Ušao u školu i u toku nastave se na hodniku potukao sa drugim učenikom

Jedan maloljetnik ušao je juče u prostorije podgoričke škole , čiji nije đak, i tokom nastave, na školskom hodniku napao i povrijedio učenika osmog razreda.

Nasilje se dogodilo u OŠ “Radojica Perović”, a da ne dođe do težih posljedica spriječila je nastavnica koja je čula galamu i izašla iz kabineta u hodnik.

Prema nezvaničnim informacijama portala Roditelji.me, dječak koji je vinovnik ovog slučaja nasilja učenik je OŠ “Savo Pejanović”, u koju je premješten iz škole “Maksim Gorki” prije dva mjeseca, nakon izricanja te vaspitne mjere.

Iz Uprave policije potvrđeno nam je da je protiv jednog maloljetnika, koji je 2008. godište, po nalogu državnog tužioca, podnijeta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja.

Direktorka OŠ “Radojica Perović” Snežana Dakić Tomanović potvrdila je za portal Roditelji.me da se incident dogodio juče oko 12.45, neposredno prije početka 7. časa.

“Dječak koji nije učenik naše škole, neopaženo je ušao u školu. Radnica je bila na hodniku, ali je on, kako se vidi na snimku kamere, iskoristio gužvu u hodniku dok su đaci mijenjali kabinete i sa nekoliko dječaka, učenika naše škole, ušao je u školske prostorije. Otišao je na sprat, ispred učionice iz koje je izašao učenik naše škole, jer je tražio nastavnici da ode do toaleta, tu ga sačekao i nasrnuo na njega”, rekla je Dakić Tomanović.

Prema njenim riječima, nastavnica je čula uzvike, izašla iz učionice i razdvojila dječake.

“Učenik naše škole je zadobio povrede, majka je obaviještena, poveden je kod doktora. Ima hematome, a na sreću, prošao je bez lomova. Slučaj je prijavljen Upravi policije, podnijeta je krivična prijava protiv maloljetnog lica koje je ušlo u prostorije škole i policija sprovodi istragu”, navela je Dakić Tomanović.

Kako je dodala, ona je juče, u toku ove teške situacije, bila na seminaru. Dežurni nastavnici i radnica su bili na svojim mjestima, ali maloljetnik, kako je rekla, nije izazivao ulaskom nikakvu pažnju.

“Druga djeca su bila oko njega, pa niko nije primijetio da nije đak naše škole, tim prije što je iste dobi i kao naši učenici i što škola ima više od 1.600 đaka, te je nemoguće zapamtiti svaki lik”, kazala je Dakić Tomanović.

Ističući da je upravi škole i nastavnom osoblju teško što se ovako nešto desilo, ona je uputila apel državnim institucijama da obezbijede školskog policajca, kao i da se preispita Zakon o osnovnom obrazovanju u dijelu koji se tiče izricanja vaspitnih mjera.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply