Maloljetnici napali mlade sportiste iz Sarajeva, jedan teže povrijeđen

Maloljetnici iz Bosne, stari 17 i 14 godina, povrijeđeni su sinoć u barskom naselju Šušanj kada ih je napala grupa, njima nepoznatih osoba, saopšteno je nezvanično portalu Pobjeda iz policije. Jedan mladić je sa težim povredama hospitalizovan u Kliničkom centru u Podgorici.

Iz policije su kazali da je o događaju obaviješten i tužilac koji je izdao nalog da se podnesu krivične prijave protiv napadača.

“Od četiri maloljetna lica, dvojica starosti 15 i dvojica 17 godina, prikupljena su obavještenja. Po nalogu tužioca će protiv njih biti podnijeta krivična prijava za nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, rečeno je portal Pobjeda nezvanično u policiji.

Novinarka Al Jazeere Arduana Pribinja objavila je na Twitteru da se radi o dvojici mladih sportista AK Sarajevo, od kojih je jedan njen sin kome je, kako je rekla, glava razbijena metalnom šipkom, dok je njegov drug teže prošao.

“Grupa od pet huligana sinoć u Baru napala dvojicu mladih sportista AK Sarajevo, koji su u Crnu Goru stigli na sportske pripreme. Moj Harun, kojem su glavu razbili metalnom šipkom je još dobro prošao. Njegov drug Alija ima višestruku frakturu jabučne kosti”, napisala je Pribinja.

Napad se, kako je kazala, dogodio kada su Harun i Alija otišli u prodavnicu da kupe sok.

“Djeca otišla u trgovinu preko puta hotela da kupe sok jer će danas za Vaskrs sve biti zatvoreno. Prodavačica i njihova kolegica iz kluba su bile svjedoci da ova dvojica nisu napravila ništa što bi ih moglo isprovocirati. Jedino ako im nije zasmetao bosanski”, navela je Pribinja.

Ona je dodala da su huligani koji su izvršili sramotan napad privedeni.

“Huligani, koji su od ranije poznati policiji, su privedeni. Nadam se da će biti i kažnjeni”, istakla je Pribinja.

Ona je kazala da je ovim povodom kontaktirao predsjednik Opstine Bar Dušan Raičević i uputio izvinjenje zbog incidenta.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply