Naredne sedmice isplata jednokratne pomoći za korisnike MOP-a

Tokom naredne sedmice biće isplaćena jednokratna pomoć građanima koji primaju materijalno obezbjeđenje i penzionerima sa najnižim primanjima. To je saopšteno na jučerašnjoj sjednici Vlade Crne Gore.
Ove isplate obezbijeđene su kroz pomoć Evropske unije Crnoj Gori, u iznosu od 27 miliona eura. Pomoć u iznosu od 150 eura dobiće korisnici najniže penzije, privremene nakanade kod Fonda PIO i materijalnog obezbjeđenja boraca, dok će porodice koje primaju MOP dobiti po 350 eura.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da ukupna pomoć EU iznosi 30 miliona eura. Prva tranša od 27 miliona eura uplaćena je prošle sedmice, pa su se, kako je rekao, stekli uslovi da se izađe u susret građanima koji imaju pravo na ovu naknadu odnosno subvenciju za prevazilaženje energetske krize.

Za penzionere sa najnižim penzijama i korisnicima materijalnog obezbjeđenja predviđena je pomoć od 8,3 miliona eura. Damjanović je kazao da će u komunikaciji sa resornim ministrom i Fondom PIO biti predložen tačan slijed koraka u cilju realizacije navedene pomoći kako bi već tokom naredne nedjelje Fond PIO počeo sa utvrđivanjem obračuna i krenuo sa realizacijom isplate prema krajnjim korisnicima.

“Nadam se da će ovaj posao biti zaokružen naredne sedmice. Redovan slijed bi bio da se nakon rebalansa krene sa ovom subvencijom, ali da ne bismo toliko čekali, ove isplate ćemo izmiriti sredstvima iz tekuće rezerve, pa ćemo taj novac nakon rebalansa nadomjestiti novcem iz podrške EU”, istakao je Damjanović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply