Dmitrović i Upravni odbor: Smjena zbog odbrane integriteta struke je velika čast i hvala vam za nju

Smjena zbog odbrane integriteta prosvjetne struke kolega iz Komisije za ocjenjivanje, koje nijesu htjele da “zažmure na jedno oko”, a potom samog Upravnog odbora i direktorice, je velika čast, i zahvaljujemo se za nju, poručili su smijenjena direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović i Upravni odbor te ustanove.

“Ovaj Upravni odbor, direktorica, a posebno kolege koje su vršile ocjenjivanje maturskih testova, u svakom momentu na umu su imale dvije stvari: da treba čuvati sistem nezavisno od pojedinca i, možda još važnije: ako djecu obrazovni sistem nauči da se varati isplati, kako ih to vaspitavamo i sa kakvom ih porukom šaljemo u društvo”, naveli su u saopštenju.

Na kraju, još jednom ističu, “činjenicu da zakonski ne postoji način na koji se pomenuta komisija mogla odnijeti prema ovom slučaju”, osim, naglašavaju, onako kako se i odnijela.

“Članovi ovog UO mogu da obavljaju bilo koje poslove van Ispitnog centra, ali kada smo u Ispitnom centru, tada smo jedino i isključivo predstavnici obrazovnog sistema, koji su svoj posao obavljali časno, odgovorno i profesionalno, snažno utemeljeni u stavu da ličnim primjerom insistiramo na onome u šta vjerujemo. Kolegama koje će u budućnosti obavljati ovaj posao želimo uspjeh u radu, nadajući se da će ugled obrazovnog sistema braniti onako kako dolikuje”, zaključuje se u saopštenju Dmitrović i Upravnog odbora Ispitnog centra.

Izvor: CDM

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply