Ministarstvo prosvjete: Ispitni centar ponovo da pregleda testove, dodatni rok nije u skladu sa propisima

Ministarstvo prosvjete i Državna komisija za maturski i stručni ispit očekuju da Ispitni centar pristupi realizaciji preporuke o ponovnom pregledanju i vrednovanju testova učenika koji nisu položili ispit, budući da nije u skladu sa propisima stav Komisije za ocjenjivanje da se učenicima koji su, po njihovoj ocjeni prepisivali zadatke na testu, odredi dodatni rok za polaganje.

To je saopšteno iz Ministarstva prosvjete nakon što se oglasila Komisija za ocjenjivanje, reagujući na odluku da se opet vrednuju svi testovi đaka koji nijesu položili ispit iz CSBH jezika i književnosti.

Iz Ministarstva su istakli da će preduzeti sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se zaštitio interes učenika i ispoštovao postignuti dogovor ministra prosvjete i roditelja na način da ni jedan učenik ne bude oštećen.

“Podsjećamo da je Državna komisija za maturski i stručni ispit na poslednjoj sjednici donijela preporuku Ispitnom centru da Komisija za ocjenjivanje ponovo pregleda i vrednuje testove učenika koji nisu položili ispit iz predmeta CSBH jezik i književnost, u skladu sa propisima i uputstvom za ocjenjivanje Ispitnog centra, što je u skladu sa najboljom pedagoškom praksom, imajući u vidu veliki broj zahtjeva učenika i značaj ovog ispita za učenike”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Dodaju da će, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, pokrenuti postupak utvrđivanja odgovornost svih učesnika u procesu organizacije eksternih ispita.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply