Abazović: Što prije otvoriti tender da bi gradnja škole počela u avgustu

Potrebno je što prije otvoriti tender i uložiti dodatne napore kako bi početak gradnje škole bio u mjesecu avgustu, dok će se u direktnoj komunikaciji sa najboljim ponuđačem pokušati ubrzati sama izgradnja škole kako bi bila pripremljena za otvaranje uoči ili tokom školske 2024/5 godine”, zaključak je sa sastanka predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i ministra prosvjete Miomira Vojinovića sa rukovodstvom OŠ “Vladimir Nazor”, Savjetom roditelja i predstavnicima Ministarstva finansija i Uprave za kapitalne projekte.

Kako je saopšteno iz Vlade, premijer Abazović je istakao da afirmiše stav ljudi da protestuju za svoja prava, naročito djece koja se bore za što skoriju izradnju novog objekta, razvijajući na taj način i kritički duh.

“U tom kontekstu, premijer Abazović je naglasio da će u narednom periodu nastojati da školi Vladimir Nazor da svaki vid prioriteta u cilju što efikasnijeg i bržeg prevazilaženja problema.

Direktorica škole Marković upoznala je premijera sa teškom situacijom sa kojom se susrijeću đaci, roditelji i nastavnici s obzirom na to da je 1032 učenika raspoređeno u četiri škole. Ona je kazala da je cilj iniciranja sastanka od strane Škole sa predsjednikom Vlade bio da premijer svojim autoritetom i zalaganjem da doprinos da početak gradnje bude u mjesecu avgustu ove godine”, navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Ministar Vojinović i državna sekretarka Vukotić-Jelušić istakli su, kako se dodaje, da je u prethodnom periodu pribavljeno niz potrebnih saglasnosti i da je sve urađeno na transparentan način. Kazali su da su u toku i ostale potrebne procedure, apelujući istovremeno na sve institucije da u skladu sa zakonom ubrzaju procedure.

Direktor Uprave za kapitalne investicije Esmin Bećović istakao je da će nakon pribavljanja neophodne dokumentacije od strane Ministarstva prosvjete ekspresno biti raspisan tender i da će Uprava ubrzati sve neophodne procesure, s obzirom na važnost ovog projekta.

Predstavnici Savjeta roditelja istakli su nezadovoljstvo zbog tempa na koji se odvijaju zakonske procedure u problemu rješavanja izgradnje OŠ “Vladimir Nazor”.

Sastanku su prisustvovali direktorica škole Ljiljana Marković, predstavnici Savjeta roditelja Jelena Milošević i Veselin Mitrović, državni sekretari Ministarstva prosvjere i Ministarstva finansija Milijana Vukotić-Jelušić i Miloš Medenica i direktor Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply