Otvorena štamparija za mlade sa smetnjama u razvoju, opremu donirala IDEA

U prostorijama NVU Naša djeca Podgorica zvanično je počela sa radom štamparija u kojoj će raditi mladi sa smetnjama u razvoju. Opremu posebno prilagođenu za rad ovih mladih osoba donirala je kompanija Mercator- CG sa brendom IDEA.

Inicijatori i osnivači udruženja su roditelji djece, sada već adolescenata sa smetnjama u razvoju koje je potrebno uputiti na samostalan život i rad.

„Upravo to je i cilj pokretanja ove štamparije kao jedne od djelatnosti koja je procijenjena kao adekvatna za rad ovih mladih lica, kao i za njihov dalji razvoj i inkluziju u društvo. Oni će uz podršku mentora u formi “šegrta” sticati vještine i pružati usluge budućim klijentima i mušterijama. Na ovaj način stvaramo novu generaciju sposobnih, mladih ljudi koji će biti u mogućnosti samostalno da obavljaju neke poslove i zarađuju za život“, kazala je Ivana Moretti ispred NVU Naša djeca Podgorica.

U Idei vjeruju da djeca zaslužuju istu pažnju i jednaku priliku da pokažu da su njihove jedinstvenosti zajedničko bogatstvo. Smatraju da su na tom putu najvažniji podrška i motivacija, kako cijele zajednice i društva tako i vršnjaka, pojedinaca, roditelja.

„Oni sjutra treba da postanu uspješni, ravnopravni članovi društva, da budu prije svega srećni i da žive svoje snove. Donacijom neophodne opreme za štampariju, želimo da damo doprinos da ‘Naša djeca’ pokažu svoj pun potencijal, maštu i kreativnost. Veoma smo srećni i ponosni što danas, kao partneri, prisustvujemo otvaranju štamparije i nadamo se da će u budućnosti ovo biti primjer uspješne inkluzije i mjesto dobrog druženja i lijepih priča“, saopštila je Jelena Doderović, direktorica marketinga u Idei.

Kako dodaje, ovim se saradnja i podrška kompanije ne završava, već planiraju da rad mladih talenata podržavaju i u budućnosti, tako što će materijale koje budu producirali promovisati kroz svoje marketinške aktivnosti.

Prostor za štampariju omogućila je “CEMA DOO Podgorica Projektovanje i izvođenje elektro instalacija i ostalih radova u građevinarstvu”.

Osim ovih, rad udruženja su donacijama pomogli i Čikom, Entext, Entext inženjering, Lovćen Osiguranje, Umjetnički studio Arlekin, HNH Company i mnogu drugi koju su željeli da ostanu anonimni.

Iz NVU Naša djeca Podgorica zahvalili su kompaniji Mercator-CG i svim ostalim i nadaju se da će ova donacija inspirisati i druge potencijalne donatore.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply