Ministarstvo prosvjete: Testovi maturanata koji nijesu položili ispit biće opet ocijenjeni

Foto: Ministarstvo prosvjete

Državna maturska komisija preporučila je Ispitnom centru da komisija za ocjenjivanje testova iz Crnogorskog-srpskog, hrvatskog, bosanskog jezika i književnosti, ponovo vrednuje testove učenika koji nijesu položili ispit iz tog nastavnog predmeta, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Povodom informacije da više stotina maturanata, prema preliminarnim rezultatima, nije položilo ovaj ispit, jer su njihovi testovi, zbog navodnog prepisivanja ocijenjeni sa nula bodova, danas je ispred MInistarstva prosvjete organizovan i protest đaka završnih razreda srednjih škola.

Tim povodom, ministar prosvjete Miomir Vojinović primio je predstavnike roditelja učenika koji su izvršili uvid u test iz CSBH jezika i književnosti i upoznao ih sa ovim zaključkom Državne maturske komisije.

“Predstavnici roditelja su prihvatili predlog ministra Vojinovića i Državne maturske komisije. Naime, imajući u vidu veliki broj zahtjeva učenika za uvid u test iz CSBH jezika i književnosti na maturskom i stručnom ispitu kao i interesovanje javnosti, Državna maturska komisija je održala hitan sastanak i preporučila Ispitnom centru da komisija ponovo vrednuje testove učenika koji nijesu položili ispit iz ovog nastavnog predmeta”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Dodaju da, nakon objavljivanja preliminarnih rezultata, teku rokovi za uvid i prigovore za sve kandidate.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply