Podgorici, 25. oktobra u 10 časova.

Istog dana u 11.30 sati kod OŠ “Milorad Musa Burzan” biće organizovan saobraćajni čas  – akcija na ulici “Ajmo pješke bez greške”. Tom prilikom, vozačima koji prave prekršaje simbolično kao kazna biće uručen limun, dok će jabuku kao nagradu dobiti  oni koji voze po propisima.

Za petak u 17 časova u Birziminium Hub centru zakazana je edukativna radionica na kojoj će djeca i mladi kroz prezentacije prikazati kulturno nasljeđe naroda koji žive u našoj zemlji, a do kojih su došli istraživačkim radom.

DEC Pčelica će u subotu organizovati manifestaciju “Zaigrajmo zajedno” u atrijumu The Capital Plaza centra. Početak je u 11 časova, a planirano je takmičenje djece i mladih u igri “Ne ljuti se čovječe”, a nakon toga uslijediće bogat kulturno – umjetnički program i predstava “Vrijeme je za magiju” sa glumcem Davorom Dragojevićem. Najuspješnije takmičare očekuju simbolične nagrade.

“ Eko patrola – akcija čišćenja parka Pobrežje održaće se u petak, 27.oktobra od 13.30 časova, a Karađorđevog parka u nedjelju 29. oktobra od 10 časova. Cilj ovih akcija je da se pošalje simbolična poruka svima da okolina treba i mora da se čuva, čisti i njeguje. Humanitarna akcija – dodjela hrane i higijenskih paketa najuzgroženijim građanima na ulicama Podgorice, zajedno sa volonterima, realizovaće se u nedjelju 29. oktobra od 9.30 sati”, naveli su organizatori, dodajući da su generalni sponzori Dječije nedjelje The Capital Plaza centar, Investiciono razvojni fond Crne Gore i NLB banka, kao i mnogobrojni prijatelji koji su ih podržali.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply